Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozz,posto mi je trenutno akumulator na izdisaju,tacnije Hugel,treba mi novi.Ovi su najpovoljniji ali vrijede li imalo
Hugel je izdrzao blizu 6 godina,jos uvijek pali,ali preko -6 nece.
75Ah-88KM
Last edited by Sanchez22 on 01/01/2016 16:53, edited 1 time in total.
Sanchez22 wrote:Pozz,posto mi je trenutno akumulator na izdisaju,tacnije Hugel,treba mi novi.Ovi su najpovoljniji ali vrijede li imalo
Sanchez22 wrote:Pozz,posto mi je trenutno akumulator na izdisaju,tacnije Hugel,treba mi novi.Ovi su najpovoljniji ali vrijede li imalo
Je li švapCki? Ako jes, more 7-8 godine komforno. Ne moreš falit sa tijem.
Navodno,samo Hugel je oko 130 KM a ovaj 88.Izgleda mi previse jeftino da bi bilo dobro
Mozda švapcki, al' sa proizvodnjom negdje u Turskoj, ili nekoj drugoj egzoticnoj zemlji.
Mozda švapcki, al' sa proizvodnjom negdje u Turskoj, ili nekoj drugoj egzoticnoj zemlji.
Sad bi ti mescini rek'o da ako je folkcvagen proizveden u kini da nije svapcki? Svabo je to, nema veze da li je proizveden u kini ili u mehiku, to je hans ditrih ili neko slicnog imena pravio, ne more to faliti, pazi sta ti kazem.
Mađarska proizvodnja. Garancija dvije godine, ali ako dođeš nakon godinu dana na pregled koji košta 10KM...inače garancija samo godinu dana. Tako da je upitno koliko su isplativi. Nema neke čestite stranice da se saznaju sve karakteristike akumulatora, ovako samo nabrajaju amper sate...vjerujem da su potanki sa udarnom strujom.
Mislim da cu uzeti Hugel ponovo,kosta 139 KM(na snizenju),ali su stvarno kvalitetni.Ima takodje i Bosch S3 u opciji,ali se zale puno na njega.Ne isplati se uzimati SCHNEIDER po svemu sudeci.
530i wrote:Mađarska proizvodnja. Garancija dvije godine, ali ako dođeš nakon godinu dana na pregled koji košta 10KM...inače garancija samo godinu dana. Tako da je upitno koliko su isplativi. Nema neke čestite stranice da se saznaju sve karakteristike akumulatora, ovako samo nabrajaju amper sate...vjerujem da su potanki sa udarnom strujom.
Pa mogu li se provjeravati "suhi" kod auto elektricara ?
Koliko vidim oni imaju klasične otvore, samo su ispod naljepnice...vjerovatno ih provjere, dospu ako treba destilovane vode i provjere napon. Nije to neka pamet, ako je auto iole ispravno nakon jedne godine ne treba akumulatoru ništa, ali oni uzimaju desetku
530i wrote:Koliko vidim oni imaju klasične otvore, samo su ispod naljepnice...vjerovatno ih provjere, dospu ako treba destilovane vode i provjere napon. Nije to neka pamet, ako je auto iole ispravno nakon jedne godine ne treba akumulatoru ništa, ali oni uzimaju desetku
Ako govoris o ovim SCHNEIDER akumulatorima... da, u pravu si. Imaju klasicni otvori ispod naljepnice.
preporučujem Toplu, znalci će reći da je bestbuy, kvalitet po nekima u samom vrhu, a cijene pristupačne
prilikom kupovine savjetujem i mjerenje voltaže na licu mjesta....poželjno da bude iznad 12,7 V, minimalno 12,5
Zivio,mogao sam se zaletiti
Nego,vec sam uzeo drugi.Stari je zatvoren,nema otvora.Ali nije gel unutra,barem po zvuku.Interesuje me kako ga otvoriti "kulturno",ako je izvodljivo.
Cijena govori dosta, ja vjerujem da nisu nešto dugotrajni. Baš ću da vidim do kada će moj izdržati.
Mada ko će sada biti siguran da i ovaj tekst nije patka, tj. napisan od neke konkurencije kojoj je opala prodaja zbog ovih jeftinjaka.
Uopšte mi nije u interesu da branim bilo koga, ja sam svjesno išao i kupio jeftinu robu upitnog kvaliteta, ali ne treba baš vjerovati ni svemu što neko napiše. Evo čitajući i postove na ovom forumu kao i na drugim automobilskim forumima čovjek može steći utisak da je polovina automobila toliko loša da se uopšte ne isplati kupovati i da sve to treba na otpad poslati direktno sa proizvodne trake.
Ima li ko kakav dobar akumulator preporucit? Ovaj trenutni evo taman istekle 2 godine garancije i riknuo, a dok sam imao Black horse 5 godina je trajao ... Ima li kakva radnja u Sa sa novim akumulatorima ali da valjaju nije bitna cijena. 75Ah može i 60
Last edited by undefined007 on 04/01/2016 21:09, edited 1 time in total.
Sanchez22 wrote:Zivio,mogao sam se zaletiti
Nego,vec sam uzeo drugi.Stari je zatvoren,nema otvora.Ali nije gel unutra,barem po zvuku.Interesuje me kako ga otvoriti "kulturno",ako je izvodljivo.
Zašto ćeš ga otvarati? Ako misliš na prodaju kao stari akumulator na kg, onda ne moraš, te novije uzimaju bez puno pitanja, dok iz ovih starih sa standardnim čepovima traže da se kiselina ispusti, pa tek onda na vaganje.
Sanchez22 wrote:Zivio,mogao sam se zaletiti
Zašto ćeš ga otvarati? Ako misliš na prodaju kao stari akumulator na kg, onda ne moraš, te novije uzimaju bez puno pitanja, dok iz ovih starih sa standardnim čepovima traže da se kiselina ispusti, pa tek onda na vaganje.
Ne,vec imam musteriju za njega 40 KM,interesuje me cisto onako to njihovo maintenance free.Vjerovatno se i oni mogu odrzavati kao i obicni,jer ne vjerujem da je ovaj s gelom unutra.
Ostavicu ga ipak dok nisam razvalio bez potrebe.