Alene...upozorenje pred ban, znas ti i bolje.alen_zenica wrote:je..a vas tunjevina
PipiDugaDevetko, ti znas jos bolje...
Moderator: anex
Alene...upozorenje pred ban, znas ti i bolje.alen_zenica wrote:je..a vas tunjevina
Citizen-X wrote:Sjeba ti mene Zlatiborko, onako zamezi me aperkatom na kraju poslije svih ovih komentara.zlatiborka wrote: @PipiDugaDevetka,
molim te reci mi stavljas li rize u tu sarmu od tunjevine?
Ja kad pravim sarmu od mesa (sama sameljem), dodajem sjeckani crni luk, bijeli luk, alevu papriku, vegetu, so, biber i na 1/2 kg mesa casu od 1 dcl oprane rize (dugo zrno). Fant ne stavljam, on je ustvari zamjena za sve te zacine i skup mi je.
Cesto dodam i sojine pahuljice (predhodno namocene u malo vode) kolicine kao i riza. Ponekad naribam i malo mrkve i celera i kad pristavim tu sarmu da se kuha, mirisi cijelo stubiste......
Svidja mi se ova ideja sa sarmom od tunjevine. Odoh na pauzi u Konzum da je kupim i jos danas cu sarmu od tunjevine napraviti, ako stignem, a valjda hocu.....
Javim vam kad bude gotova......
Bolje nemoj, udavicu te ako se pojavis a onda necu odgovarat za to jer sam psihicki poremecen ovim opisom toliko da bih pojeo gelender a kamo li tu sarmu.
@alcho,alcho wrote:Sarma sa tunjevinom?!
Sutra ce biti burek od pastrmke, tufahije od sljiva, baklava sa kospicama, bosanski lonac od hobotnice...
Hvala lijepo, radije bih umro od gladi nego jeo takve nebuloze
VjecitiStudent, podforum Razno, tema Sudžuka wrote:...S obzirom da je zvanicna ponuda (Mesa) na trznicama, pijacama i supermarketima postala nezdrava, blago receno, nema druge nego pljunuti u sake.Koliko dugo treba da se susi meso, a koliko sudjuk?
karanana wrote:ne ljutim se ja. vjerovatno bi i prepustio nagradu othersideu jer bi mozda izgledali malo cudno kad bi nas dvojica plesali.
za preuzimanje nagrde kontaktiraj pd9otherside wrote:karanana wrote:ne ljutim se ja. vjerovatno bi i prepustio nagradu othersideu jer bi mozda izgledali malo cudno kad bi nas dvojica plesali.jesam ja to nešto dobila a ne znadoh?
Dobila si:otherside wrote:karanana wrote:ne ljutim se ja. vjerovatno bi i prepustio nagradu othersideu jer bi mozda izgledali malo cudno kad bi nas dvojica plesali.jesam ja to nešto dobila a ne znadoh?
eto ja ću nekom pokloniti nagradu kao potvrdjeni humanista ovog forumaPipiDugaDevetka wrote:Dobila si:otherside wrote:karanana wrote:ne ljutim se ja. vjerovatno bi i prepustio nagradu othersideu jer bi mozda izgledali malo cudno kad bi nas dvojica plesali.jesam ja to nešto dobila a ne znadoh?
''Upad'' na koncert po samoizboru, u Sarajevu, uz prethodno kupljenu ulaznicu.
Obavezno posjedovanje potvrde iz biblioteke o razduženju.
haha, ova tuNJa je fina, njupamPipiDugaDevetka wrote:je.... i tebe estonijska junetina!alen_zenica wrote:je..a vas tunjevina
Ekspanzi wrote:...haha, ova tuNJa je fina, njupam
al me zanima i ova estonijska juNJetinagdje se ima kupit?
Prof. dr. Ahmed Smajić sa Poljoprivrednog fakulteta Sarajevo - Dodatak Pogledi, Oslobođenje, subota, 23. avgust 2008.g. wrote: Kad direktor Državne granične službe kaže da imamo stotine nelegalnih prelaza, onda možete misliti kakvu mi hranu jedemo * Kod nas se 70 posto svježeg mesa uvozi iz Latinske Amerike, Latvije, Estonije,...To svježe meso je uglavnom starijeg datuma, a zna se desiti da je ponekad staro i po 10 godina *
aaa, to znaci da vec jedem JUNJU, do jajaPipiDugaDevetka wrote: Estonije,...To svježe meso je uglavnom starijeg datuma, a zna se desiti da je ponekad staro i po 10 godina *