Alen Halilovic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ArthurSpooner

#51 Re: Alen Halilovic

Post by ArthurSpooner »

Usput, kako znate da mu je mama Hrvatica? Ja sam cuo da je Bosnjakinja rodjena u HR.
amoninan

#52 Re: Alen Halilovic

Post by amoninan »

Pjaniću su nudili francuski pasoš i poziv u U21 Francuske, koliko se sjećam.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#53 Re: Alen Halilovic

Post by odesveuhonduras »

amoninan wrote:Pjaniću su nudili francuski pasoš i poziv u U21 Francuske, koliko se sjećam.
Da, bilo je neke priče i o tome, koiko je tačno, ne znam.. al momak je odmah rekao za koga će igrat i po tom vidiš da je odgojen ko Bošnjo pravi :D džaba da ga je španija zvala, on bi reko, neka Fala senores
f1deL

#54 Re: Alen Halilovic

Post by f1deL »

prohodas malo po Bosni i nadjes takvih likova ko on koliko hoces
hladno

#55 Re: Alen Halilovic

Post by hladno »

ArthurSpooner wrote:
On nije Sejad, on je Alen
Ako cemo o imenima, Alen je vise nase nego vase :)
Ko smo mi a ko ste vi? I neradi se o imenima, nego da je Sejad persona 1, a Alen persona 2 :)

A zar bi Alen trebo izbarati BiH zato što su to uradili Begović, Pjanić i drugi? Opet ponavljam svako je osoba za sebe i ima pravo da voli koga i šta hoće. :)
jeza u ledja

#56 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote: Oni nisu djeca iz miješanog braka, što je mnogo drugačija stvar. A i manje potražnja iole ozbiljnijih reprezentacija je bila za njima nego za ovim malim. Nešto baš i nisam siguran da bi Mujdža zaigrao za Hrvatsku ikad, a da da sam Kinez, prije bih Bosnu izabrao nego Luxemburg i Kanadu :D normalno da su je Bošnjaci Pjanić i Begović isto radije izabrali.

I ja sam rođen i odrastao u Hrvatskoj, ali bih bez problema igrao za Bosnu prije nego za Hrvatsku. Al moj babo i mama su Gačani, a Gačanin može iz Gacka al Gacko nikad iz njega :D

Bitno drugačije nego kad neki Sejad oženi neku Šteficu i živi negdje u Prečkom, kol'ko god se mi pretvarali da nije
Siguran sam da je i kroz nasu reprezentaciju prodefilovalo mnostvo igraca kojima su roditelji iz mijesanog braka (ne mislim etnicki, nego i na osnovu drzavljanstva. NEMA ljudi pravila ko gdje treba igrati. Nego kako se kome kockice sloze.
Mr.Penguin

#57 Re: Alen Halilovic

Post by Mr.Penguin »

hladno wrote:
ArthurSpooner wrote:
On nije Sejad, on je Alen
Ako cemo o imenima, Alen je vise nase nego vase :)
Ko smo mi a ko ste vi? I neradi se o imenima, nego da je Sejad persona 1, a Alen persona 2 :)

A zar bi Alen trebo izbarati BiH zato što su to uradili Begović, Pjanić i drugi? Opet ponavljam svako je osoba za sebe i ima pravo da voli koga i šta hoće. :)
:thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#58 Re: Alen Halilovic

Post by Velkoski »

ko ga jebe
f1deL

#59 Re: Alen Halilovic

Post by f1deL »

leet wrote:ko ga jebe
svaka cast stari :D :thumbup:
amoninan

#60 Re: Alen Halilovic

Post by amoninan »

odesveuhonduras wrote:
amoninan wrote:Pjaniću su nudili francuski pasoš i poziv u U21 Francuske, koliko se sjećam.
Da, bilo je neke priče i o tome, koiko je tačno, ne znam.. al momak je odmah rekao za koga će igrat i po tom vidiš da je odgojen ko Bošnjo pravi :D džaba da ga je španija zvala, on bi reko, neka Fala senores
L'Eqipe je mensečini o tome pisao 2008. Čak je u jednom francuskom listu bila i kao izjava Miralema da je prihvatio ponudu francuskog saveza. Pa je njegov babo to demantirao u Nezavisnim, rekavši da su se zahvalili an ponudi Francuzima i da je Miralem odabrao Bosnu. Da je uzeo njihov pasoš klinac bi on sjedio na klupi Gourkuffu i ranije Edersonu.

Ma jašta nego Bošnjo. Čekam njegovu playlistu na Rominom kanalu; Halid Bešlić, Haris Džinović :D
motorola01

#61 Re: Alen Halilovic

Post by motorola01 »

insomnia99 wrote:
Eborg wrote:Zašto se za Alena Halilovića kao ne vrijedi boriti a kada neki isti balavac "100% Bošnjo" ispliva u 3. švedskoj ligi onda se sve čini da se ubaci u reprezentaciju?
zato jer ga Hrvatska(odn. maminjo) nikad neće pustit u bilo koju drugu reprezentaciju...a ni mali nije nešto lud za BiH
Bio lud ili ne, fino ga pitaju i hoces neces. Ako hoce, igrat ce, ako nece, ko ga hebe.Sve po kratkom postupku i ide se dalje. Nije sigurno jedini..
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#62 Re: Alen Halilovic

Post by odesveuhonduras »

jeza u ledja wrote:
odesveuhonduras wrote: Oni nisu djeca iz miješanog braka, što je mnogo drugačija stvar. A i manje potražnja iole ozbiljnijih reprezentacija je bila za njima nego za ovim malim. Nešto baš i nisam siguran da bi Mujdža zaigrao za Hrvatsku ikad, a da da sam Kinez, prije bih Bosnu izabrao nego Luxemburg i Kanadu :D normalno da su je Bošnjaci Pjanić i Begović isto radije izabrali.

I ja sam rođen i odrastao u Hrvatskoj, ali bih bez problema igrao za Bosnu prije nego za Hrvatsku. Al moj babo i mama su Gačani, a Gačanin može iz Gacka al Gacko nikad iz njega :D

Bitno drugačije nego kad neki Sejad oženi neku Šteficu i živi negdje u Prečkom, kol'ko god se mi pretvarali da nije
Siguran sam da je i kroz nasu reprezentaciju prodefilovalo mnostvo igraca kojima su roditelji iz mijesanog braka (ne mislim etnicki, nego i na osnovu drzavljanstva. NEMA ljudi pravila ko gdje treba igrati. Nego kako se kome kockice sloze.
Ja i ne tvrdim da ima pravila ali da se iz nekih pokazatelja mogu pretpostaviti neke stvari, to tvrdim. Osim toga mislim da jako dobro poznajem mentalitet ljudi koji su u Alenovoj situaciji i mislim da bi ogromna većina njih izabrala Hrvatsku.

Mali, na kraju krajeva, i ima puno više razloga da igra za Hrvatsku nego za Bih - i ličnih, i profesionalnih.

Ako izabere BiH to će za mene biti veliko iznenađenje. Al da bi dobio bujrum od mene, bezbeli da bi :)
ArthurSpooner

#63 Re: Alen Halilovic

Post by ArthurSpooner »

hladno wrote:A zar bi Alen trebo izbarati BiH zato što su to uradili Begović, Pjanić i drugi? Opet ponavljam svako je osoba za sebe i ima pravo da voli koga i šta hoće. :)
Alen bi trebao igrati za BiH iz istih razloga sto Corluka ili Modric igraju za Hrvatsku. Ali jok, kako vidim na ovoj temi, Bosnje su kao i uvijek prepuni razumijevanja za nevoljenje domovine. Zato smo tu gdje jesmo u sportu. Bljak.
amoninan

#64 Re: Alen Halilovic

Post by amoninan »

Ma ima još vakta za ovog malog.Ovo malo Mamićevi novinari pumpaju famu oko malog. Talenat jeste, ali nije on još blizu ni prvih 11 Dinama, kamoli A reprezentacije. Jedno se šprdati u omladinskom rangu, senorski fudbal je dimenzija više.
Last edited by amoninan on 27/09/2012 21:59, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#65 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote:
jeza u ledja wrote:

Ja i ne tvrdim da ima pravila ali da se iz nekih pokazatelja mogu pretpostaviti neke stvari, to tvrdim. Osim toga mislim da jako dobro poznajem mentalitet ljudi koji su u Alenovoj situaciji i mislim da bi ogromna većina njih izabrala Hrvatsku.

Mali, na kraju krajeva, i ima puno više razloga da igra za Hrvatsku nego za Bih - i ličnih, i profesionalnih.

Ako izabere BiH to će za mene biti veliko iznenađenje. Al da bi dobio bujrum od mene, bezbeli da bi :)

Pa po nekoj logici trebao bi igrati za Hrvatsku, ali po nekoj logici i Begovic i Pjanic i Medunjanin i Mujdza i Misimovic trebali igrati za druge zemlje. Po nekoj logici bi i milion drugih igraca u svijetu trebali igrati za neke druge zemlje, pa ne igraju. No nas ne interesuje logika, vec mogucnosti.
Nedimko0

#66 Re: Alen Halilovic

Post by Nedimko0 »

ArthurSpooner wrote:
hladno wrote:A zar bi Alen trebo izbarati BiH zato što su to uradili Begović, Pjanić i drugi? Opet ponavljam svako je osoba za sebe i ima pravo da voli koga i šta hoće. :)
Alen bi trebao igrati za BiH iz istih razloga sto Corluka ili Modric igraju za Hrvatsku. Ali jok, kako vidim na ovoj temi, Bosnje su kao i uvijek prepuni razumijevanja za nevoljenje domovine. Zato smo tu gdje jesmo u sportu. Bljak.
ćorluka odrastao u hrvatskoj a kakve veze spominješ modrića i bih momak zadranin
kennwood

#67 Re: Alen Halilovic

Post by kennwood »

Moje misljenje je da mi ovdje dzabe nesto spekulisemo nesto, momak ce sam odluciti za koga ce igrati. Po meni bez obzira na sve on treba da slusa svoje srce i tako da odluci. To mora biti njegova osobna odluka, na koju niko ne smije da utice. Ako mu srce jace kuca za Hrvatsku onda treba da igra za nju...
JThomas

#68 Re: Alen Halilovic

Post by JThomas »

ne može svako biti ni patriota. a naročito svako ko je odrastao bez kontakta sa tom državom koje bi trebao biti patriota. pjaniću svaka čast, ali jednostavno je nerealno očekivati od svih to što je on uradio.

ta priča je na umoru, danas je fudbal posao, igrači najvećih reprezentacija ovog svijeta danas izmišljaju povrede da ne bi morali igrati za reprezentaciju.
Last edited by JThomas on 27/09/2012 22:03, edited 1 time in total.
Nedimko0

#69 Re: Alen Halilovic

Post by Nedimko0 »

ćorluka lovren odrasli u rh halilović odrasta u rh modrić odigrao na POSUDBI u zrinjskom a ovaj klošarr ga uzima u obzir bih repke
Eborg

#70 Re: Alen Halilovic

Post by Eborg »

jeza u ledja wrote:Cekaj stani, gadi ti se da "Bosnjo" mora igrati za BiH, ali ti je sasvim normalno da isti ovaj Halilovic, Vuckic ili Hajrovic igraju za nas, ni po kom drugom osnovu nego sto su Bosnjaci??

Cuj "glup narod"....Mnogo licemjerno brate.
Halilović, Vučkić i Hajrović su djeca BH-državljana i zato ne vidim razliku jesu li oni Milovan, Stjepan ili Hasan. Zato trebaju igrati za BiH.

Glupi smo što ćemo samo zapeti za Hasane i slične, to mi se gadi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#71 Re: Alen Halilovic

Post by Velkoski »

Pa kako ćeš zapeti za nekoga ko NEĆE da igra za BiH ? Ovaj iz naslova je premlad svakako, veća je šansa da neće biti ništa od njega nego da hoće a već je neka šatro zvijezda. Ko ga jebe !
JThomas

#72 Re: Alen Halilovic

Post by JThomas »

pokušati treba sa svima, pa šta bude, naravno bez tolerisanja gluposti i preseravanja. ništa se ne može izgubiti.

samo ne treba imati nerealna očekivanja.
kennwood

#73 Re: Alen Halilovic

Post by kennwood »

JThomas wrote:ne može svako biti ni patriota. a naročito svako ko je odrastao bez kontakta sa tom državom koje bi trebao biti patriota. pjaniću svaka čast, ali jednostavno je nerealno očekivati od svih to što je on uradio.

ta priča je na umoru, danas je fudbal posao, igrači najvećih reprezentacija ovog svijeta danas izmišljaju povrede da ne bi morali igrati za reprezentaciju.

cuj pjanicu svaka cast, tesko da bi uspio u francuskoj reprezentaciji, luksemburg je kanta za nabijanje i normalno da je na kraju se odlucio da igra za BiH. Za Francusku bi vjerovatno odigrao par utakmica, a vako kod nas mu je najbolje u nasoj rep. Mada stavimo ovo sve na stranu, momak igra sa srcem za Bosnu tu nema sta reci, al sam misljenja da je Miralem izabrao nasu rep. jer bi manhje igrao u francsukoj ili nikako a kod nas mu je uvijek mejsto zagarantovano, a za luksemburg igraju samo amateri, sta ce on tamo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#74 Re: Alen Halilovic

Post by Velkoski »

kennwood wrote: cuj pjanicu svaka cast, tesko da bi uspio u francuskoj reprezentaciji, luksemburg je kanta za nabijanje i normalno da je na kraju se odlucio da igra za BiH. Za Francusku bi vjerovatno odigrao par utakmica, a vako kod nas mu je najbolje u nasoj rep. Mada stavimo ovo sve na stranu, momak igra sa srcem za Bosnu tu nema sta reci, al sam misljenja da je Miralem izabrao nasu rep. jer bi manhje igrao u francsukoj ili nikako a kod nas mu je uvijek mejsto zagarantovano, a za luksemburg igraju samo amateri, sta ce on tamo.
Nevažna i nebitna priča u ŠBB-KBB domenu. Igra za nas i to je jedino bitno :roll:
jeza u ledja

#75 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:
jeza u ledja wrote:Cekaj stani, gadi ti se da "Bosnjo" mora igrati za BiH, ali ti je sasvim normalno da isti ovaj Halilovic, Vuckic ili Hajrovic igraju za nas, ni po kom drugom osnovu nego sto su Bosnjaci??

Cuj "glup narod"....Mnogo licemjerno brate.
Halilović, Vučkić i Hajrović su djeca BH-državljana i zato ne vidim razliku jesu li oni Milovan, Stjepan ili Hasan. Zato trebaju igrati za BiH.

Glupi smo što ćemo samo zapeti za Hasane i slične, to mi se gadi.
Hasani i slicni?

Sta ti to znaci tacno?

Djeca BH drzavljana? Jesi li siguran? Znaci oba roditelja trebaju biti bh drzavljani, to je kriterij. Jedan roditelj sa strane ne moze? Mislis da u susjednim zemljama nema djece bh drzavljana? Sta to uopste znaci? Gastarbajter koji je otisao u Njemacku 70 i neke iz Bosne, ima njemacko drzavljanstvo, je li on bh drzavljanin? Jesu li Vuckic, Hajrovic i Halilovic jedini igraci rodjeni vani koji su djeca bh drzavljana? Ko su roditelji Marku Marinu? Vedranu Corluki? Ko su roditelji onom malom Sandzakliji? Nemoj bogati pricat o licemjerstvu.
Locked