Albis Set Top Box problem (BHT)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
.Irfan.
Posts: 286
Joined: 29/08/2010 17:10
Location: I reject your reality and substitute my own...

Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by .Irfan. » 22/02/2011 17:07

Ukopcano u njega: SCART, LAN kabl i struja. iskljucim ga iz struje na onaj O I switch, ponovo ukljucim, plavi se dugme (kao da je ukljucen, tj. nije u standby) odradi pretragu nove verzije i onda se samo iskljuci, ali statusna lampica ne pocrveni, nego ostaje plava. Imam ovaj paket MojaTV, i u subotu je prvo telefon otkazo, i "majstori" su danas gledali i cackali po ruteru i ustanovili su problem za telefon (VoIP ruter). Dolaze sutra. Ali od tada ne radi tv. Nastimao sam na ruteru sve kako treba, ali mislim da nije do rutera, nego do STB. Sta uradit?


User avatar
hubke
Posts: 307
Joined: 28/05/2009 16:04
Location: Ilidža

Re: Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by hubke » 22/02/2011 18:10

.Irfan. wrote:Ukopcano u njega: SCART, LAN kabl i struja. iskljucim ga iz struje na onaj O I switch, ponovo ukljucim, plavi se dugme (kao da je ukljucen, tj. nije u standby) odradi pretragu nove verzije i onda se samo iskljuci, ali statusna lampica ne pocrveni, nego ostaje plava. Imam ovaj paket MojaTV, i u subotu je prvo telefon otkazo, i "majstori" su danas gledali i cackali po ruteru i ustanovili su problem za telefon (VoIP ruter). Dolaze sutra. Ali od tada ne radi tv. Nastimao sam na ruteru sve kako treba, ali mislim da nije do rutera, nego do STB. Sta uradit?


1444 ili 1423

ovdje ti niko nece pomoci

Cheguevarax
Posts: 45
Joined: 04/10/2010 20:55

Re: Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by Cheguevarax » 23/02/2011 11:51

hubke wrote:
.Irfan. wrote:Ukopcano u njega: SCART, LAN kabl i struja. iskljucim ga iz struje na onaj O I switch, ponovo ukljucim, plavi se dugme (kao da je ukljucen, tj. nije u standby) odradi pretragu nove verzije i onda se samo iskljuci, ali statusna lampica ne pocrveni, nego ostaje plava. Imam ovaj paket MojaTV, i u subotu je prvo telefon otkazo, i "majstori" su danas gledali i cackali po ruteru i ustanovili su problem za telefon (VoIP ruter). Dolaze sutra. Ali od tada ne radi tv. Nastimao sam na ruteru sve kako treba, ali mislim da nije do rutera, nego do STB. Sta uradit?


1444 ili 1423

ovdje ti niko nece pomoci


hajde napisi mi koji ti je modem? mislim da imam rjesenje za tebe. isto se i meni desavalo.

User avatar
zateznistub
Posts: 14328
Joined: 29/07/2010 13:55
Location: Down Under
Has thanked: 17 times
Been thanked: 16 times

Re: Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by zateznistub » 23/02/2011 11:56

Moj savjet je 1422 opcija 3
Ljudi u najkracem roku dođu i rijese problem ili zamjene modem/STB ako treba.

User avatar
.Irfan.
Posts: 286
Joined: 29/08/2010 17:10
Location: I reject your reality and substitute my own...

Re: Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by .Irfan. » 23/02/2011 16:16

Evo popravio sam jutros, postimo ponovo modem.

ado sa-x
Posts: 2
Joined: 07/05/2011 12:15

Re: Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by ado sa-x » 07/05/2011 12:29

Irfane ako nije problem da objasnis kako si rijesio problem sa Albisom jer mi se desio isti problem.
STB ne reaguje na daljinski u sustini iste stvari koje si i ti nabrojao.
Problem se desio nakon sto sam resetovao router da bi ga prebacio u route mode, internet i wireless sad rade ali ne radi tv. Postavke na routeru sam podesio po uputstvu sa telecom stranice i ponovio vise puta ali tv ne radi.

User avatar
.Irfan.
Posts: 286
Joined: 29/08/2010 17:10
Location: I reject your reality and substitute my own...

Re: Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by .Irfan. » 07/05/2011 13:05

Poz kolega.. ja sam problem rijesio tako sto sam ponovo postimo postavke na modemu. kazes i ti si..hm.. jesi siguran da si sve dobro odradio?

ja sam problem rijesio tako sto sam resetovao ruter i pratio uputsva sa "BHT ko tele" i radi.

ado sa-x
Posts: 2
Joined: 07/05/2011 12:15

Re: Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by ado sa-x » 07/05/2011 19:45

A ne znam vise nema logike... u stanu imam dva TV-a i dva STB-a.
Jedan STB onaj koji je skopcan na port 3(PVC2) radi super a ovaj drugi port 2 (PVC1) ne radi.
Kad prikacim STB koji je hajmo reci poludio (ne reaguje, gori samo plavo...) na drugi TV i port 3 isti proradi i pokupi neke postavke od telecoma. Cim ga vratim na stari port/TV on opet ne reaguje i vrati se na staro...
Svaka ideja je dobrodosla.
Postavke sam provjerio vise puta, samo nisam probao da uradim update ruterovog Firmware-a.

LP

User avatar
.Irfan.
Posts: 286
Joined: 29/08/2010 17:10
Location: I reject your reality and substitute my own...

Re: Albis Set Top Box problem (BHT)

Post by .Irfan. » 08/05/2011 10:41

cackaj malo, expermientisi, stavi postavke za taj sto ne radi, ko i od onog sto radi. :thumbup:

Post Reply