Alija Izetbegovic
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
VjecitiStudent
#51 Re: Alija Izetbegovic
Zanimljivo je da je ovaj nesposobni dedo, kad je vodjenje drzave u pitanju, bio itekako sposoban da u vlastitoj stranci skrsi bilo kakvu opoziciju, na razne nacine.
Kako objasniti ovaj, na prvi pogled, paradoks?
- Chisum
#52 Re: Alija Izetbegovic
psydelija wrote:rahmet mu dusi... cinimo dovu da bude od spasenih na sudnjem danu!
muslimani zapadnog balkana u prosla dva veka nisu imali veceg i mudrijeg vodju.
muslimani su bili potlaceni, sa gacama ispod struka i poderanih kolena... zahvaljujuci njemu i ekipi oko njega, muslimani (a i bosnjaci), danas zive zivot dostojan coveku, a bosna i hercegovina je svakim danom sve jaca i suverenija.
To ako si ti hodao poderan, usran i nikakav, to je tvoj problem... mojne nama ovdje da lijepis. Ljudi ovog grada i ove zemlje zivjeli su zivot dostojan covjeku mnogo prije nego se ovaj prevrtljivac pojavio sa uredno napisanom zadacom, pisanom u Beogradu, na adresi Knez Mihailova 35.
A o "zivotu dostojnog covjeku" ispricaj onim hiljadama nezaposlenih, na prosjacki stap dovedenih, hiljadama prognanih i obespravljenih koji radije ciste hale po Svabiji (eto koliko im je zivot ovdje dostojan covjeka), hiljadama onih koji svaki mjesec udare nogu iz zemlje itd... A i nama malo ispricaj o zvotu dostojnom covjeku, nama koji se nismo fatali zaklona, kao njegov sin, kojima se Alijina svita u usta popishala nakon rata, kojima njegov sin PODRUMAS i profiter neki dan punih usta porucuje da ova zemlja ima dovoljno onih koji ce opet dati zivot za nju, i ne bi ga stid...
Samo neko ko je ili clan ove halke, ili nije vidio protekloga rata, a ove poratne godine posmatra preko radija ili kroz prozor na tudjoj krvi zaradjene trospratnice na Betaniji moze ovom prevtrljivcu pjevati ovakve pjesme... Znaci, ili si nesto od ovoga, ili pleses sa kakvom dobrom gudrom. Nema trece opcije. (ustvari ima... Dino Merlin)
Ne znam kako imate obraza palamuditi o necemu cemu niti ste bili svjedoci, niti ce te, u to sam siguran, biti, ako opet kad pocne karanje.
Last edited by Chisum on 19/10/2011 15:45, edited 5 times in total.
- Ateista
#53 Re: Alija Izetbegovic
Znam da nisu njegove rijeci, ali to svejedno to ne znaci da je izjava ispravna.madFlava wrote:Ateista wrote:Ne vidim razlog zasto bi o mrtvima trebalo govoriti najbolje, treba govoriti realno, i o mrtvima i o zivima.FnatiC wrote:O mrtvim sve najbolje.
A da je ziv bilo bi svega za kazati
"O mrtvima sve najbolje." nisu reci Fnatic-a![]()
Treba se informisat prvo pa pricat!!
- Adriatic
#54 Re: Alija Izetbegovic
Alija nikad nije bio za jedinstvenu, suverenu, građansku i tako dalje.
Želio je svoju fildžan džamahiriju, naravno što veću, ali nije ni on bio toliko naivan (nadam se) pa da je mislio da je takva tvorevina moguća na teritoriji cijele BiH.
To pokazuju njegova djela (pa i pisana) i sve ostalo što imamo danas.
Želio je svoju fildžan džamahiriju, naravno što veću, ali nije ni on bio toliko naivan (nadam se) pa da je mislio da je takva tvorevina moguća na teritoriji cijele BiH.
To pokazuju njegova djela (pa i pisana) i sve ostalo što imamo danas.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#55 Re: Alija Izetbegovic
kolega ne samo za sebe u stranci već cijeloj famaliji u državi. Početna parola je država za famaliju. Za napuniti familijarnu saharu Izmetbegović je bio vrhunski pro....zato nam Princ svako malo i na svakoj ćoši otvara bezalkoholne shopping centre sa integriranim mesdžidom.VjecitiStudent wrote:Zanimljivo je da je ovaj nesposobni dedo, kad je vodjenje drzave u pitanju, bio itekako sposoban da u vlastitoj stranci skrsi bilo kakvu opoziciju, na razne nacine.
Bezalkoholnost je vrhunska moralna vrednota novog bošnjačko-muslimanskog političko-poslovnog establišmenta. To što je pola zemlje gladno, poharano i napušteno who fucken cares...molitva pomaže i đe burgija nemre.
- psydelija
#56 Re: Alija Izetbegovic
ja mislim suprotno... hipoteticki (bez aktivnog ucesca srbije): i da je armija (sa hvo-om) zaposela procente koje je vrs drzala 92ge, kriza bi bila samo produbljena, nikako oruzjem resena.JoseMujica wrote:kakva je bila vojna situacija 94 i 95 ...DA...samo nikada Aliji to i nije bio cilj. Politička platforma Predsjedništva BiH iz 1992 je operativno napuštena već 1993 i uspostavljena paralelna struktura komandovanja putem podobnih džamijskih golubova. Ko god je bio u ARBih mogao je to da vidi.
Mojoj jedinici A.I. je vršio smotru više puta tokom rata i svaki put je predsjednik Predsjedništva RBiH pozdravljan TEKBIROM Razumijem našu želju da lažemo druge o liku i djelu dotičnog, ali mislim da više nema potrebe da lažemo sebe. Posebno, jer je Princ baš tamo đe mu babo i nanijetio da bidne a mi sa dna moremo Princu samo u pakaš gledat i čekat da nas omilostivi kakvim sranjem.
da se oruzjem moglo resiti, reseno bi bilo u startu.
sto se tekbira tice... ne verujem da je alija imao sta protiv klasicnog vojn. pozdrava, ali i ne sumnjam da se "lozio" na tekbir... u biti, to je njemu i najveca "mahana".
sto se pak bakira tice... smesan lik, skroz. kao kopira oca, ali nije svrestan da se ta individua neda kopirati.
rahmetli alija je bio galantan i lep, dingispo covek.
-
Tiote
#57 Re: Alija Izetbegovic
Mnogi uzimaju previse sebi za pravo da sude o nekome, u ovom slucaju konkretno o Aliji. Siguran sam da 99% ljudi koji ovdje komentarisu njegovo politicko djelovanje, i na osnovu toga sude o njemu, nisu licno poznavali rahmetli Aliju, kao ni ja, i nisu detaljno upoznati sa svim okolnostima koje su bitno uticale na neke njegove odluke koje se sa ove vremenske distance cine pogresnim ili neprihvatljivim iz ovih ili onih razloga. Da se razumijemo ni ja nisam upoznati sa tim detaljima, tako da iz tog razloga ne bih sudio o njemu i njegovim odlukama jer stavljajuci sebe na njegovo mjestu u jednom takvom haosu dolazim do zakljucka da je nemoguce bilo svima ugoditi.
Najlakse je biti general poslije bitke i pametovati kako je trebalo, a kako nije, ne bih sad da me neki shvate kao nekog ko slijepo brani Alijin lik i djelo nego samo pokusavam biti objektivan i ne suditi tek tako o nekome, ne bitno ko je u pitanju. Ne slazem se ni sa onima koji pricaju u kontekstu da nije bilo Alije ne bi bilo ni BiH, mislim da se trebamo dragom Bogu zahvaliti na tome sto je opstala BiH, a Aliju posmatrati kao jednog od stotine hiljada ljudi koji su na ovaj ili onaj nacin stali u odbranu BiH davajuci svoj doprinos. Mozda se, s obzirom na funkciju, izdvaja od onih „obicnih“ branioca sto mozda neki koriste da ga neki identificiraju sa drzavom, a neki opet da ga kritikuju, ali ja ga licno dozivljavam kao obicnog covjeka koji je branio ono sto voli i sto mu je sveto, kao i sve ostale patriote, tako da sa tog aspekta sigurno zasluzuje ono ljudsko postovanje.
Najlakse je biti general poslije bitke i pametovati kako je trebalo, a kako nije, ne bih sad da me neki shvate kao nekog ko slijepo brani Alijin lik i djelo nego samo pokusavam biti objektivan i ne suditi tek tako o nekome, ne bitno ko je u pitanju. Ne slazem se ni sa onima koji pricaju u kontekstu da nije bilo Alije ne bi bilo ni BiH, mislim da se trebamo dragom Bogu zahvaliti na tome sto je opstala BiH, a Aliju posmatrati kao jednog od stotine hiljada ljudi koji su na ovaj ili onaj nacin stali u odbranu BiH davajuci svoj doprinos. Mozda se, s obzirom na funkciju, izdvaja od onih „obicnih“ branioca sto mozda neki koriste da ga neki identificiraju sa drzavom, a neki opet da ga kritikuju, ali ja ga licno dozivljavam kao obicnog covjeka koji je branio ono sto voli i sto mu je sveto, kao i sve ostale patriote, tako da sa tog aspekta sigurno zasluzuje ono ljudsko postovanje.
- Adriatic
#58 Re: Alija Izetbegovic
Možda treba zahvaliti i Fikretu Abdiću što je Aliji ustupio mjesto u predsjedništvu, iako je on osvojio najviše glasova.
A da ne govorimo da je Fikret donio SDA cca 300 hiljada glasova i omogućio pobjedu na izborima.
Sve se može gledati na razne načine.
A da ne govorimo da je Fikret donio SDA cca 300 hiljada glasova i omogućio pobjedu na izborima.
Sve se može gledati na razne načine.
-
Bodkin
#59 Re: Alija Izetbegovic
trebas zahvaliti ljudima koji su htjeli da se bore za drzavu, a ne da se okrenu i odu na zapad. bar 60% njih bi danas zivjelo 16x bolje nego sada( da se razumijemo, ne osudjujem one koji su otisli, danas bih bio jedan od njih).Tiote wrote:Mnogi uzimaju previse sebi za pravo da sude o nekome, u ovom slucaju konkretno o Aliji. Siguran sam da 99% ljudi koji ovdje komentarisu njegovo politicko djelovanje, i na osnovu toga sude o njemu, nisu licno poznavali rahmetli Aliju, kao ni ja, i nisu detaljno upoznati sa svim okolnostima koje su bitno uticale na neke njegove odluke koje se sa ove vremenske distance cine pogresnim ili neprihvatljivim iz ovih ili onih razloga. Da se razumijemo ni ja nisam upoznati sa tim detaljima, tako da iz tog razloga ne bih sudio o njemu i njegovim odlukama jer stavljajuci sebe na njegovo mjestu u jednom takvom haosu dolazim do zakljucka da je nemoguce bilo svima ugoditi.
- Chisum
#60 Re: Alija Izetbegovic
Tiote wrote:Mnogi uzimaju previse sebi za pravo da sude o nekome, u ovom slucaju konkretno o Aliji. Siguran sam da 99% ljudi koji ovdje komentarisu njegovo politicko djelovanje, i na osnovu toga sude o njemu, nisu licno poznavali rahmetli Aliju, kao ni ja, i nisu detaljno upoznati sa svim okolnostima koje su bitno uticale na neke njegove odluke koje se sa ove vremenske distance cine pogresnim ili neprihvatljivim iz ovih ili onih razloga. Da se razumijemo ni ja nisam upoznati sa tim detaljima, tako da iz tog razloga ne bih sudio o njemu i njegovim odlukama jer stavljajuci sebe na njegovo mjestu u jednom takvom haosu dolazim do zakljucka da je nemoguce bilo svima ugoditi.
Niti nekom "dragom Bogu", niti Aliji, naravno, nego svima onima koji NISU poslusali savjet "najmudrijeg u zadnjih 200 godina" - Mirno spavajte, rata nece biti - te, umjesto toga, uzeli stvar u svoje ruke.
Oni naivni nesretnici, koji su se uzdali u ove rijeci, ili gledali u nebo i cekali da im neki bogovi pomognu, zna se kako su zavrsili... Rahmet im dusi!
Iz pijeteta prema stradalim, te kolicini patnje koja ih je sviju cekala, ne zelim da ih osudjujem, ali to je tako. Ko je na vrijeme, i pored urodjene nam naivnosti, i pored glupih poruka poput one gore navedene, shvatio da nema opstanka bez bezuslovne i krvave borbe, taj je i imao sansu da prezivi, a oni koji su se uzdali u visu silu i bogove, prepustili se sudbini, bili su ostavljeni na milost i nemilost one lojave bagre.
- Gothic princess
#61 Re: Alija Izetbegovic
Nedvosmisleno jedan od najvećih državnika i mislilaca modernog doba
"Za rat je potrebno dvoje" .... mudro
-
Tiote
#62 Re: Alija Izetbegovic
Chisum wrote:Niti nekom "dragom Bogu", niti Aliji, naravno, nego svima onima koji NISU poslusali savjet "najmudrijeg u zadnjih 200 godina" - Mirno spavajte, rata nece biti - te, umjesto toga, uzeli stvar u svoje ruke.
Oni naivni nesretnici, koji su se uzdali u ove rijeci, ili gledali u nebo i cekali da im neki bogovi pomognu, zna se kako su zavrsili... Rahmet im dusi!
Iz pijeteta prema stradalim, te kolicini patnje koja ih je sviju cekala, ne zelim da ih osudjujem, ali to je tako. Ko je na vrijeme, i pored urodjene nam naivnosti, i pored glupih poruka poput one gore navedene, shvatio da nema opstanka bez bezuslovne i krvave borbe, taj je i imao sansu da prezivi, a oni koji su se uzdali u visu silu i bogove, prepustili se sudbini, bili su ostavljeni na milost i nemilost one lojave bagre.
Dobro, percepcija stvari nam je drugacija sto se tice tih „zasluga“, tako da ja uvijek Boga stavljam ispred svih ljudi, koliko god to nekima smetalo zbog religijskih ili dr ubjedzenja. Naravno, ljudi koji su dali zivote, zdravlje, djecu, za nase bolje sutra zasluzuju ogromno postovanje i ne smiju pasti nikada u zaborav (sto se nazalost danas desava) ali cvrsto vjerujem da se „goloruki“, pod embargom i ostalim opstrukcijama, nismo mogli suprostaviti takvoj vojnoj sili bez pomoci Vise sile, tako da sam iz tog razloga naveo dragog Boga kao Onoga kome trebamo najprije biti zahvalni. No, dobro, to je posebna tema pa da ne bih isao dalje, ovo je stvar mog licnog ubjedzenja tako da ne bih o tome diskutovao, uostalom nije ni tema, al et vidim da reagujete na to kada sam spomenuo Boga u ovom kontekstu.
Slazem se da su ljudi naivno vjerovali tim lijepim rijecima koje su se temeljile na vjeri u Evropu i Svijet koji su to bili duzni sprijeciti, ali ocigledno da su imali drugacije planove sa nama. Uostalom, lahko je sa ove vremenske distance biti „pametan“ i govoriti kako je trebalo ili kako nije. Uglavnom, ovo nam treba biti pouka za ubuduce, jeste bolno prisjecati se svega, brojati izgubljene zivote ali zivot ide dalje, na greskama se uci, nazalost. Rahmetli Alija kao upecatljiva licnost ove price, po meni, zasluzuje postovanje kao covjek, kao sto ga zasluzuju i oni koji su zivote i ostala bogatstva dali za svoju domovinu, sto se zahvale tice, moja, licno, ide samo dragome Bogu, a poginulim i onima koji su zrtvovali sebe za ovu zemlju idu najiskrenije molitve.
-
ragib
#63 Re: Alija Izetbegovic
poslje sultana Mehmeda Fatiha i poslje hazreti Gazi Husrev-bega meni najdrazi insan koji je krocio tlo ove moje zemlje.
- FnatiC
#64 Re: Alija Izetbegovic
Blago majciragib wrote:poslje sultana Mehmeda Fatiha i poslje hazreti Gazi Husrev-bega meni najdrazi insan koji je krocio tlo ove moje zemlje.
- Chisum
#65 Re: Alija Izetbegovic
Ovo dovoljno govori o njegovim najvatrenijim postovaocima.
- Gothic princess
#66 Re: Alija Izetbegovic
a gdje ti je tu reis Cerić ?ragib wrote:poslje sultana Mehmeda Fatiha i poslje hazreti Gazi Husrev-bega meni najdrazi insan koji je krocio tlo ove moje zemlje.
- Chisum
#67 Re: Alija Izetbegovic
On nije insan... on je polubog. Brad Pitt... pardon, Ahil od Visokog.
- zateznistub
#68 Re: Alija Izetbegovic
Velicina forumasa i njegova konstanta, na ovom forumu, ogleda se i u tome da se konstantno PLJUJE po svemu, sta god to bilo. Koliko vas je bilo u tom periodu aktivno (na bilo koji nacin) pa da tako pljujete po covjeku? Koliko vas se moze staviti u njgovu kozu i u ono vrijeme i donijeeti boje i mudrije odluke? Lako je biti general poslije bitke i pljuvati sve svasta. Ima je gresaka sigurno, ali u vrijeme u kojem je bio i personama kojim je bio okruzen dobro je i proslo.
Kad kazem okruzen mislim na one oko njega a i one iz druge dvije susjedne zemlje. Pitam se kako bi bilo da je neki danasnji politicar bio na njegovom mjestu u ono doba kada je sa jedne strane imao Tuđmana a sa druge Milosevica.
I da iznesem moje licno misljenje o njemu:
-bio je veci bosanac nego velika vecina onih koji se danas buseju u prsa da su basanci.
toliko.
Kad kazem okruzen mislim na one oko njega a i one iz druge dvije susjedne zemlje. Pitam se kako bi bilo da je neki danasnji politicar bio na njegovom mjestu u ono doba kada je sa jedne strane imao Tuđmana a sa druge Milosevica.
I da iznesem moje licno misljenje o njemu:
-bio je veci bosanac nego velika vecina onih koji se danas buseju u prsa da su basanci.
toliko.
- XXS
#69 Re: Alija Izetbegovic
Preuzeo je cijelovitu drzavu sa zadatkom da je brani od cijepanja na nacionalne jedinice.
Na kraju, nakon hiljada i hiljada mrtvih, se odlucio i potpisao Bosnjacki fildzan.
Bosancima je zabio noz u ledja i pocjepao im drzavu. Bosnjaci nek' ga slave, profitirali su bas kao i Srbi i Hrvati na racun Bosne i Hercegovine.
Na kraju, nakon hiljada i hiljada mrtvih, se odlucio i potpisao Bosnjacki fildzan.
Bosancima je zabio noz u ledja i pocjepao im drzavu. Bosnjaci nek' ga slave, profitirali su bas kao i Srbi i Hrvati na racun Bosne i Hercegovine.
- zateznistub
#70 Re: Alija Izetbegovic
Izgovorio je nekoliko puta javno da trebamo biti vise bosanci a manje bosnjaci, srbi i hrvati. Vecina ga nije slusala i poslusala, ne ne slave njega samo bosnjaci. Ja sam neko ko se deklarise kao bosanac i stujem ga kao nekoga ko je bio na celu bih u onom periodu.XXS wrote:Preuzeo je cijelovitu drzavu sa zadatkom da je brani od cijepanja na nacionalne jedinice.
Za filđan drzavu su puno vise krivi neki drugi i neke druge politike za koje on sam nije imao snage..
Oni koji su bili u ratu u sarajevu a imaju sjecanje mogu se sjetiti kako su raja govorila " potpisi alija pa nek je ko avlija". Sad isti ti pricaju neku drugu pricu.
-
StupskaBitanga
#71 Re: Alija Izetbegovic
ni ne pada mi na pamet da čitam gluposti kako je on ama zaman neko i nešto
on je ....... tj upropastio je mnoge živote
Kakva crna Velika Srbija i te gluposti na koje ste napaljeni
BH je identična onakva kakva je predlagana 92 i šta Alija nije priihvatio a 95 jeste nakon toliko mrrtvih i uništenih života i svima su uništeni
Gdje su zlatne kašike i takve gluposti
On i Haris Silajdžić koji je živ i on zna mnoge stvari su ista sorta
Go***a da veća ne mogu biti
BH je identična onakva kakva je predlagana 92 i šta Alija nije priihvatio a 95 jeste nakon toliko mrrtvih i uništenih života i svima su uništeni
- zateznistub
#72 Re: Alija Izetbegovic
Mudro zborisStupskaBitanga wrote:ni ne pada mi na pamet da čitam gluposti kako je on ama zaman neko i nešto
![]()
![]()
![]()
- Chisum
#73 Re: Alija Izetbegovic
Nema potrebe praviti se lud... Zna se DOBRO po cemu se ovdje pljuje i samo onaj ko je slijep kod ociju moze preko toga preci.
Sto se tice aktivnosti, ako cemo se legitimisati i pregledati vojne knjzice, datume prijavljivanja i demobilisanja, ja sam za! Za razliku od onih koje je ON SAM oko sebe skupio, vecina clanova foruma koji se javljaju na ovakve teme i, kako ti kazes, "pljuju po svemu", cista obraza moze reci da je rat i opsadu Sarajeva, te najteze godine na koje se pozivas, provela na nacin na koji sva njegova SDA svita, od sina pa nadalje, nije ni pomisljala.
Prema tome, ne moras pitati mene, petog ili desetog, na koji smo nacin bili aktivni tih godina, nego se zapitaj kako to da niko oko njega, od porodice mu, pa do najblizih ahbaba iz prvih safova, nije ni pomislio da nam se pridruzi...
To je meni interesantno... Od silnog se patriotizma citava ta svita, koju je, kazem, ON SAKUPIO (nisam mu ih ja dovodio), nije mogla pomjeriti iz podruma i danas takvi drze govore po mezarjima, danas mi takvi pricaju o odbrani Bosne, danas takvi porucuju (mali princ), da, ako se opet zakuha, ima ova zemlja onih koji ce da ginu.
Vlaznim snovima o fildzan drzavi, kojim je isao u korist cetnicima i skutorima, pa preko novopecenih bosanskih begovata, "starih sarajevskih begovskih porodica" tipa Ganica, Brankovica, Sahinpasica itd. koji vracaju zemlju im otetu... pa do haosa u koji nas je politika, kojoj je puhao u ledja dovela, sto ekonomskog, sto na planu drzave i nacije... o tome je, manje-vise svima koji imaju oci jasno.
Zato je valjda, onima koji ga vole, rame uz rame sa Fatih Sultan Mehmetom...
Sto se tice aktivnosti, ako cemo se legitimisati i pregledati vojne knjzice, datume prijavljivanja i demobilisanja, ja sam za! Za razliku od onih koje je ON SAM oko sebe skupio, vecina clanova foruma koji se javljaju na ovakve teme i, kako ti kazes, "pljuju po svemu", cista obraza moze reci da je rat i opsadu Sarajeva, te najteze godine na koje se pozivas, provela na nacin na koji sva njegova SDA svita, od sina pa nadalje, nije ni pomisljala.
Prema tome, ne moras pitati mene, petog ili desetog, na koji smo nacin bili aktivni tih godina, nego se zapitaj kako to da niko oko njega, od porodice mu, pa do najblizih ahbaba iz prvih safova, nije ni pomislio da nam se pridruzi...
To je meni interesantno... Od silnog se patriotizma citava ta svita, koju je, kazem, ON SAKUPIO (nisam mu ih ja dovodio), nije mogla pomjeriti iz podruma i danas takvi drze govore po mezarjima, danas mi takvi pricaju o odbrani Bosne, danas takvi porucuju (mali princ), da, ako se opet zakuha, ima ova zemlja onih koji ce da ginu.
Vlaznim snovima o fildzan drzavi, kojim je isao u korist cetnicima i skutorima, pa preko novopecenih bosanskih begovata, "starih sarajevskih begovskih porodica" tipa Ganica, Brankovica, Sahinpasica itd. koji vracaju zemlju im otetu... pa do haosa u koji nas je politika, kojoj je puhao u ledja dovela, sto ekonomskog, sto na planu drzave i nacije... o tome je, manje-vise svima koji imaju oci jasno.
Zato je valjda, onima koji ga vole, rame uz rame sa Fatih Sultan Mehmetom...
-
StupskaBitanga
#74 Re: Alija Izetbegovic
De stvarno dok je i ovakvih koemntara mi nećemo nigdjezateznistub wrote:Mudro zborisStupskaBitanga wrote:ni ne pada mi na pamet da čitam gluposti kako je on ama zaman neko i nešto
![]()
![]()
![]()
Go***a da veća ne mogu bititakve svijecom traze na palama za glasnogovornika.
Ustvari ni nećemo
Šta su ljudi oko njega radili a on sve aminovao i presucivao necemo o tome
- XXS
#75 Re: Alija Izetbegovic
Jel' ovo izgovorio prije ili poslije podne?zateznistub wrote:Izgovorio je nekoliko puta javno da trebamo biti vise bosanci a manje bosnjaci, srbi i hrvati.
Ti ako hoces da ga volis, bujrum.
Samo nemoj bezveze gubiti vrijeme pokusavajuci ubijediti mene u dobrotu i velicinu dvolicnog gada, profitera i izdajnika.