Adnan Catic-Felix Sturm
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
wels-x
Sasvim dovoljno,
Zavidim Ti,
al plakat necu
jer i sam cesce,
trcat pocecu.
Ja, da ne zaboravim,u vezi tvog putovanja u domovinu nam dragu,mislim da nece bit problema u vezi onog o cemu smo vec pricali.
Sada ti nemogu nista konkretno reci al vjerovatno ce bit sve u dure,znas supruga,familija,treba ih pripremit,zatim ceka me preseljenje....
Zavidim Ti,
al plakat necu
jer i sam cesce,
trcat pocecu.
Ja, da ne zaboravim,u vezi tvog putovanja u domovinu nam dragu,mislim da nece bit problema u vezi onog o cemu smo vec pricali.
Sada ti nemogu nista konkretno reci al vjerovatno ce bit sve u dure,znas supruga,familija,treba ih pripremit,zatim ceka me preseljenje....
-
wels-x
Hej pa nisam odmah primjetio, ti si konstantno bijesna i ljuta.V wrote:Zavidi i placi
Ne trcim bas svako jutro, samo kad imam izbaciti iz sebe tugu, bijes, ljutnju... znaci 4-5 dana u sedmici min.
plaho sam tersli
Jesam,nekih 800-1000 m,sve je to mahala.Cool, jesi blizu bayrischer hof-a?
-
wels-x
15.16.17.18. moze,kuci sam.Sto se tice poda,meni ne predstavlja nikakav problem,jedino neznam da nije tebi neugodno i tako to.
Ovdje sam dvije godine,nisam imao namjeru ostajati dugo,pa ni stan nisam prilagodio potrebama,ali kako stvari stoje mozda da ostanem tu duzi period,tako da ce komfor bit neizbjezan.
Ovdje sam dvije godine,nisam imao namjeru ostajati dugo,pa ni stan nisam prilagodio potrebama,ali kako stvari stoje mozda da ostanem tu duzi period,tako da ce komfor bit neizbjezan.
-
V
Salu na stranu, putujem za Sa, svraticu svakako u moj hotelcic, ali ako budes imao sahat-dva slobodno, setnja ne bi bila losawels-x wrote:15.16.17.18. moze,kuci sam.Sto se tice poda,meni ne predstavlja nikakav problem,jedino neznam da nije tebi neugodno i tako to.
-
wels-x
Nema problema,u svakom slucaju se vidimo, dodjem po tebe,nazvaces prije nego sto rezervises sobu(ako je kasnije uopste rezervises), povedem te kod nas na toplu ukuhanu ili ukuvanu(po izboru vec pristavljenu)pa ako ti se svidi,izvoli. Ok?Docekace te dva cvijetica i jedan cvijet od sesnaest,sedamnaest i trideset devet godina,sve tri ljubicice,a ne kukurjeci.Ah,zaboravih reci,pred hofom ce te docekat dobrostojeci klosar od nekih cetrdeset sest,bez ikakvih zlih namjera.
A sad,
vec je kasno,
ranilac sam rani,
ujutro ce ljuba,
vikat glasno:
De Wels bolan,
zakasnit ces,
ustani!
Cekam jos odgovor,lahka ti noc i lipo spi.
A sad,
vec je kasno,
ranilac sam rani,
ujutro ce ljuba,
vikat glasno:
De Wels bolan,
zakasnit ces,
ustani!
Cekam jos odgovor,lahka ti noc i lipo spi.
-
EdaHifi
Ne znam zasto bi BiH mediji trebali vise pratiti Felixovu karijeru vise nego nekog drugog njemackog boksera. Sturm ili Catic posjeduje njemacki pasos, oficijelno predstavlja njemacku drzavu, bori se pod njemackom zastavom i pred borbe mu svira njemacka himna. To je fino od njega sto daje do znanja da ima bosanske korjene i da jos uvijek posjecuje nasu zemlju ali fakticki on nema nista sa Bosnom.
-
wels-x
EdaHifi wrote:Ne znam zasto bi BiH mediji trebali vise pratiti Felixovu karijeru vise nego nekog drugog njemackog boksera. Sturm ili Catic posjeduje njemacki pasos, oficijelno predstavlja njemacku drzavu, bori se pod njemackom zastavom i pred borbe mu svira njemacka himna. To je fino od njega sto daje do znanja da ima bosanske korjene i da jos uvijek posjecuje nasu zemlju ali fakticki on nema nista sa Bosnom.
Bosanski mediji prije svega upste ne prate karijeru i uspjeh Adnana Catica-Felixa.
Zasto bi trebali Pratiti?
Iz jednostavnog razloga sto sva relevantna i nerelevantna svjetska sportska stampa to vec cini,a iz razloga nesvakidasnje,neocekivanog i meteorskog uspjeha ovog mladog boksera,sto znaci da ako u Bosni ima sportske profesionalne novine,logicno bi bilo da se npr. vrhunski dogadj poput meca Oskar de la Hoya-Felix Sturm proprati sa duznom paznjom,kao i ostale borbe WBO svjetskog sampiona u srednjoj kategoriji,kategoriji koja je zasigurno jedna od najinteresantnijih poslednjih godina.
Iz razloga ciste sportske novinarske profesionalnosti nuzno je pratiti ovakve dogadjaje,a posebnu tezinu zanimljivosti za BiH medijski prostor , neovisnu o novinarskom profesionalizmu,daje cinjenica da je bokserski WBO sampion svijeta nas covjek,emotivno bio i ostao.To sto zvanicno predstavlja Njemacku manje je bitno u odnosu na cinjenicu da ovaj uspjesni mladi sportista voli svoju istinsku domovinu u kojoj citaoaci,a narocito armija mladih ljudi, imaju pravo na informaciju o vanserijskim uspjesima nase gore lista,imaju pravo na samosvjest i saznanje o snazi,mogucnostima, talentu,dometu... bosansko-hercegovackog covjeka.