Alen Halilovic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

fortaleza

#26 Re: Alen Halilovic

Post by fortaleza »

riko-ga wrote:
R_v_P20 wrote:
Eborg wrote:Pa 95% forumaša i medija je po defaultu: "Ma on je Hrvat, nemamo mi tu šta da tražimo."
Pa i jeste Hrvat... Ne kontam kakve veze s BIH ima osim oca ? Momku je hrvatska pruzila sve, igrao tamo, igra i razvija se i sada da igra za BIH ? Zasto ?
Cuj zasto??? Pa njegov otac je igrao za BiH u kojoj je i rodjen.Zar treba veci razlog?
Budimo realni, njegov otac je igrao i za Hrvatsku. :D
Last edited by fortaleza on 27/09/2012 20:21, edited 1 time in total.
SaPnA

#27 Re: Alen Halilovic

Post by SaPnA »

kad su oni mogli luku mozemo i mi alena :D
Rob_Atl

#28 Re: Alen Halilovic

Post by Rob_Atl »

Nama samo fali jedno takmicenje da se plasiramo, pa da ove mlade nade pocnu da igraju za nas, ovako oni to gledaju ma gdje cu za bosnu igrati nigdje se nisu kvalifikovali, ako se plasiramo u Brazil vidjet cete kako ce letit nama
Eborg

#29 Re: Alen Halilovic

Post by Eborg »

Pa zašto onda prosječan navijač bosansko-hercegovačke fudbalske reprezentacije iz Kalesije ili Gradačca zamjera Ibrahimoviću što ne igra za BiH ako je to sve tako OK?

Hrvatska jeste uređenija ali momak može zadržati hrvatski (ubrzo EU) pasoš koji će mu jako pomoći u karijeri, a realno, mislim i da bi brže dobio mjesto u našoj ekipi.

I da vam kažem da mi se gadi taj stav da "Bošnjo" mora igrati za BiH a BH Hrvat ili Srbin "ako zaigra-zaigra". Ovo je država sve tri nacije a i onih "ostalih" i da Bog da mi bili što šareniji po tom pitanju ako treba.

Mi smo fakat glup narod. Odrekli smo se u startu dva sjajna talenta - Vučkića (Newcastle) i Halilovića (Dinamo) a peglamo Sušića da pozove jednog Anela Hadžića (Ried) i Izeta Hajrovića (Grasshoppers) koji igraju na istim pozicijama. Nema apsolutno teorije da su Hadžić i Hajrović kvalitetniji od Vučkića i Halilovića.
sinuhe

#30 Re: Alen Halilovic

Post by sinuhe »

jeza u ledja wrote:Ljudi nemojte se zavaravati pa misliti da pola ovih nasih igraca igra jer ih srce Bosni vuce.

Mozda nakon sto su upoznali saigrace, culi malo huk sa tribina, dali koji gol ovo ono, pa im merak igrati, ali budite uvjereni da bi mnogi od njih vrlo lako igrali i za nekog drugog, da su se tako slozile kockice.
Isto vazi i za ove sto ne igraju za nas.
Ne znam onda vala ni sto bi igrali za bilo koju reprezentaciju.
insomnia99

#31 Re: Alen Halilovic

Post by insomnia99 »

SaPnA wrote:kad su oni mogli luku mozemo i mi alena :D
ma luka je bio samo na posudbi u bih ligi :D ionako mu nitko nije iz bih.. nije to isto
iako predpostavljam da se šališ
SaPnA

#32 Re: Alen Halilovic

Post by SaPnA »

insomnia99 wrote:
SaPnA wrote:kad su oni mogli luku mozemo i mi alena :D
ma luka je bio samo na posudbi u bih ligi :D ionako mu nitko nije iz bih.. nije to isto
iako predpostavljam da se šališ
ma svasta se tu moglo desiti :D
limeni

#33 Re: Alen Halilovic

Post by limeni »

insomnia99 wrote:znači mali je pola - pola

može izabrat i jedne i druge...prednost hrvatske(osim što je tamo rođen i odrastao) je što je ipak nogometno nešto uređenija zemlja i reprezentacija je veća,uspješnija i uglednija ....a za razliku od spahića ili mujdze,na ovog malog ozbiljno računaju
spahic i mujdza nisu iz mjesanog braka kao ovaj alen...njegov otac je otisao u drugu zemlju, ozenio domacu zenu i tako se odrekao svog korjena i identiteta..on sad nema razloga plakati sto ce mali igrati za susjede ili sto ce ga zena izbaciti iz stana cim para nestane..
fortaleza

#34 Re: Alen Halilovic

Post by fortaleza »

limeni wrote:spahic i mujdza nisu iz mjesanog braka kao ovaj alen...njegov otac je otisao u drugu zemlju, ozenio domacu zenu i tako se odrekao svog korjena i identiteta..on sad nema razloga plakati sto ce mali igrati za susjede ili sto ce ga zena izbaciti iz stana cim para nestane..
ImageImage
insomnia99

#35 Re: Alen Halilovic

Post by insomnia99 »

Eborg wrote:Pa zašto onda prosječan navijač bosansko-hercegovačke fudbalske reprezentacije iz Kalesije ili Gradačca zamjera Ibrahimoviću što ne igra za BiH ako je to sve tako OK?
pa ovi koji žele halilovica vjerojatno zamjeraju ibrahimovicu...oni koji mu ne zamjeraju vjerojatno razumiju i zašto će halilovic igrat za Hrvatsku
Hrvatska jeste uređenija ali momak može zadržati hrvatski (ubrzo EU) pasoš koji će mu jako pomoći u karijeri, a realno, mislim i da bi brže dobio mjesto u našoj ekipi.
ako bude dovoljno dobar igrat će za Hrvatsku...ako ne bude,onda možda zaigra za BiH...ali onda vjerojatno ni Bosni ne bi bio od velike koristi
limeni wrote:
spahic i mujdza nisu iz mjesanog braka kao ovaj alen...njegov otac je otisao u drugu zemlju, ozenio domacu zenu i tako se odrekao svog korjena i identiteta..on sad nema razloga plakati sto ce mali igrati za susjede ili sto ce ga zena izbaciti iz stana cim para nestane..
sumnjam da će plakati....
and

#36 Re: Alen Halilovic

Post by and »

ima još vremena da dečko postane igrač za a reprezentaciju,a do 21 godinu može odlučiti.
Zgec Lezda

#37 Re: Alen Halilovic

Post by Zgec Lezda »

Nek igra gdje hoce. Ne treba mi niko ko igra za BiH na silu. Ne valja nikog tjerat da igra tamo gdje nece, a osim toga onda nebi ni igrao najbolje kako zna, i sto nam treba takav onda?
amoninan

#38 Re: Alen Halilovic

Post by amoninan »

Babo mu je birvaktile izjavljivao kako će mali kad poraste igrati za nas. No treba to sve uzeti s rezervom. Babo nije htio ni da potpisuje za Dinamo pa je na kraju opet potpisao. Ne treba ga se unaprijed odereći naravno, treba pokušavati. Mada šanse i nisu neke... Novi sukob na relaciji Štimac-Mamić bi dobro došao :D
hladno

#39 Re: Alen Halilovic

Post by hladno »

riko-ga wrote:
Pa sta je dala Pjanicu,Salihovicu,Ibisevicu,Misimovicu,Muslimovicu,Bajramovicu,Lulicu,Mujdzi..........................hos jos :?
Šta fali što su oni zagirali za BiH, sve su to individue i svako ima pravo da odluči. Ne možeđ nikog na silu natjerat da nešto zavoli. Možda ima on i ima simapatije prema BiH, ali možda su simpatije prema Hrvatskoj veće. Ipak je odrasto tamo, a to ipak nešto znači. Dolazio je on i u BiH, to znam jer su mi komšije (da se pohvalim, mada nisu više, i ja sam odselio :-D ). Ja bih prvi volio da zaigra za BiH, ali ako odluči drugačije neću ga kriviti zato.
and

#40 Re: Alen Halilovic

Post by and »

hladno wrote:
riko-ga wrote:
Pa sta je dala Pjanicu,Salihovicu,Ibisevicu,Misimovicu,Muslimovicu,Bajramovicu,Lulicu,Mujdzi..........................hos jos :?
Šta fali što su oni zagirali za BiH, sve su to individue i svako ima pravo da odluči. Ne možeđ nikog na silu natjerat da nešto zavoli. Možda ima on i ima simapatije prema BiH, ali možda su simpatije prema Hrvatskoj veće. Ipak je odrasto tamo, a to ipak nešto znači. Dolazio je on i u BiH, to znam jer su mi komšije (da se pohvalim, mada nisu više, i ja sam odselio :-D ). Ja bih prvi volio da zaigra za BiH, ali ako odluči drugačije neću ga kriviti zato.
ma kakve simpatije.ili igraš srcem gdje treba da igraš ili iz interesa.dečko trenutno gleda svoj interes jer je još mali i neafirmisan.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#41 Re: Alen Halilovic

Post by odesveuhonduras »

zavisi jel osunećen, ako nije, a kažu da nije, nema tu ništa :D

Nema šanse da će taj zaigrati za BiH.. da je otišao u Real lani, onda bi se nešto možda i moglo napraviti. Ovako, dok je u Dinamu i Mamićevim kandžama, nema teorije. Pa Mamić je bio spreman jednog diletanta Štimca instalirati na hrvatsku klupu samo da bi Sammir zaigrao za reprezentaciju kako bi mu cijena narasla, a ne da Bosni prepusti najveću nadu od koje očekuje milione eura.

Lani su ga htjeli suspendovati na dvije godine i babu mu otkaz dali kad nije htio ugovor potpisati. Kad bi počeo razmišljati o BiH, oteli bi mu mačku ili tako nešto.. banda je to
hladno

#42 Re: Alen Halilovic

Post by hladno »

Ako su ti roditelji npr iz Mostara ili Travnika ili šta ja znam, došli u Sarajevo, ti se rodio, odrasto tu i sve to. Da li ćeš više voljeti Mostar, Travnik ili šta ja znam ili Sarajevo? On nije Sejad, on je Alen i ne mora voljeti sve što voli Sejad (što ne znači da mora mrziti ono što voli Sejad). ;-)
jeza u ledja

#43 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:Pa zašto onda prosječan navijač bosansko-hercegovačke fudbalske reprezentacije iz Kalesije ili Gradačca zamjera Ibrahimoviću što ne igra za BiH ako je to sve tako OK?

I da vam kažem da mi se gadi taj stav da "Bošnjo" mora igrati za BiH a BH Hrvat ili Srbin "ako zaigra-zaigra". Ovo je država sve tri nacije a i onih "ostalih" i da Bog da mi bili što šareniji po tom pitanju ako treba.

Mi smo fakat glup narod. Odrekli smo se u startu dva sjajna talenta - Vučkića (Newcastle) i Halilovića (Dinamo) a peglamo Sušića da pozove jednog Anela Hadžića (Ried) i Izeta Hajrovića (Grasshoppers) koji igraju na istim pozicijama. Nema apsolutno teorije da su Hadžić i Hajrović kvalitetniji od Vučkića i Halilovića.
Cekaj stani, gadi ti se da "Bosnjo" mora igrati za BiH, ali ti je sasvim normalno da isti ovaj Halilovic, Vuckic ili Hajrovic igraju za nas, ni po kom drugom osnovu nego sto su Bosnjaci??

Cuj "glup narod"....Mnogo licemjerno brate.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#44 Re: Alen Halilovic

hladno wrote:Ako su ti roditelji npr iz Mostara ili Travnika ili šta ja znam, došli u Sarajevo, ti se rodio, odrasto tu i sve to. Da li ćeš više voljeti Mostar, Travnik ili šta ja znam ili Sarajevo? On nije Sejad, on je Alen i ne mora voljeti sve što voli Sejad (što ne znači da mora mrziti ono što voli Sejad). ;-)
Da malom mama nije Hrvatica, to bi možda mogla biti druga priča.. ovako.. rođen u hrvatskoj, odgajan u hrvatskom društvu i koliko god to bilo bauk, ipak za ove prostore nimalo nevažno, u katoličkom duhu (bar tako čuh), igra za najbolji hrvatski klub, vjerovatno je imao priliku upoznati većinu hrvatskih reprezentativaca... jedina veza sa bosnom mu je babo, što na prvi pogled izgleda ozbiljno ali kad se toj činjenici suprostave sve ostale, i nije baš tako.

A i babo vjerovatno smatra, (a ima i pravo ako smatra) da je hrvatska reprezentacija bolji izlog za buduću karijeru od bosanske. Evo danas npr. su bile vijesti o babu onog iz Uniteda koji se nekad davno kladio da će mu sin zaigrati za United i sinoć kad je mali ušao u igru, zaradio 10 000 funti. E isti taj babo je čitav život Cityev fan ali kad ti je sin u pitanju i mogućnost da si obezbijedi život, onda zaboravljaš na te sitnice.
jeza u ledja

#45 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

hladno wrote:Ako su ti roditelji npr iz Mostara ili Travnika ili šta ja znam, došli u Sarajevo, ti se rodio, odrasto tu i sve to. Da li ćeš više voljeti Mostar, Travnik ili šta ja znam ili Sarajevo? On nije Sejad, on je Alen i ne mora voljeti sve što voli Sejad (što ne znači da mora mrziti ono što voli Sejad). ;-)
Poenta je u tome da su u danasnjem globaliziranom svijetu granice razmazane. Za mnoge sportase ne postoji jedna nacija za koju bi mogli ili htjeli igrati.

No nekim ljudima je to tesko shvatiti pa se gube u ovakvim raspravama.
jeza u ledja

#46 Re: Alen Halilovic

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote:
Da malom mama nije Hrvatica, to bi možda mogla biti druga priča.. ovako.. rođen u hrvatskoj, odgajan u hrvatskom društvu i koliko god to bilo bauk, ipak za ove prostore nimalo nevažno, u katoličkom duhu (bar tako čuh), igra za najbolji hrvatski klub, vjerovatno je imao priliku upoznati većinu hrvatskih reprezentativaca... jedina veza sa bosnom mu je babo, što na prvi pogled izgleda ozbiljno ali kad se toj činjenici suprostave sve ostale, i nije baš tako.

A i babo vjerovatno smatra, (a ima i pravo ako smatra) da je hrvatska reprezentacija bolji izlog za buduću karijeru od bosanske. Evo danas npr. su bile vijesti o babu onog iz Uniteda koji se nekad davno kladio da će mu sin zaigrati za United i sinoć kad je mali ušao u igru, zaradio 10 000 funti. E isti taj babo je čitav život Cityev fan ali kad ti je sin u pitanju i mogućnost da si obezbijedi život, onda zaboravljaš na te sitnice.
Pa zar nije i Mujdza rodjen i odrastao u Zg kao i buraz mu?

A sta tek reci za Pjanica i Begovica? Misimovica?
odesveuhonduras

#47 Re: Alen Halilovic

jeza u ledja wrote:
odesveuhonduras wrote:

Pa zar nije i Mujdza rodjen i odrastao u Zg kao i buraz mu?

A sta tek reci za Pjanica i Begovica? Misimovica?
Oni nisu djeca iz miješanog braka, što je mnogo drugačija stvar. A i manje potražnja iole ozbiljnijih reprezentacija je bila za njima nego za ovim malim. Nešto baš i nisam siguran da bi Mujdža zaigrao za Hrvatsku ikad, a da da sam Kinez, prije bih Bosnu izabrao nego Luxemburg i Kanadu :D normalno da su je Bošnjaci Pjanić i Begović isto radije izabrali.

I ja sam rođen i odrastao u Hrvatskoj, ali bih bez problema igrao za Bosnu prije nego za Hrvatsku. Al moj babo i mama su Gačani, a Gačanin može iz Gacka al Gacko nikad iz njega :D

Bitno drugačije nego kad neki Sejad oženi neku Šteficu i živi negdje u Prečkom, kol'ko god se mi pretvarali da nije
Last edited by odesveuhonduras on 27/09/2012 21:33, edited 1 time in total.
insomnia99

#48 Re: Alen Halilovic

Post by insomnia99 »

odesveuhonduras wrote:
Oni nisu djeca iz miješanog braka, što je mnogo drugačija stvar.

I ja sam rođen i odrastao u Hrvatskoj, ali bih bez problema igrao za Bosnu prije nego za Hrvatsku. Al moj babo i mama su Gačani, a Gačanin može iz Gacka al Gacko nikad iz njega :D

Bitno drugačije nego kad neki Sejad oženi neku Šteficu i živi negdje u Prečkom, kol'ko god se mi pretvarali da nije
to što si napisao je točno...a mujdza ili spahić nisu ni bili u ozbiljnijim kombinacijama za hrvatsku reprezentaciju pa eto....pjanic i begovic su mogli izabrat luxembourg odn. kanadu :D misimovic..ne znam koje je on opcije imao
odesveuhonduras

#49 Re: Alen Halilovic

tamam, dodadoh i ja iste stvari gore u post
ArthurSpooner

#50 Re: Alen Halilovic

Post by ArthurSpooner »

On nije Sejad, on je Alen
Ako cemo o imenima, Alen je vise nase nego vase :)
Locked