Aleksandar Tijanic

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#26 Re: Aleksandar Tijanic

Post by pici »

bjelave wrote:Elokventan I inteligentan I u istoj mjeri prljav I kvaran. Sve zajedno, srpski soven koji je prvo raspirivao a poslije zataskao srpske zlocine I u tome mu je zivot prosao.
Mislim da je posljednji put bio u Sa negdje 1991 kad je pokusao dovesti Seselja da zajedno sa Mojsilovickom da na Obali rade "Umijece zivljenja", ako me pamcenje sluzi. Tada su jedva zivi glavu izvukli jer ih je masa htjela lincovati.
Aca je utekao u Hollidey Inn dok mu Karadzic nije organizirao bezbjednu evakuaciju preko Pala.

šteta što ne dođe HRvatskije SRbin šešeljko pa obadvojcu ne zatucasmo šakama pred kamerama...umakošHe , mamare im njiHove...
_mufljuz_

#27 Re: Aleksandar Tijanic

Post by _mufljuz_ »

pismenijeg elokventnijeg zajebanijeg novinara - ovaj prostor nije vidio - na stranu njegova ljudska politicka i druga ubjedjenja....

ostrije je sjek'o rjecju nego pola tenkova srbocetnicke armije....

evo jedna pjesma njemu u "cast"...

_mufljuz_

#28 Re: Aleksandar Tijanic

Post by _mufljuz_ »

The 51st State wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=770891

bolje da o ovoj gromadi nesto napisete za razliku od ovog milosevicevog gebelsa.
prava gromada nema sta

"Zastupao je prava "šezdesetosmaša" i brojnih umetnika, ali i političke disidente, pa i kontroverzne osobe.

Branio je mladog Zorana Đinđića, ali i Dobricu Ćosića, Vuka Draškovića, Miću Popovića, Gojka Đoga, Leonida Šejka, Vojislava Šešelja, Mihaila Markovića, Dragoljuba Mićunovića, Nebojšu Popova, Kostu Čavoškog, Dušana Makavejeva, Željka Ražnatovića Arkana, Franju Tuđmana, Vladimira Šeksa,“Beogradsku šestoricu”, profesore izbačene sa Filozofskog fakulteta, Dobroslava Paragu...

"Branio bih i Dražu Mihailovića, i Rankovića da mu je bilo suđeno, i Stepinca, a možete dodati i bilo koje ime", izjavio je Popović, koji je često isticao da "ovdašnja javnost jednostavno ne razume ulogu tužioca i odbrane na sudu"."

:mrgreen: :lol:

ako nista procitaj usrani clanak do kraja prije nego se izblamiras...
ultima_palabra

#29 Re: Aleksandar Tijanic

Post by ultima_palabra »

Ti si jedini koji se blamira :-)
_mufljuz_

#30 Re: Aleksandar Tijanic

Post by _mufljuz_ »

ultima_palabra wrote:Ti si jedini koji se blamira :-)
ma dobro glupi bosnjo bi ruku u vatru dao i za Neleta Karajlica da ga nece ostavit na cjedilu pa sta bi sa Kreletom 8)

nemam se sta blamirat - ove izjave u clanku su gnusne a vi i dalje mazite guzicu bosnjackim bosanskim merhametlukom da vam ga uguraju sljedeci put opet....

lik izjavi da bi branio i Cica Drazu - a vama je ljudska gromada :lol: :lol: jebo te led - moronluk za oskara....

bolje mi je da se tornjam....
ultima_palabra

#31 Re: Aleksandar Tijanic

Post by ultima_palabra »

_mufljuz_ wrote:
ma dobro glupi bosnjo bi ruku u vatru dao i za Neleta Karajlica da ga nece ostavit na cjedilu pa sta bi sa Kreletom 8)

nemam se sta blamirat - ove izjave u clanku su gnusne a vi i dalje mazite guzicu bosnjackim bosanskim merhametlukom da vam ga uguraju sljedeci put opet....

lik izjavi da bi branio i Cica Drazu - a vama je ljudska gromada :lol: :lol: jebo te led - moronluk za oskara....

Čovjek je bio advokat... a da malo više čitaš i gledaš oko sebe, znao bi više o Srđi Popoviću od jednog bezveznog citata.

Jest bolje...
bjelave

#32 Re: Aleksandar Tijanic

Post by bjelave »

pici wrote:
bjelave wrote:Elokventan I inteligentan I u istoj mjeri prljav I kvaran. Sve zajedno, srpski soven koji je prvo raspirivao a poslije zataskao srpske zlocine I u tome mu je zivot prosao.
Mislim da je posljednji put bio u Sa negdje 1991 kad je pokusao dovesti Seselja da zajedno sa Mojsilovickom da na Obali rade "Umijece zivljenja", ako me pamcenje sluzi. Tada su jedva zivi glavu izvukli jer ih je masa htjela lincovati.
Aca je utekao u Hollidey Inn dok mu Karadzic nije organizirao bezbjednu evakuaciju preko Pala.

šteta što ne dođe HRvatskije SRbin šešeljko pa obadvojcu ne zatucasmo šakama pred kamerama...umakošHe , mamare im njiHove...
Bio se dobro isprepadao, nije smio iz sobe da sidje u foaje hotela. Cekao je da ga braca cetnici evakuiraju preko Pala.
Usput, Tijanic je prije rata honorarno radio I za "Oslobodjenje" I "Slobodnu Dalmaciju". Uzimao je prijestolnicki reket. Takav vakat bio pa mu se moglo.
Last edited by bjelave on 29/10/2013 13:09, edited 1 time in total.
bjelave

#33 Re: Aleksandar Tijanic

Post by bjelave »

Doda37 wrote:

Mislim da je treca osoba bila Gordana Susa
Moze biti da je bila I Susa iako se nje ne sjecam. To "Umijece Zivljenja" bio je tipicni bg arogantno/kosovski project tog doba. Kao dovedu nam ovdje Seselja a mi "lepo" I mirno treba da slusamo jer tako nalazu pravila demokracije. U isto vrijeme su ravnali Vukovar I Dubrovnik.
_mufljuz_

#34 Re: Aleksandar Tijanic

Post by _mufljuz_ »

taj reket koji je uzimao beograd sakom i kapom i politicki i ekonomski i nacionalno i svaki drugi je od jugoslavije pravio nesluzbenu veliku srbiju, sve pozicije centara moci su uglavnom drzali srbi, armija, savezni SUP, politika, centrala, tajne sluzbe.... sta su srbocetnici htjeli vise - ni dan danas mi nije jasno niti sam nacisto....manju drzavu su dobili nego sto su je imali na pocetku, manje sredstava, manje vojne sile, sve propalo a onako su uzivali ko kurci u loju....klizali svima na koje im se diglo kako su htjeli...
daddy-kool

#35 Re: Aleksandar Tijanic

Post by daddy-kool »

_mufljuz_ wrote:taj reket koji je uzimao beograd sakom i kapom i politicki i ekonomski i nacionalno i svaki drugi je od jugoslavije pravio nesluzbenu veliku srbiju, sve pozicije centara moci su uglavnom drzali srbi, armija, savezni SUP, politika, centrala, tajne sluzbe.... sta su srbocetnici htjeli vise - ni dan danas mi nije jasno niti sam nacisto....manju drzavu su dobili nego sto su je imali na pocetku, manje sredstava, manje vojne sile, sve propalo a onako su uzivali ko kurci u loju....klizali svima na koje im se diglo kako su htjeli...
Počelo se bilo osipati, pa su htjeli na silu da zadrže što više.
cindrlimindrli

#36 Re: Aleksandar Tijanic

Post by cindrlimindrli »

bjelave wrote:Moze biti da je bila I Susa iako se nje ne sjecam. To "Umijece Zivljenja" bio je tipicni bg arogantno/kosovski project tog doba. Kao dovedu nam ovdje Seselja a mi "lepo" I mirno treba da slusamo jer tako nalazu pravila demokracije. U isto vrijeme su ravnali Vukovar I Dubrovnik
Doveli su Draskovica, frajer na pitanje upokojenog krmka sta sa Bosnom ni pet ni sest, "Bosna je moja", a publika
aplauz i ovacije. Onda se u neka doba uzivo javljaju iz neke vukojebine, kao na vezi je Seselj i pitaju ga da li ce doci,
a on odgovara nesto u folu, mozda hocu-mozda necu, opet bis. Kakvi smo mi bekani bili dobro smo i prosli.
_mufljuz_

#37 Re: Aleksandar Tijanic

Post by _mufljuz_ »

cindrlimindrli wrote:
bjelave wrote:Moze biti da je bila I Susa iako se nje ne sjecam. To "Umijece Zivljenja" bio je tipicni bg arogantno/kosovski project tog doba. Kao dovedu nam ovdje Seselja a mi "lepo" I mirno treba da slusamo jer tako nalazu pravila demokracije. U isto vrijeme su ravnali Vukovar I Dubrovnik
Doveli su Draskovica, frajer na pitanje upokojenog krmka sta sa Bosnom ni pet ni sest, "Bosna je moja", a publika
aplauz i ovacije. Onda se u neka doba uzivo javljaju iz neke vukojebine, kao na vezi je Seselj i pitaju ga da li ce doci,
a on odgovara nesto u folu, mozda hocu-mozda necu, opet bis. Kakvi smo mi bekani bili dobro smo i prosli.
bas smo bili narodno teletina za klanje - nije ni cudo sto su nas u desetinama hiljada povaljali...
Erzsebet

#38 Re: Aleksandar Tijanic

Post by Erzsebet »

Evo šta kaže Vedrana Rudan o njemu...
Nazvao me sin:”Čuvaj se, Stara, odlaze ti vršnjaci!” Pa mi je rekao. Da li sam se užasnula? Zapanjila? Iznenadila? Prestravila? Nisam. Tijanić je bio bolestan čovjek. Visok šećer, stres, problemi sa srcem, šezdeset i četiri godine, vodio je život koji bi daleko prije ubio svakog normalnog čovjeka. Želim reći, u Tijanićevoj smrti nema ništa neobično.

Ugasio se život čovjeka na pragu starosti. Oko mene svakoga dana umiru moji vršnjaci. Došao je red na moju generaciju. Pa ipak… Kad je sin spustio slušalicu… Umro je Tijanić. Nema više Saše? Sredinom idućeg mjeseca otići ću, ako budem živa, u Beograd. Planirala sam popiti s njim kavu.

Kad bih ga nazvala a on mi se ne bi mogao javiti u uhu bih čula glas Arsena Dedića: “Samo prazna obećanja dat ću vam ja…” Sjećam se da sam nekoliko dana prije nego što je pao Milošević za “Novi list” radila sa Sašom intervju u Banjaluci u kafiću na obali Vrbasa. Pokazao mi je ogroman pištolj, zgrozila sam se. Bojao se da će ga ubiti. Zaboravila sam koga se bojao.

Pitala sam ga: “Da li si ti četnik?” Rekao mi je da nije “četnik” ali da jest “početnik”. Znam da je bio Miloševićev minister informiranja i da me to zgrozilo, znam da je vukao mnoge poteze s kojima se nisam slagala, ali… Imam problem. Ponosna sam što sam godinama poznavala najveće pero na prostorima umlaćene Jugoslavije.

Njegovi su me tekstovi fascinirali. Ostajala bih bez daha kad bih u pokojnoj Nedjeljnoj Dalmaciji dokrajčila neki od njegovih tekstova. Isti užitak mi danas pričinjava grickanje belgijske čokolade. Užitak veći od života. Pretjerujem? Tijanić i čokolada? Jebe mi se što ćete misliti o meni i o mom pretjerivanju. Volim četnika? Smije li se danas itko u Hrvatskoj baciti kamenom na Tijanića “četnika” kad srpski predsjednik Nikolić četnik dolazi u Hrvatsku kao drag gost?

Što to ja radim? Pokušavam “rehabilitirati” Tijanića samo zato jer mi je drag? Jalov posao? Ali ja ovo ne pišem ni za koga nego za svoju dušu. Poznavala sam ga dvadeset i pet godina. Bio je vreća šarma. Bio je čovjek čiji će tekstovi ući u povijest hrvatskog novinarstva. Bio je lik s kim se moglo zajebavati. Kužio je i cinizam i zlobu i maestralno se znao s tim nositi.

Kad bi ga netko nagazio uvijek mi je bilo žao toga nekoga ma koliko sirotan bio u pravu.

Eto, postoje tako u životima ljudi neki ljudi koje voliš protiv svoje volje. “Stara, odlaze ti vršnjaci!” Vršnjak? Otišao je čovjek koga sam svim srcem voljela protiv svoje volje.
Banksy

#39 Re: Aleksandar Tijanic

Post by Banksy »

Erzsebet wrote: Evo šta kaže Vedrana Rudan o njemu...
Pokušavam “rehabilitirati” Tijanića samo zato jer mi je drag.
Upravo to.

Rudanka se odavno pretvorila u karikaturu, a njeno pisanje je danas uglavnom isprazno, namjerno i smišljeno incidentno i zapaljivo, a zapravo malo kome više zanimljivo i relevantno ...
Gojeni H

#40 Re: Aleksandar Tijanic

Post by Gojeni H »

cindrlimindrli wrote:
Draskovic i njegovo cuveno: "Mi Srbi necemo ni kako mi hocemo." - u ovoj emisiji.

Jedino bice gore od cetnika je inteligentni cetnik. Tijanic je bio bice kome je data blagodat, on istu uzeo i pretvorio je u prokletstvo ... a onda se negdje usput izgubio, a sa vlastitim "gubljenjem" izgubio i cast.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41 Re: Aleksandar Tijanic

Post by pici »

Vadikala voje najdVaži novinav...

Nedeljom u dva kod Stankovića...nisam gledo niti Ću ...ne daje mi se saHat života na ljigavCa...

asurbanipal

#42 Re: Aleksandar Tijanic

Post by asurbanipal »

ultima_palabra wrote:
_mufljuz_ wrote:

Čovjek je bio advokat... a da malo više čitaš i gledaš oko sebe, znao bi više o Srđi Popoviću od jednog bezveznog citata.

Jest bolje...
:thumbup:

Zaista bi se mnogi trebali potruditi das saznaju više o Srđi Popoviću, samo ne mogu da shvatim kako neki ne mogu da razdvoje posao od stavova, po ovom pitanju političkih stavova i ideja.
madner

#43 Re: Aleksandar Tijanic

Post by madner »

Imao je dobrih sukova.
Banksy

#44 Re: Aleksandar Tijanic

Post by Banksy »

Ne pretjerujte ... Bio je inteligentan, dobar novinar, ali nikakvo superbiće. Bliskost vlasti i spremnost na sluganstvo ga je katapultiralo u orbitu. Malo ko bi ga se danas sjećao i pričao o njemu da je ostao u ''običnim'' novinarskim vodama.

btw Na You Tube se može naći Umijeće življenja i Tijanićevo ''djelo''. Zaista, kakvi smo glupani bili, dobro smo i prošli ...
kakonako

#45 Re: Aleksandar Tijanic

Post by kakonako »

Doda37 wrote:

Mislim da je treca osoba bila Gordana Susa[/quote

Treci je bio beogradski novinar Dragan Babic.Pamtim Tijanica jos kad je zapocinjao u NINU,a potom njegove kolumne u "Oslobodjenju" i "Slobodnoj".Iskreno sam mislio da se rodio novi Veselko Tenzera.Eh,da je ostao samo novinara,makar jedino pisao o kosarci!
It_is_a_Leclerc

#46 Re: Aleksandar Tijanic

Post by It_is_a_Leclerc »

_mufljuz_ wrote:

bolje da o ovoj gromadi nesto napisete za razliku od ovog milosevicevog gebelsa.
prava gromada nema sta

"Zastupao je prava "šezdesetosmaša" i brojnih umetnika, ali i političke disidente, pa i kontroverzne osobe.

Branio je mladog Zorana Đinđića, ali i Dobricu Ćosića, Vuka Draškovića, Miću Popovića, Gojka Đoga, Leonida Šejka, Vojislava Šešelja, Mihaila Markovića, Dragoljuba Mićunovića, Nebojšu Popova, Kostu Čavoškog, Dušana Makavejeva, Željka Ražnatovića Arkana, Franju Tuđmana, Vladimira Šeksa,“Beogradsku šestoricu”, profesore izbačene sa Filozofskog fakulteta, Dobroslava Paragu...

"Branio bih i Dražu Mihailovića, i Rankovića da mu je bilo suđeno, i Stepinca, a možete dodati i bilo koje ime", izjavio je Popović, koji je često isticao da "ovdašnja javnost jednostavno ne razume ulogu tužioca i odbrane na sudu"."

Ako ništa, pročitaj advokatsku zakletvu, prije nego se izblamiraš.

Srđa Popović je ljudina, čovjek koji je, dok su Sarajevo i BiH gorili javno na televiziji i novinama molio NATO da bombarduje Beograd, kako bi prestao rat u BiH. Zbog toga su mu u prijetili, podmetali požare, proganjali porodicu, da bi ga na kraju, otjerali iz Srbije.
Havatar

#47 Re: Aleksandar Tijanic

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:
_mufljuz_ wrote:

prava gromada nema sta

Ako ništa, pročitaj advokatsku zakletvu, prije nego se izblamiraš.

Srđa Popović je ljudina, čovjek koji je, dok su Sarajevo i BiH gorili javno na televiziji i novinama molio NATO da bombarduje Beograd, kako bi prestao rat u BiH. Zbog toga su mu u prijetili, podmetali požare, proganjali porodicu, da bi ga na kraju, otjerali iz Srbije.
:thumbup:
Aspekt

#48 Re: Aleksandar Tijanic

Post by Aspekt »

bjelave wrote:
pici wrote:

Bio se dobro isprepadao, nije smio iz sobe da sidje u foaje hotela. Cekao je da ga braca cetnici evakuiraju preko Pala.
Usput, Tijanic je prije rata honorarno radio I za "Oslobodjenje" I "Slobodnu Dalmaciju". Uzimao je prijestolnicki reket. Takav vakat bio pa mu se moglo.
Tacno tako .....radili su nas ko ovce, Tijanic u to doba u Splitu ko sveti Duje kao gospodar kao Dioklecijan a u sustini cetnik sa Kosova
Last edited by Aspekt on 29/10/2013 16:27, edited 1 time in total.
Aspekt

#49 Re: Aleksandar Tijanic

Post by Aspekt »

_mufljuz_ wrote:taj reket koji je uzimao beograd sakom i kapom i politicki i ekonomski i nacionalno i svaki drugi je od jugoslavije pravio nesluzbenu veliku srbiju, sve pozicije centara moci su uglavnom drzali srbi, armija, savezni SUP, politika, centrala, tajne sluzbe.... sta su srbocetnici htjeli vise - ni dan danas mi nije jasno niti sam nacisto....manju drzavu su dobili nego sto su je imali na pocetku, manje sredstava, manje vojne sile, sve propalo a onako su uzivali ko kurci u loju....klizali svima na koje im se diglo kako su htjeli...
To se zove u kosarci greska u koracima a u Bihacu se kaze da je covjek azdiso a na Kupresu se kaze da je macku malo teleca glava a u Sarajevu se kaze da je Srdja Popovic TITO ! :shock:
Aspekt

#50 Re: Aleksandar Tijanic

Post by Aspekt »

Banksy wrote:Ne pretjerujte ... Bio je inteligentan, dobar novinar, ali nikakvo superbiće. Bliskost vlasti i spremnost na sluganstvo ga je katapultiralo u orbitu. Malo ko bi ga se danas sjećao i pričao o njemu da je ostao u ''običnim'' novinarskim vodama.

btw Na You Tube se može naći Umijeće življenja i Tijanićevo ''djelo''. Zaista, kakvi smo glupani bili, dobro smo i prošli ...
Ma o kome ti . citaj malo bolje , ovdje su se na temi pomjesali Tijanic i Srdja Popovic . Tijanic je Slobin novinar Srdja Popovic je nadbice i on prevazilazi granice kosmosa . Znate li ko je srdja Popovic ljudi ? On je trazio da se Bg bombarduje dok su balije od alije zvale cetnike na iftar .
Post Reply