Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dimnjacar wrote:
Ćevabdžinica "Kod Faruka" otvorena par godina poslije rata, na komadiću bivšeg parkinga (gdje je sada "hrđava" zgrada ), i radila do prije par godina kada je gazda - Faruk, umro.
Kod Faruka sam samo jednom jeo, odveo me jaran na pauzi.
Nemam neko sjecanje kakvi su cevapi bili ali mi je ostala u glavi neka prica da je gazda nesto RVI, PTSP, da nikakvog poreza ne placao, nije bio prijavljen, radio bez dozvole itd... Posto kupio po to prodao...
Aaaaaa, onda su @karanana i @muha_sa mozda fulili, mozda je gazda ipak bio sitan s brkovima!
Ova cevabdzinica na koju ja mislim je bio plavi montazni objekat na uglu sadasnjih V. Perica i Djoke Mazalica. Na tom mjestu je sad nova zgrada sa sarajevskom berzom i nekim IT shopom.
Evo na mapi, ova na koju ja mislim je plavi krug,kod faruka bi trebao biti crveni krug sa druge strane Hisete.
Da ovaj plai krug mozda nije na pogreshnom mjestu oznacen?
Mislim da nije, osim sto me sjecanje veze za taj ugao, na mjestu montaznog objekta u kojem je bila ta cevabdzinica je izgradjena nova zgrada u kojoj je SASE, a to je u V. Perica prakticno jedina nova zgrada, tako da ni s te strane nije mogla nigdje drugo biti
Aaaaaa, onda su @karanana i @muha_sa mozda fulili, mozda je gazda ipak bio sitan s brkovima!
Ova cevabdzinica na koju ja mislim je bio plavi montazni objekat na uglu sadasnjih V. Perica i Djoke Mazalica. Na tom mjestu je sad nova zgrada sa sarajevskom berzom i nekim IT shopom.
Evo na mapi, ova na koju ja mislim je plavi krug,kod faruka bi trebao biti crveni krug sa druge strane Hisete.
Da ovaj plai krug mozda nije na pogreshnom mjestu oznacen?
crveno je faruk..jeo par puta, umro je mlad i nesta je duga ostavio tako rekose...
prvi hamburger sam pojeo u grilu friško otvorenom kiosku na mjestu danasnje MB slasticarne na CH willi 2...sa talijanskom zastavicom
baja wrote:
prvi hamburger sam pojeo u grilu friško otvorenom kiosku na mjestu danasnje MB slasticarne na CH willi 2...sa talijanskom zastavicom
Mi smo tu u mladalackim delikventskim fazama naplacivali porez svakoj novoj radnici, narucis 5 hamburgera, kad ona zapakuje 3. ili 4. fataj se noge, njoj hudoj nema mrdanja iz kioska dok se przi meso na rostilju!
Last edited by tempuser on 16/11/2018 14:02, edited 1 time in total.
Banksy wrote:Pica bila najbolja u Pescari, u Filipa Kljajića, morsko u Šentadi, kifle kod Jerlagića, pereci kod Prve, topli sendviči u Milku, pita kod Džinovića, janjetina kod Minje, pače Hadžibajrić, ćevapi Ferhatović, sve kod Palate, itd.
Jah...
bogme se "šerbetilo" i u "Šentadi" uz oval konobar obavezno donese i posudicu sa vodom--da malo prste umocimo
jelo se i tefericilo bogme i u "Kapriju" na Grbavici--dok je bog po zemlji hodo
tempuser wrote:Mislim da nije, osim sto me sjecanje veze za taj ugao, na mjestu montaznog objekta u kojem je bila ta cevabdzinica je izgradjena nova zgrada u kojoj je SASE, a to je u V. Perica prakticno jedina nova zgrada, tako da ni s te strane nije mogla nigdje drugo biti
nije na uglu nego malo nize niz "Dzoku" prema "HAsetima'
Banksy wrote:Pica bila najbolja u Pescari, u Filipa Kljajića, morsko u Šentadi, kifle kod Jerlagića, pereci kod Prve, topli sendviči u Milku, pita kod Džinovića, janjetina kod Minje, pače Hadžibajrić, ćevapi Ferhatović, sve kod Palate, itd.
Jah...
bogme se "šerbetilo" i u "Šentadi" uz oval konobar obavezno donese i posudicu sa vodom--da malo prste umocimo
deduka jesi li po mojoj mahali "hodio", "makarska" ,"boemi"?
Jah...
deduka jesi li po mojoj mahali "hodio", "makarska" ,"boemi"?
nisam
što se tvoje mahale tice bio sam cest gost u "Titaniku"--al se tu nije jelo
tempuser wrote:Mislim da nije, osim sto me sjecanje veze za taj ugao, na mjestu montaznog objekta u kojem je bila ta cevabdzinica je izgradjena nova zgrada u kojoj je SASE, a to je u V. Perica prakticno jedina nova zgrada, tako da ni s te strane nije mogla nigdje drugo biti
nije na uglu nego malo nize niz "Dzoku" prema "HAsetima'
p.s. ne zamjeri shto "cjepidlacim", tu sam rodjen
Ne zamjeram naravno, ali mislim da je bas tu, jer nije imao gdje drugo biti!
Sta je bilo umjesto zgrade gdje se sad SASE i ako nije tu bila, umjesto koje zgrade je bila?
baja wrote:
Mi smo tu u mladalackim delikventskim fazama naplacivali porez svakoj novoj radnici, narucis 5 hamburgera, kad ona zapakuje 3. ili 4. fataj se noge, njoj hudoj nema mrdanja iz kioska dok se przi meso na rostilju!
banda sa otoke?
ko je drzao taj gril, nije meša vlasnik MB-a?
baja wrote:
banda sa otoke?
ko je drzao taj gril, nije meša vlasnik MB-a?
Jah, nekad...
Pojma nema ko je drzao, ne sjacam se cak ni imena, znam samo da je bio crveni kisok!
Prva hamburgerdžinica, koliko me sjećanje služi, je bila "Hot", kod elektrotehničke u Pofalićima. Bio hamburger, čizburger i hot dog, sa sve onom napravom što se na nju nabijaju kifle. Čudo tehnike, milim negdje 1983. Tale bio kod duvanjare, niže Zudija. Erol kod elektroprivrede. Te druge ćevabdžinice gdje je sad SASE se ne sjećam, nema šanse.
Edit: sad kad vidim ove slike, Megi je bio Tale:)))
Last edited by rahmetli dedo on 16/11/2018 15:39, edited 1 time in total.
Jah...
burger king 1985-86,preko puta ascinice moscanica kod biblioteke,poslije preselio kod veterine,a na njegovo mjesto dosao betonski kiosk pekare panini,bile dobre zemicke s eurokremom
tempuser wrote:
Malo psolije toga o ovo temi pricam s jaranom i on me podsjeca na poslijeratnog trovaca sa Marindvora. Hamburger marka, pljeskavica dvije, s tim sto za pljeskavica meso hamburgera i razvaljano ga oklagijom da dobije na dimenzijama u 1/2 sa istim prilozima.
Jel to Tale bio? Na tramvajskoj kod danasnjeg scc kiosk?
A btw, u tom nizu kioska prije rata sjecam se dobrih krofni