1gorstak wrote:plain vanilla wrote:Joj gorstak ode ti skroz u drugom smjeru.
Mozemo odavde kojim god smjerom zelis. Evo recimo ja cak mogu reci da je opravdano to sto SDP odbija biti bosnjacka stranka, jer bi
(kao sto to Pedja Kojovic rece) to znacilo smrt svih multietnickih stranaka. Koga bi Nasa Stranka trebala kandidovati ? Ili SDU ? Na istom je fonu i Neven Andjelic, koji kaze da bi Lagumdzijino pristajanje na to da se SDP identificira samo sa jednim narodom, znacilo kraj ideje da se Srbi, Hrvati i Bosnjaci mogu vezati u jedan politicki projekat. I zasto onda da ja kritikujem odbijanje SDP-a da ucestvuje u daljem rastakanju multietnickog duha ?
Uh, hajmo ispocetka.
Ako postoji tri clana Predsjednistva, i ako su sva tri clana kandidirana iz tri razlicita konstutivna naroda, onda bi svaki narod trebao izabrati jednog clana..Ako su konstitutivni narodi nebitni, zasto biramo 3 clana iz tri naroda?
A, drugo, svaka bi stranka morala imati pravo kandidirati koga hoce, inace koji djavo pricamo o demokratiji?
E sad, kako to sprovesti, da je i vuk sit i ovce na broju, ja ne znam..Zato i kazem da je kriv nakaradan zakon, a ne Bosnjaci ili SDP.