Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Locked
theTruePath

#676 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by theTruePath »

Sequoia wrote:Da je bio Nijaz ujesto Alije cetnici bi gledali Bosnui iz Sumadije kao sto gledaju Hrvatsku Sloveniju .... Forumas Styling svi komplimenti , kamo srece da da je vise takvih pozdrav
Ma jok gledali bi veliku bosnu :lol:
Havatar

#677 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

Sequoia wrote:Da je bio Nijaz ujesto Alije cetnici bi gledali Bosnui iz Sumadije kao sto gledaju Hrvatsku Sloveniju .... Forumas Styling svi komplimenti , kamo srece da da je vise takvih pozdrav
Da je bio Nijaz Bosna bi postala Sumadija
StupskaBitanga

#678 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by StupskaBitanga »

pici wrote:
uglavnomja wrote:
ko je bio pred vratima banjaluke :-)

ja misljem da je tuĐŽman :mrgreen:

evo jedna lijepa bajka za SDA patriJote :bih:
:thumbup: SDA de-mo-kra-ti-ja
Havatar

#679 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

theTruePath wrote:
:lol:
Styling

#680 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Styling »

Hrulj wrote:
Styling wrote:
palermo wrote:
Nisam te optužio da si nedobronamjerna, dapače.

Ne znam ni koliko si godina imala, al Nijaz ....kao vođa,ma daj....suviše neozbiljno i za pričati.

Neću više o rahmetli Nijazu, rekoh, po mnogo osnova mi je bio drag, nije ovo protiv njega upereno...poenta je u lakoći ispisivanja riječi koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću.
Kakav bi NIjaz bio kao vodja to nikada necemo saznati, zar ne? Niko mu nije ni dao priliku da se pokaze. Bitnoje da sada imamo jake vodje $#%&^*@ (da ne upotrijebim kakvu tesku rijec). Naravno, ja postujem tvoje misljenje, ali se ocigledno razilazimo po ovom pitanju.
Zasto ne Zukorlic ako je bitan jak vodja 8-)
Dobro je, @Hrulj. Gdje si ti do sada provocir'o?
Hrulj

#681 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Hrulj »

Styling wrote:

Pa pitam posteno, jak je vodja on zar ne. Unatoc represiji obnovio je Bosnjacku svijest u Sandzaku, nesto sto mi u Bosni nemamo kako treba
Sequoia

#682 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Sequoia »

Hrulj wrote:
theTruePath wrote:
Ma nekad i shvacam one koji kazu da je nama rat bio dobar ucitelj
Ne bi se reklo. Pogledaj broj jugonostalgicara koji bi te i dan danas prijavili sve i da tenkovi po banja luci i palama turiraju
Varas se gadno . Onaj ko mrzi Aliju ne mrzi bosanjake i Bosnu . Ja volim Bosnu i borim se za njene granice od Une do mora . Alija je moja suprotnost . On ne zna nabrojativise vise od 20 BiH grradova .
Styling

#683 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Styling »

theTruePath wrote:
Kroz svoje postove si vec vise puta pokazao da je Alija za tebe sve i da s njim tvoj svijet pocinje i zavrsava. Ne moras se dalje dokazivati.
Sequoia

#684 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Sequoia »

Havatar wrote:
theTruePath wrote:
:lol:
vi te dva majmuna . Vi ste balije prezidenta alije
Bosna Bosancima . A vama SDA ovcima HDZ ovcima i cetnicima Q urac
Last edited by Sequoia on 21/10/2013 18:20, edited 1 time in total.
Styling

#685 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Styling »

Havatar wrote:
Vidi se da ne znas ko je bio taj covjek i kakav patriota. :skoljka:
Havatar

#686 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

Styling wrote:
Havatar wrote:
Nema to veze sa patriotizmom nego sa sposobnoscu i sa podrskom naroda
Styling

#687 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Styling »

Hrulj wrote:
Styling wrote:

Pa pitam posteno, jak je vodja on zar ne. Unatoc represiji obnovio je Bosnjacku svijest u Sandzaku, nesto sto mi u Bosni nemamo kako treba
Ne bih rekla da su Bosnjaci u Sandzaku pod represijom i ne znam sta je on to obnovio osim svog voznog parka i ambicije da bude Beogradski muftija.
Hrulj

#688 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Hrulj »

Sequoia wrote:
Hrulj wrote:
theTruePath wrote:
Ma nekad i shvacam one koji kazu da je nama rat bio dobar ucitelj
Ne bi se reklo. Pogledaj broj jugonostalgicara koji bi te i dan danas prijavili sve i da tenkovi po banja luci i palama turiraju
Varas se gadno . Onaj ko mrzi Aliju ne mrzi bosanjake i Bosnu . Ja volim Bosnu i borim se za njene granice od Une do mora . Alija je moja suprotnost . On ne zna nabrojativise vise od 20 BiH grradova .
Gdje sam ja spomenuo aliju i mrznju ka njemu?
Boris se? Kako?
Styling

#689 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Styling »

Havatar wrote:
Styling wrote:
Havatar wrote: Da je bio Nijaz Bosna bi postala Sumadija
Nema to veze sa patriotizmom nego sa sposobnoscu i sa podrskom naroda
Kad je spsobnost u pitanju Alija je dokazao svou nesposobost da izadje na kraj sa neprijateljima i dijeleci Bosnu uzduz i poprijeko.
Hrulj

#690 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Hrulj »

Styling wrote:
Hrulj wrote:
Styling wrote:

Ne bih rekla da su Bosnjaci u Sandzaku pod represijom i ne znam sta je on to obnovio osim svog voznog parka i ambicije da bude Beogradski muftija.
Vozni park?
Pokazi mi ga.
Nema represije? Prinudne "svetosavske" priredbe nisu opresija? Nemogucnost ucenja Bosanskog jezika nije opresija?
Sve je to muftija ispravio
Styling

#691 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Styling »

Hrulj wrote:
Styling wrote:
Hrulj wrote:
Vozni park?
Pokazi mi ga.
Nema represije? Prinudne "svetosavske" priredbe nisu opresija? Nemogucnost ucenja Bosanskog jezika nije opresija?
Sve je to muftija ispravio
Pa pogledaj malo bolje kad dolazi u Sarajevo (ako si odavde) kakav konvoj ga prati. Pozavidio bi mu i neki strani ambasador. Zasto bi Bosnjaci u Sandzaku ucili Bosanski kad im to nije maternji jezik? Kako u Srbiji "svetosavska" priredba moze biti prisilna kada je to nacionalni praznik Srba i ljudi imaju pravo da ga proslavljaju kao sto Bosnjaci slave Bajram.
Havatar

#692 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

Bosanski je maternji svim Bosnjacima a tjeranje bosnjacke djece da ucestvuju u priredbama o srpskim crkvenim velikodostojnicima je cisto krsenje vjerskih i nacionalnih prava i dobro je sto to pominjes posto da se vidi ko su oni sto pljuju Aliju.
Hrulj

#693 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Hrulj »

Styling wrote: Pa pogledaj malo bolje kad dolazi u Sarajevo (ako si odavde) kakav konvoj ga prati. Pozavidio bi mu i neki strani ambasador. Zasto bi Bosnjaci u Sandzaku ucili Bosanski kad im to nije maternji jezik? Kako u Srbiji "svetosavska" priredba moze biti prisilna kada je to nacionalni praznik Srba i ljudi imaju pravo da ga proslavljaju kao sto Bosnjaci slave Bajram.
To nisu njegova auta vec od osiguravajuce kompanije.
Zato sto su Bosnjaci i jer je to maternji jezik Bosnjaka. I Bosnjaci nisu Srbi da im "sveti" sava bude nacionalni praznik ili da ga slave.
Da kogod Srpsku djecu natjera da uce Ilahije i Kaside, i da im se ne da da uce Srpski ti bi bio prvi koji bi se pobunio. Ali to se uradi Bosnjacima i onda nikom nista.
hizo ramidovic

#694 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Pa pogledaj malo bolje kad dolazi u Sarajevo (ako si odavde) kakav konvoj ga prati. Pozavidio bi mu i neki strani ambasador. Zasto bi Bosnjaci u Sandzaku ucili Bosanski kad im to nije maternji jezik? Kako u Srbiji "svetosavska" priredba moze biti prisilna kada je to nacionalni praznik Srba i ljudi imaju pravo da ga proslavljaju kao sto Bosnjaci slave Bajram.
a je li srbima u bih srpski jezik maternji?
iz zadnje klupe

#695 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by iz zadnje klupe »

Ovo napisah zbog ovog gore, mislim reći da je NIjaz Duraković mogao biti vođa može samo reći netko ko je nedobronamjeran ili netko ko je tada bio dijete pa nema nikakva sjećanja na taj period. Nema treće.
Znas li da je Nijaz rasturio ubacivanje srpskih specijalca 89. godine u Srebrenicu ?

Prije toga bila je taktička priprema na stranicama "Politike" u ugrozenosti srpskog zivlja i dzamahirije u Srebrenici.

Upad nije ispio, poznat je onaj Nijazov komentar da nece dozvoliti raznosat oni kosti po Bosni ( ko je malo stariji, sjeca se srpskih hepeninga i nosanja kostiju sirom bivse YU )

SDA je dosla na vlast na krilima bratsog zagrljaja sa SDS i HDZ, sjecal' te se njihovih zajednickih slika (Stepan, Radovan i Alija, nasmjeseni na jednom slici, sto se dijelila pred izbore)

U vezi Tuzle...

Jeste u Tuzli bilo samo 16% Srba, ali zeznut raspored, istocni dio grada i majevica skroz Srpski, imali su cistu liniju od kasarne husinska buna, skladišta municije na kozlovcu, preko Srpskih sela citavom majevicom do semberije.

Pred 15 maj tenk je bio postavljen kod tunela-nadvoznjaka pred sami ulaz u Tuzlu.

Komunjare su zauzele ta prigradska srpska sela (Simin Han, Caklovici, Pozarnica)i odbacili Srbe 20 kilometara od Tuzle.

Sta mislite kako bi to ALJO rijesio ?

On bi pregova'o s nasom JNA, Srbi bi povezali kasarnu,sela i Majevicui najmanje trecina Tuzle bi bila u srpskim rukama ako ne i gore znajuci njegove "vizionarska" rjesenja.
palermo

#696 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by palermo »

Styling wrote:
Kakav bi NIjaz bio kao vodja to nikada necemo saznati, zar ne?
Niko mu nije ni dao priliku da se pokaze. Bitnoje da sada imamo jake vodje $#%&^*@ (da ne upotrijebim kakvu tesku rijec). Naravno, ja postujem tvoje misljenje, ali se ocigledno razilazimo po ovom pitanju.
Zapravo,netačno. Nijaz je u jednom,i to ne toliko kratkom vremenu, imao priliku da vodi narod.......

By the way, istinskom vođi se nikad ne daje prilika, on je sam stvara,uzima.......

Neko ovdje napisa sa pravom, pustite Nijaza, ......ništa ti nemaš bolje mišljenje o njemu od mene......jedina razlika je što ti ne znaš, a ja znam....
Styling

#697 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
U BiH su Ustavom ravnopravna tri jezika: Srpski, Hrvatski i Bosanski. I svako u Bosni moze izabrati bilo koji od ova tri jezika. Ljudima koji su rodjeni na teritoriji druge zemlje, u ovom slucaju Srbije, Bosanski nikako ne moze biti maternji. Prvo jer ti ljudi od rodjenja govore ekavicu i Srpski, drugo Bosanski nije ravnopravan jezik u Srbiji i trece bilo bi malo neprirodno da Zukorlic poce govoriti Bosanski sa ijekavicom a citav zivot je govorio Srpski i ekvaicu.

Maternji jesik se zove "maternji" jer je to jezik kojim govori tvoja (i svacija) mati. A mati Bosnjaka u Srbji ne govori Bosanski i nije djecu ucila Bosanski.

Moj maternji je srpskohrvatski, ali nazalost taj jezik vise ne postoji.
palermo

#698 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by palermo »

iz zadnje klupe wrote:
Ovo napisah zbog ovog gore, mislim reći da je NIjaz Duraković mogao biti vođa može samo reći netko ko je nedobronamjeran ili netko ko je tada bio dijete pa nema nikakva sjećanja na taj period. Nema treće.
Znas li da je Nijaz rasturio ubacivanje srpskih specijalca 89. godine u Srebrenicu ?

Prije toga bila je taktička priprema na stranicama "Politike" u ugrozenosti srpskog zivlja i dzamahirije u Srebrenici.

Upad nije ispio, poznat je onaj Nijazov komentar da nece dozvoliti raznosat oni kosti po Bosni ( ko je malo stariji, sjeca se srpskih hepeninga i nosanja kostiju sirom bivse YU )

SDA je dosla na vlast na krilima bratsog zagrljaja sa SDS i HDZ, sjecal' te se njihovih zajednickih slika (Stepan, Radovan i Alija, nasmjeseni na jednom slici, sto se dijelila pred izbore)

U vezi Tuzle...

Jeste u Tuzli bilo samo 16% Srba, ali zeznut raspored, istocni dio grada i majevica skroz Srpski, imali su cistu liniju od kasarne husinska buna, skladišta municije na kozlovcu, preko Srpskih sela citavom majevicom do semberije.

Pred 15 maj tenk je bio postavljen kod tunela-nadvoznjaka pred sami ulaz u Tuzlu.

Komunjare su zauzele ta prigradska srpska sela (Simin Han, Caklovici, Pozarnica)i odbacili Srbe 20 kilometara od Tuzle.

Sta mislite kako bi to ALJO rijesio ?

On bi pregova'o s nasom JNA, Srbi bi povezali kasarnu,sela i Majevicui najmanje trecina Tuzle bi bila u srpskim rukama ako ne i gore znajuci njegove "vizionarska" rjesenja.
Tja.....šta da ti kažem.......ja iznimno cijenim Selima Bešlagića, ne vjerujem da bi mu bilo drago da ga koriste kao argument protiv rahmetli Alije....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#699 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:Zapravo,netačno. Nijaz je u jednom,i to ne toliko kratkom vremenu, imao priliku da vodi narod.......

By the way, istinskom vođi se nikad ne daje prilika, on je sam stvara,uzima.......

Neko ovdje napisa sa pravom, pustite Nijaza, ......ništa ti nemaš bolje mišljenje o njemu od mene......jedina razlika je što ti ne znaš, a ja znam....
Sve izbjegavam ružno govoriti o rah. NIjazu, proveo je rat sa nama, radio je za BIH, to sve ok. Ali, on je kao predsjednik CKSK BIH bio protiv višepartijskog sistema, on je govorio da Milošević nije kriv kad je Muhić i Skederagić to prvi rekli u BIH, a četničke horde plesale po Kninu, on je od alkohola u kafani znao završiti mokrih hlača.. nikako sad ne treba idealizirati.
Hrulj

#700 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Hrulj »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:
U BiH su Ustavom ravnopravna tri jezika: Srpski, Hrvatski i Bosanski. I svako u Bosni moze izabrati bilo koji od ova tri jezika. Ljudima koji su rodjeni na teritoriji druge zemlje, u ovom slucaju Srbije, Bosanski nikako ne moze biti maternji. Prvo jer ti ljudi od rodjenja govore ekavicu i Srpski, drugo Bosanski nije ravnopravan jezik u Srbiji i trece bilo bi malo neprirodno da Zukorlic poce govoriti Bosanski sa ijekavicom a citav zivot je govorio Srpski i ekvaicu.

Maternji jesik se zove "maternji" jer je to jezik kojim govori tvoja (i svacija) mati. A mati Bosnjaka u Srbji ne govori Bosanski i nije djecu ucila Bosanski.

Moj maternji je srpskohrvatski, ali nazalost taj jezik vise ne postoji.
Rekao si sve sto si imao da kazes.
"Srpsko-Hrvatski"?
Gdje je tu Bosna i Bosnjaci?
Eto sta komunizam uradi ljudima.
Bosnjacima je maternji jezik Bosanski, gdje god se oni nalazili.

Trebali su Bosnjaci Sandzaka uzimati puske u ruke i pobiti komsije kao sto su to Srbi uradili ovdje pa da dobiju konstitutivnost.
Sram da te bude
Locked