To je bila tunjevina floro i zvala se Makerel ili slicnoflora.sa wrote:
najgora riba...haringa, u plavoj konzervi...uh sto je to bilo gadno...gore od Ikara![]()
![]()
ajmo napravit top listu najboljih konzervi
Moderator: anex
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
- flora.sa
nije konzerva, ali ovo moram napomenuti...negdje otrpilike, moglo je to biti, jesen 1993, ili proljece 1994, uglavnom znam da se jos uvijek moglo sjediti na onim stokrlama ispred haustora
, jer je bilo sunce, dobismo mi djeca, putem humanitarne, po dvije narandze!
E sto je to bilo veselje!
E sto je to bilo veselje!
- horns&drums
hahaha
ja se sjecam, isto tako '93 jesen je bila. Dijelili djeci po jedno jaje. I donio moj buraz jaje kuci staroj i kaze stara oc da ti ispecem, kaze on jok nego mi ga izmuti sa secerom... "Koji crni secer sine moj"...
druga situacija, isto 93 godina, ja se napio s jaranom one rakije od rize, mijesali sa cistim alkoholom. I u odredjenom momentu rigoletto nastupio. Jedna me jaranica drzi za kosu i govori dok ja povracam: "Ma otkud ti mrkva jebem li ti sve..."
:D
ja se sjecam, isto tako '93 jesen je bila. Dijelili djeci po jedno jaje. I donio moj buraz jaje kuci staroj i kaze stara oc da ti ispecem, kaze on jok nego mi ga izmuti sa secerom... "Koji crni secer sine moj"...
druga situacija, isto 93 godina, ja se napio s jaranom one rakije od rize, mijesali sa cistim alkoholom. I u odredjenom momentu rigoletto nastupio. Jedna me jaranica drzi za kosu i govori dok ja povracam: "Ma otkud ti mrkva jebem li ti sve..."
- flora.sa
ne znam kak se zove, ali znam da je bila gadna u pmhorns&drums wrote:To je bila tunjevina floro i zvala se Makerel ili slicnoflora.sa wrote:
najgora riba...haringa, u plavoj konzervi...uh sto je to bilo gadno...gore od Ikara![]()
![]()
:D Sjecam je se...ponekad kad ruzno sanjam
pitam se da li je to iko mogao jesti?
a jeste sigurno...kad nema izbora...
nego i onaj keks je bio u konzervama...
uh kad se podjekad potrefi onaj slatki...tad se i kolaci mogli napraviti...
najgore je bilo kad dodje pola-pola, a ne znas, pa pola haustora dobije slani, pola slatki...cudo nije i marisanja bilo
- sorge_sa
- flora.sa
i mi smo dobili te lasagnesorge_sa wrote:pocetkom 94-te podijeli Crveni krst po glavi clana porodice Lasagne, auuuu, al je to gozba bila![]()
......s mesom u aluminijskoj foliji...spremme za mikrovalne
![]()
jes da nije bilo mikrovalnih, ali ih je bubnjara plaho spremila
kako je to leglo na napaceni zeludac
- horns&drums
fulio sam lazanje 
- horns&drums
jes ali nema vise UN kamiona 
-
Stitch__
- Qler
nije floro 100% sjecam se ko' danas..... ikar sam volio kad se malo preprzi i uvijek se svadjao sa bratom.. on hoce luka da se stavi da ubije malo miris a ja ne volim lukflora.sa wrote:qler, ja bih se zaklela da je slatkog bilo i u onim smedjim konzervamaQler wrote:onaj u konzervi je bio FUUUUUUJJJJJ
a onaj u onoj alu foliji je bio onaj slatkii on je i valjao
one haringe nisam moga smisliti ni pod razno..
launch paketi kad dodju samo sam gledao u onim smedjim kesicama
al kad mi donese rodjak jednom pravi pravi narezak
-
tigris
hehe moja mama je na markalama srela neke kanadjane novinarehorns&drums wrote:jes ali nema vise UN kamiona
ne sjecam se konzervi.....tih dana
eh...i napravili su mali prilog o njoj...ne znam jel ko gledo iz dijaspore
bio je to jedan sretan dan kod nas u mahali
-
FFK as Lucy01
Mi jednom, Titami, dobili kavijar u malim konzervicama u humanitarnoj....a kuci ima samo onog kukuruznog brasna i to od onog hibridnog kukuruza
....pa hebo mater svoju ko god je pakov'o one kutije, pa jel' on/ona normalan
....ej, ljudi nemaju hljeba da jedu a oni salju kavijar
To je ko Marie Antoanet kad su joj rekli da narod nema hljeba da jede a ona kaze "pa nek' jedu kolace"
Najgora konzerva koju sam u zivotu pojela je bila vjerovatno hrana za pse, ne sjecam se imena (to sam skontala kada sam dosla u US i vidjela sta psi jedu) od koje sam napravila burek (to vec pred kraj rata kad je brasno pocelo da dolazi...). Mislim da na njoj nije ni bilo nikakve oznake, nego onako samo ko srebrena....a ono meso unutra
...ma kerece garant 
To je ko Marie Antoanet kad su joj rekli da narod nema hljeba da jede a ona kaze "pa nek' jedu kolace"
Najgora konzerva koju sam u zivotu pojela je bila vjerovatno hrana za pse, ne sjecam se imena (to sam skontala kada sam dosla u US i vidjela sta psi jedu) od koje sam napravila burek (to vec pred kraj rata kad je brasno pocelo da dolazi...). Mislim da na njoj nije ni bilo nikakve oznake, nego onako samo ko srebrena....a ono meso unutra
-
FFK as Lucy01
A zaboravio si glavni dodatak: ostaviti na kisi da poboljsa mineralnu strukturu konzervetineThe_Fluid wrote:najbolje su konzerve one sto su malo odstajale u zemlji, pa ih onda obaris al dente i dodas u njih malo saftali ostataka granate, obavezno ne propusti servirati toplo, jer kad je hladno izgubi se na okusu.
- horns&drums
Naso sam je!!!
Nije bas ovako izgledala ali je ista firma. Jebo joj ja mater, jos nekad imam osjecaj da mi igra u stomaku...

Nije bas ovako izgledala ali je ista firma. Jebo joj ja mater, jos nekad imam osjecaj da mi igra u stomaku...

-
Max.Cherry
Ha ha ha ha ha ha..Stitch__ wrote:qler i ti ko edunije bolan lansirni paket
![]()
nego LUNCH paket
![]()