Al se nekad dobro jelo bas...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tempuser

#26 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

Kad je Ganic od Slobodana Corivica oteo Vilu odmah je regulisao da se Livija makne i Dugom da lokacija na vrhu Dalmatinske.
Emir je inace finih para uzeo u Lori u ratu i dok je radila u Titovoj, kasnije je nastavio u Babaloou.
Mozda nije bas najljepse od mene, ali o tom liku fakat ni od kog nisam cuo nesto previse pozitivno.
HAVANA

#27 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by HAVANA »

Ko je emir :? Lora u titovoj,u prolazu? Zar to nije cundino i sagetovo bilo ? Prodao je tek nedavno,prije 2 godine.
tempuser

#28 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

Lora jest bila u prolazu u Titovoj, do galerije Roman Petrovic. U ratu i jedno vrijeme poslije rata je drzao Emir dok nije otvorio Babloo. Mislim da tome ima 20 godina. Ja ga it tog vremena i znam kao Emr Lora. Nisam 100% siguran ali mislim da se preziva Krkalic, tako nesto. Ciji je sam prostor i ko je drao Loru posije toga fakat ne znam...
tempuser

#29 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

tempuser wrote:Lora jest bila u prolazu u Titovoj, do galerije Roman Petrovic. U ratu i jedno vrijeme poslije rata je drzao Emir dok nije otvorio Babloo. Mislim da tome ima 20 godina. Ja ga it tog vremena i znam kao Emr Lora. Nisam 100% siguran ali mislim da se preziva Krkalic, tako nesto. Ciji je sam prostor i ko je drao Loru posije toga fakat ne znam...
Sjeca li se ko rasporeda grilova u ex. Bratstva i Jedinsta, pored ETSC? Ja se sjecam bijelog kioska na Kipom slobode na sebi u kojem su se prodavale picete, a mislim da je bilo jos nesto pored.
Ovi malo stariji su mi objasnjavali sta je umocak. Valjda u UPI-jevim express restoranima potope pecivo u saft tj mocu ispod raznja sa pilicima i tako ti prodaju. Ja sam tako od te "zdrave" hrane, i fakat mi zao sto to nije opstalo u moje vrijeme
HAVANA

#30 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by HAVANA »

tempuser wrote:Lora jest bila u prolazu u Titovoj, do galerije Roman Petrovic. U ratu i jedno vrijeme poslije rata je drzao Emir dok nije otvorio Babloo. Mislim da tome ima 20 godina. Ja ga it tog vremena i znam kao Emr Lora. Nisam 100% siguran ali mislim da se preziva Krkalic, tako nesto. Ciji je sam prostor i ko je drao Loru posije toga fakat ne znam...
Ja sam sad skroz prolupo.Cundo drzo loru,pa otvorio butik,pa zatvorio pa otvorio gril ...pa prodao prije par godina...Jedino da kome nije iznajmljivao.
HAVANA

#31 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by HAVANA »

Ih,volio sam umocak. :D
muha_sa

#32 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Ih,volio sam umocak. :D
:lol:

šta vam je ba umocak :?

pricali mi da su u Zenici jeli neku polivenu--tako se valjda zvala lepina bRez cevapa umocena u saft :lol:
HAVANA

#33 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by HAVANA »

Cuj sta je umocak,muha dragi. :lol: Somun umoci i ko dusha. :lol:
muha_sa

#34 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Cuj sta je umocak,muha dragi. :lol: Somun umoci i ko dusha. :lol:

nije tog umocka bilo u moj vakat :(

bili su oni Upijevi grilovi :thumbup: u blizini Lisca bio jedan takav--dobre koboasice imali :-D pita prodavacica--hoceš li senfa u ovaj par kobasica :?
pošto je senf :?
cuj pošto je--dzaba :D
kad je dzaba daj mi onda onu teglu od 3 kile :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#35 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote: Sjeca li se ko rasporeda grilova u ex. Bratstva i Jedinsta, pored ETSC? Ja se sjecam bijelog kioska na Kipom slobode na sebi u kojem su se prodavale picete, a mislim da je bilo jos nesto pored.
Ovi malo stariji su mi objasnjavali sta je umocak. Valjda u UPI-jevim express restoranima potope pecivo u saft tj mocu ispod raznja sa pilicima i tako ti prodaju. Ja sam tako od te "zdrave" hrane, i fakat mi zao sto to nije opstalo u moje vrijeme
joker je bio prvi,najveci ,pa poslije njega taj s kipom,u oba su se prodavale picete,a umocak je bio pola somuna natopljen u saft s rostilja,do 1992. si ga mogao pojest u grillu na parkingu ispred sibice,preko puta socijalnog.nadogradjen opel blitz kombi ,mislim da se zvao grill as
duga puska

#36 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by duga puska »

muha_sa wrote:

pricali mi da su u Zenici jeli neku polivenu--tako se valjda zvala lepina bRez cevapa umocena u saft :lol:
mi mašinci :D , gradjevinska i geodeodetska se ubijali umočkom iz one zadnje zgrade prema stanici preko puta marsalke.sad je na tu zgradu naslonjema na cosku ona nova, uska zgrada.bas cini mi se upijevo bilo i ulaz nije bio sa ceste, nego tamo od Holiday-a. dobro namoci hljeb (ili koje je vec pecivo bilo, to se bas i ne sjecam) u onu masnocu ispod piladi, ako te potrefi koji komadic pileta, vrh i onda dobro senfom pojaca.sta ti je :-)
muha_sa

#37 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by muha_sa »

duga puska wrote:
muha_sa wrote:

mi mašinci :D , gradjevinska i geodeodetska se ubijali umočkom iz one zadnje zgrade prema stanici preko puta marsalke.sad je na tu zgradu naslonjema na cosku ona nova, uska zgrada.bas cini mi se upijevo bilo i ulaz nije bio sa ceste, nego tamo od Holiday-a. dobro namoci hljeb (ili koje je vec pecivo bilo, to se bas i ne sjecam) u onu masnocu ispod piladi, ako te potrefi koji komadic pileta, vrh i onda dobro senfom pojaca.sta ti je :-)
:lol: :thumbup:
tempuser

#38 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

HAVANA wrote:
Ja sam sad skroz prolupo.Cundo drzo loru,pa otvorio butik,pa zatvorio pa otvorio gril ...pa prodao prije par godina...Jedino da kome nije iznajmljivao.
Mozda sam i ja... :D
Ako se ja dobro sjecam, Emir je prestao drzati Loru prije 20 godina, sad jesu li bili u talu, jel pod kirijom fakat ne znam.
tempuser

#39 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:
tempuser wrote: Sjeca li se ko rasporeda grilova u ex. Bratstva i Jedinsta, pored ETSC? Ja se sjecam bijelog kioska na Kipom slobode na sebi u kojem su se prodavale picete, a mislim da je bilo jos nesto pored.
joker je bio prvi,najveci ,pa poslije njega taj s kipom,u oba su se prodavale picete,a umocak je bio pola somuna natopljen u saft s rostilja,do 1992. si ga mogao pojest u grillu na parkingu ispred sibice,preko puta socijalnog.nadogradjen opel blitz kombi ,mislim da se zvao grill as
Jest, jedan je bio Joker. :thumbup:
Vjerovatno se mogao i tu pojesti umocak, al ovo je bilo ranije i vezano bas za Upijeve grilove.
duga puska

#40 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by duga puska »

tempuser wrote:
HAVANA wrote:
Mozda sam i ja... :D
Ako se ja dobro sjecam, Emir je prestao drzati Loru prije 20 godina, sad jesu li bili u talu, jel pod kirijom fakat ne znam.
ja se sad po nekim momentima sjecam da je u ljeto '96 Cundo sigurno Loru drzao, a da smo u ljeto '97 sjedili u Babaloo-u i izmedju ostalog jeli te masline po 1 km :-)
duga puska

#41 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by duga puska »

pored umočka, najvise se jela pita u Mimozi, a hrabriji i brzi stizali za veliki odmor i na pofalice kod onog makedonca sto i sad cini mi se drzi buregdzinicu.tu je bio fol da na zvuk zvona odmah sprint ide, ili se zakacis na prvi tramvaj ili uletis, ali je na semaforu na pofalicima moralo ici razvaljivanje vrata ili iskakanje cesto u pokretu :-D i pretrcavanje na sadasnji Mlinar.uzmes pite i trk istom rutom nazad na tramvaj.e u tramvaju si imao dvije stanice da uzivas u piti do muzeja :lol:
JThomas

#42 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by JThomas »

radi i sad.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#43 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote:
Vjerovatno se mogao i tu pojesti umocak, al ovo je bilo ranije i vezano bas za Upijeve grilove.
od kad je bio grill bio i umocak,prvo je taj kombi bio crveno zuti,pa je mozda 1990.ofarban u neku kaka oker boju..pred sami rat grill se preselio u bijelu trafiku .
Image
tempuser

#44 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

Tog Bliza se kroz maglu sjecam, ovi koji su mi pricali za umocak su stariji i pricali bas o umocku iz UPI grilova.
duga puska

#45 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by duga puska »

JThomas wrote:radi i sad.
odem ja i sad ponekad na pitu tu, nego nisam bio siguran je li isti gazda.
nego je li i mimoza radi, nekako uvijek uletim tamo prema burencetu,abruzzu i onoj zgradi gdje je bon apetit, ne da mi se pogled kontra baciti :D
tempuser

#46 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

duga puska wrote:pored umočka, najvise se jela pita u Mimozi, a hrabriji i brzi stizali za veliki odmor i na pofalice kod onog makedonca sto i sad cini mi se drzi buregdzinicu.
Makedonac, odnosno njegov sin, i dalje drzi buregdzinicu. To je "moja" buregdzinica od srednje skole pa do danas (bar 1 x sedmicno).
I danas je navala ne velikom odmoru i cijene su mu ok.
Kako sad valjda ima imaju veliku konkurenciju u 30 metara (bio Aspek, sad Mlinar, MM, 2MM, ona pizzeria pore MM-a) dnedavno je uveo ove "novotarije" sjecani burek, mali zvrkovi itd...
tempuser

#47 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

duga puska wrote:
nego je li i mimoza radi, nekako uvijek uletim tamo prema burencetu,abruzzu i onoj zgradi gdje je bon apetit, ne da mi se pogled kontra baciti :D
Jel Mimoza ona pekara pored Babalooa?
JThomas

#48 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by JThomas »

ne znam to, mislim da tamo jedno tri godine nisam zašao. nego ode li na pitu kod amira...
duga puska

#49 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by duga puska »

tempuser wrote:
duga puska wrote:
Jel Mimoza ona pekara pored Babalooa?
Mimoza i Regina (tu se kafe u srednjoj pile kad bi se luftalo ili bi se islo na flipere na stanicu :D ) su u zgradi desno kad se spustas iz kranceviceve prema holidayu.sa unutrasnje strane zgrade, tamo da kazem na marsalku su gledali.nisam tu usao, pa ne pamtim uopste, tako da nemam pojma da li rade i sada
tempuser

#50 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

duga puska wrote:
Mimoza i Regina (tu se kafe u srednjoj pile kad bi se luftalo ili bi se islo na flipere na stanicu :D ) su u zgradi desno kad se spustas iz kranceviceve prema holidayu.sa unutrasnje strane zgrade, tamo da kazem na marsalku su gledali.nisam tu usao, pa ne pamtim uopste, tako da nemam pojma da li rade i sada
Znam sad gdje je, kad si pomenuo Abruzzo i Burence odletih na onu pekaru kod Babalooa.
Post Reply