Alen Halilovic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

JThomas

#76 Re: Alen Halilovic

Post by JThomas »

tad mu nije bilo zagarantovano i bio je premlad da se zna koliko može na seniorskom nivou. bilo je jasno da je veliki potencijal, al' garantovano mjesto u A reprezentaciji? pusti šuplju...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#77 Re: Alen Halilovic

Post by odesveuhonduras »

jeza u ledja wrote:

Pa po nekoj logici trebao bi igrati za Hrvatsku, ali po nekoj logici i Begovic i Pjanic i Medunjanin i Mujdza i Misimovic trebali igrati za druge zemlje. Po nekoj logici bi i milion drugih igraca u svijetu trebali igrati za neke druge zemlje, pa ne igraju. No nas ne interesuje logika, vec mogucnosti.
Ne kontam tvoju logiku da budem iskren jer nije riječ o istim slučajevima, čak ni sličnim

Pjanić je rođen u Luxemburgu, od roditelja Bošnjaka i odmah u startu rekao da želi igrati za BiH. Dakle, očita je bila njegova lična povezanost sa BiH, a na profesionalnom planu je opet puno bolje igrati za Bih nego Luxemburg.

Mujdža nikad ne bi zaigrao za Hrvatsku, kao ni Medunjanin za Holandiju. Ne znam kakvi su bili njihovi patriotski osjećaji pa neću o tome ali BiH je bila njihova jedina opcija da igraju seniorski reprezentativni fudbal.

Misimović je igrao za mlade selekcije Srbije ili kako se već tad zvala, i da su ga htjeli u seniorskoj, ne bi nikad postao najbolji strijelac BiH.

Begović - opet ne znam koliko je privatno izgarao za BiH ali u svakom slučaju profesionalno BiH je puno zanimljivija opcija od Kanade.

Halilović je već odbijao pzive za mlađe selekcije BiH, i prihvatao iste za Hrvatsku. Uz sve druge činjenice, privatne i profesionalne (koliko god ja volio da je drugačije, hrvatski igrači su dosta cijenjeniji od bosanskih i evo sad, kad se piše o njemu, mnogo jače zvuči ono "mlada hrvatska nada" i povezivanje te fraze sa Modrićem, šukerom, bobanom prosinečkim, jelavićem, mandžukićem... nego da je "mlada bosanska nada" koja asocira na džeka i eventualno pjanića) očito je da je Hrvatska u ogromnoj prednosti u odnosu na BiH.

Može li se dogoditi da izabere Bosnu? Može naravno ali logika kaže da su šanse jako male.
jeza u ledja

#78 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

Nisam ni rekao da su isti slucajevi. Nije bitna logika, to hocu da ti kazem.
ArthurSpooner

#79 Re: Alen Halilovic

Post by ArthurSpooner »

Nedimko0 wrote: ćorluka odrastao u hrvatskoj a kakve veze spominješ modrića i bih momak zadranin
Corluka i Modric su Hrvati, zato za hrvatski nogometni savez nema veze gdje su rodjeni/odrasli, taj savez ce se boriti do zadnjeg atoma snage da igraju za Hrvatsku. Isti je vjerovatno slucaj sa Srbijom. Samo su Bosanci (ili da budemo precizniji - Bosnjaci) vjecito "fini nenaciJonalisti" pa ne samo da "razumijemo" sto Bosnjaci rodjeni u drugim zemljama ne zele igrati za BiH nego cesto smo mi ti koji insistiraju kako treba zaboraviti na Halilovice, Ljajice, Ibrahimovice, jer pobogu oni su Hrvati, Srbijanci, Svedjani :-) Takvi smo ( pasivni, negativni, neambiciozni i pokorni) ne samo kad je rijec u sportu nego u svim sferama zivota. Pa se opet nekako cudimo sto nam jeste kako nam je.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#80 Re: Alen Halilovic

jeza u ledja wrote:Nisam ni rekao da su isti slucajevi. Nije bitna logika, to hocu da ti kazem.
jeste itekako, pogotovo u slučajevima koje ti spominješ.

Svi, apsolutno svi pojedinačni slučajevi koje si dosad spomenuo su završili tamo gdje je logika govorila da će završiti.
jeza u ledja

#81 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

ArthurSpooner wrote: nego cesto smo mi ti koji insistiraju kako treba zaboraviti na Halilovice, Ljajice, Ibrahimovice, jer pobogu oni su Hrvati, Srbijanci, Svedjani :-) Takvi smo ( pasivni, negativni, neambiciozni i pokorni) ne samo kad je rijec u sportu nego u svim sferama zivota. Pa se opet nekako cudimo sto nam jeste kako nam je.
Ko insistira na tome?
Takav ti si mozda, nismo "mi".
ketronsd1

#82 Re: Alen Halilovic

Post by ketronsd1 »

http://www.youtube.com/watch?v=LKmRgae3 ... r_embedded#!
Evo jedan godinu mladji koji kazu da hoce
Dakle ima ba Alena koliko hoces.
Ovaj ako hoce ,hoce....Nece? Ko ga hebe!
Mali sad igra za juniore u Mjällby AIF i razvaljuje.
jeza u ledja

#83 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote:
jeza u ledja wrote:Nisam ni rekao da su isti slucajevi. Nije bitna logika, to hocu da ti kazem.

Svi, apsolutno svi pojedinačni slučajevi koje si dosad spomenuo su završili tamo gdje je logika govorila da će završiti.
Onda ti ne govoris o logici gdje bi ko po prirodi stvari trebao igrati, vec o tome gdje je ko logickim slijedom dogadjaja mogao zavrsiti.
odesveuhonduras

#84 Re: Alen Halilovic

ArthurSpooner wrote:
Nedimko0 wrote: ćorluka odrastao u hrvatskoj a kakve veze spominješ modrića i bih momak zadranin
Corluka i Modric su Hrvati, zato za hrvatski nogometni savez nema veze gdje su rodjeni/odrasli, taj savez ce se boriti do zadnjeg atoma snage da igraju za Hrvatsku. Isti je vjerovatno slucaj sa Srbijom. Samo su Bosanci (ili da budemo precizniji - Bosnjaci) vjecito "fini nenaciJonalisti" pa ne samo da "razumijemo" sto Bosnjaci rodjeni u drugim zemljama ne zele igrati za BiH nego cesto smo mi ti koji insistiraju kako treba zaboraviti na Halilovice, Ljajice, Ibrahimovice, jer pobogu oni su Hrvati, Srbijanci, Svedjani :-) Takvi smo ( pasivni, negativni, neambiciozni i pokorni) ne samo kad je rijec u sportu nego u svim sferama zivota. Pa se opet nekako cudimo sto nam jeste kako nam je.
Nije to krivica Saveza niti bilo koga ko to zaboravlja već prvenstveno tih koji su kao zaboravljeni.

Ogroman broj Bošnjaka u Hrvatskoj, i danas, 20 godina nakon rata u kojem su dokazali da su spremni i poginuti za Hrvatsku, imaju neku neobjašnjivu potrebu da svoju lojalnost istoj iskazuju svakim udisajem, i svakim odlaskom na wc.

Šta savez može uraditi kad je neko asmiliran i kad više voli hrvatsko govno od bosanskog ćevapa.. može ga jednom pitat, otići, popričati - dvaput najviše, a ako neće - pa poseri ga jarane.
Eborg

#85 Re: Alen Halilovic

Post by Eborg »

jeza u ledja wrote:Hasani i slicni?

Sta ti to znaci tacno?

Djeca BH drzavljana? Jesi li siguran? Znaci oba roditelja trebaju biti bh drzavljani, to je kriterij. Jedan roditelj sa strane ne moze? Mislis da u susjednim zemljama nema djece bh drzavljana? Sta to uopste znaci? Gastarbajter koji je otisao u Njemacku 70 i neke iz Bosne, ima njemacko drzavljanstvo, je li on bh drzavljanin? Jesu li Vuckic, Hajrovic i Halilovic jedini igraci rodjeni vani koji su djeca bh drzavljana? Ko su roditelji Marku Marinu? Vedranu Corluki? Ko su roditelji onom malom Sandzakliji? Nemoj bogati pricat o licemjerstvu.
Znaš ti dobro na šta mislim, ne moramo se praviti ludima.

Ja bih volio da su Marin, Ćorluka i slični igrali za nas.

Meni smeta što se recimo za jednog, lupam, Jajala sve svelo na 2 medijska članka a kada se pojavi neki Bošnjo u Švedskoj ni pola tako talentovan oko njega se odmah svi ustrče, prije svega mi internet-navijači. Zašto prihvatamo po defaultu da će svi Hrvati odnosno Srbi koji imaju pravo igranja za BiH to odbiti? Je li to košta milion EUR i 26 obraza da neko ode i porazgovara sa nekim takvim igračem?

Što se mene tiče, ako je neki sirijski student medicine, stomatologije ili arhitekture dobio boravkom BH-državljanstvo pa naknadno odselio u Siriju i njegovo dijete postane talent i više je nego dobrodošao u našu reprezentaciju.

I da ponovim: Sandžaklije ne mogu pravno NIKAD igrati za BiH ukoliko nemaju jednog roditelja ili djeda/nanu rođenog na teritoriji BiH što je prilično rijedak slučaj. Pravni status BH Srbina iz Sarajeva i Sandžaklije/Bošnjaka iz Novog Pazara nije isti i utuvite sebi u glavu da Ljajić nije mogao nikad igrati za BiH. Po zakonima Bosne i Hercegovine, Sandžaklije u BiH imaju isti status kao i Portugalci.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#86 Re: Alen Halilovic

Post by Velkoski »

odesveuhonduras wrote: Šta savez može uraditi kad je neko asmiliran i kad više voli hrvatsko govno od bosanskog ćevapa.. može ga jednom pitat, otići, popričati - dvaput najviše, a ako neće - pa poseri ga jarane.
:thumbup:
riko-ga

#87 Re: Alen Halilovic

Post by riko-ga »

odesveuhonduras wrote:

De me prosvjetli tom logikom molim te.

Znaci logicno je da Hrvat rodjen u BiH igra za Hrvatsku.Logicno je da Srbin rodjen u BiH igra za Srbiju a nije logicno da Bosnjak rodjen u Hrvatskoj ili Srbiji igra za BiH :?

Logiko ja te ne razumijem :dance: Logicno :mrgreen:
ArthurSpooner

#88 Re: Alen Halilovic

Post by ArthurSpooner »

odesveuhonduras wrote: Nije to krivica Saveza niti bilo koga ko to zaboravlja već prvenstveno tih koji su kao zaboravljeni.

Ogroman broj Bošnjaka u Hrvatskoj, i danas, 20 godina nakon rata u kojem su dokazali da su spremni i poginuti za Hrvatsku, imaju neku neobjašnjivu potrebu da svoju lojalnost istoj iskazuju svakim udisajem, i svakim odlaskom na wc.

Šta savez može uraditi kad je neko asmiliran i kad više voli hrvatsko govno od bosanskog ćevapa.. može ga jednom pitat, otići, popričati - dvaput najviše, a ako neće - pa poseri ga jarane.
Nisam govorio samo o savezu nego o mentalitetu Bosnjaka uopste, upravo si potvrdio ono sto sam govorio. Bosnjaci jednostavno nemaju nacionalni osjecaj i ponos: oni tamo nemaju zelju da igraju za BiH, ovi ovamo nemaju zelju da ih dovedu...i rezultat je kako vidite da smo krs u svakom sportu.
odesveuhonduras

#89 Re: Alen Halilovic

riko-ga wrote:
odesveuhonduras wrote:

De me prosvjetli tom logikom molim te.

Znaci logicno je da Hrvat rodjen u BiH igra za Hrvatsku.Logicno je da Srbin rodjen u BiH igra za Srbiju a nije logicno da Bosnjak rodjen u Hrvatskoj ili Srbiji igra za BiH :?

Logiko ja te ne razumijem :dance: Logicno :mrgreen:
Ne, ja to nisam rekao. A ti očito slabo šta razumiješ..

Logika je da 99% hrvata rođenih u BiH odgajano kao da su rođeni u Mariji Bistrici, 99% srba rođenih u BiH kao da su rođeni u Guči, dok dosta velik broj Bošnjaka u Hrvatskoj se u osnovnoj školi stidi reći da mu se babo zove Huso.

Da se perfekcioniste ne uvrijede, karikiram sa postocima gore al i nisam baš daleko od istine.
Nisam govorio samo o savezu nego o mentalitetu Bosnjaka uopste, upravo si potvrdio ono sto sam govorio. Bosnjaci jednostavno nemaju nacionalni osjecaj i ponos: oni tamo nemaju zelju da igraju za BiH, ovi ovamo nemaju zelju da ih dovedu...i rezultat je kako vidite da smo krs u svakom sportu.
Znam ja to vrlo dobro, ja sam živio većinu života sa takvima, ali nemoj zato kriviti savez niti nas što ovdje pišemo.

Ili ovi gore što insinuiraju da se javnost interesuje samo za bošnjake u dijaspori. Normalno da se interesuje za Bošnjake samo kad 99% ovih drugih se smatraju hrvatskom ili srpskom dijasporom iako su na zapad otišli iz bosanskih vukohebina, i radije bi zapalili Bosnu nego igrali za nju.

Šta treba - oralno ih zadovoljiti da im se probude domoljubni osjećaji?
Last edited by odesveuhonduras on 27/09/2012 22:36, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#90 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:
Meni smeta što se recimo za jednog, lupam, Jajala sve svelo na 2 medijska članka a kada se pojavi neki Bošnjo u Švedskoj ni pola tako talentovan oko njega se odmah svi ustrče, prije svega mi internet-navijači. Zašto prihvatamo po defaultu da će svi Hrvati odnosno Srbi koji imaju pravo igranja za BiH to odbiti? Je li to košta milion EUR i 26 obraza da neko ode i porazgovara sa nekim takvim igračem?
Zato sto taj Bosnjo vjerovatno oko sebe ima prijatelje i porodicu Bosnjake koji su svojim bosnjastvom vezani za BiH. O njoj se prica, ona se posjecuje, ide se u kafane, teferice, upoznaju se ljudi, gleda se BeJha na TeVe, itd.
A neki "Jajalo" vjerovatno isto to radi - sa Hrvatskom.

Cuj ne moramo se praviti ludim. Pa buraz to ti radis, ne ja.

Slazem se da se za svakog treba boriti pa ako moze - moze. Ali ako nema ama bas nikakve veze s vezom osim mjesta rodjenja ili porijekla roditelja, taj ce biti tu samo ako se sam nametne u medije ili ako ne spada u kalup prosjecnog "neBosnjaka" u inostranstvu.
cyprus

#91 Re: Alen Halilovic

Post by cyprus »

Kako bi super bilo kad bi svi ređeni u Hrvatskoj nastupali za Hrvatsku, a svi oni rođeni u BiH za BiH... To bi valjda označilo kraj problema na Balkanu :mrgreen:
Last edited by cyprus on 27/09/2012 22:36, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#92 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

ArthurSpooner wrote: Nisam govorio samo o savezu nego o mentalitetu Bosnjaka uopste,
A ja sam mislio da je ovo podforum Sport.
odesveuhonduras

#93 Re: Alen Halilovic

jeza u ledja wrote:
odesveuhonduras wrote:

Onda ti ne govoris o logici gdje bi ko po prirodi stvari trebao igrati, vec o tome gdje je ko logickim slijedom dogadjaja mogao zavrsiti.
onda ti živiš u zabludi ako kontaš da priroda stvari ima ikakve veze sa ovim meridijanima :D pa i sa samim sportom
jeza u ledja

#94 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote: onda ti živiš u zabludi ako kontaš da priroda stvari ima ikakve veze sa ovim meridijanima :D
Pa ti pricas o mentalitetima i slicnim stvarima, a ne o sportskoj i profesionalnoj logici.
riko-ga

#95 Re: Alen Halilovic

Post by riko-ga »

cyprus wrote:Kako bi super bilo kad bi svi ređeni u Hrvatskoj nastupali za Hrvatsku, a svi oni rođeni u BiH za BiH... To bi valjda označilo kraj problema na Balkanu :mrgreen:
U tom slucaju bi molio Boga da u grupi izvucemo Hrvatsku ili Srbiju i to ne samo u Fudbalu :-D
ArthurSpooner

#96 Re: Alen Halilovic

Post by ArthurSpooner »

Ko misli da sport nema veze sa mentalitetom (i emocijama uopste) je lud.
odesveuhonduras

#97 Re: Alen Halilovic

jeza u ledja wrote:
odesveuhonduras wrote: onda ti živiš u zabludi ako kontaš da priroda stvari ima ikakve veze sa ovim meridijanima :D
Pa ti pricas o mentalitetima i slicnim stvarima, a ne o sportskoj i profesionalnoj logici.
da budem iskren, ja sam došao do granice u kojoj nemam pojma šta ti pričaš, i koju u stvari posluku želiš porati na ovoj temi :)

A moja priča je u biti prihvatanje realnosti onakva kakva jeste.. i toliko spominjane logike koja iz te realnosti proizlazi
jeza u ledja

#98 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

Takodje.
odesveuhonduras

#99 Re: Alen Halilovic

jeza u ledja wrote:Takodje.
nek smo mi živi i zdravi :D
cyprus

#100 Re: Alen Halilovic

Post by cyprus »

Borili se ne borili, mislim da u 90% slučajeva to nema nikakve veze... Tj. mislim da bar 90% mladih igrača ima već zacrtano koja reprezentacija im je opcija A i koja je B, ako je uopšte imaju...
Locked