Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen xm wrote: ↑18/03/2024 13:43
MA nema šanse da dobiju ovoliko, ali su cijene otišle tako da se baš za 85k KM i ne može baš birati šta hoćeš novo. Bar ne iz ove klase.
Mozes uzet za 72k novog GTI-a (ja imao ponudu u ruci), Octaviu vRS, Cupru Formentora, Audi A4 (1.5 TSI) black optic, pa i nov Alfa Romeo Tonale kakav hoces oko 70k, BMW 1 series, sve super auta, neka sportska, neka ne, ali sve dobra auta i sva nova. Dat 85k za 3 god staru Giuliu pa nek je i 280 ks Veloce, daj ba. Da je kupis i kroz par mjeseci da ti da neko 50k u kešu za nju, slavlje organizovat ...
izvrsni direktor wrote: ↑19/03/2024 11:22
audi a4 15tsi bez opreme vs giulia veloce 280ps ...audi je logican izbor
To je jedno od auta koje sam naveo kao primjer novog, dobar deal na nasem trzistu. Tog Audia ces prodat za 2 dana ako zatreba, a tu Giuliu ces vjerovatno ozenit. I imamo omjer novo - staro 3 godine.
Karikaturist wrote: ↑19/03/2024 11:27
Jest mi drago sto sam jedan od onih koje boli mudo koliko cu poslije prodati auto i sto mi takve racunice ne idu ni u kakvu kalkulaciju.
Svaka čast i respekt. Znači riješio si sve životne obaveze i imaš primanja iz reda odabranog sloja.
Jest mi drago sto sam jedan od onih koje boli mudo koliko cu poslije prodati auto i sto mi takve racunice ne idu ni u kakvu kalkulaciju.
Svaka čast i respekt. Znači riješio si sve životne obaveze i imaš primanja iz reda odabranog sloja.
Manje vise nego mi se jednostavno ne ide toliko u buducnost planirajuci.
Pa kad od svojih para dajes 80k bogami ne znam ga da ne gleda koliko to vredi
Uporediv, polovan i slican Audi A4 ili BMW serije 3, kostaju mozda isto a najvjerovatnije nesto i skuplje od te Alfe.
Audi 1.5 tsi kao nov u tom nekom nizem srednjem paketu opreme, nije uporediv sa tom Alfom, zbog velikih razlika u motorizaciji, pogonu i opremi, a druga ta nova vozila nisu uporediva jer nisu isti segment.
Odnosno iz istog segmenta i premium vozila ne moze se po toj cijeni Alfe kupiti slicno novo auta, a polovno moze po slicnoj ili skupljoj cijeni.
Svakako, ali ja se i nisam referisao na to.
Ali kad dajes 80k onda sigurno neces razmisljati hoces li nakon 4-5 godina izgubiti hiljadu ili dvije ili pet.
artur morgan wrote: ↑19/03/2024 11:35
Uporediv, polovan i slican Audi A4 ili BMW serije 3, kostaju mozda isto a najvjerovatnije nesto i skuplje od te Alfe.
Audi 1.5 tsi kao nov u tom nekom nizem srednjem paketu opreme, nije uporediv sa tom Alfom, zbog velikih razlika u motorizaciji, pogonu i opremi, a druga ta nova vozila nisu uporediva jer nisu isti segment.
Odnosno iz istog segmenta i premium vozila ne moze se po toj cijeni Alfe kupiti slicno novo auta, a polovno moze po slicnoj ili skupljoj cijeni.
Ali kad dajes 80k onda sigurno neces razmisljati hoces li nakon 4-5 godina izgubiti hiljadu ili dvije ili pet.
da, samo što ovdje nije 1-3k, već 2/3 kad je alfa u pitanju
da, samo što ovdje nije 1-3k, već 2/3 kad je alfa u pitanju
naravno, ako hoćeš da je prodaš.
Ne razumijem se u Alfu i necu komentarisati cijenu ali meni ovo auto djeluje kao cejf auto. A cejf je skup.
To je jedno od auta koje sam naveo kao primjer novog, dobar deal na nasem trzistu. Tog Audia ces prodat za 2 dana ako zatreba, a tu Giuliu ces vjerovatno ozenit. I imamo omjer novo - staro 3 godine.
Jel i pantole kupujes razmisljajuci kako ces ih prodat sutra odma?
Jel i pantole kupujes razmisljajuci kako ces ih prodat sutra odma?
Pa u sustini tako i sa alfom ko moze
Kupis
Peres Deres dok ide
I onda u đubre ili donacija
artur morgan wrote: ↑19/03/2024 11:44
Ma ok nije u Njemackoj, ali jeste kod nas.
Dok platis pri uvozu sve na ta vozila, porez, carinu i druge troskove cijena ce biti dosta visa kao i kod ove Alfe.
alfa je 43.454,69 € kod nas
BMW je
29.403 € (Netto) x 1.35 = 39.694,05
i to sam bio darežljiv sa ovih 1.35
uzmi još u obzir da je ova alfa model 2015
Ne možeš kupiti auto vani po neto cijeni.
Kupiš po bruto cijeni i ako može tražiš povrat pdv-a.
Al, opet nije ni to uporedivo. Ja sam se referisao na cijene tih modela kod nas na oglasima, a ne na oglasima iz De pa uvoz u BiH, pa da se onda podvuče crta jer to je onda kombinacija De i BiH. U tom slučaju bi i Alfu uzeo na oglasima u De, pa sve isto, i onda bi bila druga kalkulacija.
Imali kod nas na oglasu i jedan trenutno uporediv BMW po ovoj cijeni ? Nema ni jednog takvog BMW-a. Međutim ima verzija 320d (140kw) sličnog godišta i kilometraže, koji su skuplji od te Alfe.
Jeste BMW noviji model i to stoji, zato je kod nas i skuplji.