Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz BiH

Kikibombona

#51 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Kikibombona »

Minkica88 wrote:
Kikibombona wrote: Netacno Katarina. Vecina cetnika jesu Srbi, ali je medju njima bilo i drugih naroda.
Bilo je i azijata (pa cak i pokoji Jevrejin) u nacistima pa to na kraju nista ne znaci. Zna se ko su, sta su i sta reprezentiraju.
To ne dovodim u pitanje. Samo kazem da svi cetnici nisu Srbi. To je jednostavno netacno.

Ispravka.
Last edited by Kikibombona on 09/11/2013 17:03, edited 1 time in total.
daddy-kool

#52 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by daddy-kool »

Vasco da Gama wrote: Još je Platon rekao da postoje samo dvije vrste ljudi:

- oni koji maštaju da počine zločin
- oni koji ga čine
Odakle je ovo? Ne liči mi na Platona.
Helikopter

#53 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Helikopter »

Vasco da Gama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
madFlava wrote:
Ili da citiram bošnjačke izdajnike - "Suživot, suživot"
Čovjeku su bošnjaci pobili pola familije u ww2 pa je davao ekstremne izjave, ali evo prešao je preko toga da su mu pobili pola familije u drugom svjetskom ratu, ne vidim zašto bošnjaci ne bi prešli preko ružnih riječi.

Mislim da su Bošnjaci generalno slabo obrazovani po pitanju stradanja Srba u drugom svjetskom ratu. Vjerujem da se pogotovo novim generacijama ništa o tome ne priča u školi nego vjerovatno uče kako su srbi počinili Srebrenicu i da ništa nema slično tome u povijesti Bosne. A ima puno gorih stvari, nažalost, bez kojih se ne može razumjeti ni sadašnjost.

A jesi li citao u srpskim knjigama i literturi o protjerivanju i ubijanju/klanju Bosnjaka muslimana i drugih naroda muslimana iz uze Srbije zadnjih caa 120 godina zbog teritorijalnog sirenja Srbije i ciscenja tih teritorija od muslimana iz razlicitih etnickih naroda? Da li si citao u toj srpskoj literaturi o srpskom klanju Bosnjaka muslimana Sandzaka i Istocne Bosne i gradovima kao primjer Gorazde, Visegrad, Foca itd u toku drugog svjetskog rata? O ovom zadnjem ratu i da nepricamo koliki genocid je napravljen nad Bosnjacima muslimanima Bosne i Hercegovine.

Evo ti malo kratkog materijala pa procitaj ako imas vremena da bi dobio malo objektivniju i realniju sliku sta se dogadjalo zadnjih caa 120 na teritorijama Balkana,

Iseljavanje muslimana iz Srbije: http://sh.wikipedia.org/wiki/Iseljavanj ... _iz_Srbije

PROGON MUSLIMANA SRBIJE 1830-1867. GODINE: http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=44169

Prvi Balkanski Rat: http://bs.wikipedia.org/wiki/Prvi_balkanski_rat

Drugi Balkanski Rat: http://bs.wikipedia.org/wiki/Drugi_balkanski_rat
Sezam

#54 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Sezam »

Ne nasjedajte na salonskog trola, lik je u dva posta barem triput onako hladnokrvno slagao.
Helikopter

#55 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Helikopter »

KatarinaKosaca wrote:Vučić je dopremijer Srbije, radi i živi u Srbiji od "babe" ima upute da ne dira u BIH i mislim da se uopće oko njega ne trebamo uzbuđivati.. ako sprovede i uvede pravnu državu dobro je i nama primjer, ako uzima od Arapa lovu i nama nitko neće moći spočitati (ali, ipak smo sami sebi najgori) da i mi to radimo sa Arapima i eto, ga tamo..

A ono što je Dodiku napravio na konvenciji stranke ili godišnjici :thumbup:
Ti ga malo naruzi a najvise ga pohvali? Otkud znas da u politickim igrama Srbije da nije pao dogovor izmedju politicara Srbije i entiteta Republike Srbije iza paravana da rade na zejednickim strateskim ciljevima a ispred paravana da se malo kao fol i posvadjaju u vezi nekih stvari. Na taj nacin pokusavaju varati medjunarodnu zajednicu (MZ) kao i druge narode u Bosni i okruzenju da bi ih primili u EU a onda ce da nastave sa svojom starom politikom.
Last edited by Helikopter on 09/11/2013 17:56, edited 1 time in total.
zavrzlama

#56 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by zavrzlama »

vucic....

Doskora otvoreni cetnik.sad salonski cetnik koji istini za volju danas sto govori to i misli...vucic je svjestan da se velikosprski cilj mora staviti na "Hold" i napraviti jaci predah,jer ako se nastavi u srbiji onako kako radi dodik u BIH,srbija bi mogla dozivjeti ekonomski kolaps ,izgubiti ionako slabo povjerenje zapada i zauvijek ubiti sansu da se nastavi tamo gdje se 90-tih stalo...mislim da ce stab ukoniti sa politicke scene vucica,dodik je vise bio u rusiji radi stanaj u srbiji,nego radi rusko/ausvickih interesa,dodiku se ne svidja ovaj politicki manevar vucica,jer vucicu trenutno ovakav dodik ne odgovara,a dodik ne moze se presvuci kao vucic i tu je problem....
karanana

#57 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by karanana »

a sekunda je falila da 90 i neke u sarajevu jednim potezom sredimo njega i njegovo dvoje vojvoda s njim. i tako promijenimo buducnost odnosno danas sadasnjost srbije.
emil_L

#58 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by emil_L »

Četnik ko četnik....kad ga gledate na onim video isječcima..jasno se vide karakteristike "nebeskog naroda" sila, osionost, bahatost.....dok ne popije nogu u dupe a onda četničić postane pitom i najbolji dupeuvlakač.
Niko na svijetu ne liže dupe svojim dojučerašnjim zakletim neprijateljima ko četničić kad mu odvališ šamarčinu.
Lizanje dupeta je jedina tradicija četnika. ne vidim što bi Vučko - pussy lips--bio izuzetak --
Ta i 45 su isto tako preko noći postali partizani a danas "naj-evropljani"...ništa novo a sve u duhu tradicije "nebeskog naroda"...
DoZeN

#59 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by DoZeN »

emil_L wrote:Četnik ko četnik....kad ga gledate na onim video isječcima..jasno se vide karakteristike "nebeskog naroda" sila, osionost, bahatost.....dok ne popije nogu u dupe a onda četničić postane pitom i najbolji dupeuvlakač.
Niko na svijetu ne liže dupe svojim dojučerašnjim zakletim neprijateljima ko četničić kad mu odvališ šamarčinu.
Lizanje dupeta je jedina tradicija četnika. ne vidim što bi Vučko - pussy lips--bio izuzetak --
Ta i 45 su isto tako preko noći postali partizani a danas "naj-evropljani"...ništa novo a sve u duhu tradicije "nebeskog naroda"...
Prelivoda,ali djebi ga,mora inace ne bi dosao na vlast u Srbiji
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#60 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by KatarinaKosaca »

Helikopter wrote:Ti ga malo naruzi a najvise ga pohvali? Otkud znas da u politickim igrama Srbije da nije pao dogovor izmedju politicara Srbije i entiteta Republike Srbije iza paravana da rade na zejednickim strateskim ciljevima a ispred paravana da se malo kao fol i posvadjaju u vezi nekih stvari. Na taj nacin pokusavaju varati medjunarodnu zajednicu (MZ) kao i druge narode u Bosni i okruzenju da bi ih primili u EU a onda ce da nastave sa svojom starom politikom.
Pročitaj moj prvi post na temi, možda ti bude jasnije. Osim toga, rijetko u životu gledam sve crno-bijelo. Dakle, on je moj ratni neprijatelj, on je moj mirnodobski neistomišljenik i tu je tačka. Što ne znači da nema dobre poteze oko korupcije, investicija itd u svojoj državi.
Ja ne znam , kao ni ti o eventualnim tajnim dogovorima, niti planovima. Ipak, mislim da je Vučić platio velikom babi cijenu svog dolaska na vlast. I sa Kosovom i sa BIH. I mislim da će odnose sa BIH Srbima graditi na folkloru i jeftinom kiću, a sve dok to ne ugrožava integritet moje zemlje, neka cajkaju do zore...
Gojeni H

#61 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Gojeni H »

karanana wrote:a sekunda je falila da 90 i neke u sarajevu jednim potezom sredimo njega i njegovo dvoje vojvoda s njim. i tako promijenimo buducnost odnosno danas sadasnjost srbije.
A ziku mladjahnog Vucica kako vojvodi medi glatkim jezikom. Samo sto ga nije upitao:
"Da li bi vojvoda htEo da mu posisam chunu, pravu i slavnu?"
Aspekt

#62 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Aspekt »

Vasco da Gama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
madFlava wrote:
Čovjeku su bošnjaci pobili pola familije u ww2 pa je davao ekstremne izjave, ali evo prešao je preko toga da su mu pobili pola familije u drugom svjetskom ratu, ne vidim zašto bošnjaci ne bi prešli preko ružnih riječi.

Mislim da su Bošnjaci generalno slabo obrazovani po pitanju stradanja Srba u drugom svjetskom ratu. Vjerujem da se pogotovo novim generacijama ništa o tome ne priča u školi nego vjerovatno uče kako su srbi počinili Srebrenicu i da ništa nema slično tome u povijesti Bosne. A ima puno gorih stvari, nažalost, bez kojih se ne može razumjeti ni sadašnjost.
:lol: :lol: Fakat svasta . Ja licno nisam nista znao o genocidu nad muslimanima u drugom svjetskom ratu dok nisam naletio na knjigu Vladimira Dedijera sa istoimenim naslovom ,, Genocid nad muslimanima u drugom svjetskomratu ,, Sve imenom i prezimenom . strava vise zrtava nego u ovom ratu . kao da citas telefonski imenik nekog velikog grada . u skoli u bivskoj jugoslaviji ako smo ista ucili to su bili zlocini nad srbima . Svaki majmun na grani je znao za Jasenovac i znao je da su tu ubijani Srbi . Mada su tamo ubijani i Jevreji i Cigani i Bi-H musliamni i Hrvati . U ovom ratu sam vidio kolike su Bosnjaci ustase .Govorim o HVO i bosnjacima u tom HVO . Sluzili su im kao ukras i kao predmet za zajebanciju . I kada su otvoreno krenuli u rusenje Bosne i kada im je dosadila gluma HVO je razoruzao Bosnjake ih 93 ih odveo u logore . U onom ratu nije bio rijedak slucaj da ustase upadaju u srpska sela sa fesovimna na glavi i dozivaju se mujo meho ....i onda cetnici rade odmazdu . Ne vjerujem da ima gorih puno stvari od srebrenice a takodje mogu primjetiti da Vasco de Gama ovdje otvoreno govori da je Srebrenica odmazda za Jasenovac . Prvo Mladic Ratko nije tako rekao a drugo dosli ste na krivu adresu . Za Jasenovac se obratite Anti Pavelicu i Zagrebu ali opet ponavljam puno je muslimana ubijeno u Jasenovcu .
PS Vasco , znaci da bi razumjeli sadasnjost treba da razumijemo drugi svjetski rat . Super to prvi put cujem i to od covjeka koji i danas zivi u sarajevu . Kako li tek razmislja onaj koji je sa prvim busom otisao na Pale . :evil: :evil:
Bodkin

#63 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Bodkin »

Aspekt wrote:
:lol: :lol: Fakat svasta . Ja licno nisam nista znao o genocidu nad muslimanima u drugom svjetskom ratu dok nisam naletio na knjigu Vladimira Dedijera sa istoimenim naslovom ,, Genocid nad muslimanima u drugom svjetskomratu ,, Sve imenom i prezimenom . strava vise zrtava nego u ovom ratu . kao da citas telefonski imenik nekog velikog grada . u skoli u bivskoj jugoslaviji ako smo ista ucili to su bili zlocini nad srbima . Svaki majmun na grani je znao za Jasenovac i znao je da su tu ubijani Srbi . Mada su tamo ubijani i Jevreji i Cigani i Bi-H musliamni i Hrvati . U ovom ratu sam vidio kolike su Bosnjaci ustase .Govorim o HVO i bosnjacima u tom HVO . Sluzili su im kao ukras i kao predmet za zajebanciju . I kada su otvoreno krenuli u rusenje Bosne i kada im je dosadila gluma HVO je razoruzao Bosnjake ih 93 ih odveo u logore . U onom ratu nije bio rijedak slucaj da ustase upadaju u srpska sela sa fesovimna na glavi i dozivaju se mujo meho ....i onda cetnici rade odmazdu . Ne vjerujem da ima gorih puno stvari od srebrenice a takodje mogu primjetiti da Vasco de Gama ovdje otvoreno govori da je Srebrenica odmazda za Jasenovac . Prvo Mladic Ratko nije tako rekao a drugo dosli ste na krivu adresu . Za Jasenovac se obratite Anti Pavelicu i Zagrebu ali opet ponavljam puno je muslimana ubijeno u Jasenovcu .
PS Vasco , znaci da bi razumjeli sadasnjost treba da razumijemo drugi svjetski rat . Super to prvi put cujem i to od covjeka koji i danas zivi u sarajevu . Kako li tek razmislja onaj koji je sa prvim busom otisao na Pale . :evil: :evil:
od cijelog njegovog nebuloznog posta ovo ima logike. ne samo drugi, ali odatle se vuku neke stvari. realno i treba razumjeti neke stvari iz WW2 da bi se razumjele neke stvari danas
Danguba

#64 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Danguba »

jednom cetnik, uvijek cetnik!

vuk dlaku mijenja a cud nikada!
Teufik

#65 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Teufik »

Danguba wrote:jednom cetnik, uvijek cetnik!

vuk dlaku mijenja a cud nikada!
Tako je...goni ga u sest PM.
Nek nekom drugom prosipa lafinu. Mamu mu krvolocnu jbm. Isti ko Toma Nikolic.
Aspekt

#66 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Aspekt »

Bodkin wrote:
Aspekt wrote:
od cijelog njegovog nebuloznog posta ovo ima logike. ne samo drugi, ali odatle se vuku neke stvari. realno i treba razumjeti
neke stvari iz WW2 da bi se razumjele neke stvari dana
s
Npr . Hajde reci sta . Evo ja licno cijenim ono sto ti pises . Opcenito, naravno ne mogu se sloziti sa svakim tvojim slovom . I to je sasvim u redu , covjek se jedino slaze sa svojom sjenom . Ja imam finih godina , smatarm da znam sta je bilo u drugom ratu . Iz partizanske sam familije . Nije samo Vucic i nisu samo Srbi stradali u drugom ratu da budemo nacisto. Ali kazem ti , da bi ja bolje razumio Srebrenicu , Prijedor , Sarajevo , Omarsku , Keraterm ....sta konkretno trebam razumjeti iz drugog rata . Ako ti nije tesko nakucaj par recenica . Unaprijed zahvalan .
Post Scriptum
Zar je moguce da covjek treba nesto ( bilo sta razumjeti ) da bi shvatio neke stvari danas . Npr Srebrenicu ili logore . Ali kazem hajd da cujem da naucim nesto
Bodkin

#67 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Bodkin »

Aspekt wrote:
Npr . Hajde reci sta . Evo ja licno cijenim ono sto ti pises . Opcenito, naravno ne mogu se sloziti sa svakim tvojim slovom . I to je sasvim u redu , covjek se jedino slaze sa svojom sjenom . Ja imam finih godina , smatarm da znam sta je bilo u drugom ratu . Iz partizanske sam familije . Nije samo Vucic i nisu samo Srbi stradali u drugom ratu da budemo nacisto. Ali kazem ti , da bi ja bolje razumio Srebrenicu , Prijedor , Sarajevo , Omarsku , Keraterm ....sta konkretno trebam razumjeti iz drugog rata . Ako ti nije tesko nakucaj par recenica . Unaprijed zahvalan .
Post Scriptum
Zar je moguce da covjek treba nesto ( bilo sta razumjeti ) da bi shvatio neke stvari danas . Npr Srebrenicu ili logore . Ali kazem hajd da cujem da naucim nesto
ma ne, nisi me shvatio. naravno da nisu samo srbi stradali. njih je mozda najvise stradalo ali nemam fakat uvid u brojke.ne govorim sad o tome. iz drugog svjetskog rata su ostale rane i nerasciscene stvari. zato se devedesetih narod tako lako primio na ideju nacionalizma. svi su mislili da se u ww2 nije dovoljno obracunalo sa onima preko, da su oni vise uradili za NOB, da imaju vise prava od nekih drugih...i pored svih vojnih i prekih sudova i 50 godina indoktrinacije
karanana

#68 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by karanana »

ustvari, ja mislim da su, procentualno gledajuci u odnosu na ukupan broj pripadnika odredjene etnicke grupe, bosanski muslimani najvise stradali i u 2. svjetskom ratu. nisam 100% siguran u ovo ali mislim da sam negdje to cuo/procitao.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#69 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Chmoljo »

Vasco da Gama wrote:
kad kažeš četnici, misliš srbi. ako kažeš ustaše misliš na hrvate ili na bošnjake. normalno da na bošnjačkom forumu želim da primjetim licemjernost bošnjaka. ako su mu familiju pobile ustaše to nije mogao biti jedan čovjek već recimo grupa od 10 vojnika. kako su ustaše bili legalna vosjka ndh a muslimani većina u bosni, nije li statistički velika vjerovatnoća da je među 10 ustaša koji su mu klali familiju bilo 2 bošnjaka?

mislim da je poštenije reći otvoreno na šta misliš nego konstantno insinuirati. konstantno se nacionalizam implicitno insinuira.
da raščistimo...

je l' mu Zeleni kadar pobio porodicu? izgleda da nije.

jesu l' mu lokalne muslimanske milicije pobile porodicu?

izgleda da nisu.

međutim, uspio si izvaliti da su Bošnjaci primarno bile ustaše. iako ih je eto, ofrlje, negdje 20%. i zbog toga je ok reći, Bošnjaci su mu pobili...

nisu jarane. ne može, jer u ta vremena nije bilo vojske, niti političke artikulacije Bošnjaka.

ni nedjela Handžar divizije nisu nedjela Bošnjaka, kolektiviteta, nego SS -a, vojske partije. vojske njemačke politike i vojske koja se borila za interese njemačkog naroda. iako je tu Bošnjaka bilo vjerovatno više, nego u samim ustašama.

licemjerja ima svugdje, ali zrno i od tebe dolazi. lijepo bi bilo vidjeti toliki broj osuda zločina svoje vojske (Caco) na nekim drugim "nebošnjačkim" forumima. lijepo i pusta želja. jer, ko bi onda posjećivao te forume?

glede Vučića... klasika... političar je. jedino što se broji od takvih su njihova djela. jer je uvijek bio ono što je u tom trenutku najpopularnije biti. usput, sviđa mi se njegov nadimak... ***kousti.
Bodkin

#70 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Bodkin »

karanana wrote:ustvari, ja mislim da su, procentualno gledajuci u odnosu na ukupan broj pripadnika odredjene etnicke grupe, bosanski muslimani najvise stradali i u 2. svjetskom ratu. nisam 100% siguran u ovo ali mislim da sam negdje to cuo/procitao.
nemam pojma iskreno. ono sto je porazavajuce je da je jugoslavija na 10 mjestu po broju zrtava...a garantujem da je preko pola od "domaceg" metka
Juvelandia

#71 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Juvelandia »

Rijetko je ko nakon Hitlera u parlamentu jedne suverene drzave prijetio ubijanjem 100 ljudi, ono hladno diplomatski.
Bodkin

#72 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Bodkin »

Bodkin wrote:
karanana wrote:ustvari, ja mislim da su, procentualno gledajuci u odnosu na ukupan broj pripadnika odredjene etnicke grupe, bosanski muslimani najvise stradali i u 2. svjetskom ratu. nisam 100% siguran u ovo ali mislim da sam negdje to cuo/procitao.
nemam pojma iskreno. ono sto je porazavajuce je da je jugoslavija na 10 mjestu po broju zrtava...a garantujem da je preko pola od "domaceg" metka
p.s. nasao sam clanak na wiki o broju zrtava. imaju tri izvora i domaci su ali u svim ima daleko manje zrtava nego sto sam nasao na stranim stranicama.malo sam se igrao u excelu i u prosjeku je cifra da je srba poginulo 450, hrvata 160 i muslimana 73. cifre ugrubo i u hiljadama. uz projekciju da je zrtava bilo onoliko koliko kazu stranci dobijemo cifre: s 720, h 257 i m 117

pojma nemam koliki je ukupan broj ljudi ovog naroda u 1945
Hodidid

#73 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Hodidid »

Vasco da Gama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
madFlava wrote:

A sta ti znas o Foci 1942?
SmokingMan

#74 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by SmokingMan »

Dačić=prase

Njegovo lice sve govori :D
Helikopter

#75 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Helikopter »

VIJESTIBIH11.11.2013. u 14:45 16

Žene Srebrenice i Žene u crnom još jednom podsjetile na genocid

Hladno i kišno vrijeme nije spriječilo Srebreničanke da i ovog 11. u mjesecu podsjete domaću i svjetsku javnost na genocid u zaštićenoj zoni UN-a, koji su 1995. godine počinili Vojska i MUP RS.

Žene Srebrenice i Žene u crnom još jednom podsjetile na genocid Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Piše: D. Brkić

(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

"Imamo potrebu da još jednom podržimo žene Srebrenice u njihovoj borbi za pravedan mir. Nažalost, ne postoje promjene na insitucionalnom nivou, a ako i postoje one su isključivo usmjerene ka međunarodnoj zajednici. To je potpuno fingirano i lažno, praktično riječ je o zadovoljavanju međunarodnih standarda i isključivo je u funkciji elite na vlasti. U suštini, elita na vlasti ima sasvim drugačiju poruku, suprotnu onoj koju govore međunarodnoj zajednici i zbog toga nema promjena ni u obrazovnom, ni u kulturnom, a ni na političkom planu“, rekla je Staša Zajević.

Žene Srebrenice su po ko zna koji put podsjetile na nedopustivo spor proces ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka njihovih najbližih.

“Podrinje je puno grobnica. Problem je u tome što ih niko ne ekshumira. Zna se gdje su grobnice, imaju poznate lokacije, ali se ništa ne radi”, kaže Nura Begović iz Udruženja Žene Srebrenice.

Njima su, pored Žena u crnom, moralnu podršku pružili građani Tuzle i članovi Organizacije porodica šehida iz Živinica.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zene-sre ... /131111095
Post Reply