ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licnost?

Alija Izetbegovic je..

Pozitivna politicka licnost, uradio je dosta za nas narod
30
39%
Negativna politicka licnost, bio je los po nas narod
39
51%
Sredina, u jednu ruku dobar, u drugu ruku los
8
10%

Total votes: 77

Halcyon

#76 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by Halcyon »

ydgwete wrote:
Halcyon wrote:Ako ništa drag mi je zbog Srboslovena jer im je oduvijek bio trn u oku. :-D
drag ti je što je bio srbin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i umro ko srbin :lol: :lol: :lol: :lol:
Vladika kako je smijenjen vi ne znate šta ćete od sebe... No bez brige, i poslije Vladike, Vladika. :thumbup:
smijesni_ste

#77 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by smijesni_ste »

ydgwete wrote:
Halcyon wrote:Ako ništa drag mi je zbog Srboslovena jer im je oduvijek bio trn u oku. :-D
drag ti je što je bio srbin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i umro ko srbin :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: dobar :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#78 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by mk ultra »

LeonardoAC wrote:Bošnjački narod je svoje rekao na njegovoj dženazi, a Ostali šta misle... to nije ni važno.

http://img267.imageshack.us/img267/8269 ... a49cv3.jpg
kad se samo sjetim druga kad je rekao da je ovako padalo i kad su drakulu kopali :lol: :lol:
k1ks

#79 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by k1ks »

Innovation wrote:
Paranoid wrote:Sreća pa o Aliji kao čovjeku i kao predsjedniku postoje dokumenti, knjige, biste, nazivi ulica.... čiji autori su poznati pisci, umjetnici, istoričari i akademici..

Oni svjedoče o Alijinom postojanju i njihov trag ostaje...dok vaše mišljenje traje koliko i brisanje teme...klik "delete" i kraj.. 8-)
:thumbup: :thumbup: :bih:
Kada Vasu djecu u buducnosti budu pitali: Ko je bio prvi PREDSJEDNIK BiH ? Oni ce reci ALIJA IZETBEGOVIC. :-D :bih:
Tako pise Historija i zauvjek ostaje zapisano, a ovi mrzitelji mogu :place1: :zid:
Mnogi dokumenti nisu na strani alije,knjige koje su pripadnici njegovog klana pisali,nazivi ulica se cesto mijenjaju.
Da se NJEGOV trag vidi to je ocigledno jer je ucestvovao u nestanku vise MILIJARDI i sad obican narod pati zbog toga.
A i aliji je pripala cast da bude predsjednik jer mu je predat mandat,ocigledno ces djete naucit pogresno o historiji.
akcid

#80 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by akcid »

cindrlimindrli wrote:
akcid wrote:Meni nikako nije jasno zašto je grobno mjesto Alije Izetbegovića na "šehidskom mezarju" na Kovačima, kad je umro prirodnom smrću mnogo godina nakon rata :?

Zašto nije pokopan na gradskom groblju Bare, u Aleji velikana, kako priliči svim državnicima i osobama koje su obavljale državne i slične funkcije :?
Ti razbijaj glavu gdje ces sa sRatkom kad ti odapne, ovo se tebe ne tice.

Prije da se tebe ne tiče, ali Alija je ukopan u moj komšiluk, u mojoj opštini, u mom gradu... u parku mog djetinjstva, na kraju krajeva. Među mojim saborcima, malo niže mojih drugova iz djetinjstva koji su život izgubili u mojoj brigadi boreći se za državotvornost BiH meni uz rame... za istu državotvornost koju je Alija jeftino prodao '95.

Zapravo, izdao još '94. :-) :(
eman

#81 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by eman »

akcid wrote:
cindrlimindrli wrote:
akcid wrote:Meni nikako nije jasno zašto je grobno mjesto Alije Izetbegovića na "šehidskom mezarju" na Kovačima, kad je umro prirodnom smrću mnogo godina nakon rata :?

Zašto nije pokopan na gradskom groblju Bare, u Aleji velikana, kako priliči svim državnicima i osobama koje su obavljale državne i slične funkcije :?
Ti razbijaj glavu gdje ces sa sRatkom kad ti odapne, ovo se tebe ne tice.

Prije da se tebe ne tiče, ali Alija je ukopan u moj komšiluk, u mojoj opštini, u mom gradu... u parku mog djetinjstva, na kraju krajeva. Među mojim saborcima, malo niže mojih drugova iz djetinjstva koji su život izgubili u mojoj brigadi boreći se za državotvornost BiH meni uz rame... za istu državotvornost koju je Alija jeftino prodao '95.

Zapravo, izdao još '94. :-) :(
i sta ces sad :lol: :D

ps:ne niko ti ne vjeruje,ali eto onako odgovaram
akcid

#82 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by akcid »

nemoguce vruce wrote:Citajuci ove baljezgarije komunjara, cetnika i ostale zgadije, neupucen insan bi stekao dojam da je rah. Alija pocetkom 92-ge imao armiju sa najmanje 200.000 moderno naoruzanih vojnika, da u BiH nisu postojale paradrzavne cetnicke insitucije, da nisu postojali domaci cetnicii ustase, te da nije bilo onog smrada iz Kladuse, da nam je MZ bila strogo naklonjena, da je cetnicima i ustasama uvela embargo, a nama svakodnevno bacala bruku naoruzanja umjesto pokvarene ribe, i da dalje ne nabrajam.
Kao neko ko je odvalio 4 godine rova, mogu samo poruciti...vecih funjara od cetnika i ustasa oci moje ne vidjose...
Sad nastavite prditi po forumu... :mrgreen:

Alija je početkom '92. imao iza sebe zastavu Republike BiH podignutu na jarbolu UN, ali je nije znao iskoristiti i nije znao ili nije htio sačuvati cjelovitost RBiH. Možda s pravom, obzirom na gomilu mu, uz ramena uticajnih kleronacionalista pozatvaranih nekoliko godina prije i njegovih "Deklaracionih" baljezgarija...

Uglavnom, pod Alijinom upravom Bosna i Hercegovina nikad nije proživljavala teže dane, nikad nije bila pod većom opasnošću od nestajanja, i nikad nije doživjela veći jad, bijedu i siromaštvo, vidljivo i danas. Naravno, uz njega neizostavno ide i SDA, jedan od krivaca rata i ratnih stradanja Bosanaca i Hercegovaca :twisted:

Samo potpuno slijepa osoba, glupa ili ideološki zaslijepljena ne vidi tragediju kojoj je kumovao priglupi i nesposobni Alija Izetbegović. Jebeš njegovu ljudsku dobrotu, ako stanovništvo koje predstavlja ekonomski i društveno propada, ako mu država nestaje...
sido895

#83 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by sido895 »

pozitivna licnost
Mister Yes

#84 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by Mister Yes »

Izrazito pozitivna ličnost :thumbup:

Sve najvažnije strateške poteze je dobro povukao. Manjih grešaka je bilo ali strateških ne. Kriminala ima svuda u svijetu a u nesređenim zemljama pogotovo. Alija je svoje odlično odradio ali to je bila samo prva faza. Stabilna država traži puno više vremena.
JThomas

#85 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by JThomas »

u ratu koliko toliko pozitivna. ali u miru je njegova klika razjebala i ono što milioni četničkih granata nisu uspjeli...
akcid

#86 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by akcid »

Mister Yes wrote:Izrazito pozitivna ličnost :thumbup:

Sve najvažnije strateške poteze je dobro povukao. Manjih grešaka je bilo ali strateških ne. ..

Da, moguće, i kako za koga... Vjerujem da je vaša zajednička strategija uspješno zavedena, ali ona nije zajednička za sve građane BiH, a BiH jeste zajednička za sve njene građane. U tome i jeste različitost u percepciji vladavine Alije Izetbegovića :-)
kox

#87 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by kox »

Nekada ranije sam ga smatrao nesposobnim i neodlučnim čovjekom koji se sticajem nesretnih okolnosti (za nas)
našao na mjestu predsjednika države u tako teškim okolnostima. Mislio kako smo sa nekim drugim na čelu mogli mnogo spremniji dočekati agresiju i efikasnije se oduprijeti. Štošta mu se sa pravom može zamjeriti- to što se okružio kriminaliziranim poltronima, nedovoljan rad na organizaciji otpora, islamizacija ARBiH, korupcija i njeno nekažnjavanje, nepotizam itd. Medjutim, nakon sto su se u zadnjih 10-ak godina na vlasti izredale sve perjanice tadasnje politike koje su se potencijalno mogle naci na Izetbegovićevom mjestu i u nemjerljivo lakšim okolnostima katastrofalno podbacili imam mnogo bolje mišljenje o njemu.
JThomas

#88 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by JThomas »

kox wrote:Nekada ranije sam ga smatrao nesposobnim i neodlučnim čovjekom koji se sticajem nesretnih okolnosti (za nas)
našao na mjestu predsjednika države u tako teškim okolnostima. Mislio kako smo sa nekim drugim na čelu mogli mnogo spremniji dočekati agresiju i efikasnije se oduprijeti. Štošta mu se sa pravom može zamjeriti- to što se okružio kriminaliziranim poltronima, nedovoljan rad na organizaciji otpora, islamizacija ARBiH, korupcija i njeno nekažnjavanje, nepotizam itd. Medjutim, nakon sto su se u zadnjih 10-ak godina na vlasti izredale sve perjanice tadasnje politike koje su se potencijalno mogle naci na Izetbegovićevom mjestu i u nemjerljivo lakšim okolnostima katastrofalno podbacili imam mnogo bolje mišljenje o njemu.
sve to zajedno na kvadrat nije jednako SDA privatizaciji. ne još četiri, nego četrdeset četiri godine opsade sarajeva ne bi napravile toliku štetu kao SDA privatizacija...
muha_sa

#89 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by muha_sa »

KENJAC wrote:Nisam u stanju da kazem jel pozitivan il negativan al jedna je stvar sigurna , a to je da ima tipicno Bosansku sudbinu! U jednom trenutku ga svi slave, mada nemaju ni jedan dobar razlog da ga slave, a opet par sedmica poslije , svi pljuju po njemu mada nemaju razloge ni za to!
Alija nije bio mudar drzavnik. Alija nije imo jasnu viziju sta i kako ? Alija nije znao razlucit kukolj u svom zitu....
A dali bi ste vi to znali u onakvim trenutcima!
A sad jedan stav zakletog "komunjare" i Titovog pionira ! Hebem ja mamicu svim clanovima , a sa posebnim uzitkom vodjama, svih nacionalnih partija !!!
i jos nesto, Nadjite mi jednu pozitivnu licnost koja je imala vlast (bilo gdje) u ex YU u periodo 91-95....
pridružujem se lijepim željama al moram jedno dodat Titovom pioniru a i sam sam taj s dužim stažom :)

Nacionalne partije su posljedica a uzrok je velikosrpska politika olicena u Socijalistickoj partiji Srbije na celu sa balkanskim kasapinom Slobodanom Miloševicem i akademicima u okrilju SANU-a.

ovo samo istine radi---mnogo prije dolaska nacionalnih partija krenulo se s mitingovanjem, "jogurt revolucijom"--ulicarskim smjenama republickih i saveznih funkcionera, mjenjanjem ustava SFRJ--upadom u monetarni sistem SFRJ, na kraju i rušenjem SKJ.

prošla su vremena kad se moglo falsificirat istorija.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XcGc2n8lKs4 [/youtube]
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#90 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn

Post by Chmoljo »

tst_fst wrote:
CVIKERASH wrote:Tog vaseg zvAlju Izmetbegovica mogu voljeti samo ratni profiteri i sljegovani papcici.
:lol: :lol: :-) izvini nisam te prepoznao odmah u startu :mrgreen:

Image
SeaManMNE wrote:Ko su ovi izrodi te imaju obraza da pljuju po Aliji? Ko su ovi kmetovi?!
Kao korisnik foruma također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
upozoravao sam na ove stvari, ali očito ne pije vode. :)

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» SeaManMNE, tst_fst
Locked