A8 za A. Terzica
-
car-x
meni su debilne izjave tipa "ipak je to reprezentacija zemlje" pa kao zato mora voziti audija 8..
zar ne bi sto put bio bolji signal da se voze u nekom 10 puta jeftinijem autú.. ono, stede ljudi na sve strane, pa im je logan sluzbeno auto.. ja da sam premijer i da imam svoje auto, kurac bi me neko u audiju provozo, pa da mi raja jebe mater..
zar ne bi sto put bio bolji signal da se voze u nekom 10 puta jeftinijem autú.. ono, stede ljudi na sve strane, pa im je logan sluzbeno auto.. ja da sam premijer i da imam svoje auto, kurac bi me neko u audiju provozo, pa da mi raja jebe mater..
-
Prenj
Care, da si ti premijer, nikad nam ne bi ukinuli vize, i to vec od oktobra.car-x wrote:meni su debilne izjave tipa "ipak je to reprezentacija zemlje" pa kao zato mora voziti audija 8..
Zivio A. Terzic
- Alfons Kauders
Bravo, eto u kom grobu lezi zec, nije problem, neka kupe 2-3 audija, ali nisu to ljudi carape, pa da se mijenjaju svake 2 godine... Da je nasim idiotima da se vozaju u novijim i skupljim autima od vecine evropskih premijera...Prenj wrote:A da za pocetak pocnu vozati jedno auto pet-deset godina??BigusDickus wrote:Osim one izreke, pruzi se onoliko koliko ti je dug pokrivac... ima i ona: Obuci se za posao kakav zelis, a ne kakav imas...
Ne sporim ja, mogle su se te pare utrositi i na neki drugi nacin... ali opet, koja je to srednja klasa automobila, koju bi trebali kupovati? Passat? Golf? Octavia? Hyundai?
Ili da naprave pool automobila za drzavne organe??
@ Bigi, pa eto nek uzmu audi, ali za pocet mogli bi makar kupiti audi A6 koji se sastavlja u Vogosci...
-
BigusDickus
Uvijek se frka napravi oko kupovine sluzbenih vozila, kao da bi se time rijesili svi problemi. Eto, ako bi se Premijer BIH vozio u E-klasi i time ustedio 20-ak hiljada eura, to bi znacajno pomoglo ozivljavanju privrede, povecalo penzije, natjeralo privatnike da prestanu izbjegavati placanje poreza i doprinosa itd.
btw, ured za reviziju je napravio nekoliko jako velikih gresaka u svom radu (prije svega, pri izboru izvora informacija) i njihovo navodno "dokazivanje kriminala" ih je kostalo posla... to je jedna malo veca igra, borba za raznorazne funcije, u kojoj su oni nekome trebali posluziti kao alat... Dobro su prosli da nisu svi po zatvorima zaglavili radi toga...
btw, ured za reviziju je napravio nekoliko jako velikih gresaka u svom radu (prije svega, pri izboru izvora informacija) i njihovo navodno "dokazivanje kriminala" ih je kostalo posla... to je jedna malo veca igra, borba za raznorazne funcije, u kojoj su oni nekome trebali posluziti kao alat... Dobro su prosli da nisu svi po zatvorima zaglavili radi toga...
-
Prenj
Riba od glave smrdi. To je u primjeru BiH potpuno jasno.BigusDickus wrote:Uvijek se frka napravi oko kupovine sluzbenih vozila, kao da bi se time rijesili svi problemi. Eto, ako bi se Premijer BIH vozio u E-klasi i time ustedio 20-ak hiljada eura, to bi znacajno pomoglo ozivljavanju privrede, povecalo penzije, natjeralo privatnike da prestanu izbjegavati placanje poreza i doprinosa itd.
Zasto bi bilo koji drzavni sluzbenik u BiH stedio kada nikoga to nije briga pocevsi od A. Terzica.
A kad se uvede PDV, tek onda ce biti dernek.
Siromasnima ce i hljeb poskupiti, a Audi ce dobiti brojne nove narudzbe.
Koje su argumente koristili za njihovu smjenu???BigusDickus wrote: btw, ured za reviziju je napravio nekoliko jako velikih gresaka u svom radu (prije svega, pri izboru izvora informacija) i njihovo navodno "dokazivanje kriminala" ih je kostalo posla... to je jedna malo veca igra, borba za raznorazne funcije, u kojoj su oni nekome trebali posluziti kao alat... Dobro su prosli da nisu svi po zatvorima zaglavili radi toga...
-
car-x
bigi, da premijer vozi golfa ili skodu, od ostatka para bi se mogle napraviti tri kuce za povratnike, i poslije toga bi te tri porodice i njihova rodbina bili dozivotno "premijerovi ljudi", govorili bi kako im je pomogo, misionarili na najbolji moguci nacin.. pa bi onda i predsjednik skupstine tako, pa ministar jedan, ministar drugi, ministar treci, itd..BigusDickus wrote:Uvijek se frka napravi oko kupovine sluzbenih vozila, kao da bi se time rijesili svi problemi. Eto, ako bi se Premijer BIH vozio u E-klasi i time ustedio 20-ak hiljada eura, to bi znacajno pomoglo ozivljavanju privrede, povecalo penzije, natjeralo privatnike da prestanu izbjegavati placanje poreza i doprinosa itd.
tako bi pozitivnih i konkretnih primjera bilo sve vise, i u neka doba bi skotnali da smo mi svi kolektivno u istom sranju i da zajednicki mozemo izaci iz svega toga..
a vako, kad premijer vozi auto od 110.000, a 90% stanovnistva koje moze da si priusti tockove, vozi nesto starije od 10 godina, i jos uz sve to premijer svako malo izasere neku nebulozu ko da on vedri i oblaci po evropi, misko tu napretka nema.. nikad
- Alfons Kauders
Rijec je o politici, o bahatosti politicara, ne o ozivljavanju privrede. Ima dosta boljih nacina za ustedu konvertibilnih markica od kupovine jeftinijih vozila...BigusDickus wrote:Uvijek se frka napravi oko kupovine sluzbenih vozila, kao da bi se time rijesili svi problemi. Eto, ako bi se Premijer BIH vozio u E-klasi i time ustedio 20-ak hiljada eura, to bi znacajno pomoglo ozivljavanju privrede, povecalo penzije, natjeralo privatnike da prestanu izbjegavati placanje poreza i doprinosa itd.
Dakle, kad neko od tih glavonja mrtav hladan (kamo srece da su mrtvi i hladni) kupi auto od 100 i kusur hiljada, a to se ne radi bas rijetko, to daje opravdanje drugim manjim glavonjama da razbacuju novac.
Evo ti par banalnih primjera... MUP TK je prije nekoliko godina nabavio dvadesetak teranaca G klase, ko god se imalo razumije u automobile zna o kakvom je preseravanju rijec. MUP HNK vozi Opel Astre, umjesto da su kupili neke Skodilake... MUP SK i MUP TK su kupavali sluzbene golfove dok se nisu ni sastavljali u Vogosci, a u Vogosci se sastavljala Octavia, koja je malo ruzniji Golf s repom...
-
BigusDickus
To sa policijom je jedna totalna anarhija... Znam kad su u MUP KS isto tako kupili gomilu Puch G, terenskih vozila
Razbacivanje, samo takvo... Kod ovakvih nabavki bih ja propisao da se obavezno koriste pravila koja diktira Svjetska banka. Znaci, obavezan tender (za kupovine preko odredjenog iznosa, medjunarodni) i sve ostale procedure...
-
Dezze
#35 Re: A8 za A. Terzica
Ap on je "samo" glasnogovornik EU. Nazalost....ovejaraS wrote:Prenj wrote:Drzavni ured za reviziju:
"Novi Audi A8 za A.Terzica je placen 110.000 KM."
![]()
![]()
Ipak kada samo pomislim da ce nam vize biti ukinute za malo vise od dva mjeseca sve mu oprastam.
znam da se salis, ali zar ljudi mogu biti tako retardirani pa da vjeruju da terzic odlucuje kad ce prestati vize![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
The_Flyer2002
ma ja bi njima svima dao sta narod voza tj GOLF II dizela 
-
EdaHifi
Dr. Abdul Kalam je predsjednik Indije a "amdassador" je ovo:Dr. Abdul Kalam is the best choice the country could make today for the most coveted position of the President of India.
Soon after he was conferred Bharata Ratna, he issued circular saying he should be spared from all felicitations. He warned officers not to be present at the airport to receive him with garlands.He preferred to travel in old ambassador car without a beacon light and VIP cap. The pilot vehicles were asked to follow the traffic rules.

OK nije ni Indija bas najbogatija zemlja, ali vjerujem da njihov predsjednik ima veci budzet od Adnana, pa opet ga ne razbacuje.
-
silence_is_sexy
prije mjesec dana sam (na svoju veliku zalost) svjedocio sljedecoj situaciji:
vrijeme: 13:00, radni dan.. dakle radno vrijeme
zaustavlja se crni automobil (mislim bas audi) sa, naravno, crnim staklima...
kao u filmovima, isfuravaju dva nabildana orangutana sa crnim suncanim naocalama... osmekase okolinu i otvorise straznja vrata... iz auta izlazi gospodja Suada Palavric, zastupnica u parlamentarnoj skupstini BiH i podpredsjednica SDA. kontam, cudno mjesto za neku oficijelnu posjetu...
i naravno, gospodja Suada podje hladno prema obliznjem frizerskom salonu.. . orangutani je prate u stopu da ne bi neko slucajno ugrozio sigurnost drzavnog sluzbenika na zadatku od narocite vaznosti za ocuvanje vitalnih nacionalnih interesa... udje Suada u salon, a orangutani stadose ispred vrata (po jedan sa svake strane) i nabacise zajeban izraz lica i celicni pogled (ispod naocala... taj dio sam zamislio...).
ja se sjebah i produzih kuci totalno deprimiran...
jebiga! to je nacin na koji funkcionise nasa drzava...
malo zavirih Suadinu biografiju i mal' se ne udavih od kretenluka silnih...
Datum i mjesto rođenja:
10. novembar 1954. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina
Stručna sprema:
VSS
Strani jezici:
pasivno znanje engleskog
jebote... pasivno znanje...
a onda, obrazovanje: Osnovna skola, stenodaktilografska skola i Pravni fakultet - vanredni studij... (cuj' vanredni... mozda: ubrzani dopisni tecaj?)
i na kraju, stairways to parlamentarna skupstina (iliti, "Kako napredovati u sluzbi u 6 lekcija" by S.P.)
Zaposlenja: 1972. - 1993. Termoelektrana «Tuzla» u Tuzli, i to: 1972.-1975. na poslovima spremačice; 1975.-1978. na poslovima daktilografa; 1978.-1984. na poslovima upravnog tehničara (u to doba se dopisivala sa Pravnim fakultetom jer je skontala da tako treba da bi dalje napredovala); 1984.-1993. na poslovima diplomiranog pravnika.
Hobi: Hortikultura.
da ne bude da serem:
http://www.psbih.org/eng/pd/pik/zik.php?id=73
prava bosanska VIP licnost...
vrijeme: 13:00, radni dan.. dakle radno vrijeme
zaustavlja se crni automobil (mislim bas audi) sa, naravno, crnim staklima...
kao u filmovima, isfuravaju dva nabildana orangutana sa crnim suncanim naocalama... osmekase okolinu i otvorise straznja vrata... iz auta izlazi gospodja Suada Palavric, zastupnica u parlamentarnoj skupstini BiH i podpredsjednica SDA. kontam, cudno mjesto za neku oficijelnu posjetu...
i naravno, gospodja Suada podje hladno prema obliznjem frizerskom salonu.. . orangutani je prate u stopu da ne bi neko slucajno ugrozio sigurnost drzavnog sluzbenika na zadatku od narocite vaznosti za ocuvanje vitalnih nacionalnih interesa... udje Suada u salon, a orangutani stadose ispred vrata (po jedan sa svake strane) i nabacise zajeban izraz lica i celicni pogled (ispod naocala... taj dio sam zamislio...).
ja se sjebah i produzih kuci totalno deprimiran...
jebiga! to je nacin na koji funkcionise nasa drzava...
malo zavirih Suadinu biografiju i mal' se ne udavih od kretenluka silnih...
Datum i mjesto rođenja:
10. novembar 1954. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina
Stručna sprema:
VSS
Strani jezici:
pasivno znanje engleskog
jebote... pasivno znanje...
a onda, obrazovanje: Osnovna skola, stenodaktilografska skola i Pravni fakultet - vanredni studij... (cuj' vanredni... mozda: ubrzani dopisni tecaj?)
i na kraju, stairways to parlamentarna skupstina (iliti, "Kako napredovati u sluzbi u 6 lekcija" by S.P.)
Zaposlenja: 1972. - 1993. Termoelektrana «Tuzla» u Tuzli, i to: 1972.-1975. na poslovima spremačice; 1975.-1978. na poslovima daktilografa; 1978.-1984. na poslovima upravnog tehničara (u to doba se dopisivala sa Pravnim fakultetom jer je skontala da tako treba da bi dalje napredovala); 1984.-1993. na poslovima diplomiranog pravnika.
Hobi: Hortikultura.
da ne bude da serem:
http://www.psbih.org/eng/pd/pik/zik.php?id=73
prava bosanska VIP licnost...
-
sudnjidan
Mislim da nema razloga da se dize frka. Sada je nabavljen Audi za predsjednika Vlade na isti nacin kako je prosle godine kupljen Audi (ili Audiji) za clanove predsjednistva.
Podsjecam da se proslo troclano predsjednistvo (Jozo Krizanovic, Beriz Belkic, Zivko Radisic) vozilo u Audiju starom 14 godina. Dosli su izbori, narodu nisu valjali clanovi kolektivnog sefa drzave koji se voze u Audiju starom 14 godina. Izabrali su povratak predstavnika nacionalnih stranaka u predsjednistvo koji ce "zbog nacionalnih interesa", izmedju ostalog, obnoviti i vozni park. Trazili ste, GLEDAJTE I GLADUJTE.
Podsjecam da se proslo troclano predsjednistvo (Jozo Krizanovic, Beriz Belkic, Zivko Radisic) vozilo u Audiju starom 14 godina. Dosli su izbori, narodu nisu valjali clanovi kolektivnog sefa drzave koji se voze u Audiju starom 14 godina. Izabrali su povratak predstavnika nacionalnih stranaka u predsjednistvo koji ce "zbog nacionalnih interesa", izmedju ostalog, obnoviti i vozni park. Trazili ste, GLEDAJTE I GLADUJTE.
- danas
obnova voznog parka radi zastite nacionalnih interesa... sve si rekao!sudnjidan wrote:Mislim da nema razloga da se dize frka. Sada je nabavljen Audi za predsjednika Vlade na isti nacin kako je prosle godine kupljen Audi (ili Audiji) za clanove predsjednistva.
-
haris303
U principu bih ja nasim politicarima odobrio takva sredstva da mogu kupiti i zaduziti bicikle ..... i to bih sredio da dobiju bicikle sa popustenim lancima, pa da cesto lanci spadaju prilikom voznje.....cisto da ljudi radi toga stalno silaze sa bicikla i imaju priliku da vide kuda gone ....
- Fair Life
#43 Re: A8 za A. Terzica
Lazovcina Adnan Tezic... sprdnja od politicara.Dezze wrote:Ap on je "samo" glasnogovornik EU. Nazalost....ovejaraS wrote:znam da se salis, ali zar ljudi mogu biti tako retardirani pa da vjeruju da terzic odlucuje kad ce prestati vize![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
jusuff
i radi se o pool-u (strucno se kaze fleet), ali se iz sigurnosnih razloga svaki visoki funkcioner vozi u "svome" autu sa "svojim" vozacem.Prenj wrote:A da za pocetak pocnu vozati jedno auto pet-deset godina??BigusDickus wrote:Osim one izreke, pruzi se onoliko koliko ti je dug pokrivac... ima i ona: Obuci se za posao kakav zelis, a ne kakav imas...
Ne sporim ja, mogle su se te pare utrositi i na neki drugi nacin... ali opet, koja je to srednja klasa automobila, koju bi trebali kupovati? Passat? Golf? Octavia? Hyundai?
Ili da naprave pool automobila za drzavne organe??
slazem se da je bih siromasna zemlja, ali slazem se i s bigusom da se radi o reprezentaciji drzave i da ne ide da se premijer vozi u skodi oktaviji
ipak, mislim da je a6 sasvim reprezentativan auto i u skladu s "bogatstvom", a + troskovi odrzavanja a6 su znatno manji od troskova za a8. treba jos i reci da je auto premijera samo mali trosak u masi ostalih troskova koji se ne vide, tj. za koji obicni smrtnici i ne znaju...
-
rumenko
i odmah mu je extra ugradilo...... centralnu bravu....klimu...prozori na struju.....i naravno navigaciju....posto je mreza autoputeva kroz BiH toliko razgranata da se veoma lako izgubiti......tako kad naidje na stupsku petlju cujes....
"nakon 2 i po metra motaj adnane sine udesno....pored izgorenih rusevina doma penzionera...pravo...pored gladnih bijednika na mostu na Otoci koji prodaju svoju dusu da bi jeli...nastavi pravo....semafor na malti desno...pored dva penzionera koji rove u kontejneru...prva lijevo sine adnane....nebo je limit....
"nakon 2 i po metra motaj adnane sine udesno....pored izgorenih rusevina doma penzionera...pravo...pored gladnih bijednika na mostu na Otoci koji prodaju svoju dusu da bi jeli...nastavi pravo....semafor na malti desno...pored dva penzionera koji rove u kontejneru...prva lijevo sine adnane....nebo je limit....
-
tatoo
a sto se ne bi vozio u oktaviji, molim te. Ako ce nam imidz drzavi zavisiti od toga voza li se Ters u A8 ili u Oktaviji, Passatu i li necem drugom, a ne od Tersove pameti jadni mi.
I ako njemu ne valja auto koje bi valjalo vecini bh gradjana tj. Oktavia, nema tu ni morala, ni postenja , nicega. Pa nek kupi od drzavnih para Maybach. Bice reprezentativniji od cijele EU.
I ako njemu ne valja auto koje bi valjalo vecini bh gradjana tj. Oktavia, nema tu ni morala, ni postenja , nicega. Pa nek kupi od drzavnih para Maybach. Bice reprezentativniji od cijele EU.
- Mahalac
Stvarno mi taj potpuno uvredljivi odnos kupovine i voznje auta od sadasnjih vlastodrzaca nije jasan.
Znam da su lopovi i kriminalci ali bas zato dovoljno su pametni da skontaju da ne moraju bas Audija A8 vozati i to bas onaj sa max.opremom (sa sat. navigacijom koju btw ne mogu korisitit u BIH) kako bi privlacili paznju i navlacili bijes.
Zar ne bi bio dovoljan neki A4, Octavia, Vectra ..sasvim dovoljno,
a 8-icu samo za predsjednika drzave i dosta.
Mada bih im ja iskreno i u tramvaj zabranio.
Katastrofa
Znam da su lopovi i kriminalci ali bas zato dovoljno su pametni da skontaju da ne moraju bas Audija A8 vozati i to bas onaj sa max.opremom (sa sat. navigacijom koju btw ne mogu korisitit u BIH) kako bi privlacili paznju i navlacili bijes.
Zar ne bi bio dovoljan neki A4, Octavia, Vectra ..sasvim dovoljno,
a 8-icu samo za predsjednika drzave i dosta.
Mada bih im ja iskreno i u tramvaj zabranio.
Katastrofa