nek pishe brate.....mirnes je pametan i uchen covjekkub lajkan wrote:De, de... samo ti iznosi ideje, pa nek M. A. Klovn ovo vidi... znas kakav je kad se neceg dofati... i ovo malo suma sto nam je ostalo otici ce za papir...pitt wrote:pa sta fali pisat tako ljudima koji su izabrani da sprovode volju naroda? Moj sef redovno pise politicarima......mislim da nema senatora kojem nije napisao pismo (ili nazvao ured), a pisao je i klintonu i kofi ananu....i vjeruj da neko procita i stigne neka vrsta odgovora. Sad pise pisnmo Peolsi da je nagrdi sto se drznula i otisla u siriju i pise predsjedniku da bi je trebao osuditi za izdajuSvemirski_Jebach wrote:nego jel gradonacelnik frankfurta odgovorio na mail?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:D:D:D
Ajanović pisao Ahmedinedžadu i 'daje' mu Nobela za mir
- pitt
-
Svemirski_Jebach
m. ajanovic - student druge godine prava pise...
-
Svemirski_Jebach
on nije pravnik...on je student. pravnik je onaj ko je zavrsio faks...
-
Svemirski_Jebach
jest. samo nek se zna da je nizi u poziciji od mene...ja sam u maju magistarpitt wrote:dobro onda....ko svi studenti prava....jel boljeSvemirski_Jebach wrote:on nije pravnik...on je student. pravnik je onaj ko je zavrsio faks...:D
- pitt
imal jos sta da sam priopustioSvemirski_Jebach wrote:jest. samo nek se zna da je nizi u poziciji od mene...ja sam u maju magistarpitt wrote:dobro onda....ko svi studenti prava....jel boljeSvemirski_Jebach wrote:on nije pravnik...on je student. pravnik je onaj ko je zavrsio faks...:D
![]()
-
Svemirski_Jebach
ne pisem zlocincima, tiranima, rigidnim radikalima...pitt wrote:imal jos sta da sam priopustioSvemirski_Jebach wrote:jest. samo nek se zna da je nizi u poziciji od mene...ja sam u maju magistarpitt wrote: dobro onda....ko svi studenti prava....jel bolje:D
![]()
:D jebo to kad nisi nikome pismo napisao
:D
-
Simplay
Mirnesu treba dati neki show na TV da vodi - npr. Miki-A show. (Ali-G)
Mirnes je napisao to pismo podrske isto kao i bilo koji drugi gradjanin planete, ali je potpuno jasna pouka poruke... Ipak, Mirnesa su davno prestali shvacati ozbiljno...
inace:
Zasto se ljudi kod nas bave iskljucivo politikom na visokoj razini? Svi znaju sta Bush planira uraditi sljedece, pa cak i zasto, a niko ne zna ko je predsjednik njegove mjesne zajednice i sta on moze uraditi za tu istu mjesnu zajednicu...
Mirnes je napisao to pismo podrske isto kao i bilo koji drugi gradjanin planete, ali je potpuno jasna pouka poruke... Ipak, Mirnesa su davno prestali shvacati ozbiljno...
inace:
Zasto se ljudi kod nas bave iskljucivo politikom na visokoj razini? Svi znaju sta Bush planira uraditi sljedece, pa cak i zasto, a niko ne zna ko je predsjednik njegove mjesne zajednice i sta on moze uraditi za tu istu mjesnu zajednicu...
-
Svemirski_Jebach
samo ako bog da polako...
doci ce djavo po svoje...
-
Danko_Bananko
Mescini Svemirsky se lozi na Ahmedinedzada...
Sve ga nesto napada, vristi protiv ugrozenosti homoseksualaca u iranu, ovo ono..
Moglo bi tu biti neuzvracene ljubavi
Sve ga nesto napada, vristi protiv ugrozenosti homoseksualaca u iranu, ovo ono..
-
Svemirski_Jebach
jarane, pa pogledaj ga jebo te...isto nista.Danko_Bananko wrote:Mescini Svemirsky se lozi na Ahmedinedzada...
samo polako...jao kako cu vas zezati kad padne rezim
- triton
kao sto je u iraku krenulaSvemirski_Jebach wrote:jarane, pa pogledaj ga jebo te...isto nista.Danko_Bananko wrote:Mescini Svemirsky se lozi na Ahmedinedzada...
samo polako...jao kako cu vas zezati kad padne rezima zemlja krene u buducnost i demokratiju
-
Danko_Bananko
Ja, tamamtriton wrote:kao sto je u iraku krenulaSvemirski_Jebach wrote:jarane, pa pogledaj ga jebo te...isto nista.Danko_Bananko wrote:Mescini Svemirsky se lozi na Ahmedinedzada...
samo polako...jao kako cu vas zezati kad padne rezima zemlja krene u buducnost i demokratiju
- chinese_water
Jbg...nismo svi isti... ja licno nikome ne zelim nekakve padove... radije bih se okrenuo pomoci Africkoj djeci ili nesto slicno...sto smatram puno vecim problemom od sirenja neke demokratije...ebes demokratiju ako ljudi umiru od gladi sirom svijeta... ali dobro...kao sto rekoh...nismo svi isti...Svemirski_Jebach wrote:eto vam vas iran...samo polako...nece ni nejad dugoi zajebaniji su pali..
Ipak shvatam da "neki" ljudi puse te jeftine EPP kao ozbiljan problem,odnosno zamazuju im se oci...
Ja se cudio sto se moja mama prima na meksicke saFunice...al bogme...kad vidim na sta se primaju "magistri" ... onda shvatim da ima i... gorih
-
Svemirski_Jebach
hajde da se slozim s tobom i kazem da su medju najvaznijim problemima glad i AIDS u africi.chinese_water wrote:Jbg...nismo svi isti... ja licno nikome ne zelim nekakve padove... radije bih se okrenuo pomoci Africkoj djeci ili nesto slicno...sto smatram puno vecim problemom od sirenja neke demokratije...ebes demokratiju ako ljudi umiru od gladi sirom svijeta... ali dobro...kao sto rekoh...nismo svi isti...Svemirski_Jebach wrote:eto vam vas iran...samo polako...nece ni nejad dugoi zajebaniji su pali..
Ipak shvatam da "neki" ljudi puse te jeftine EPP kao ozbiljan problem,odnosno zamazuju im se oci...
Ja se cudio sto se moja mama prima na meksicke saFunice...al bogme...kad vidim na sta se primaju "magistri" ... onda shvatim da ima i... gorih
Ako pogledamo zasto vlada tolika bijeda - vidimo da je veliki uzrok problema korumpirane vlade i nestabilnost.
Ove zemlje stalno ratuju, izmedju sebe ili protiv suprotnih snaga unutar zemlje. Ogromne pare daju na oruzje umjesto narodu. Pored toga, predsjednici su korumpirani...jeftino prodaju resurse zemlje stranim kompanijama koje ih potplacuju...dakle nesto slicno kao kod nas samo jos 100 puta gore. Kompanija kaze predsjedniku - daj nam koncesiju na izvore dijamanata - mi cemo tebi dati 100 miliona u dzep. I on da...a inace bi se drzava mogla obogatiti od tih dijamanata kad bi ih koristili na pravi nacin.
Mogla bi se graditi infrastruktura, unapredjivati poljoprivreda, graditi skole i bolnice, industrija, vodosnabdijevanje i slicno sto bi popravilo standard i kvalitet zivota.
Umjesto toga, te pare zavrsavaju u necijim tudjim dzepovima i dzepovima malobrojnih vlastodrzaca.
A onda dodju pobunjenici koji se kao protiv toga bore, i onda oni zauzmu te resurse...pa ih onda oni prodaju da bi mogli finansirati rat protiv vlade...
uglavnom, zacarani krug bola, smrti, korupcije, bolesti, jada i puuuno bogatih resursa.
- chinese_water
Eh...jedan radnik koji radi na tim mjestima gdje se vade dijamanti ima dnevnicu 1 US$ a svom Engleskom vlasniku,dnevno takav jedan radnik donese minimalno 200.000 US$...pa ti vidi jel' tu samo korumpiranost kriva i razmisli koliko je tesko "prokorumpirati" nekoga koga si kolonizirao i maltretirao desetljecima, unazadio ga, nisi mu dozvolio da se obrazuje,ostavio ga da zivi u plemenima...pa jebo ga Tito...cak i u Bosni se psi i macke bolje tretiraju nego sto se tretiraju ti ljudi! Amerika da ima 1 sekundu dobru namjeru, ne bi se ganjala nekakva demokratija u Iraku,Iranu,Afganistanu i gdje sve ne...ganjalo bi se da se rijese osnovni jako kriticni i jako zapostavljeni problemi...te recimo tako i pokaze,u ovom slucaju, Islamskom svijetu da USA ima dobre namjere prema tim ljudima te da im zaista zeli demokratiju i srecu u njihovim zivotima.A ovako...ta prica o demokratiji i zelji dobrog drugima...previse je suplja...Svemirski_Jebach wrote:hajde da se slozim s tobom i kazem da su medju najvaznijim problemima glad i AIDS u africi.chinese_water wrote:Jbg...nismo svi isti... ja licno nikome ne zelim nekakve padove... radije bih se okrenuo pomoci Africkoj djeci ili nesto slicno...sto smatram puno vecim problemom od sirenja neke demokratije...ebes demokratiju ako ljudi umiru od gladi sirom svijeta... ali dobro...kao sto rekoh...nismo svi isti...Svemirski_Jebach wrote:eto vam vas iran...samo polako...nece ni nejad dugoi zajebaniji su pali..
Ako pogledamo zasto vlada tolika bijeda - vidimo da je veliki uzrok problema korumpirane vlade i nestabilnost.
Ove zemlje stalno ratuju, izmedju sebe ili protiv suprotnih snaga unutar zemlje. Ogromne pare daju na oruzje umjesto narodu. Pored toga, predsjednici su korumpirani...jeftino prodaju resurse zemlje stranim kompanijama koje ih potplacuju...dakle nesto slicno kao kod nas samo jos 100 puta gore. Kompanija kaze predsjedniku - daj nam koncesiju na izvore dijamanata - mi cemo tebi dati 100 miliona u dzep. I on da...a inace bi se drzava mogla obogatiti od tih dijamanata kad bi ih koristili na pravi nacin.
Mogla bi se graditi infrastruktura, unapredjivati poljoprivreda, graditi skole i bolnice, industrija, vodosnabdijevanje i slicno sto bi popravilo standard i kvalitet zivota.
Umjesto toga, te pare zavrsavaju u necijim tudjim dzepovima i dzepovima malobrojnih vlastodrzaca.
A onda dodju pobunjenici koji se kao protiv toga bore, i onda oni zauzmu te resurse...pa ih onda oni prodaju da bi mogli finansirati rat protiv vlade...
uglavnom, zacarani krug bola, smrti, korupcije, bolesti, jada i puuuno bogatih resursa.
-
Svemirski_Jebach
samo ti nemoj nista pricat...hljeba tiines.c wrote:Naravno cast onima koji su za pravednost.Danas se mogu vidjeti protesti americkog naroda protiv tiranije koja se radi i protiv njihove volje,a pod njihovim imenom.