Šta vi mislite o abortusu ?
Moderator: O'zone
Da, to sam odmah primijetio za anketuzznnnnn wrote:Ja mislim da nisi dobro napravio anketu, trebao si bas kako je i na slici navedeno jer neko podrzava abortus ako je u pitanju silovanje ili spasavanje zivota majke, a ne podrzava ga ako nije izvadjen na vrijeme, takvi nemaju za sta glasati
Ja sam inace ZA u svakom slucaju, jer sex nije samo da se prave djeca vec i za uzivanje, pa ako se omladini omakne bolje i abortus nego unisten zivot
jest, ali se i musko handri bez zastite, pa samo nestane...dok njega zena tuzi, dok se utvrdi ocinstvo, alimentacija..pa dok putem suda natjeras hairliju da plati izdrzavanje za dijete, oboje mogu krepati od gladi..i to nikoga ne brine, ali lako je moralizirati i pisati da si protiv abortusalajk wrote:Ne ! Ako se znas handrit bez zastite onda znas i izdrzavat djete !
Da,u slucaju silovanja,teskih bolesti ,ugrozen zivot majke !
Ne trba zaboraviti da abortusom narusavas svoje zdravlje i takodje postoji rizik da kroz zivot vise ne moze biti trudnoce
dust in the wind wrote:apsolutno za...jedno od ljudskih pava...drzave koje ga uskrate su ogranicene ko balkon.
drunken tiger wrote:Ovo su vječite moralne dileme, abortus, eutanazija smrtna kazna... Za abortus jesam ne ulazeći u razloge. Mislim da je to pitanje koje treba da riješavaju žene jer to je ono što se njih lično tiče, barem u slučaju legalizacije abortusa i da li ga treba izvršiti. Muškarci ne bi trebalo da se "petljaju" u taj dio priče o abortusu.
+1thea wrote:Abortus Da, svaka zena treba sama odluciti za isto!
Cesta nezeljena trudnoca, zavrsava se sa samohrana majka, medicina je napredovala tako da zene i ako abortiraju prvo dijete mogu lako i jednostavno ponovo imati porodicu.
Svaka zena je kraljica svoje odluke a nikako tudje.
tamam tako ......... šta muški inače znaju o svemu tome i trudnoći uopšteplain vanilla wrote:Da, u svakom slucaju
i glasove je trebalo razdvojiti na muske i zenske jer lako je tudjim qrzem gloginje mlatit'
Kao Irska vjerovatno?dust in the wind wrote:apsolutno za...jedno od ljudskih pava...drzave koje ga uskrate su ogranicene ko balkon.
ne podržavam ovaj stav. .... i muškarac je roditelj djetetu, i muškarci imaju osjećaje i vole svoju djecu ....... da - jeste ženino tijelo u pitanju, ali i krv i meso nekoga muškarca koje nosi to dijete ..... o abortusu se trabaju dogovoriti oboje - i muškarac i ženadrunken tiger wrote:Ovo su vječite moralne dileme, abortus, eutanazija smrtna kazna... Za abortus jesam ne ulazeći u razloge. Mislim da je to pitanje koje treba da riješavaju žene jer to je ono što se njih lično tiče, barem u slučaju legalizacije abortusa i da li ga treba izvršiti. Muškarci ne bi trebalo da se "petljaju" u taj dio priče o abortusu.
Ja sam do sada za izraz "očistila se" čula kada je poznanici rečeno da je fetus mrtav. U tom slučaju je naziv opravdan potpuno.Gojeni H wrote:Kod nas malo skakljiva tema. Nekada davno sam cuo izraz "ocistila se". Ja klinac, kontam gospoja sigurno pesinjusa nekakva pa da se "ocisti". Jer, po logici, sigurno je nesto prljavo pa treba da se odstrani. Kakav i jezicki zlocin nad nerodjenim djetetom.![]()