Ako se ne uhapse Karadzic i Mladic?
-
klixober
#1 Ako se ne uhapse Karadzic i Mladic?
Proslo je vise od 10 godina a dvojici najvecih ratnih zlocinaca se nije sudilo.Svakim danom sve je manje nade da ce im se uopste suditi.Koji je scenario ako ne budu uhapseni tj. da kraj svog zivota docekaju u bjekstvu?
Moje misljenje je da nikad nece biti mira na Balkanu ako se ne bude sudilo Karadzicu i Mladicu.
Moje misljenje je da nikad nece biti mira na Balkanu ako se ne bude sudilo Karadzicu i Mladicu.
-
zavrzlama
Kad se ponudi Srbiji razumna cijena za dvojac,oni ce biti uhapseni...to moze biti ostanak Kosova u granicama Srbije ili odvajanje pola BIH i pripajanje Srbiji....samo ima najveci problem u svemu,jer su Karadic i Mladic opasni svjedoci protiv odredenih pojedinaca i vlada stranih zemalja.
-
Vozdra_123
i meni se cini
u zadnje vrijeme teme samo propadnu u crnu rupu i niko ih vise ne vidi
u zadnje vrijeme teme samo propadnu u crnu rupu i niko ih vise ne vidi
-
tempora
Sta MI konkretno cinimo da se ti zlocinci uhapse? Izlazimo na demonstracije? Pisemo peticije? Dizemo svoj glas protiv zaborava? Vlast ne cini i nece ciniti nista. Sta je sa gradjanima, organizacijama, udruzenjima?
U kojem dijelu svijeta se mozemo vidjeti kako potrazujemo hapsenje zlocinaca?
Inferiorni smo i takvi cemo ostati pa je sloboda Karadzica i Mladica tek "mala" nepravda koja nam se nanosi.
U kojem dijelu svijeta se mozemo vidjeti kako potrazujemo hapsenje zlocinaca?
Inferiorni smo i takvi cemo ostati pa je sloboda Karadzica i Mladica tek "mala" nepravda koja nam se nanosi.
- danas
protiv doticne gospode postoje optuznice, te smatram da obicni gradjanin nema vise mnogo sta da doprinese -- sada je do organa vlasti, policije, pravosudja da radi svoj posao i da hapsi i procesuira koga treba. ne trebam valjda ja -- kao obicni gradjanin -- da ganjam mladica i karadzica po srbiji i da ih hapsim!?!??
-
Vozdra_123
obicni gradjani treba da nadju profesionalnog "cistaca" i da para doniraju da isti obavi svoj "posao" 
- danas
nije da mi nije palo na pamet.Vozdra_123 wrote:obicni gradjani treba da nadju profesionalnog "cistaca" i da para doniraju da isti obavi svoj "posao"
ali opet, za njima postoji potjernica -- 5 miliona dolara koliko se sjecam -- pa se opet niko nije zaletio. cak ni od 'profesionalnih' cistaca.
-
tempora
danas wrote:protiv doticne gospode postoje optuznice, te smatram da obicni gradjanin nema vise mnogo sta da doprinese -- sada je do organa vlasti, policije, pravosudja da radi svoj posao i da hapsi i procesuira koga treba. ne trebam valjda ja -- kao obicni gradjanin -- da ganjam mladica i karadzica po srbiji i da ih hapsim!?!??
Gdje sam ja to napisala?
Ali zato znam da se svakog vikenda organizuju igranke i sjela. Istina je skupa, zar ne?
-
EI Presidente
Ja nekad imam osjecaj da je dio deala u Daytonu bio da se ova dvojica nikad ne privedu pravdi.
Sto se tice nas, moram se sloziti s Temporom- sta smo mi ucinili da se ovaj dvojac uhvati? Nista. Dokle god cekamo da drugi urade nesto tako bitno za nas-bolje i ne zasluzujemo.
Sto se tice nas, moram se sloziti s Temporom- sta smo mi ucinili da se ovaj dvojac uhvati? Nista. Dokle god cekamo da drugi urade nesto tako bitno za nas-bolje i ne zasluzujemo.
-
bc_chupo
#15 Re: Ako se ne uhapse Karadzic i Mladic?
komeba wrote:Proslo je vise od 10 godina a dvojici najvecih ratnih zlocinaca se nije sudilo.Svakim danom sve je manje nade da ce im se uopste suditi.Koji je scenario ako ne budu uhapseni tj. da kraj svog zivota docekaju u bjekstvu?
aj jojjjj ahahahahahahahahahahha
pa nisu oni najveci zlocinci.....ojjj oplakoh
kontaj sta je G.Bush uradio......
u IRAQ-u je vec preko 650 000 mrtvih !!!!!!!!!!!!!!!!
ovo je provala godine njih dvojica nisuu ravni Bushu
-
Atanasije_Svilar
Ja mislim ovako! Ako nisma u pravu neka mi neko objasni zasto nisam!
Ok. RS je nastala kako je nastala. Jedini nacin da RS unisti jeste medjunarodni sud pravde i hag! Da bi unistenje RS bilo moguce treba dokazati da je ona nastala na genocidu itd. Za tako nesto trebaju Kardjic i Mladic. Ako oni ne odu u hag RS ostaje ako odu RS prestaje da postoji
Zasto verujem da je tako? Sta se desilo sa procesom Slobodana Milosevica?Nista. Tako i njih dvojca ako ih nema, nema ni unistenja RS.
Cak se tripujem da oni najvise beze od samih srba. Ako do sad nisu vec mrtvi!
Ok. RS je nastala kako je nastala. Jedini nacin da RS unisti jeste medjunarodni sud pravde i hag! Da bi unistenje RS bilo moguce treba dokazati da je ona nastala na genocidu itd. Za tako nesto trebaju Kardjic i Mladic. Ako oni ne odu u hag RS ostaje ako odu RS prestaje da postoji
Zasto verujem da je tako? Sta se desilo sa procesom Slobodana Milosevica?Nista. Tako i njih dvojca ako ih nema, nema ni unistenja RS.
-
zavrzlama
Atanasije_Svilar wrote:Ja mislim ovako! Ako nisma u pravu neka mi neko objasni zasto nisam!
Nisi u pravu...po tvojoj teoriji srpski narod su neko stado ovaca koje je toliko slijepo da nije vidjelo ko i kako je pocinio zlocine u ime tog istog naroda.
Ti hoces reci da srpski narod u BIH treba da veze svoju sudbinu i sudbinu drugih u zavisnosti dali ce oni biti uhvaceni.... ne smetaju povratnicima i normalnom uredenju BIH Karadic i Mladic,nego oni koji danas zasnivaju zivot i politiku na reziltatima njihovog projekta...
Mladic i Karadic su sramota srba koji ih velicaju u heroje...a Bosancima i Hercegovcima su problem sljedbenici te politike.
a to za nestanak rs-a..kad se izgubi nacionalni identitet u obadva entiteta..smisao njihovog postojanja ce biti bezpotreban.....entiteti su samo prelazni oblici ka podjeli BIH..kad se totalno otkloni opasnost po opstanak drzave BIH,nestat ce i entiteta ...
- danas
nemoj se derat bonatempora wrote:Sto mi se ova slova najednom povecaju?![]()
slazem se u principu, ali nasa ogavna malodusnost glede srebrenice i nasa malodusnost glede ovih hapsenja su -- po meni -- malo drugaciji problemi. koliko god 'mi' bili bas takvi kakvim nas opisujes, i dalje smatram da je ovaj problem nesto sto prvenstveno nasi politicari i diplomate trebaju da potezu, a ne narod po ulicama. jer kao sto rekoh, potjernice i optuzbe postoje, a sad je na vlastima da odrade svoje. ali to ce biti kad na vrbi zasvrbi izgleda.
-
Atanasije_Svilar
zavrzlama hvala na objasnjenju!
Slazem se sa svim sto si napisao samo ne sa ovim!
Slazem se sa svim sto si napisao samo ne sa ovim!
Code: Select all
a to za nestanak rs-a..kad se izgubi nacionalni identitet u obadva entiteta..smisao njihovog postojanja ce biti bezpotreban.....entiteti su samo prelazni oblici ka podjeli BIH..kad se totalno otkloni opasnost po opstanak drzave BIH,nestat ce i entiteta ...- Bosanac sa dna kace
I sta kad ih uhvate?
sta ce se desit onda?

sta ce se desit onda?
-
klixober
#21 Re: Ako se ne uhapse Karadzic i Mladic?
Nije smijesno uopste,a pored toga mislio sam na BiH,ne na citav svijet.bc_chupo wrote:komeba wrote:Proslo je vise od 10 godina a dvojici najvecih ratnih zlocinaca se nije sudilo.Svakim danom sve je manje nade da ce im se uopste suditi.Koji je scenario ako ne budu uhapseni tj. da kraj svog zivota docekaju u bjekstvu?
aj jojjjj ahahahahahahahahahahha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
moram se malo nasmijat....ahahahahhahahahaha
pa nisu oni najveci zlocinci.....ojjj oplakoh![]()
kontaj sta je G.Bush uradio......
u IRAQ-u je vec preko 650 000 mrtvih !!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
a sve zbog nekog lafa oruzja za masovno unistenje koje i ne POSTOJI....
ovo je provala godine njih dvojica nisuu ravni Bushu
Ja ne vidim da mi ista konkretno mozemo uraditi da bi se oni uhapsili,ali ubijeden sam,ako se ne uhapse i ako im se ne bude sudilo,na ovim prostorima nikad mira nece biti.
-
cevapXXL
Nazalsot ta dvojica ratnih zlocinaca nece nikada vidjeti Haag
Zasto?
Pa zato sto im je upravo "Svijet" i ova danasnja "EU" dala za puno pravo da ubijaju muslimane po BiH gdje god to mogu (odnosno gdje god su mogli) jer su se ovi pripali da se nebi islam po evropi prosirio. Pa negovore pojedini UN vojnici dzaba da su vidali Karadzica i Mladica kako u autima prelaze preko njihovog punkta al naredba je da se nediraju.
Pa ne ulazi dzaba Hrvatska u EU. Dobar su poso uradili kao npr. u Ahmicima.
A sta cemo mi Bosnjaci?
Ma nista opet cemo sve to kolektivno zaboraviti, ovi ce nam mazat oci sa crvenim srcadima i srat o ljubavi dok opet za nekih 50-60 godina se ne zarati i ponovo dodu neki drugi Karadzic, Mladic, Tuta, Blaskic.... i naprave opet jednu Srebrenicu, Bijeljinu, Zvornik, Markale itd
Jer nazalost Bosnjo dosada nije naucio da pamti pa da vrati a krajnje je vrijeme da i to nauci!
Zasto?
Pa zato sto im je upravo "Svijet" i ova danasnja "EU" dala za puno pravo da ubijaju muslimane po BiH gdje god to mogu (odnosno gdje god su mogli) jer su se ovi pripali da se nebi islam po evropi prosirio. Pa negovore pojedini UN vojnici dzaba da su vidali Karadzica i Mladica kako u autima prelaze preko njihovog punkta al naredba je da se nediraju.
Pa ne ulazi dzaba Hrvatska u EU. Dobar su poso uradili kao npr. u Ahmicima.
A sta cemo mi Bosnjaci?
Ma nista opet cemo sve to kolektivno zaboraviti, ovi ce nam mazat oci sa crvenim srcadima i srat o ljubavi dok opet za nekih 50-60 godina se ne zarati i ponovo dodu neki drugi Karadzic, Mladic, Tuta, Blaskic.... i naprave opet jednu Srebrenicu, Bijeljinu, Zvornik, Markale itd
Jer nazalost Bosnjo dosada nije naucio da pamti pa da vrati a krajnje je vrijeme da i to nauci!
-
cevapXXL
Dali su rahmetli Alju trazili, kakve smo mi fukare, mi bi smo ga za dzaba izdali a ne za 5 Mil. $!!jusuff wrote:mene fakat cudi da niko nece da uzme tih 5m $
A oni cuvaju svoje cetnike vise nego sami sebe a pogledaj ovdje po forumukako keyboeadwarriorrs suju mater rahmetli Aliji, te nevalja im ovaj te nevalja im onaj!!
- zena21
Nista. Bice smjesteni u najbolje celije i bice im bolje nego kod kuce... Sudjenje bi se oteglo do beskonacnosti...Bosanac sa dna kace wrote:I sta kad ih uhvate?
sta ce se desit onda?
![]()
![]()
![]()
![]()
I mozda bi u medjuvremenu, prije izricanja presude, crkli kao i Milosevic