Adnana Terzic - Izdajnik Opasnih Namjera

margareta

Post by margareta »

Dzenan_Bozalija wrote:Hocu reci da srbima i hrvatima moramo radi nekog reda dati i manjinska prava jer ih ima vise od 5% u BiH.

malo ko od njih se osjeca prozvanim kad kazes covjek, vec moras reci srbin ili hrvat da se odazovu. kad kazes ljudska prava kao da im nisi nista rekao. mozda bi manjinska prava trebali preimenovati u srpsko-hrvatska prava pa bi upalilo.
Hvala uvaženi
gospodine,

Mislim bez uvrede ,
da mi niste odgovorili
na pitanje ako nije problem :

Osim silovanja, klanja , ubijanja, pljačkanja , masovnih grobnica ,
progona, paljenja i otimanja imovine privatne i državne, desetine hiljada
beskučnika , i pored bezbroj ostalih zala i RS-entitet :

šta smo dobili od nacionalnoga statusa Bošnjak ?
margareta

Post by margareta »

Dzenan_Bozalija wrote:Hocu reci da srbima i hrvatima moramo radi nekog reda dati i manjinska prava jer ih ima vise od 5% u BiH.

malo ko od njih se osjeca prozvanim kad kazes covjek, vec moras reci srbin ili hrvat da se odazovu. kad kazes ljudska prava kao da im nisi nista rekao. mozda bi manjinska prava trebali preimenovati u srpsko-hrvatska prava pa bi upalilo.
Hvala uvaženi
gospodine,

Mislim bez uvrede ,
da mi niste odgovorili
na pitanje ako nije problem :

Osim silovanja, klanja , ubijanja, pljačkanja , masovnih grobnica ,
progona, paljenja i otimanja imovine privatne i državne, desetine hiljada
beskučnika , i pored bezbroj ostalih zala i RS-entitet :

šta smo dobili od nacionalnoga statusa Bošnjak ?
Fair Life

Post by Fair Life »

Pravo dobraaaaaaa ! Onako SDA - ovski zvuci. moramo je li to kao vi morate ... anamo neki.
Dzenan_Bozalija wrote:malo ko od njih se osjeca prozvanim kad kazes covjek, vec moras reci srbin ili hrvat da se odazovu. kad kazes ljudska prava kao da im nisi nista rekao. mozda bi manjinska prava trebali preimenovati u srpsko-hrvatska prava pa bi upalilo.
I tebi kad se kaze "ljudska prava" sumnjam da razumijes o cemu je rijec.
_________
PS__Bi'ce, bi'ce ... Dzenana, cuvaj jajnike ... Dzenana ... !
Last edited by Fair Life on 06/09/2004 01:36, edited 2 times in total.
violentjack

Post by violentjack »

Margareta ti se prozivi indijankom..mislim slobodan izbor..ja znam kako cu se zvati do svoje eventualne smrti..ti si jos uvijek izgubljena

Cak i Pecevija pominje Bosnjake..vec prije 400 godina kusur..tako da ti spika o tzv Bosnjacima ne ide

XWY ILI TAKO NEKAKKO

Da, ja se zalazem za podjelu Bosne
Ide ovako

Drvar, Bos Grahovo, Glamoc, Livno, Kupres=Bosnjacima..sa Pociteljom, Stocem..itd

Srbi dobivaju Sve preko Drine..znaci camac ili po mogucnosti ako su dobri plivaci ni camac im nece trebati kad budu isli preko Drine

Hrvatima eventualno dati Siroki, Posusje i Grude

Neum zamjeniti za Prevlaku..bar cemo imati OTVORENO a ne zatvoreno more..kao ga sad imamo u Neumskom plicaku 8-)
violentjack

Post by violentjack »

DOBILA SI UKRADENU NEPRAVDU

Mozes se zvati Bosnjakinjom a..da ne trebas strahovati od reprekusija Srba ili Hrvata

Spaho je htjeo da se stranka zove Bosnjacka -Muslimanska organizacija..ali morao je popustiti pod pritiscima Srba i Hrvata te je imenovao JMO u 1 Jugoslaviji

Ibrahim Halilovic pise Bosnjak se predati nece vec 1580 tih godina

Nije to juce izmisljeno ime..tako smo se zvali i prije Pecevije..a i poslije CEMO insallah
Dzenan_Bozalija

Post by Dzenan_Bozalija »

Margareta, to nije pitanje. evo jos jednom probaj ti odgovoriti meni na ovo. Ako tebe neki manijak na ulici siluje jer se zoves margareta , je li ti babo ili mama kriva sto su ti dali to ime ili si ti kriva sto se zoves margareta.

kad skontas da bi tu bio zlocinac onaj koji te je silovao onda ces i skontati da je nase pravo kako mi sebe u nasoj kuci nazivamo.
margareta

Post by margareta »

Indijanku bih teško mogla odglumiti
i da raspolažem extra glumačkim sposobnostima i
još jedna malenkost, nikada ne mijenjam svoje stanište,
za razliku od nomadskih naroda indijanaca ili "naših" srba (seobe-tradicija)

Svako neka bude što želi,
samo ako to može i umije.,
ali da pri tome ne remeti
integritet druge osobe.
airwing

Post by airwing »

Fair Life wrote:Sven Rustempasic je bosanski patriota koji se od samoga pocetka aktivno ukljucio...

Nazalost, za njega kao i za ostale patriote nije bilo mjesta u organima drzave
:oops:

Sada je sve jasnije :D
Fair Life

Post by Fair Life »

violentjack wrote:Da, ja se zalazem za podjelu Bosne
Ide ovako
Drvar, Bos Grahovo, Glamoc, Livno, Kupres=Bosnjacima..sa Pociteljom, Stocem..itd
Srbi dobivaju Sve preko Drine..znaci camac ili po mogucnosti ako su dobri plivaci ni camac im nece trebati kad budu isli preko Drine
Hrvatima eventualno dati Siroki, Posusje i Grude
Neum zamjeniti za Prevlaku..bar cemo imati OTVORENO a ne zatvoreno more..kao ga sad imamo u Neumskom plicaku 8-)
______________Image
violentjack

Post by violentjack »

Fair Life..ako si toliki majstor graficki..stavi hipoteticki da je Prevlaka nasa na mapi..a Neum Hrvatski

Tako ce lijepo izgledati..Hrvati nece trebati se muciti do Dobrovnika preko Neuma..a Bosna ce dobiti kvalitetnu luku..nece nam trebati Ploce :roll:
Dzenan_Bozalija

ja sam prije tri, cetri dana prosao kroz siroki. vidio sam samo jednu, dvije hrvatske zastave u cijelom naselju. manje su ustase prema tome od onih u stocu sa hrvatskim i hercegbosanskim zastavama.
Fair Life

Post by Fair Life »

airwing wrote:
Fair Life wrote:Sven Rustempasic je bosanski patriota koji se od samoga pocetka aktivno ukljucio...

Nazalost, za njega kao i za ostale patriote nije bilo mjesta u organima drzave
:oops:
Sada je sve jasnije :D
Normalno da je jasnije. Jasnije je da podmeces. Nedostaje ti jedan vrlo vazan zavrsni dio recenice iz mog teksta - ovaj "crveni".
A istina je sasvim drugacija wrote:Sven Rustempasic je bosanski patriota koji se od samoga pocetka aktivno ukljucio u borbu za odbranu Republike BiH. On je jedan od rijetkih bosnjackih iseljenika koji se, na pocetku rata vratio u BiH iz Amerike, da bi se svojim autoritetom i sposobnostima stavio u sluzbu odbrane BiH.
___Nazalost, za njega kao i za ostale patriote nije bilo mjesta u organima drzave, gdje od samoga pocetka sve konce vuku protagonisti podjele Bosne i Hercegovine.
Vjezbas li to "lopovluk" za izbore ? Neka, neka ... moze zatrebati - "posteno pa ko koga zajebe".
Last edited by Fair Life on 06/09/2004 02:00, edited 2 times in total.
margareta

Post by margareta »

margareta wrote:Indijanku bih teško mogla odglumiti
i da raspolažem extra glumačkim sposobnostima i
još jedna malenkost, nikada ne mijenjam svoje stanište,
za razliku od nomadskih naroda indijanaca ili "naših" srba (seobe-tradicija)

Svako neka bude što želi,
samo ako to može i umije.,
ali da pri tome ne remeti
integritet druge osobe.
Dzenan_Bozalija

nema podjele ni pedlja od BiH. Ja bi bio eventualno samo za dogovor oko velike Bosne kao zemlje tri ravnopravna naroda gdje bi i bosnjaci u sandzaku dobili svoja konstitutivna prava, a od hrvata bi ocekivao dubrovnik. ako Crna Gora nece u Bosnu mozda bi bilo bolje traziti i kakvu luku u hrvatskoj.
airwing

Post by airwing »

Fair Life wrote: gdje od samoga pocetka sve konce vuku protagonisti podjele Bosne i Hercegovine.
Oni koji su i bi opet sutra djelili ovu zemlju su takvi poput tebe i borogovčića

Vlast je slast a oprema je poznata:

Image

;)
Fair Life

Post by Fair Life »

airwing wrote:
Fair Life wrote: gdje od samoga pocetka sve konce vuku protagonisti podjele Bosne i Hercegovine.
Oni koji su i bi opet sutra djelili ovu zemlju su takvi poput tebe i borogovčića
Vlast je slast a oprema je poznata:__http://www.islam.co.ba/grafika/akeakajablan.jpg
;)
Samo da drugima bude jasnije:
Fair Life wrote:Sven Rustempasic je bosanski patriota koji se od samoga pocetka aktivno ukljucio u borbu za odbranu Republike BiH. On je jedan od rijetkih bosnjackih iseljenika koji se, na pocetku rata vratio u BiH iz Amerike, da bi se svojim autoritetom i sposobnostima stavio u sluzbu odbrane BiH.
___Nazalost, za njega kao i za ostale patriote nije bilo mjesta u organima drzave, gdje od samoga pocetka sve konce vuku protagonisti podjele Bosne i Hercegovine.
Last edited by Fair Life on 06/09/2004 02:42, edited 3 times in total.
margareta

Post by margareta »

U nesreći ima i barem tračak sreće,
u ovom slučaju nas hvala
Bogu više niko i ništa i ne pita,
dovoljno je da kažeš da si Bošnjak i
cica mica gotova je plica
za bosnju debilcica..
nije to baš ni tako loše.
Dzenan_Bozalija

sad ce margareta postati bosnjacki nacionalista. :lol: bosnjak je ko je bio, ko se osjeca vezanim za BiH i njen narod, ko ne moze bez svojih biti rahat. nema covjek nista od lazi jer kosti tvojih predaka tebi kazu ko si i sta si. vazno je da u svojoj zemlji mozes slobodno reci ko si i sta si, a nasi muslimani jesu bas iz toga razloga najveci branitelji Bosne jer vuku korjene iz Bosne jos od davnina i iz vremena kada su bili bogumili. Tako i nasi stari pravoslavci i katolici su se nekad nazivali bogumilima.
violentjack

Post by violentjack »

Nije cica mica..ali po tebi bolje da jeste

''Margareta''
ding-dong

Post by ding-dong »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.ustavnisud.ba/?lang=bs&page= ... n/preamble
Dzenan_Bozalija wrote:nema podjele ni pedlja od BiH. Ja bi bio eventualno samo za dogovor oko velike Bosne kao zemlje tri ravnopravna naroda gdje bi i bosnjaci u sandzaku dobili svoja konstitutivna prava, a od hrvata bi ocekivao dubrovnik. ako Crna Gora nece u Bosnu mozda bi bilo bolje traziti i kakvu luku u hrvatskoj.
...jos bi i granice mijenjao i ima teritorijalne pretenzije na racun susjednih drzava
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
violentjack

Post by violentjack »

Bilo bi smjesno da nije zalosno od tebe

Pa skopcaj
Dzenan_Bozalija

Mjenjenje granica, velika Bosna, bilo bi me malo teze nagovoriti, ali sve ima svoje zasto i zato.

Nije sada da bi ta velika Bosna samo bila kazna velikosrpskom i velikohrvatskom nacionalizmu, nije sada ni samo zato da bi vec postojece agresorski uvedene institucije tri ravnopravna naroda opstale, nije samo da bi i bosnjaci u sandzaku dobili ista prava kao i srbi u BiH, nije samo da bi mi tada nasem narodu mogli tada objasniti da ima nekakve koristi za BiH od srba i hrvata nakon sto su isti nacinili jedan od najokrutnijih genocida u svjetskoj istoriji vec bi bilo i posteno i odlucilo bi se o tome velikom vecinom "za" demokratskim referendumom medju sva tri naroda bez ikakvih ratova i stradanja.

Danasnja dobra bosnjacka AVNOJSKA BiH je meni dosta ali ce biti onakva kakvom je bosnjaci urede, onako kako je njen narod uredi, a ne susjedni politicari ili iznudjeni potpisi od politicara u ratnim uvjetima.
margareta

Post by margareta »

Dzenan_Bozalija wrote:sad ce margareta postati bosnjacki nacionalista. :lol: bosnjak je ko je bio, ko se osjeca vezanim za BiH i njen narod, ko ne moze bez svojih biti rahat. nema covjek nista od lazi jer kosti tvojih predaka tebi kazu ko si i sta si. vazno je da u svojoj zemlji mozes slobodno reci ko si i sta si, a nasi muslimani jesu bas iz toga razloga najveci branitelji Bosne jer vuku korjene iz Bosne jos od davnina i iz vremena kada su bili bogumili. Tako i nasi stari pravoslavci i katolici su se nekad nazivali bogumilima.
Ne podnosim nekrologiju . Ne bih o kostima mojih predaka, i ničijih.

PS na MOJU dovoljno veliku žalost, baš tu veliku SLOBODU isticanja identiteta,
barem ja doživljavam kao veliku presiju i atak na moju osobnu "slobodu" i privatnost, jer dobrano remeti moj tzv."rahatluk".
Samo se ti razrahati i uživaj u svome id - entitetu.
Satriani

Post by Satriani »

margareta wrote:Osječam se dušo si mi draga nelagodno izvarana i to sa debelim razlozima
koje ti JAKO DOBRO ZNAŠ ako si bio u BIH tokom i poslije rata.

Ističem suprugovu religiju jer je bio i ostao ludi patriota ,
za razliku od Muslimana koji se NISU aktivirali u odbrani BIH ,
nego u pljačkanju u gužvi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x

Koliko znam Bosna nije Islamska drzava, nikad bila, da bi se isticale gradjanske obaveze po nacionalnom kljucu.Nazalost mozda je drugacije danas.Al u ono vrijeme nije bilo!Bosnu pljackaju i pljackali su je svi bez obzira na vjersku pripadnost.Na kraju Bosanski rat je i bio rat za plijen , i nista drugo.
Ja i itekako dobro znam koliko sam izvaran ,zato mi i netrebaju novi politicki diletanti, koji se pojavljuju sa onom finom pricom , a ne zna se gdje su supljiji.Helem da su sta valjali ratovali bi uz rame sa tvojim muzem, a ne po metropolama tipa Montreal, London , Cikago.....Mada bi iz njihovih prica svasta mogao zakljuciti ,cak da je svaki od njih oslobodio po kilometar,u njihovom konkretnom slucaju kilometar hladovine.
Satriani

Post by Satriani »

Dzenan_Bozalija wrote:Cetnici i ustase svojima govore da mi planiramo islamsku tursku BiH i tako ih okrecu od bosnjastva i BiH. Kratko i jasno, bosnjaci su narod, a ne religija. Plan podjele i unistavanja BiH i bosnjaka pada u vodu ako kod ljudi prosirimo istinu i njihovim cetnicko-ustaskim planovima. Alija po mom misljenju nije prodavao vec zrtvovao sta nije mogao braniti i nadao se da ce "dodjelom" teritorija spasiti nenaoruzani narod. Pravno gledano, nema niko pravo osim naroda dodjelivati teritorije i to je smijesno spominjati. Zlocinci su bili oni koji su krojili i sprovodili plan u pozadini koristeci uvedene ekonomske krize i religije u velikonacionalisticke svrhe. Ne optuzujte bosnjacki narod i bosnjacke politicare za izdaje jer je prava duznost svakog velikog covjeka da brani i drzavu ali i narod od istrebljenja. Ko od vas smije preuzeti odgovornost za ljudske zivote i reci da je trebalo izginuti jos oko 100000 bosnjaka da bi sprijecili "RS". Zar vam nece biti draze sacekati da se "rs" ukine putem institucija i medunarodnog pritiska nego da se u 90-im islo do kraja pod cijenu jos veceg stradanja bosnjackog naroda. Ako moze, bolje je mirnim putem do slobode nego daljnjim ili novim ratom jer niko od vas ne voli plakati za svojim ocevima, sinovima, majkama.

Daytonski potpis nije Alijin plan vec je iznudjen situacijom i potpisan je jer garantuje bilo kakvu drzavu BiH i zaustavljanje stradanja bosnjackog naroda. Mi imamo dovoljno dokaza da dokazemo i agresiju i genocid nad bosnjacima, cijeli svijet je gledao stradanje naseg naroda a nasu istoriju i narodni identitet oni mogu izbrisati samo u svojim izmisljenim velikosrpskim i velikohrvatskim istorijama.

Bosna i Hercegovina je prvenstveno domovina bosnjackog naroda i bez vecinske volje bosnjackog naroda ne vazi ni jedno uredjenje nase drzave.

Normalnim ljudima su dovoljna ljudska prava , manjinska prava bi srbima i hrvatima dala mogucnost da ostanu pripadnici svog naroda u nasoj BiH , a konstitutivna prava su nesto sta se daje onom narodu koji je ucinio dosta dobroga za nasu zemlju i nas narod, a to svakako nisu ni srbi, a ni hrvati.

Haj bolan sto nas lazes ,al sto sebe lazes.Pospremi taj svoj ocaj i nemoc , i shvati da se drzava ne pravi rjesavanjem tzv.nacioalnih pitanja.Kad napravis drzavu koja ce bit sposobna da hrani njene gradjane ,i da im servisira,postace ti mnoge te tvoje teorije nepotrebne i suvisne.A tvoje kolege iz SDA se i nisu bas iskazele sposbnima u kreiranju drzavnih institucija, bit ce da im nisu ni odgovarale.
Post Reply