Patrioto, sljedbenice mudrog dede, zlatne kasike, u ovom kontekstu predstavljaju dostojanstven zivot boraca, invalida, i porodica poginulih boraca. Predstavlja nadu, da ce se vratiti na prijeratni posao, koji su svi imali, da nece roviti po kontejnerima, da ce profiteri odgovarati, a ne kupovati njihove firme, a njih slati na cekanje. Da ce njihova djeca imati neke prednosti kad sa diplomom dodju da traze posao, a ne da odmah ispadaju iz konkurencije, zato sto je mjesto u telecomu rezervisano za direktorovog amidzica... Niko nije mislio da ce dobit zlatni escajg, pa da jede s njim. Ti si se uhvatio za to, jer niko nema eventualni snimak kad dedo obecava, i po tvojoj logici nije nista bio duzan od gore navedenog da obezbjedi. Blago kuci, koju ti zaobidjes.Über Bosanac wrote:Gdje si cuo da su obecane?prvi_u_selu wrote:
kako nisu obecane zlatne kasike???
Alija Izetbegovic
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dinimal
#26 Re: Alija Izetbegovic
-
ushtap
#27 Re: Alija Izetbegovic
ALIJA IZETBEGOVIĆ
( rođ. 8. 8. 1925. god. )
19. 10. 2003. – 19. 10. 2011.
Čitav njegov život je prošao u borbi za svoju zemlju i narod, za slobodu vjere, za ljudska prava i slobode, za cjelovitu i nezavisnu državu u kojoj ima mjesta za sve.
Prvi na čelu svoga naroda i vojske koji je junački branio svoju zemlju koju su u srcu Evrope najnemilosrdnijom agresijom pokušali ugušiti i izbrisati sa stranica povijesti.
«Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun »
( rođ. 8. 8. 1925. god. )
19. 10. 2003. – 19. 10. 2011.
Čitav njegov život je prošao u borbi za svoju zemlju i narod, za slobodu vjere, za ljudska prava i slobode, za cjelovitu i nezavisnu državu u kojoj ima mjesta za sve.
Prvi na čelu svoga naroda i vojske koji je junački branio svoju zemlju koju su u srcu Evrope najnemilosrdnijom agresijom pokušali ugušiti i izbrisati sa stranica povijesti.
«Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun »
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28 Re: Alija Izetbegovic
za vjeru se borio jeste al za narod i državu
šuplja neobošnjačko-muslimanske ideologije
da se za BiH borio nikada je ne bi dijelio, pogotovo ne potpisao i legalizirao njenu podjelu. Borio se za komad zemlje na kojem će graditi Ummet. zato ga svako ko naginje Islamu obožava, dok će svaki bosanski nacionalist pljunut na njegov grob.
da se za BiH borio nikada je ne bi dijelio, pogotovo ne potpisao i legalizirao njenu podjelu. Borio se za komad zemlje na kojem će graditi Ummet. zato ga svako ko naginje Islamu obožava, dok će svaki bosanski nacionalist pljunut na njegov grob.
- karanana
#29 Re: Alija Izetbegovic
sto jest, jest, ni ja nikad nisam cuo tu izjavu o zlatnim kasikama da je rekao.
- psydelija
#30 Re: Alija Izetbegovic
rahmet mu dusi... cinimo dovu da bude od spasenih na sudnjem danu!
muslimani zapadnog balkana u prosla dva veka nisu imali veceg i mudrijeg vodju.
muslimani su bili potlaceni, sa gacama ispod struka i poderanih kolena... zahvaljujuci njemu i ekipi oko njega, muslimani (a i bosnjaci), danas zive zivot dostojan coveku, a bosna i hercegovina je svakim danom sve jaca i suverenija.
muslimani su bili potlaceni, sa gacama ispod struka i poderanih kolena... zahvaljujuci njemu i ekipi oko njega, muslimani (a i bosnjaci), danas zive zivot dostojan coveku, a bosna i hercegovina je svakim danom sve jaca i suverenija.
-
prvi_u_selu
#31 Re: Alija Izetbegovic
psydelija wrote:rahmet mu dusi... cinimo dovu da bude od spasenih na sudnjem danu!
e upravo je fazon u ovom boldiranom, muslimani, ne bosnjaci niti bosanci, vec muslimani
a sto se tice ovog podvucenog, zato je muslimanima a i svima nama ovako dobro jer nismo imali mudrijeg vodju
- psydelija
#32 Re: Alija Izetbegovic
ti stvarno mislis da je vlast u sarajevu mogla ratom da uspostavi 100% bih svuda u bih?JoseMujica wrote:da se za BiH borio nikada je ne bi dijelio, pogotovo ne potpisao i legalizirao njenu podjelu. Borio se za komad zemlje na kojem će graditi Ummet. zato ga svako ko naginje Islamu obožava, dok će svaki bosanski nacionalist pljunut na njegov grob.
- karanana
#33 Re: Alija Izetbegovic
dosta ovoga su samo lijepe rijeci, kakve bi neko rekao na njegovoj komemoraciji, ali u realnosti je sasvim drugacije.psydelija wrote:rahmet mu dusi... cinimo dovu da bude od spasenih na sudnjem danu!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#34 Re: Alija Izetbegovic
kakva je bila vojna situacija 94 i 95 ...DA...samo nikada Aliji to i nije bio cilj. Politička platforma Predsjedništva BiH iz 1992 je operativno napuštena već 1993 i uspostavljena paralelna struktura komandovanja putem podobnih džamijskih golubova. Ko god je bio u ARBih mogao je to da vidi.psydelija wrote:ti stvarno mislis da je vlast u sarajevu mogla ratom da uspostavi 100% bih svuda u bih?JoseMujica wrote:da se za BiH borio nikada je ne bi dijelio, pogotovo ne potpisao i legalizirao njenu podjelu. Borio se za komad zemlje na kojem će graditi Ummet. zato ga svako ko naginje Islamu obožava, dok će svaki bosanski nacionalist pljunut na njegov grob.
Mojoj jedinici A.I. je vršio smotru više puta tokom rata i svaki put je predsjednik Predsjedništva RBiH pozdravljan TEKBIROM Razumijem našu želju da lažemo druge o liku i djelu dotičnog, ali mislim da više nema potrebe da lažemo sebe. Posebno, jer je Princ baš tamo đe mu babo i nanijetio da bidne a mi sa dna moremo Princu samo u pakaš gledat i čekat da nas omilostivi kakvim sranjem.
- Spejs
#35 Re: Alija Izetbegovic
Mislim da Alija u svom djelovanju i donošenju odluka nikad nije bio zlonamjeran i da se uvjek vodio najboljim namjerama kako za državu tako i za narod.
Ali isto tako mislim da je bio izuzetno naivan i nedorastao funkcije koju je obnašao.
Ali isto tako mislim da je bio izuzetno naivan i nedorastao funkcije koju je obnašao.
-
prvi_u_selu
#36 Re: Alija Izetbegovic
Spejs wrote:Mislim da Alija u svom djelovanju i donošenju odluka nikad nije bio zlonamjeran i da se uvjek vodio najboljim namjerama kako za državu tako i za narod.
pitanje je koji narod??
- Ateista
#37 Re: Alija Izetbegovic
@Über Bosanac
Nadam se da uzivas u zlatnim kasikama koje ti je obezbijedio.
Nadam se da uzivas u zlatnim kasikama koje ti je obezbijedio.
- FnatiC
#38 Re: Alija Izetbegovic
O mrtvim sve najbolje.
A da je ziv bilo bi svega za kazati
- Spejs
#39 Re: Alija Izetbegovic
Narod koji je na BiH gledao kao na svoju zemlju.prvi_u_selu wrote:Spejs wrote:Mislim da Alija u svom djelovanju i donošenju odluka nikad nije bio zlonamjeran i da se uvjek vodio najboljim namjerama kako za državu tako i za narod.
pitanje je koji narod??
A na koga će drugog?
-
prvi_u_selu
#40 Re: Alija Izetbegovic
Spejs wrote:Narod koji je na BiH gledao kao na svoju zemlju.prvi_u_selu wrote:Spejs wrote:Mislim da Alija u svom djelovanju i donošenju odluka nikad nije bio zlonamjeran i da se uvjek vodio najboljim namjerama kako za državu tako i za narod.
pitanje je koji narod??
A na koga će drugog?
pa reci koji tacno narod
- Spejs
#41 Re: Alija Izetbegovic
Narod koji iza sebe nije ostavio Srebrenicu,Ahmiće,Markale,Višegrad....
Prije nego počneš sa pričama o islamskim deklaracijama, muslimasnkim brigadama, tekbirima...mogao bi baciti jedan objektivan pogled na suprotstavljenu stranu i izvagati neke stvari.
Prije nego počneš sa pričama o islamskim deklaracijama, muslimasnkim brigadama, tekbirima...mogao bi baciti jedan objektivan pogled na suprotstavljenu stranu i izvagati neke stvari.
-
prvi_u_selu
#42 Re: Alija Izetbegovic
Spejs wrote:Narod koji iza sebe nije ostavio Srebrenicu,Ahmiće,Markale,Višegrad....
pitam te konkretno koji narod, imas li odgovor
jel taj narod jovan divjak, dragan vikic, vinko samarlic??
- Spejs
#43 Re: Alija Izetbegovic
Divjak,Vikić,Samarlić su nažalost samo pojedinci iz jednog naroda i teško bih mogao reći da predstavljaju jedan čitav narod.prvi_u_selu wrote:Spejs wrote:Narod koji iza sebe nije ostavio Srebrenicu,Ahmiće,Markale,Višegrad....
Možemo mi sebi zamazivati očima o multikulti državama i vojskama ali treba ipak malo realno gledati na neke stvari.
-
Goblin
#44 Re: Alija Izetbegovic
Nece ova tema dugo,pa da kazem par rijeci dok nisu stavili katanac,zlatan,naravno. Alija nije bio los covjek ,dobar i mudar kao svaki mahalski Dedo. Za politicara,drzavnika,vodju nije on imao tog dara,ni tog slifa. Mada,vecinu odluka koje je donio u ratu,su bile iznudzene situacijom.Nije on tu puno odlucivao,nosila ga je stihija. U toj partiji,imao je daleko najslabije karte,tako da je samo pratio igru. To sto nemamo drzave,nije ( samo ) njegova krivica,krivi smo svi mi,koji prihvatamo ovo stanje.
Covjek je bio i ostao na nivou seoskoga hodze,nije to njegova krivica i njegov islamizam iz Islamske deklaracije je njezan i infatilan i on sam nikad nije imao muda da ga sprovede u dijelo,cak ni najmanjim dijelom. Najveci problem je sto je iza njega ostala sljam,bagra i smece a sto je ne ocistimo i ne sklonimo,nije kriv On ,nego mi.
Covjek je bio i ostao na nivou seoskoga hodze,nije to njegova krivica i njegov islamizam iz Islamske deklaracije je njezan i infatilan i on sam nikad nije imao muda da ga sprovede u dijelo,cak ni najmanjim dijelom. Najveci problem je sto je iza njega ostala sljam,bagra i smece a sto je ne ocistimo i ne sklonimo,nije kriv On ,nego mi.
-
prvi_u_selu
#45 Re: Alija Izetbegovic
micki125 wrote:misliš da nisu?prvi_u_selu wrote:Spejs wrote:Narod koji iza sebe nije ostavio Srebrenicu,Ahmiće,Markale,Višegrad....
nisu
oni su bosanci veci od alije i sina mu zajedno
ali imaju manu, naime nisu muslimani, a alija je budimo realni onanisao na stvaranje muslimanske drzave, pa zbog toga imamo ovo sto imamo, da se pod bosnjak podrazumijeva musliman
- Ateista
#46 Re: Alija Izetbegovic
prvi_u_selu wrote:micki125 wrote:misliš da nisu?prvi_u_selu wrote:
nisu
oni su bosanci veci od alije i sina mu zajedno
ali imaju manu, naime nisu muslimani, a alija je budimo realni onanisao na stvaranje muslimanske drzave, pa zbog toga imamo ovo sto imamo, da se pod bosnjak podrazumijeva musliman
- Ateista
#47 Re: Alija Izetbegovic
Ne vidim razlog zasto bi o mrtvima trebalo govoriti najbolje, treba govoriti realno, i o mrtvima i o zivima.FnatiC wrote:O mrtvim sve najbolje.
- Altsa
#48 Re: Alija Izetbegovic
najvise mu zamjeram sto je napustio platformu predsjednistva BiH iz ratnog perioda koja je bila zvijezda vodilja za opstanak multieticne BiH...covjek koji je Armiju BiH u potpunosti islamizirao i tako je i upropastio... covjek koji je u dejtonu pristao da postoji republika (genocidna) u okviru nezavisne drzave Bosne i Hercegovine se ne moze nazvati ozbiljnim politicarem, a skoro da se i ne moze nazvati politicarem...pustite to da je on bio dobar covjek i merhametli...kakva korist od toga ima BiH ? nikakvu...prema tome Alija I. je covjek koji se na zalost nasao u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu...covjek koji nije dorastao polozaju na kojem se nalazio...politicar sa mindera koji je napravio toliko pogresnih poteza u svojoj politickoj karijeri da me je strah da ih sve nabrojim...jednostavno covjek koji nije vrijedan spomena... na zalost njegovu nesposobnost i ljudi koje je okupio oko sebe mi svi ispastamo danas
Last edited by Altsa on 19/10/2011 15:20, edited 1 time in total.
- madFlava
#49 Re: Alija Izetbegovic
Ateista wrote:Ne vidim razlog zasto bi o mrtvima trebalo govoriti najbolje, treba govoriti realno, i o mrtvima i o zivima.FnatiC wrote:O mrtvim sve najbolje.
"O mrtvima sve najbolje." nisu reci Fnatic-a
Treba se informisat prvo pa pricat!!
-
prvi_u_selu
#50 Re: Alija Izetbegovic
ko je rekao da su rijeci fnatica
to su prije svega besmislene rijeci, zar trebamo o nekome govoriti najbolje samo zato sto vise nije ziv??
ajmo malo o hici govorit najbolje, bio dusevan covjek, ne bi mrava zgazio
svasta, ccc
to su prije svega besmislene rijeci, zar trebamo o nekome govoriti najbolje samo zato sto vise nije ziv??
ajmo malo o hici govorit najbolje, bio dusevan covjek, ne bi mrava zgazio
svasta, ccc