Aktuelno iz N/FSBiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

doktor78

#326 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by doktor78 »

Ko je sinoc gledao Sinana Sinanovica na OBN-u, jasno mu je kako ta masinerija radi. Primjera radi, Sinanovic spominje nekog Rascica, delegata iz Gorazda, koji je upucivao sve hvalospjeve Ilji & co. , a on mu je zauzvrat dao mjesto sudije na Premier ligi, iako, kazu, po Pravilniku sudija ne moze biti iz kantona iz kojeg nema premierligasa.
Moj recept (iako malo vjerovatan) je da najjaci klubovi (Siroki,Sarajevo,Celik, Zeljo) istupe iz ove lakrdije koja se zove Premier liga, i osnuju svoje takmicenje. Poslije toga, garantujem da ni ove glavonje ne bi ostale u svojim foteljama. Jer, ko bi onda pratio ligu u kojoj igraju (da ne uvrijedim nikog) Zepce, Olimpik, Rudar ...?
Naravno, ta nova liga ne bi bila priznata od strane UEFE, i klubovi bi izgubili dosta novaca jer ne bi bilo izlaska u Evropu. Zato i kazem da je ova opcija malo vjerovatna...
Gandalf

#327 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Gandalf »

Samo bojkot saveza - nije mi jasno da hronična neuspješna reprezentacija ima sponzore - bojkot navijača bi značio opadanje sponzorskih ugovora , što opet znači da para nema , nema navijača , a igrači sve do jednog nebrušeni dijamanti premier lige koju su sami srozali likovi iz saveza - pa nek se onda sastaju o svom trošku gdje hoće
DaysleepeR

#328 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

mislim da fulate poentu

reprezentacija nije izvor prihoda niti je glavni posao

repka je samo promocija i mazanje ociju, jebe se njih za reprezentaciju

premijer liga je biznis i glavna tacka udara

vidis da ih uopste ne tangira sto niko nije bio u zenici na tekmi

bas ih briga
LongDong

#329 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by LongDong »

DaysleepeR wrote:mislim da fulate poentu

reprezentacija nije izvor prihoda niti je glavni posao

repka je samo promocija i mazanje ociju, jebe se njih za reprezentaciju

premijer liga je biznis i glavna tacka udara

vidis da ih uopste ne tangira sto niko nije bio u zenici na tekmi

bas ih briga
Upravo tako, ako ista treba bojkotovati to su utakmice lige, jer tu su štele najvece i talovi od kojih oni i prave sebi profit.
lab3352

#330 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by lab3352 »

iako sam vise orijentisan na muziku, fudbal i sve ovo okolo pratim, jer idem na skoro sve tekme FCS-a u PL. Ovo sto je bilo s NSBIH je stvarno uzas, ali i realna slika okoline ... Oni rade sta hoce, boli ih neka stvar sto to svima smeta. Jucer gledam izvjestaj s skupsiten na Hayatu, kada predsjednik FS RS-e govori o tome da li je bitno ko voli ili nevoli ovu reprezentaciju, a ne o stanju u BiH nogometu/fudbalu???? Oni sjede mirno, pricaju mirno, cijela skupstina je truba, sav izvrsni odbor je truba i nista se nece promjeniti. Sada se postavlja pitanje da li onom ili onima koju bacili koktel na zgradu treba cestitati i reci im da nastave tako ili da se nastavi bojkotom svih utakmica, dok se ovo nerijesi? Da li je sada nasilje jedini nacin da se oni otjeraju ili ce im trebati koktele baciti u stan/kucu, pa da vide da je ovo ozbiljno? Sve dok ovo traje, ja se zalazem da utakmice reprezentacije treba BOJKOTOVATI, a sto se tice Premier Lige, o tom po tom...Ovo prvo je vaznije, kada se to rijesi, rijesice se i PL. Ovdje vise nije pitanje da li treba smjeniti NS BiH, treba smjeniti cijeli upravni odbor, od onoga portira pa do vrha ... Nesmije niko tamo da ostane ... I onda mozda krene nesto nabolje, mada mislim da je sada vec kasno, da tu nema vise sta da se radi...Bojkot je jedini nacin, a nadam se da ce i kandidati za selektora reci NE, ukoliko imaju i malo obraza da stanu na stranu lopova i ljudi koji rade sve osim za interes BiH nogometa. :bih:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#331 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by pape »

- preneseno sa zatvorene teme - ("Moram se nekom istresti")

by ja_doso on 07. Jul. 2008. 13:08

Gospodo zastupnici iz Skupstine NSBiH, clanovi predsjednistva i izvrsnog odbora NS BiH,

Vi ste u pravu! Istina je sve 100% sto tvrdite! U uvjetima kakvim radite NS BiH odlicno funkcionise. Postizemo rezultate koji su realni i koji odgovaraju trenutnom odnosu snaga u Evropi! Nemoze se ni vise ni bolje u konkurenciji jedne Spanije, Portugala, Engleske predvodjene vrsnim majstorima poput Toresa, Ville, Ronalda, Rooneya. Ucinili ste sve sto ste mogli i svaka Vam cast na tome. Tesko je u jednoj ovakvoj zemlji voditi savez. I zasluge za dosadasnje funkcionisanje reprezentacije u uvjetima politickih pritisaka su Vase. Lijepo je bilo vidjeti Srbina, Bosnjaka i Hrvata kako se grle nakon svakog postignutog gola i pobjede nase nam najdraze selekcije. Bilo je tesko, ali ste i to uspjeli ostvariti. I to je cinjenica. I sigurno cete se sloziti s ovom konstatacijom.

Ali gospodo, isto tako CINJENICA je i da Vas NIKO NE VOLI, NE PODRZAVA. Cinjenica je da je cijela nacija protiv Vas. Cinjenica je da sa Vama reprezentacija je na najnizim granama od svog postanka. Nema utakmica, nema priprema, nema rezultata. Svojevremno i Florentino Perez je kao predsjednik Reala osvojio evropski kup i ligu sampiona, odnosno domace prvenstvo, ali je nakon prvog pada poslusao glas navijaca, naroda (ulice, bagre ili kako god vi vec tu javnost nazivate) i otisao sa tog mjesta. I ne samo on, milion je takvih primjera. Ali jelde... sto su odlazili... ko im je kriv kad slusaju glas bagre i ulice. Neki od Vas kazu samo se u Sarajevu protestuje. Pa jeste li ikad culi da se skupljaju navijaci Barcelone, Reala, Manchestera protestujuci zbog losih rezultata svog tima. Ne nikada. Ne zato sto su kulturniji od nas, nego zato sto uprave, predsjednistva i ini slusaju glas naroda, navijaca, citaju novine, citaju internet, gledaju TV i u skladu s tim i zdravim razumom postupaju adekvatno. Ma znate vi to. Niste vi glupi. Cinjenica je ste grupa ohrdina koja ignorise glas javnosti, navijaca, patriota. I TO JE ONO STO NAJVISE BOLI.
Nije nepravda, lopovluk i mesetarenje ono sto nas bode u oci. Navikli smo mi na to. To je nuspojava naseg drustva. Mislim da nema navijaca sada koji sada ne bi potpisao suspenziju reprezentacije na 2-3 godine, ako je to uvjet da odete. Najvise nas boli to sto vi DOBRO ZNATE zbog cega se javnost buni, sto vi DOBRO ZNATE da bi za sve bilo bolje da se povucete, ali vi nas smatrate OVCAMA, ULICOM, BAGROM, gledate nas u oci i TJERATE INAT.

E to je ono sto NAS STRASNO NERVIRA.

#332 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by location »

Sutra citav savez ili samo oni problematicni likovi odu sa vlasti ko bi ih onda zamjenuo? Ima li nekih imena? Da li ta imena ista znaju o rukovodjenu bilo kakvog saveza ili su samo dobri po svojoj istoriji kao igraci/treneri i mozda veliki patrioti?
zecko_kupuz

#333 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by zecko_kupuz »

Malo detaljniji opis Skupštine: http://www.san.ba/index.php?id=2898
Eee, gdje nam je sad Juka Pušina :-D ? Jest da je lopinaš, al' 100x pošteniji lopinaš od ove bagre :mrgreen: :-) :roll: :( .
Sad mi se čini da će se N/FSBIH polako početi "izmještati" iz Sarajeva. Nisam ni znao da su sutrašnju sjednicu prebacili
u Zenicu :x . Možda i tekmu sa Bugarima premjeste u neki drugi, podobniji grad.

Čitam u novinama o Džeki, Misimu, Pjaniću, Ibričiću, Vladaviću i ostalim internacionalcima, a onda pogledam ove ugojene, krezave, krivouste gadove i prosto mi se smuči. Fuj fuj fuj :-x . Propade nam fina generacija zbog njihovih, u foteljama "zaglavljenih" guzova.
Gandalf

#334 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Gandalf »

zecko_kupuz wrote:Malo detaljniji opis Skupštine: http://www.san.ba/index.php?id=2898
Eee, gdje nam je sad Juka Pušina :-D ? Jest da je lopinaš, al' 100x pošteniji lopinaš od ove bagre :mrgreen: :-) :roll: :( .
Sad mi se čini da će se N/FSBIH polako početi "izmještati" iz Sarajeva. Nisam ni znao da su sutrašnju sjednicu prebacili
u Zenicu :x . Možda i tekmu sa Bugarima premjeste u neki drugi, podobniji grad.

Čitam u novinama o Džeki, Misimu, Pjaniću, Ibričiću, Vladaviću i ostalim internacionalcima, a onda pogledam ove ugojene, krezave, krivouste gadove i prosto mi se smuči. Fuj fuj fuj :-x . Propade nam fina generacija zbog njihovih, u foteljama "zaglavljenih" guzova.
A zamisli kako je tek jadnim foteljama kad moraju trpit takve guzove :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
campa_xxx

#335 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

Koliko ja znam sjednica nije pomjerena...i bilo je planirano da se odrzi u Zenici a izbor selektora 10.07. u Sarajevu...
Mobile_Disco

#336 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Mobile_Disco »

campa_xxx wrote:Koliko ja znam sjednica nije pomjerena...i bilo je planirano da se odrzi u Zenici a izbor selektora 10.07. u Sarajevu...
Zbunjuju nas :D A sjednica ce se vjerovatno odrzati u "Domu Penzionera".. A u sklopu tog "Doma" je specijalni odred milicije.. :roll:
campa_xxx

#337 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

Sprejeve u ruke i isarajte im auta tamo ....
Better Man

#338 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Better Man »

Smjene moguće isključivo u slučaju smrti
Kakva javnost to je ulica...
07.07.2008. 16:34
Prijedlog na Skupštini NSBiH koju su predložili kandidati iz sarajevskog kantona nisu prihvaćeni. Naime, skupština Kantona Sarajevo je predložila svojim članovima Samiru Landži i Mensudu Bašiću da traže ostavke članova predsjedništva i da se trenutna situacija u bh. nogometu promijeni.

- Kada sam to predložio, svi su uputili drvlje i kamenje na mene. Predsjednik NSRS je rekao da se neko može smijeniti samo ako umre ili napusti BiH, tako valjda stoji po tom statutu. Rekao sam, pa ljudi daj da promijenimo taj statut vidite li da je javnost nezadovoljna. Oni su rekli ma kakva javnost to je ulica, nećemo mi dopustiti da nam ulica odlučuje o reprezentaciji - kaže za "as" predstavnik NS Kantona Sarajevo Samir Landžo.

Pitanje je odakle pravo čelnicima NSBiH da odbiju zahtjev Kantona Sarajevo i da uopće ne uzmu u razmatranje prijedloge čelnih ljudi ovog Kantona. Ovim gestom je potvrđeno ono što se već i znalo, a to je da ljude u NSBiH ne interesuje ništa osim kako zadržati svoje fotelje, a to uspijevaju starom narodnom - napad je najbolja odbrana.

- Vjerujte mi da ne znam šta se može dešavati, nikad u životu nisam ostao bez teksta kao sada. Oni se prave kao da je sve uredu i tako smo i otišli sa Skupštine. Ne mogu se protiviti Dominkoviću, Čeki ili Čolakoviću, kada su ih oni postavili kao kontrolore ili delegate. Neki su kandidati čak i priznali da su glasali za neke stvari protiv svoje volje, ali oni ako to ne urade bit će smijenjeni. Samo jedni druge čuvaju i to je nažalost tako - veli zbunjeni Landžo.

FIFA kritikovala Savez

- Čeko je rekao kako ljudi u Federaciji ne žele da se delegati i kontrolori vade iz šešira nego da to određuju ljudi u Predsjedništvu. Time nam je FIFA uskratila pomoć u nekim programima. Kako znam ljudi iz FIFA-e su na sastancima oštro kritikovali naše čelnike, ali oni to ni ne spominju - dodaje Landžo.
Gandalf

#339 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Gandalf »

Mobile_Disco wrote:
campa_xxx wrote:Koliko ja znam sjednica nije pomjerena...i bilo je planirano da se odrzi u Zenici a izbor selektora 10.07. u Sarajevu...
Zbunjuju nas :D A sjednica ce se vjerovatno odrzati u "Domu Penzionera".. A u sklopu tog "Doma" je specijalni odred milicije.. :roll:
A specijalnost specijalcima je da mlati navijače - Dom Penzionera će biti ograđen k'o tvrđava :x :x :x :x :x
lab3352

#340 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by lab3352 »

Veoma jednostavno: BOJKOT BILO KOJEG SELEKTORA (makar i Murinja doveli) I BOJKOT REPREZENTACIJE, SVE DOK SE SAVEZ NEOČISITI. Niko od njih neradi za BiH nogomet. N I K O .... zato sada nema selektora koji ce vratiti navijace na tribine (bar ne mene), dok je god savez isti. A "Dom Penzionera" ce biti blokiran jakim snagama policije, ako uopste dodju u SA. Treba im napraviti probleme u Zenici. Evo prilike Robijasima da pokazu snagu ...

:bih:
Mobile_Disco

#341 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Mobile_Disco »

lab3352 wrote:Veoma jednostavno: BOJKOT BILO KOJEG SELEKTORA (makar i Murinja doveli) I BOJKOT REPREZENTACIJE, SVE DOK SE SAVEZ NEOČISITI. Niko od njih neradi za BiH nogomet. N I K O .... zato sada nema selektora koji ce vratiti navijace na tribine (bar ne mene), dok je god savez isti. A "Dom Penzionera" ce biti blokiran jakim snagama policije, ako uopste dodju u SA. Treba im napraviti probleme u Zenici. Evo prilike Robijasima da pokazu snagu ...

:bih:
Kako to da ucinimo? Ajd daj na predlog..
DaysleepeR

#342 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

ma nikako

ne pada raji na pamet da bojkotuju premijer ligu i svoje seoske klubcice

nema kluba u PL koji nije seoski ukljucujuci i Sarajevo i Zelju i Celik i Slobodu i Velez

ne kontam kako moze trosit pare, vrijeme, grlo na ligu u kojoj se zna koliko je pobjeda para?!
Gandalf

#343 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Gandalf »

DaysleepeR wrote:ma nikako

ne pada raji na pamet da bojkotuju premijer ligu i svoje seoske klubcice

nema kluba u PL koji nije seoski ukljucujuci i Sarajevo i Zelju i Celik i Slobodu i Velez

ne kontam kako moze trosit pare, vrijeme, grlo na ligu u kojoj se zna koliko je pobjeda para?!
Imaš pravo - al narod nema para pa nema gdje ubit vrijeme , dođe subota , karta 2-3 marke i ode se na tekmu ma koliko loša bila . I tako se to to kotrlja godinama i još kad dođu nazovi derby kola skupe se navijačke grupe , malo se izvrjeđaju , malo se šaketaju i eto k'o fol imamo i mi ligu s navijačima , bakljadama , frka , napetost i sl.- godina po godina protura se jad i čemer zvani premier liga , malo novinari lupaju o milionskim transferima svakog drugog igrača koji da gol iz slobodnjaka , zamažu se raji oči i to je to :( :( - tužna istina :cry: :cry:
lab3352

#344 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by lab3352 »

To Mobile Disco:

kako da uradite ... mislim veoma jednostavno, okupite se oko mjesta gdje ce biti sjednica i mislim da ce Vam ideje same doci ... Ne bi trebalo da izadju vani ... budite kreativni ... znate kako se to radi ... Pa i nas (HZ) organizaovano cekate :-D ... Niste Vi mala skupina niti slaba ... Sada Zenica, nece oni u SA nista zasjedati, to ce zaobici velikim lukom ....
lola iz Doboja

#345 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by lola iz Doboja »

ma to je sve za toljage ............................opleti po zubima do sssssssmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrrrrrrrrtttttttttiiiiiiiiiiiiiiii :x :x :x

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Edin H.

#346 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Edin H. »

Better Man wrote:Smjene moguće isključivo u slučaju smrti
Kakva javnost to je ulica...
07.07.2008. 16:34
Prijedlog na Skupštini NSBiH koju su predložili kandidati iz sarajevskog kantona nisu prihvaćeni. Naime, skupština Kantona Sarajevo je predložila svojim članovima Samiru Landži i Mensudu Bašiću da traže ostavke članova predsjedništva i da se trenutna situacija u bh. nogometu promijeni.

- Kada sam to predložio, svi su uputili drvlje i kamenje na mene. Predsjednik NSRS je rekao da se neko može smijeniti samo ako umre ili napusti BiH, tako valjda stoji po tom statutu. Rekao sam, pa ljudi daj da promijenimo taj statut vidite li da je javnost nezadovoljna. Oni su rekli ma kakva javnost to je ulica, nećemo mi dopustiti da nam ulica odlučuje o reprezentaciji - kaže za "as" predstavnik NS Kantona Sarajevo Samir Landžo.

Pitanje je odakle pravo čelnicima NSBiH da odbiju zahtjev Kantona Sarajevo i da uopće ne uzmu u razmatranje prijedloge čelnih ljudi ovog Kantona. Ovim gestom je potvrđeno ono što se već i znalo, a to je da ljude u NSBiH ne interesuje ništa osim kako zadržati svoje fotelje, a to uspijevaju starom narodnom - napad je najbolja odbrana.

- Vjerujte mi da ne znam šta se može dešavati, nikad u životu nisam ostao bez teksta kao sada. Oni se prave kao da je sve uredu i tako smo i otišli sa Skupštine. Ne mogu se protiviti Dominkoviću, Čeki ili Čolakoviću, kada su ih oni postavili kao kontrolore ili delegate. Neki su kandidati čak i priznali da su glasali za neke stvari protiv svoje volje, ali oni ako to ne urade bit će smijenjeni. Samo jedni druge čuvaju i to je nažalost tako - veli zbunjeni Landžo.

FIFA kritikovala Savez

- Čeko je rekao kako ljudi u Federaciji ne žele da se delegati i kontrolori vade iz šešira nego da to određuju ljudi u Predsjedništvu. Time nam je FIFA uskratila pomoć u nekim programima. Kako znam ljudi iz FIFA-e su na sastancima oštro kritikovali naše čelnike, ali oni to ni ne spominju - dodaje Landžo.
Cini se da bi neko trebao objasniti Landzi da prije nego sto se ide na takav sastanak treba se dobro pripremiti, ne postoji rijec valjda. Moras se konsultovati sa pravnicima, prouciti statut Saveza, uporediti preporuke Fife i Uefe, biti siguran kako se odredjene stvari mogu postaviti na dnevni red, kako inicirati glasanje, u samom izlaganju biti jasan i konkretan, a ne samo prodavati javnosti eto ja sam pokusao, ali me niko ne ferma

Ocigledno da i oni koji predstavljaju "ulicu" nisu dorasli da se nose sa vladajucom mafijom :(
Mobile_Disco

#347 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Mobile_Disco »

lab3352 wrote:To Mobile Disco:

kako da uradite ... mislim veoma jednostavno, okupite se oko mjesta gdje ce biti sjednica i mislim da ce Vam ideje same doci ... Ne bi trebalo da izadju vani ... budite kreativni ... znate kako se to radi ... Pa i nas (HZ) organizaovano cekate :-D ... Niste Vi mala skupina niti slaba ... Sada Zenica, nece oni u SA nista zasjedati, to ce zaobici velikim lukom ....
Zar stvarno mislis da mozemo nesto uraditi? Ja licno smatram da ne mozemo.. Pa dovoljan ti je dokaz da je odmah 2 metra od ulaza u "Dom Penzionera" sastav specijalne policije ZDK! Nisu ni oni glupi.. Znaju da ce i ovde biti zasticeni ko medvjedi.. Al' ko zna.. Mozda se nesto i uradi.. Ja do sad nisam cuo nista konkretno.. Sto ne znaci ni da hoce ni da nece biti..
campa_xxx

#348 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

Dovoljno je da se iskupite i mirno protestujete, da znaju da nismo odustali...Ponesite kamaru transparenata i to je to....
Gandalf

#349 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by Gandalf »

Mobile_Disco wrote:
lab3352 wrote:To Mobile Disco:

Zar stvarno mislis da mozemo nesto uraditi? Ja licno smatram da ne mozemo.. Pa dovoljan ti je dokaz da je odmah 2 metra od ulaza u "Dom Penzionera" sastav specijalne policije ZDK! Nisu ni oni glupi.. Znaju da ce i ovde biti zasticeni ko medvjedi.. Al' ko zna.. Mozda se nesto i uradi.. Ja do sad nisam cuo nista konkretno.. Sto ne znaci ni da hoce ni da nece biti..
Sve je moguće - ne treba zaboraviti da oko Doma Penzionera ima dosta "fine "raje a Crkvice su preblizu , poznate po "finoj" raji svih uzrasta i generacija - za sada se ništa ne priča ali belaj u Zenici uvijek nastaje kad je najtiše :|
DaysleepeR

#350 Re: 4.JUNI-5.JULI KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

danas gledam Čolakovića kako kaže da nema potrebe za smjene u vehu jer iste traži samo Sarajevo i predstavnici NS Kantona Sarajevo.

Kako se niko iz drugih gradova ne buni.

Dakle neka Zenica pokaže kako to nije istina i to u Čolakovićevom gradu
Post Reply