Agencija za naplatu potraživanja McGrath&Arthur d.o.o. Sarajevo

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
el-weedo
Posts: 72
Joined: 20/05/2013 00:45

#1 Agencija za naplatu potraživanja McGrath&Arthur d.o.o. Sarajevo

Post by el-weedo »

Prošle godine sam digao mali kredit od legalnih lihvara Forza ili Digital tako nešto. Ostalo mi još dvije rate uplatit, ali sam u međuvremenu ostao bez posla. Trenutno čekam radnu vizu za sloveniju i idem radit u holandiju neka šljaka uglavnom. Zadnju platu sam iskoristio i uplatio dvije rate unaprijed da imam lufta sa kreditom. Međutim već 2 mjeseca cekam dozvolu za rad i sad mi se javljaju ovi lihvari za naplatu i prijete kamatama od 40%, advokatom, troškovima. Evo u spojleru mejl njihov.
Spoiler
Show
Poštovani xxx,
Vaš dug prema vjerovniku Digital Finance Forca u iznosu 330.02 je i dalje neplaćen i bez ikakvog postignutog dogovora o plaćanju. Zbog toga je vaše dugovanje povjereno centru za naplatu, agenciji McGrath&Arhur, sa kojom imate posljednju šansu da dogovorite plaćanje, prije pokretanja sudskog postupka.
U vašem je interesu da nam se javite čim prije, jer ukoliko u narednom periodu ne počnete sa plaćanjem ovih obaveza, vaš predmet će biti predan advokatu i više nećete imati mogućnost dogovora za otplatu na rate, a pored toga vaše dugovanje će biti uvećano i do 40% zbog troškova sudskog postupka.
Dugovanje trebate izmiriti na račun
5520001718929885 pozivom na broj 255953.

Javite nam se čim prije kako bi dogovorili početak plaćanja i stopirali sudski proces koji vam nikako ne odgovara za ovaj iznos ukupnog dugovanja.


Ukoliko Ste u medjuvremenu izmirili svoje obaveze, zahvaljujemo se na izvršenoj uplati i molimo da zanemarite ovu opomenu.


Kontakt telefon: 033 832 303, viber sms 061442617
mail: [email protected]

S poštovanjem,

Agencija za naplatu potraživanja McGrath&Arthur d.o.o. Sarajevo
Danas zovu opet kao do petka imam roka da im uplatim dugovanje inace tuzba ide itd.. Mislim nije neka lova u pitanju 300 maraka ali kad si bez posla svaka marka mi je trenutno bitna. Da li da ignorišem lihvare i platim kada se zaposlim ponovo. Već sam im pisao i objasnio situaciju ali izgleda da kao da imaju robota koji odgovara na poruke i šalje samo jedne te iste poruke. :D
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 20066
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2 Re: Agencija za naplatu potraživanja McGrath&Arthur d.o.o. Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

Ako nemaš auto, stan, nešto na tvoje ime, možeš čekati da se zaposli. Onda nazovi banku i sa njima se dogovori, mislim, možeš odbiti pogodbom da plaćaš visoke kamate i troškove ove agencije. Ako je dug 600KM, tebe će čekati dug na primjer 1100, kažeš, imam 650 nemam feninga više ili na stavljajte sa tužbama, uzeće lovu i povući tužu. Ovoj agenciji reci da te ne proganjaju da ćeš zvati medije da su rekezaši. Ovo sve ako nemaš ništa na svoje ime.
Post Reply