Ako je tačno onda je žalosno

Co0l

#251 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

Mihaelj wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre.
Ne znam baš puno, nek pričaju ljudi iz Stolca jel to istina ili ne, ali osvrnut ću se oko broja Bošnjaka. Kažeš preko 60% Bošnjaka, a oba HDZ-a i HSP pokupili 60% glasova na izborima. Jedini zaključak iz svega bi bio da su i HDZ-i i HSP postali nedvojbeno multietničke stranke poput SDP-a. :-D
Ma ne kontas ti,to su stolacki Bosnjaci pokusali da majoriziraju Hrvate u Stocu tako sto su glasali za HDZ-ove kadrove.Kontas,birali im Bosnjaci HDZ-ove ljude ko sto su Komsica izabrali :lol: :lol:
Mihaelj

#252 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

bingov buraz wrote:Gdje to moze da se potpise da se potpise...shvatio sam da je majorizacija losa.A bio sam zagrdio bilo je dana kad sam znao izmajorizirati po 4 Hrvata dnevno :(
Strašno...
hercegovac_pravi

#253 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by hercegovac_pravi »

Mihaelj wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre.
Ne znam baš puno, nek pričaju ljudi iz Stolca jel to istina ili ne, ali osvrnut ću se oko broja Bošnjaka. Kažeš preko 60% Bošnjaka, a oba HDZ-a i HSP pokupili 60% glasova na izborima. Jedini zaključak iz svega bi bio da su i HDZ-i i HSP postali nedvojbeno multietničke stranke poput SDP-a. :-D
:dance:
vidi boldano....
Mihaelj

#254 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

Co0l wrote:
Mihaelj wrote:
Ma ne kontas ti,to su stolacki Bosnjaci pokusali da majoriziraju Hrvate u Stocu tako sto su glasali za HDZ-ove kadrove.Kontas,birali im Bosnjaci HDZ-ove ljude ko sto su Komsica izabrali :lol: :lol:
Šteta što nisu svuda krenuli s tom praksom izbora HDZ-a. Mogli su po srednjoj Bosni i Mostaru izmajorizirati Hrvate na taj način. Sigurno je da bi se bunili, ali što je tu je. Izdržali bi nekako. :-D
Mihaelj

#255 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

hercegovac_pravi wrote:
Mihaelj wrote:
vidi boldano....
Ljubičasta boja? Jel može neka muževnija malo? :D Vidi ti mog bolda. :dance:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#256 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

Mihaelj, jesil potpisao peticiju?
Co0l

#257 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

Mihaelj wrote: Šteta što nisu svuda krenuli s tom praksom izbora HDZ-a. Mogli su po srednjoj Bosni i Mostaru izmajorizirati Hrvate na taj način. Sigurno je da bi se bunili, ali što je tu je. Izdržali bi nekako. :-D
Ma ne da bi se bunil nego bi urlali na sav glas ko kad je Ivo Miro Jovic se bunio kad je glasovima Bosnjaka izabran bio u Predsjednistvo.Covjek se opirao svim silama da ne bude tad clan Predsjednistva al ga Bosnjaci izmajorizirase i moro je,jadan :lol:
hercegovac_pravi

#258 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Mihaelj wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Mihaelj wrote:
vidi boldano....
Ljubičasta boja? Jel može neka muževnija malo? :D Vidi ti mog bolda. :dance:
opština ne grad.. :dance:
Mihaelj

#259 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

plain vanilla wrote:Mihaelj, jesil potpisao peticiju?
Nisam. Ni ja ni Komšo. :D
Mihaelj

#260 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

hercegovac_pravi wrote:
Mihaelj wrote:Ljubičasta boja? Jel može neka muževnija malo? :D Vidi ti mog bolda. :dance:
Onda si u pravu. :dance:
plain vanilla

#261 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

Mihaelj wrote:
Sto bolan, bolan
Mi cemo svi da potpisemo :D
Mihaelj

#262 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

Co0l wrote:
Mihaelj wrote: Šteta što nisu svuda krenuli s tom praksom izbora HDZ-a. Mogli su po srednjoj Bosni i Mostaru izmajorizirati Hrvate na taj način. Sigurno je da bi se bunili, ali što je tu je. Izdržali bi nekako. :-D
Ma ne da bi se bunil nego bi urlali na sav glas ko kad je Ivo Miro Jovic se bunio kad je glasovima Bosnjaka izabran bio u Predsjednistvo.Covjek se opirao svim silama da ne bude tad clan Predsjednistva al ga Bosnjaci izmajorizirase i moro je,jadan :lol:
I.M. Jović (sumnjiv Hrvat :D) je prva žrtva bošnjačke majorizacije. Da smo tada reagirali do ovoga ne bi ni došlo...
hercegovac_pravi

#263 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Mihaelj wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Mihaelj wrote:Ljubičasta boja? Jel može neka muževnija malo? :D Vidi ti mog bolda. :dance:
Onda si u pravu. :dance:
Aha znam.... :dance:
Co0l

#264 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

Mihaelj wrote:
Co0l wrote:
I.M. Jović (sumnjiv Hrvat :D) je prva žrtva bošnjačke majorizacije. Da smo tada reagirali do ovoga ne bi ni došlo...
Bio je i gradonacelnik Mostara na isti nacin izabran,glasovima Bosnjaka,i on se jadan bunio,opiro,piso tuzbe u Strazburu protiv majorizacije al dzaba,Bosnjaci ga majorizovase....huda sudbo majorizovanih...
Mihaelj

#265 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

Co0l wrote:Bio je i gradonacelnik Mostara na isti nacin izabran,glasovima Bosnjaka,i on se jadan bunio,opiro,piso tuzbe u Strazburu protiv majorizacije al dzaba,Bosnjaci ga majorizovase....huda sudbo majorizovanih...
Znači ima tih primjera koliko hoćeš. Onda je peticija opravdana. :thumbup:
bingov buraz

#266 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by bingov buraz »

Mihaelj wrote:
bingov buraz wrote:Gdje to moze da se potpise da se potpise...shvatio sam da je majorizacija losa.A bio sam zagrdio bilo je dana kad sam znao izmajorizirati po 4 Hrvata dnevno :(
Strašno...
Nekih vikenda se uopce ne sjecam...ali bitno je da sam sad na pravom putu.Treba izmajorizirati ove sto se zalazu za majorizaciju Hrvata.
Mihaelj

#267 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

plain vanilla wrote:
Mihaelj wrote:
Sto bolan, bolan
I treba, sad kad nam je Cool pokazao koliko ima primjera majorizacije nema nam druge nego da svi potpišemo. :D
Mihaelj

#268 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Mihaelj »

bingov buraz wrote:
Mihaelj wrote:
Strašno...
Nekih vikenda se uopce ne sjecam...ali bitno je da sam sad na pravom putu.Treba izmajorizirati ove sto se zalazu za majorizaciju Hrvata.
Uznapredovala faza majorizacijskog sindroma...Za potpuno izlječenje i otklanjanje simptoma propisujem potpisivanje peticije 3 puta na dan u razmaku od 8 sati.
plain vanilla

#269 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

Mihaelj wrote:
plain vanilla wrote:
Mihaelj wrote: Nisam. Ni ja ni Komšo. :D
Sto bolan, bolan
I treba, sad kad nam je Cool pokazao koliko ima primjera majorizacije nema nam druge nego da svi potpišemo. :D
tako je, svi da potpisu
pa da vidimo ko koga majorizira :D
blue_sky

#270 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by blue_sky »

a đe to kod nas peticije piju vode :D

osim ako nisu s ciljem da pod :dance: one "druge" :-) :lol: pa ako upali-upali :mrgreen:
plain vanilla

#271 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:vanilo, uz potpis ne zaboravi i glas za aldinu :D tako smo se dogoorili :D volim koncenzus :D
obecala sam. to su mi sutre dvije glavne obaveze

glasati za Aldinu
i majorizirati Peticiju protiv majorizacije :D
hajducka travica

#272 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by hajducka travica »

Ih,onda je to većinska BIH :bih:
Jope fali dosta do vecine.
:D :D :D :D
chelsea999

#273 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

hercegovac_pravi wrote: Pričaš neistinu i provaljuješ gluposti. U Stocu NE POSTOJI legalni školski program na Bosanskom jeziku. Koliko puta mislite upisati istu laž nadajući se da će proći nezapaženo?
Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre. Ono što je lokalna HDZ vlast bila ustanju uraditi uradila je ..a to je ne priznati i ne potpisati diplome učenika koji su pohađali nastavu po Bosanskom nastavnom planu i programu. Zbog toga je prije 6 mjeseci (odokativno) zaustavljeno kompletno finansiranje školstva u opštini Stolac a od strane kantonalnog ministarstva (ne potpisivanje Statuta škole od strane HDZ kadra). Zbog nezakonith aktivnosti van zakonske norme je ostavljen kompletan školski sistem u Stocu. Eto to je istina i školskom programu u Stocu.

Cisto informacije radi: skinuto sa: http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... z-grijanja
...
Sporan Statut škole

Škola u kojoj trenutačno ima 360 učenika i 40 djelatnika suočena je s problemima od dana kad je ministar Dželilović odlučio ne priznati Statut škole, tvrdeći da nije usklađen sa zakonom. Međutim, Toljević tvrdi da to nije istina i da je postojeći Statut, prema kojem se mora osigurati nastavni plan i program učenicima druge nacionalnosti ukoliko ih u školi ima više od 20 posto, usklađen sa zakonom i sa svim drugim školama ove županije.
"Taj problem traje već više godina, a djelatnici škole niti imaju mogućnosti niti ovlasti riješiti ga", kazala je u nekoliko navrata Toljević, pozivajući Dželilovića da školu, ukoliko misli da ne radi po zakonu, jednostavno izbriše iz sudskog registra i da se uruče rješenja djelatnicima o prestanku radnog odnosa.
"No, Dželilović se neće ni javiti, a u par navrata je poručio Sindikatu da, što god radili, Sindikatu neće isplatiti ništa i da će nam, kao i svaki put dosad, sve pasti u vodu. Nama sada ostaje još samo Međunarodni sud za ljudska prava budući da sve institucije kojima se obratimo ubrzo zaborave na nas ", kaže Toljević...
chelsea999

#274 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

Ivo Miro Jovic je dosao na mjesto clana Predsjednistva kada je Dragan Covic, odlukom Paddy Ashdowna, smijenjen.

http://www.cyberbulevar.com/vijesti/bih ... /20050505/

Linkom je ukratko opisan nacin dolaska. Poređenje sa doslakom Komsica na mjesto clana Predsjednistva je smijesno..

Idemo dalje...

Gradonacelnik Mostara se bira prema statutu koji postoji samo u Mostaru i nigdje na svijetu. NAPRAVLJEN JE UPRAVO DA BI SE SPRIJECILA MAJORIZACIJA bilo kojeg naroda, u ovom slucaju Bosnjaka jer je veliki broj Bosnjaka iseljen (zbog ratnih dogadjanja, protjerivanja.. ) a useljen je veliki broj Hrvata iz Srednje Bosne pa se stvorila drugacija demografska slika. Gradonacelnika ne biraju gradjani nego vijecnici. To sto je gradonacelnik iz HDZ-a je poznati deal HDZ-a i SDA.
Komrad

#275 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Komrad »

chelsea999 wrote:Ivo Miro Jovic je dosao na mjesto clana Predsjednistva kada je Dragan Covic, odlukom Paddy Ashdowna, smijenjen.

http://www.cyberbulevar.com/vijesti/bih ... /20050505/

Linkom je ukratko opisan nacin dolaska. Poređenje sa doslakom Komsica na mjesto clana Predsjednistva je smijesno..

Idemo dalje...

Gradonacelnik Mostara se bira prema statutu koji postoji samo u Mostaru i nigdje na svijetu. NAPRAVLJEN JE UPRAVO DA BI SE SPRIJECILA MAJORIZACIJA bilo kojeg naroda, u ovom slucaju Bosnjaka jer je veliki broj Bosnjaka iseljen (zbog ratnih dogadjanja, protjerivanja.. ) a useljen je veliki broj Hrvata iz Srednje Bosne pa se stvorila drugacija demografska slika. Gradonacelnika ne biraju gradjani nego vijecnici. To sto je gradonacelnik iz HDZ-a je poznati deal HDZ-a i SDA.

Jel to jos Komsica niste prezalili?
Post Reply