Bosnolog i Mirnes su Federacija?Geronimo81 wrote: Dodo ga tamo hebe i zove turcinomima i problema sa obitelji jer se nemogu zaposliti kako sam ja uspjeo da saznam o njemu danas
u RS je Turčin a u federaciji polako postaje četnik
ajanovic vs bajic
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#176 Re: ajanovic vs bajic
-
joeaziz
#177 Re: ajanovic vs bajic
Geronimo81 wrote:nema potrebe za vrijeđanje sugovornika samo ces da popijes ban i pokazaces se kao seljacinajoeaziz wrote:sta tebe boli zasto?stari grad Visegrad wrote:Cuj to, Bajic preselio iz Rudog u Zenicu? Sto nije preselio u BanjaLuku ili Bijeljinu? Zasto?
morao bih ti dugo objasnjavati, ali svodi se na to da su nacionalisti jedini bolesnici prema kojima ne treba pokazivati samilost.
pita se on zasto se covjek, srbin preselio u "muslimanski" kanton, a ne u "genocidnu tvorevinu"... odmah me huja u'fati
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#178 Re: ajanovic vs bajic
Geronimo81 wrote:Dodo ga tamo hebe i zove turcinomstari grad Visegrad wrote:Cuj to, Bajic preselio iz Rudog u Zenicu? Sto nije preselio u BanjaLuku ili Bijeljinu? Zasto?ima i problema sa obitelji jer se nemogu zaposliti kako sam ja uspjeo da saznam o njemu danas
u RS je Turčin a u federaciji polako postaje četnik
Evo kroz sta prolaze kandidati NS u RS-u. O onda se treba naci jedan Bosnolog da Bajica naziva cetnikom
Tražimo odgovornost za kidnapere našeg odbornika
Saturday, 18 September 2010
Član Izvršnog odbora Naše stranke Damir Miljević održao je danas konferenciju za medije povodom slučaja kindapovanja odbornika Naše stranke u Skupštini opštine Osmaci, Laze Vidakovića. Novinarima su se obratili i Lazo Vidaković, koji je zadržan u zarobljeništvu u Srbiji deset dana i Slavko Bodirogić, zamjenik načelnika opštine Osmaci, takođe član Naše stranke.
Kako je izjavio Lazo Vidaković on posjeduje dokaze da su njegovu otmicu, koja je izvedena isključivo iz političkih motiva, organizovali narodni poslanik SNSD-a i Načelnik opštine takođe iz SNSD-a.
„Kada neko kindapuje osobu zbog otkupnine to se naziva kriminal. Ali, kada neko kindapuje osobu iz političkih razloga to je terorizam.“ Izjavio je Miljević i pozvao SIPA-u da se aktivno uključi u ovaj slučaj. S obzirom da se, pored terorističkog akta, u ovom slučaju radi i o zastrašivanju u predizbornom periodu, Naša stranka će tražiti od CIK-a da na osnovu Izbornog zakona odstrani SNSD iz opštih izbora 2010.
„Ukoliko MUP RS i druge institucije sistema hitno ne uhapse počinioce ovog djela mi ćemo pozvati građane da se samoorganizuju kao što smo sami organizovali i obezbjeđenje za Lazu Vidakovića čiji život je i dalje ugrožen, a kojem MUP RS nije pružio zaštitu.“ Poručio je Damir Miljević.
- Bosnolog
#179 Re: ajanovic vs bajic
Dado dijasporitus wrote:
1. demografske studije nisu izmisljene prije 20 godina vec se stotinama godina koriste u stvaranju politicke strategije. Samo za primjer, demografske studije su pomogle Bosnjackim, tada muslimanskim, politicarima tokom 70-ih godina da dobiju "slucaj" klasifikacije muslimana kao etnicke skupine. Koristiti se demografskim studijama ne da je preporucljiva vec je i neophodno u stvaranju politicke strategije
2. Bajic nikad, ali bas nikad, ni slovima ni rijecima nije sugerisao, svjesno ili podsvjesno, da bi Srbi u BiH zbog negativnog nataliteta trebali uzeti puske u ruke i u lovackom zargonu, rastanjiti broj Bosnjaka u BiH. Cak naprotiv, vrlo jasno je govorio koliko je negativna politika Srba prema Bih pogubna upravo za njih same i da sebe trebaju preorijentisati prema BiH. Samim tim on je susta suprotnost Karadzicu. Na zalost dosao je na politicku scenu 20 godina prekasno.
3. imam utisak da je tebi stalo da Srpska politika ostane sto pogubnija po njih same, tj. da se samo-uniste, sto zapravo potpuno pobija tvoju kvazi-moralnu tezu da se Bosnjacki narod nakon rata nije svetio Srbima za ratne zlocine i genocid. S jedne strane se prica o gradjanskoj, multietnickoj drzavi a s druge se ceka da komsiji crkne krava.
4. I na kraju sta uopste koji k.... imaju Bosnjaci da napadaju Bajica kad se njima ne obraca ni u kom smislu osim sto Srbima govori da umjesto mahanja puskama masu k.....a kao Bosnjaci i da poprave svoj natalitet. Bajic je vise dobrog rekao o Bosnjacima i dao ih kao uzor kako bi se Srbi i Hrvati u BiH trebali ophoditi prema BiH. Ako bi ga iko trebao pljuvati onda su to Srpsko-Hrvatski nacionalisti jer njima krade glasove a ne Bosnjacima.
1/Demagrofska prorocanstva koja je Bajic koristio za strasenje BH Srba u politikanske kalkulacije je kod mnogih guslara i brljopija sumskih vukojebina shvaceno kao novo ostrenje kam za klanje istih jer se tim rijecnikom brani Jadovan u Hagu kako se nekonrolisano kote Muje i da je moroa Evropu braniti od te najezde,....Svake dalje analize su fuj,..nije se ta statistika i analiza pravila kako bi se pricalo o pravcima gradnje buducih autoputeva i razvoja ekonomije i slicnih parametara drustva za koje se prave takve demogravskih procjene a ne kao cin ubjedivanja BH Srba da studirajau u Sarajevu i prihvate BiH,..to je mogao mnogo drugacije da kaze a to je da odbace velikosrspku politiku i omocuce povrat svojih komisija koje su Karadzicevi bolesnici protjerali i da svom narodu poruci da ide se vrate na svoja ognjista i da etno aparthejd nije buducnost dvadeset prvog vijeka,.......
2/Slazem se da se zakasilo odavno a ovi izbori su bili da ne kazem posljednji vagon voza spasa za zaokretanje od politike koju zagovara i kontrolise isti velikosrpski centar u Srbiji vec dvije decenije,Hrvatska je to odavno uradila kao i Crna Gora,...sa njma imao vec odavno prijateljske i dobrosusjedske odnose iako su i njihovi gradani u uniforma tih drzava cinili zlo po BiH i za to se izvinuo zvanicno Zagreb sto je velika stavar i time otvorio nova vrata i bolje puteve obostrane saradnje u buducnsoti,.......
3/Ako je ispravna politika koju velikosrbi vode put koji sami biraju a koja im donosi dalju agoniju i propast je njihov izbor a ako ce i taj put na karju dovesti rijesenje propasti iste koja ce rezultirati da li pobunom samih BH Srba uz odbacivanjem iste ili ce dozivjeti na kraju sudbinu Marticevih Srba je nihov izbor.Ja nemam drugog izbora osim da im pozelim sretan demokratsi izbor i da sami snose odgovornost za podrsku pogresne i pogbne politike,Meni ce biti zao sto ce Bosna biti drugacija od one koju znam u kojoj sam odrastao i za kakvu sam se borio sve godine....Sta tebam da radim da im ispunim zelje???? da kazem da je ono sto je svijet osudio i sto su uradili osnosv zdravih temelja nase buducnsoti i da pljunem na sve zrtve na cijim grobovima stoji taj dio BiH i da kazem sadasnjim generacijama i buducim da je ponizni zivot na koljenima u genocidnom Ausvicu njihova buducnost,....
4/Napadam ga sto zagovara kvazi gradansku BiH na temeljima rezultata velikosrpskog zla i genocida,..on to pokusavo odbraniti bez argumenata a sto to vise cini samo dublje tone,...Bajic se zalaze za isto ono sto se zalaze Dodik samo mnogo mudrije i bolje upakovano,.on ti je poput Tadiceve Srbije koja je na istoj politica samo drugoj programskoj semi,Nazalost mi nemamo srpskog Cedu Jovanoca u Bosni takvi su za njih Brankovici ......Iskreno da ti kaze da je za BH Srbe spas u glasanju Bajica jer bi im on produzio velkosrpsku ideju i borbu za ocuvanje Kardzicevih rezultata,za razliku Dodika koji je zagazio vec duboko u jednom smjeru ulice koji je u stvari sve dublja zivobara a Bajic bi bio spasilac iste te politike samo drugog pakovanja,.....U tome je kvaka onog sto radi Bajic,....
Bajic je sam sebe ukopao napravivsi strateske greske o kojima sam vec pisao a koje brani bez osnove i moralne podloge i time sebe dublje zavaljuje,...Propast velikosrpstva ce biti najbolja pomoc i spas a prije svega BH Srbima kao i drugim gradanima ali to je ipak proces koji se ne moze desiti preko noci,........
-
stari grad Visegrad
#180 Re: ajanovic vs bajic
Ne moras sve shvatati nacionalisticki. On bi bio korisniji u rs nego u federacije.joeaziz wrote:joeaziz wrote:sta tebe boli zasto?stari grad Visegrad wrote:Cuj to, Bajic preselio iz Rudog u Zenicu? Sto nije preselio u BanjaLuku ili Bijeljinu? Zasto?
nema potrebe za vrijeđanje sugovornika samo ces da popijes ban i pokazaces se kao seljacina
morao bih ti dugo objasnjavati, ali svodi se na to da su nacionalisti jedini bolesnici prema kojima ne treba pokazivati samilost.
pita se on zasto se covjek, srbin preselio u "muslimanski" kanton, a ne u "genocidnu tvorevinu"... odmah me huja u'fati
-
joeaziz
#181 Re: ajanovic vs bajic
kome korisniji? odakle ti znas da bi bio korisniji?stari grad Visegrad wrote:Ne moras sve shvatati nacionalisticki. On bi bio korisniji u rs nego u federacije.joeaziz wrote:joeaziz wrote: sta tebe boli zasto?
nema potrebe za vrijeđanje sugovornika samo ces da popijes ban i pokazaces se kao seljacina
bolje procitaj sta je geronimo81 napisao, nego sto ovde ..... hm, izlazes svoje misljenje.
-
stari grad Visegrad
#182 Re: ajanovic vs bajic
@joeaziz
A odakle ti znas da ne bi bio korisniji?
-
joeaziz
#183 Re: ajanovic vs bajic
Bosnolog wrote: 4/Napadam ga sto zagovara kvazi gradansku BiH na temeljima rezultata velikosrpskog zla i genocida,..on to pokusavo odbraniti bez argumenata a sto to vise cini samo dublje tone,...Bajic se zalaze za isto ono sto se zalaze Dodik samo mnogo mudrije i bolje upakovano,.on ti je poput Tadiceve Srbije koja je na istoj politica samo drugoj programskoj semi,Nazalost mi nemamo srpskog Cedu Jovanoca u Bosni takvi su za njih Brankovici ......Iskreno da ti kaze da je za BH Srbe spas u glasanju Bajica jer bi im on produzio velkosrpsku ideju i borbu za ocuvanje Kardzicevih rezultata,za razliku Dodika koji je zagazio vec duboko u jednom smjeru ulice koji je u stvari sve dublja zivobara a Bajic bi bio spasilac iste te politike samo drugog pakovanja,.....U tome je kvaka onog sto radi Bajic,....
Bajic je sam sebe ukopao napravivsi strateske greske o kojima sam vec pisao a koje brani bez osnove i moralne podloge i time sebe dublje zavaljuje,...Propast velikosrpstva ce biti najbolja pomoc i spas a prije svega BH Srbima kao i drugim gradanima ali to je ipak proces koji se ne moze desiti preko noci,........
bilo bi vrlo produktivno da nam ovi zagovaraci rusenja ustavnog poretka malo pojasne svoju viziju ukidanja republike srpske. da nam slikovito docaraju kako bi to trebalo izgledati u praksi, na sta bi to licilo i kakve bi potrese izazvalo. ove militantne bosnjacke patriote sve tri provincijencije (mafijaska-lopovska, bradavicasto-talibanska i nacionalisticko-sovinisticka) se stalno udaraju u svoja busacka prsa i pricaju o ukidanju republike srpske, ali to sve ostaje u nekoj sferi apstrakcije, nepojasnjeno i nepoznato.
-
joeaziz
#184 Re: ajanovic vs bajic
kome korisniji, kako korisniji, zasto korisniji?stari grad Visegrad wrote:@joeaziz
- Bosnolog
#185 Re: ajanovic vs bajic
Haaaa,Geronimo81 wrote: Pa cek malo BiH moze zivjeti i sa dva i sa tri entiteta pa i sa 4 regije fora je u tome da te regije ili entiteti ne stopaju drzavu i njen napredak ka EU i jacanje drzave sto se nebi desavalo kada bi recimo srbi iz RS prihvatili ovu drzavu kao svoju i cinili sve da ona napreduje ka EU i tada bi bilo lakse i povratnicima da se vrate kada nebi vise gledali bosnjake i hrvate kao neprijatelje i drzavu kao zatvor.
Ti ili nekontas sta bi njegova prica donijela ovoj drzavi ili si bošnjacki nacionalista koji smatra da BiH samo postoji ako ce sve u njoj da odlucuju bošnjaci i ako ce imati vlast samo bošnjaci iako ce srbi i hrvati smatrati ovu drzavu kao svoju to nije bosna jer bošnjaci nemaju vlast da sami odlucuju sta i kako.
Sam se pronađi jer pokazujes da nije vise stvar u entiteskom glasanju vec sto se jos neki narod u bih pita.A
Covic ima svog saveznika u Dodiku ,mada je tema neka druga,...etnotorovski blentiteti su put u aparthejd ,kada bi sutra neko od Bosnjka javno zagovarao takvu politku i trazi da imamo svoj Bonjsacki on bi za mene bio prioritetni neprijetelj,....tvoje pisanje nam je poznato,ostaje vam podrska Dodiku jer on to ocekuje od tebe i takvih kao ti jer u propasti BiH se vidi hijenska sanska da se zgrabi koji dio uginulog lesa,......mogao bi nam dokazati kada sam ja zagovarao da Bosnjaci trebaju da se pitaju za sve u BiH iako je ista odbrannjena zahvaljujcui najvise proljivenoj bosnjackoj krvi kao i broju zrtava a posbno civlinih,....
Bez obzira na sve to smatram da nista manje ne osporavam pravo drugima da imaju ista prava na BiH kao Bosnjaci ali ne onakava kakva gledamao po zapadnoj hercegovini iz koje su nakon sto su odbranili istu od velikosrpske armade bosnjacke borce sa oznakama HVO-a strpali u konc logore jer sum dosli na liniju planski na svim ratistima ucjenom ako ne date puske familije su vam u gradu vam mi drzimo u svoji rukama,......tako je stavarana Bobanova demokratska zlocinacka paradrzava HB koju je vojno pomagao Zagreb kao i kadrovski,ideoloski,politicki i materijalno,.....ta pomoc i danas se placa tim bojovnicima sanjane Banovine,.....Za tebe je vjerovatno prihvatljivo Dodikovo ponasnje i izivljavnje nad nesrbima i blokadama drzave ,cekajuci da nesto ispadno od toga i da se usicari jer se na Posavinu zaboravilo njima je Tudman obecao Kninsku Krajinu i napravio u kamenjaru kuce da se dive Susku iako vecina pati za svojom plodnom Posavinom gdje se vihore zastave pod kojima su ubijani od iste policije koaj bi trebala da ih cuva,.....
Vama koji zagovarate etno torove ne zaboravite da svojom politikom najvise pomazete onima koji ce jednog dana zagovarati Bosnu kao iskljucivo nacionalnu drzavu Bosnjaka jer mrznom prema sopstvenoj djeci istu saljete vam vlastite domovine.
Regioanlizacija BiH sa svojim ekonomski i privredno opravdanim uredenjem sa svojom zakonodavnom,sudskom i izvrsnom vlascu nije unitarna BiH a to ce vam reci svi koji se razumiju u ustavopravni poredak i uredenja drzavnih zajednica ......Voljeti i zeljeti jednaka prava za sve na svakoj stopi BiH nije nacionalizam vec zelja za jednakim pravima i slobodama za sve bez etnicke i bilo kakve druge diskrimainacije ,voljeti svoju zemlju je partiotizam a ako imate problema sa tim slobodno me smatrajte najvecim nacionalistom na forumu na to cu vam s punim pravom reci da sam ponosan,,.......
- Bosnolog
#186 Re: ajanovic vs bajic
Dodikova strategija je najbrzi put,......joeaziz wrote:Bosnolog wrote: 4/Napadam ga sto zagovara kvazi gradansku BiH na temeljima rezultata velikosrpskog zla i genocida,..on to pokusavo odbraniti bez argumenata a sto to vise cini samo dublje tone,...Bajic se zalaze za isto ono sto se zalaze Dodik samo mnogo mudrije i bolje upakovano,.on ti je poput Tadiceve Srbije koja je na istoj politica samo drugoj programskoj semi,Nazalost mi nemamo srpskog Cedu Jovanoca u Bosni takvi su za njih Brankovici ......Iskreno da ti kaze da je za BH Srbe spas u glasanju Bajica jer bi im on produzio velkosrpsku ideju i borbu za ocuvanje Kardzicevih rezultata,za razliku Dodika koji je zagazio vec duboko u jednom smjeru ulice koji je u stvari sve dublja zivobara a Bajic bi bio spasilac iste te politike samo drugog pakovanja,.....U tome je kvaka onog sto radi Bajic,....
bilo bi vrlo produktivno da nam ovi zagovaraci rusenja ustavnog poretka malo pojasne svoju viziju ukidanja republike srpske. da nam slikovito docaraju kako bi to trebalo izgledati u praksi, na sta bi to licilo i kakve bi potrese izazvalo. ove militantne bosnjacke patriote sve tri provincijencije (mafijaska-lopovska, bradavicasto-talibanska i nacionalisticko-sovinisticka) se stalno udaraju u svoja busacka prsa i pricaju o ukidanju republike srpske, ali to sve ostaje u nekoj sferi apstrakcije, nepojasnjeno i nepoznato.
-
joeaziz
#187 Re: ajanovic vs bajic
mani zajebancije, ozbiljno te pitam.Bosnolog wrote:Dodikova strategija je najbrzi put,......joeaziz wrote:Bosnolog wrote: 4/Napadam ga sto zagovara kvazi gradansku BiH na temeljima rezultata velikosrpskog zla i genocida,..on to pokusavo odbraniti bez argumenata a sto to vise cini samo dublje tone,...Bajic se zalaze za isto ono sto se zalaze Dodik samo mnogo mudrije i bolje upakovano,.on ti je poput Tadiceve Srbije koja je na istoj politica samo drugoj programskoj semi,Nazalost mi nemamo srpskog Cedu Jovanoca u Bosni takvi su za njih Brankovici ......Iskreno da ti kaze da je za BH Srbe spas u glasanju Bajica jer bi im on produzio velkosrpsku ideju i borbu za ocuvanje Kardzicevih rezultata,za razliku Dodika koji je zagazio vec duboko u jednom smjeru ulice koji je u stvari sve dublja zivobara a Bajic bi bio spasilac iste te politike samo drugog pakovanja,.....U tome je kvaka onog sto radi Bajic,....
bilo bi vrlo produktivno da nam ovi zagovaraci rusenja ustavnog poretka malo pojasne svoju viziju ukidanja republike srpske. da nam slikovito docaraju kako bi to trebalo izgledati u praksi, na sta bi to licilo i kakve bi potrese izazvalo. ove militantne bosnjacke patriote sve tri provincijencije (mafijaska-lopovska, bradavicasto-talibanska i nacionalisticko-sovinisticka) se stalno udaraju u svoja busacka prsa i pricaju o ukidanju republike srpske, ali to sve ostaje u nekoj sferi apstrakcije, nepojasnjeno i nepoznato.Zato podrska istoj,.....
jel se oni trebaju skupiti u parlamentu rs-a i izglasati rezoluciju o samoukidanju?
jel se treba narod izaci na ulice i kontinuirano demonstrirati dok se rs ne samoukine?
jel se treba formirati pokret otpora koji ce se geriliski boriti sve dok se rs ne samoukine?
jel trebaju spontano napustiti svoje polozaje u organima vlasti i pozvati ekipu iz federacije da preuzme stvar u svoje ruke?
jel trebaju organizovati svesrpski sabor i proglasiti samoukinuce?
ili jednostavno trebaju dici ruke i reci mi se predajemo, jebite nas sve u guzicu?
jebem li ga, nemam vise ideja. haj nam ti pojasni.
-
stari grad Visegrad
#188 Re: ajanovic vs bajic
Ti stvarno kao da si tek napunio 19. Ako ti mislis da jeu rs dobro jednoumlje onda ti ne mogu pomoci.joeaziz wrote:kome korisniji, kako korisniji, zasto korisniji?stari grad Visegrad wrote:@joeaziz
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#189 Re: ajanovic vs bajic
1. Da li si ti to uradio analizu toga kako su guslari iz vukojebine protumacili Bajicev tekst ili je i to rekla-kazala. Ostatak je vise tvoje licno tumacenje i to prozeto osjecajima nize vrijednosti i sizofrenicnog prihvatanja teorije globalne konspirativne zavjere protiv muslimana koja jos samo na prasnjavim ulicama bliskog istoka se vodi kao cinjenica. Ja zapravo mislim da ti korjenito imas pogresno razumjevanje toga kako ljudi razmisljaju u RS-u. Dok to ne shvatis neces shvatiti ni svrhu onog sta Bajic pokusava da ucini.Bosnolog wrote:Dado dijasporitus wrote:
1. demografske studije nisu izmisljene prije 20 godina vec se stotinama godina koriste u stvaranju politicke strategije. Samo za primjer, demografske studije su pomogle Bosnjackim, tada muslimanskim, politicarima tokom 70-ih godina da dobiju "slucaj" klasifikacije muslimana kao etnicke skupine. Koristiti se demografskim studijama ne da je preporucljiva vec je i neophodno u stvaranju politicke strategije
2. Bajic nikad, ali bas nikad, ni slovima ni rijecima nije sugerisao, svjesno ili podsvjesno, da bi Srbi u BiH zbog negativnog nataliteta trebali uzeti puske u ruke i u lovackom zargonu, rastanjiti broj Bosnjaka u BiH. Cak naprotiv, vrlo jasno je govorio koliko je negativna politika Srba prema Bih pogubna upravo za njih same i da sebe trebaju preorijentisati prema BiH. Samim tim on je susta suprotnost Karadzicu. Na zalost dosao je na politicku scenu 20 godina prekasno.
3. imam utisak da je tebi stalo da Srpska politika ostane sto pogubnija po njih same, tj. da se samo-uniste, sto zapravo potpuno pobija tvoju kvazi-moralnu tezu da se Bosnjacki narod nakon rata nije svetio Srbima za ratne zlocine i genocid. S jedne strane se prica o gradjanskoj, multietnickoj drzavi a s druge se ceka da komsiji crkne krava.
4. I na kraju sta uopste koji k.... imaju Bosnjaci da napadaju Bajica kad se njima ne obraca ni u kom smislu osim sto Srbima govori da umjesto mahanja puskama masu k.....a kao Bosnjaci i da poprave svoj natalitet. Bajic je vise dobrog rekao o Bosnjacima i dao ih kao uzor kako bi se Srbi i Hrvati u BiH trebali ophoditi prema BiH. Ako bi ga iko trebao pljuvati onda su to Srpsko-Hrvatski nacionalisti jer njima krade glasove a ne Bosnjacima.
1/Demagrofska prorocanstva koja je Bajic koristio za strasenje BH Srba u politikanske kalkulacije je kod mnogih guslara i brljopija sumskih vukojebina shvaceno kao novo ostrenje kam za klanje istih jer se tim rijecnikom brani Jadovan u Hagu kako se nekonrolisano kote Muje i da je moroa Evropu braniti od te najezde,....Svake dalje analize su fuj,..nije se ta statistika i analiza pravila kako bi se pricalo o pravcima gradnje buducih autoputeva i razvoja ekonomije i slicnih parametara drustva za koje se prave takve demogravskih procjene a ne kao cin ubjedivanja BH Srba da studirajau u Sarajevu i prihvate BiH,..to je mogao mnogo drugacije da kaze a to je da odbace velikosrspku politiku i omocuce povrat svojih komisija koje su Karadzicevi bolesnici protjerali i da svom narodu poruci da ide se vrate na svoja ognjista i da etno aparthejd nije buducnost dvadeset prvog vijeka,.......
2/Slazem se da se zakasilo odavno a ovi izbori su bili da ne kazem posljednji vagon voza spasa za zaokretanje od politike koju zagovara i kontrolise isti velikosrpski centar u Srbiji vec dvije decenije,Hrvatska je to odavno uradila kao i Crna Gora,...sa njma imao vec odavno prijateljske i dobrosusjedske odnose iako su i njihovi gradani u uniforma tih drzava cinili zlo po BiH i za to se izvinuo zvanicno Zagreb sto je velika stavar i time otvorio nova vrata i bolje puteve obostrane saradnje u buducnsoti,.......
3/Ako je ispravna politika koju velikosrbi vode put koji sami biraju a koja im donosi dalju agoniju i propast je njihov izbor a ako ce i taj put na karju dovesti rijesenje propasti iste koja ce rezultirati da li pobunom samih BH Srba uz odbacivanjem iste ili ce dozivjeti na kraju sudbinu Marticevih Srba je nihov izbor.Ja nemam drugog izbora osim da im pozelim sretan demokratsi izbor i da sami snose odgovornost za podrsku pogresne i pogbne politike,Meni ce biti zao sto ce Bosna biti drugacija od one koju znam u kojoj sam odrastao i za kakvu sam se borio sve godine....Sta tebam da radim da im ispunim zelje???? da kazem da je ono sto je svijet osudio i sto su uradili osnosv zdravih temelja nase buducnsoti i da pljunem na sve zrtve na cijim grobovima stoji taj dio BiH i da kazem sadasnjim generacijama i buducim da je ponizni zivot na koljenima u genocidnom Ausvicu njihova buducnost,....![]()
4/Napadam ga sto zagovara kvazi gradansku BiH na temeljima rezultata velikosrpskog zla i genocida,..on to pokusavo odbraniti bez argumenata a sto to vise cini samo dublje tone,...Bajic se zalaze za isto ono sto se zalaze Dodik samo mnogo mudrije i bolje upakovano,.on ti je poput Tadiceve Srbije koja je na istoj politica samo drugoj programskoj semi,Nazalost mi nemamo srpskog Cedu Jovanoca u Bosni takvi su za njih Brankovici ......Iskreno da ti kaze da je za BH Srbe spas u glasanju Bajica jer bi im on produzio velkosrpsku ideju i borbu za ocuvanje Kardzicevih rezultata,za razliku Dodika koji je zagazio vec duboko u jednom smjeru ulice koji je u stvari sve dublja zivobara a Bajic bi bio spasilac iste te politike samo drugog pakovanja,.....U tome je kvaka onog sto radi Bajic,....
2. Hrvatska je svoj srpski problem rijesila Olujom a Crna Gora je pametno sacekala da se JNA ispuca i da vise nema Milosevica da ponovo dolazi "spasavati" ugrozenu Srpsku manjinu. BiH ce jos dugo sa Srbima dijeliti zemlju i to u uslovima koje je taj isti Milosevic zagovorio i samo unutar tih uslova ce doci do promjene. Dakle komparacija ti nikako ne stoji.
3. Nista nemoras raditi. I ja sam misljenja, sam pao sam se ubio. Ako neko nije sposoban da se podesi okolnostima onda im ni Bajic nemoze pomoci. Ali nemoj se onda voditi da si humanista i da si moralno nadmocan.
4. Bajic ne zagovara iskljucivo gradjansku drzavu vec multietnicku drzavu i to je bitna razlika. Tip je sasvim realan i zasnovao je svoj politicki stav na realnim naucnim cinjenicama a ne na svakodnenoj politickoj demagogiji. Ako cemo ga staviti u odnos sa Ajanovicem doveo je jedan potpuno novi "no bullshit" politicki pristup nacionalistima sa svih strana a koji se ne zasniva na poturanju poluistina, dvosmislenostima, emotivnim refleksima i shizofrenicnim zakljuccima vec na realnom stanju na terenu.
Dakle u principu lazes i petljas.
-
joeaziz
#190 Re: ajanovic vs bajic
ti stvarno ko da ti je babo pripadnik 7. muslimanske brigade pa znas samo "mi" i "oni".stari grad Visegrad wrote:Ti stvarno kao da si tek napunio 19. Ako ti mislis da jeu rs dobro jednoumlje onda ti ne mogu pomoci.joeaziz wrote:kome korisniji, kako korisniji, zasto korisniji?stari grad Visegrad wrote:@joeaziz
- Bosnolog
#191 Re: ajanovic vs bajic
joeaziz wrote:mani zajebancije, ozbiljno te pitam.Bosnolog wrote:Dodikova strategija je najbrzi put,......joeaziz wrote:
bilo bi vrlo produktivno da nam ovi zagovaraci rusenja ustavnog poretka malo pojasne svoju viziju ukidanja republike srpske. da nam slikovito docaraju kako bi to trebalo izgledati u praksi, na sta bi to licilo i kakve bi potrese izazvalo. ove militantne bosnjacke patriote sve tri provincijencije (mafijaska-lopovska, bradavicasto-talibanska i nacionalisticko-sovinisticka) se stalno udaraju u svoja busacka prsa i pricaju o ukidanju republike srpske, ali to sve ostaje u nekoj sferi apstrakcije, nepojasnjeno i nepoznato.Zato podrska istoj,.....
jel se oni trebaju skupiti u parlamentu rs-a i izglasati rezoluciju o samoukidanju?
jel se treba narod izaci na ulice i kontinuirano demonstrirati dok se rs ne samoukine?
jel se treba formirati pokret otpora koji ce se geriliski boriti sve dok se rs ne samoukine?
jel trebaju spontano napustiti svoje polozaje u organima vlasti i pozvati ekipu iz federacije da preuzme stvar u svoje ruke?
ili jednostavno trebaju dici ruke i reci mi se predajemo, jebite nas sve u guzicu?
Ma jog ba JoeAZIZ-e
Sve obrnuto od toga sto si napsao,...
-Tvoji se trebaju skupiti u parlamentu rs-a i proglasiti nevoisnost
-Vi trebate izaci na ulice i to proslaviti kao Albanci na Kosovu jer je referendum gubljenje vrema i nepotrebno bacanje novca pa ni kosovski Albanci ga nisu imali pa su ih priznale najmocnie zemlje svijeta(preko 70 zemalja)
-Vi trebate formirati pokret otpora koji ce se geriliski boriti sve dok se Bosna ne unisti ili GTRS ne postane dio Srbije
-Vi trebate jednostrano i sto prije napustiti svoje polozaje u organima na drzavnom niovu i ako je moguce zapaliti drzavni parlament na izlasku,...
-Vi vec imate konsenzus koji je vec usvojio svesrpski sabor o proglasenju neovisne GTRS .
-Ovo posljednje ocekujete da sve prihvate od onih koje nisu mogli poraziti tvoji istomisljenici kada su bili goloruki to jest jednostavno ocekujste sada dici ruke i reci mi se predajemo,se i sta vec volite da radite od nas.
Kus bolji priejdlog,.......
Hebem li ga, nemam ni ja vise ideja. haj nam ti pojasni sta ne valja u ovom mom dogovoru,......
-
GOLFER
#192 Re: ajanovic vs bajic
joeaziz wrote:
ti stvarno ko da ti je babo pripadnik 7. muslimanske brigade pa znas samo "mi" i "oni".
Ne diraj 7. muslimansku brigadu... i MI I ONI postojimo, to ce svaki babo/tata koji se borio za ovu zemlju nauciti svoga sina bez obzira u kojoj je brigadi bio! Prihvati realnost, ONI su nam je pokazali kada su hiljade ljudi u masovne grobnice pokopali... valjda znas ko su ONI? ili ne???
-
joeaziz
#193 Re: ajanovic vs bajic
Bosnolog wrote:joeaziz wrote:Bosnolog wrote:
mani zajebancije, ozbiljno te pitam.
Ma jog ba JoeAZIZ-e
Sve obrnuto od toga sto si napsao,...
-Tvoji se trebaju skupiti u parlamentu rs-a i proglasiti nevoisnost
-Vi trebate izaci na ulice i to proslaviti kao Albanci na Kosovu jer je referendum gubljenje vrema i nepotrebno bacanje novca pa ni kosovski Albanci ga nisu imali pa su ih priznale najmocnie zemlje svijeta(preko 70 zemalja)
-Vi trebate formirati pokret otpora koji ce se geriliski boriti sve dok se Bosna ne unisti ili GTRS ne postane dio Srbije
-Vi trebate jednostrano i sto prije napustiti svoje polozaje u organima na drzavnom niovu i ako je moguce zapaliti drzavni parlament na izlasku,...
-Vi vec imate konsenzus koji je vec usvojio svesrpski sabor o proglasenju neovisne GTRS .
-Ovo posljednje ocekujete da sve prihvate od onih koje nisu mogli poraziti tvoji istomisljenici kada su bili goloruki to jest jednostavno ocekujste sada dici ruke i reci mi se predajemo,se i sta vec volite da radite od nas.
Kus bolji priejdlog,.......
Hebem li ga, nemam ni ja vise ideja. haj nam ti pojasni sta ne valja u ovom mom dogovoru,......
bosnolože, kao sto sam vec negdje na ovom forumu napisao, rodjen sam i zivim u zenici, ponosno nosim arapsko ime i ne, nisam srbin.
a tvoj odgovor? dostojan je tvoje pameti.
- Student Exchange
#194 Re: ajanovic vs bajic
Ja sam ga davno provalio da je Mirnes i da je radi konspirativnosti uzeo nick Bsnolog
Sta ocekivat od covjeka koji je organiziro Saju i Pelama da sto bolje rade u Gorazdu?
Sta ocekivat od covjeka koji je organiziro Saju i Pelama da sto bolje rade u Gorazdu?
-
joeaziz
#195 Re: ajanovic vs bajic
u ovoj zemlji stvarno postoji podjela.GOLFER wrote:joeaziz wrote:
ti stvarno ko da ti je babo pripadnik 7. muslimanske brigade pa znas samo "mi" i "oni".
Ne diraj 7. muslimansku brigadu... i MI I ONI postojimo, to ce svaki babo/tata koji se borio za ovu zemlju nauciti svoga sina bez obzira u kojoj je brigadi bio! Prihvati realnost, ONI su nam je pokazali kada su hiljade ljudi u masovne grobnice pokopali... valjda znas ko su ONI? ili ne???
na bosance i hercegovce sa jedne strane i nacionalisticko-sovinisticka govna sa druge strane.
bosanci i hercegovci su srbi, hrvati, bosnjaci, muslimani, jevreji, romi i svi oni koji se osjecaju bosancima.
nacionalisticko-sovinisticka govna su mladomuslimani, cetnici, ustase, ostaci handzar divizije, patoloski tipovi optereceni mrznjom prema svemu razlicitom, klerofasisti i svakojaka lopovska, ganksterska i ostala govna.
kojoj grupaciji ti pripadas?
-
joeaziz
#196 Re: ajanovic vs bajic
Student Exchange wrote:Ja sam ga davno provalio da je Mirnes i da je radi konspirativnosti uzeo nick Bsnolog
nije nemoguce. debil kao sto je mirnes sigurno pise po forumima, a ovaj nas supljolog ima slicnu demagogiju, ima slican konflikt licnosti, pretenciozan je, pati od mesijasnkog sindroma... mirnes jedan kroz jedan.
- Marlon Brando
#197 Re: ajanovic vs bajic
Mirnes Ajanovic je psihijatrijski slucaj 
-
GOLFER
#198 Re: ajanovic vs bajic
Bosanci i Hercegovci su 98% BOSNJACI, tuzno ali REALNO, Iz ostalih skupina su ovih 2% i svaka cast tim ljudima, ali ne treba na osnovu tih 2% (ovo ovako odokativno) zanemarivat 98% onih srba i hrvata koji MRZE BiH od kojih su MNOGI ucestvovali direktno zlocinima nad ovom nasom zemljom! Treba biti realan i uvjek imati na umu da mnogi srbi i hrvati u BiH bi ponovo uradili iste zlocine da mogu, tj dovrsili bi posao... Ja nesto nisam vidio nikakvo kajanje, nikakvu osudu nista, nego OHOLOST i prijetnje.. zlocinci nisu kaznjeni, zrtve nisu zasticene znaci borba se nastavlja!!!joeaziz wrote:u ovoj zemlji stvarno postoji podjela.GOLFER wrote:joeaziz wrote:
na bosance i hercegovce sa jedne strane i nacionalisticko-sovinisticka govna sa druge strane.
bosanci i hercegovci su srbi, hrvati, bosnjaci, muslimani, jevreji, romi i svi oni koji se osjecaju bosancima.
nacionalisticko-sovinisticka govna su mladomuslimani, cetnici, ustase, ostaci handzar divizije, patoloski tipovi optereceni mrznjom prema svemu razlicitom, klerofasisti i svakojaka lopovska, ganksterska i ostala govna.
kojoj grupaciji ti pripadas?
Postojimo Mi (koji vole ovu zemlju i njenu raznolikost u svemu) i ONI (koji mrze ov zemlju) a ko su zna se...
- Bosnolog
#199 Re: ajanovic vs bajic
1/Obzirom da si iz iste sefove centrale sto drug ocekivati nego spinovanje u cilju odbrane istog ,.......Kako sumljaci iz vukojebina shvataju kada je u pitanju Bajicevo demografsko proricanje nema potrebe po njoj hoditi,to smo odlicno osjetili na goloj kozi,a da ne govorimo o skrivanju zocinaca i klicanju osudenm zlocinacima uz docek truba i salvi slavlja,..........Dado dijasporitus wrote:
1. Da li si ti to uradio analizu toga kako su guslari iz vukojebine protumacili Bajicev tekst ili je i to rekla-kazala. Ostatak je vise tvoje licno tumacenje i to prozeto osjecajima nize vrijednosti i sizofrenicnog prihvatanja teorije globalne konspirativne zavjere protiv muslimana koja jos samo na prasnjavim ulicama bliskog istoka se vodi kao cinjenica. Ja zapravo mislim da ti korjenito imas pogresno razumjevanje toga kako ljudi razmisljaju u RS-u. Dok to ne shvatis neces shvatiti ni svrhu onog sta Bajic pokusava da ucini.
2. Hrvatska je svoj srpski problem rijesila Olujom a Crna Gora je pametno sacekala da se JNA ispuca i da vise nema Milosevica da ponovo dolazi "spasavati" ugrozenu Srpsku manjinu. BiH ce jos dugo sa Srbima dijeliti zemlju i to u uslovima koje je taj isti Milosevic zagovorio i samo unutar tih uslova ce doci do promjene. Dakle komparacija ti nikako ne stoji.
3. Nista nemoras raditi. I ja sam misljenja, sam pao sam se ubio. Ako neko nije sposoban da se podesi okolnostima onda im ni Bajic nemoze pomoci. Ali nemoj se onda voditi da si humanista i da si moralno nadmocan.
4. Bajic ne zagovara iskljucivo gradjansku drzavu vec multietnicku drzavu i to je bitna razlika. Tip je sasvim realan i zasnovao je svoj politicki stav na realnim naucnim cinjenicama a ne na svakodnenoj politickoj demagogiji. Ako cemo ga staviti u odnos sa Ajanovicem doveo je jedan potpuno novi "no bullshit" politicki pristup nacionalistima sa svih strana a koji se ne zasniva na poturanju poluistina, dvosmislenostima, emotivnim refleksima i shizofrenicnim zakljuccima vec na realnom stanju na terenu.
Dakle u principu lazes i petljas.
2/Bajic je tu da to sacuva kako je i sama rekao i obrazlozio prihvatajuci ono sto je MIlosevic sa Karadzicem napravio,
3/Rezultati izbora ce pokazati koliko je uspio
4/Bajic zagovara kvazi multietnicku drzavu u kojoj je na polovini drzave jedna enijja multietnickija sa svoji jednoetickim obiljezjima,imenom i svim sto predstavlja sa cim nema problema kao i ti,...
Eto ti me ubjedi da sam bio u krivu,treba li jos i izvinjenje i da trazim oprost,.???.........
-
stari grad Visegrad
#200 Re: ajanovic vs bajic
Vidim da se bojite Mirnesa Ajanovica. Jedini argument koji imate jeste sto bi se reklo suuuuplji argumenat.Marlon Brando wrote:Mirnes Ajanovic je "psihijatrijski slucaj ",
Last edited by stari grad Visegrad on 19/09/2010 03:04, edited 1 time in total.