Adobe Premier Pro CS4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
chege
Posts: 5
Joined: 28/04/2009 12:40

Adobe Premier Pro CS4

Post by chege » 04/01/2012 19:30

Pozdrav,
Imam problem sa Source vs Program monitorom. Problem nastaje kada slika koju importujem u source monitor, pa prebacim u time line radi montaze, i u zavrsnici u program monitoru, ta slika se uveca x10 puta ako ne i vishe. Znaci nisu iste rezolucije kao u source kanalu. Probao sam preko boks dialoga koji pokazuje % koliko zelim da smanjim il uvecam, ispod slike se to nalazi, medjutim i to ne pomaze. Pitanje, zasto je razlika u rezoluciji izmedju source monitora i program monitora. Ako je neko dobar u ovom programu, bilo bi super da to laicki objasni a ne tam jezikom koji necu razumjet . Da ne ne bude spama, moze poslat odgovor u private msg. Hvala


relevantan
Posts: 765
Joined: 08/10/2011 22:30

Re: Adobe Premier Pro CS4

Post by relevantan » 04/01/2012 19:43

Prvo provjeri na slici/slikama koje si importovao i stavio na timeline da li je uključeno scale to frame size (desni klik na sliku). Onda provjeri u source monitoru pod effects da slučajno nije scale pomjeren na neku vrijednost koja tebi ne odgovara. Ja inače volim slike unaprijed pripremiti u photoshop-u, tako da ih u premiere samo importujem i slažem na timeline. Još jedna stvar. Ne znam koliko si dobar u premiere i video obradi generalno, ali jako je bitno da znaš parametre medija koje importuješ i da znaš kakav export želiš na kraju. Stoga je jako bitno sve optimalno definisati kad kreiraš novi project, da bi izlazni video bio što bolji i kvalitetniji.

User avatar
chege
Posts: 5
Joined: 28/04/2009 12:40

Re: Adobe Premier Pro CS4

Post by chege » 07/01/2012 13:18

Nije scale to frame size, frame blend je, a u pocektu sam birao normalni DV-PAL sistem standard 48 kHz, pokusajem par slika uz pjesmicu napraviti video nekakv, vidim ovdje ne mogu private msg, il ja to jos nisam otkrio. Uglavnom, source monitor slika i na program monitoru totalno drugacija, a btw zar nije adobe premier preodredjen da sam slike koje importujes da ih namjesti da odgovara sistemu, sta sam ja moram svaku sliku namjestit da mi bude 2 MB il 1 MB il tako nesto. Pozz

User avatar
Amer3000
Posts: 72
Joined: 25/08/2008 00:18

Re: Adobe Premier Pro CS4

Post by Amer3000 » 25/04/2012 16:25

Imam belaj, racunar mi je malo slabiji, grije se jako (cistio, hladio sve isprobao) tokom eksportovanja klipova iz adobe premiere putem adobe media encodera, pa mi se recimo nakon jednu pola sata samo racunar ugasi. Interesuje me ima li opcija da eksportovanje jos usporim tako da se racunar manje grije i onda nadam se da cu ga uspijeti iscupati do kraja :)
havala raja

Post Reply