Legendo, u presudi pise da je bilo 5 do 7 hiljada vojnika HV u sredisnjoj i juznoj BiH, tj. na cijelom ratistu izmedju njih i ABiH. Apsolutno je nebitno kome se sudilo i za koji individualan zlocin.izbori2008 wrote:Ja sam procitao kompletnu presudu, i zato se ne pravi pametan. ovo je stanje vojske za lasvansku dolinu, tj tokom etnickog ciscenja lasvanske doline.jeza u ledja wrote:Lupas.
Mozda sljedeci put da procitas prije nego sto nesto copy/paste?izbori2008 wrote: ne lupetam ja nista,
Gore se govori o 5 do 7 hiljada hrvatskih vojnika samo za Lasvansku dolinu,
Moram se ispravit, ukupno je taj broj HV-a veci od 10 hiljada (kada se zbroje sva ratista), .
trenutno se dokazuje udruzeni zlocinacki poduhvat stavranja herceg bosne kada je pobijeno 11 hiljada bosnjaka. a u tom predmetu (dakle mimo lasve, mimo case blaskic, kordic i cerkez) se daju podaci o HV-u na Vakufu, Mostaru, Capljini, Livnu itd. barem procitaj iz kojeg predmeta je nesto citirano, nemoj se brukat. u svakom slucaju da je dokazano "samo" 7 hiljada regularnih vojnika pa to je katastrofa, hrvatska je za sva vremena do kraja vijeka oznacena kao agresor.
Ti si se poceo gadjati brojkama bez ikakvih dokaza, a ne ja, cijela besmislena poenta tvog argumenta je bila u brojkama, u tome koliko je bilo stranih trupa, a ne da li ih je uopste bilo.