HahBlack swan wrote:kvaka je u tome da žene više vjeruju muškim lopovima i lažovima nego ženskim
A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
-
theTruePath
#26 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
-
_Sarajka
#27 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
madner wrote:Kontam kada se neko moze zaliti prije demokratije, kao ono nisu mogli biti izabrani na pozicije. Ali se zaliti u BiH, gdje su preko 53% populacije je malo smjesno.
Pa zene u strankama bar ovim eksponiranim počinju političku karijeru od kafekuharica. Mukotrpan je put uhljebiti se na čelnu poziciju gdje su već zasjeli dugogodišnji mlatimudani tipa Zlaja, Bakir, Suljo, Dodik ili Čho.
Evo Cvijanovićka kod Dodika nema status veći od sekretarice sigurno.
- madner
#28 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Pa zemska stranka, ha zemska kampanja, ha otvorene liste.
-
_Sarajka
#29 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
madner wrote:Pa zemska stranka, ha zemska kampanja, ha otvorene liste.
U BiH ti to više liči na neki filmski scenario, nego na stvarnost.
Jedino bi nas mogle mozda kutije sa travom i zemljom spasiti i stranka " ćutnje"
Mada je i to pod znakom pitanja.
Da su Cvijanovićka i Majkićka ljepše makar malo pa da su karijeru počele od eskort dama a ne kafekuharica ne bi ja gubila nadu.
Ovako ostajem neutješna.
- Paranoid
#30 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Joooj, nemoj na Cvijanovićku...udri po Pandurevićki ili Cenićki._Sarajka wrote:Evo Cvijanovićka kod Dodika nema status veći od sekretarice sigurno.madner wrote:Kontam kada se neko moze zaliti prije demokratije, kao ono nisu mogli biti izabrani na pozicije. Ali se zaliti u BiH, gdje su preko 53% populacije je malo smjesno.
-
_Sarajka
#31 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Paranoid wrote:Joooj, nemoj na Cvijanovićku...udri po Pandurevićki ili Cenićki._Sarajka wrote:Evo Cvijanovićka kod Dodika nema status veći od sekretarice sigurno.madner wrote:Kontam kada se neko moze zaliti prije demokratije, kao ono nisu mogli biti izabrani na pozicije. Ali se zaliti u BiH, gdje su preko 53% populacije je malo smjesno.
Njen politički opus je " najači" zato počinjem od " vrha"
- madner
#32 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
200 partija u BiH ali ni jedna zemska.
Jos kaze naucna fantastika.
Jos kaze naucna fantastika.
- MedenoSrce
#33 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
zene ne glasaju, trenutno niko ne ispunjava njihove kriterije
iz cega proizilazi da su muskarci krivi za trenutno stanje u drzavi nam
iz cega proizilazi da su muskarci krivi za trenutno stanje u drzavi nam
- Šveđanin
#34 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
theTruePath wrote:Moja mama glasa kako joj babo kaze
Nena je glasala kako joj dedo rece
i moja zena ima da glasa kako ja kazem
u prosjeku zena slusa muza,ako on "misli" da je nesto ispravno,odmah i ona to "misli"
Moglo bi se sad sljedeće godine glasati za demokrate i Åkessona, šta misliš.
- malsal
#35 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
------------DnevniRed wrote:Pitanje za naše forumaše
U BIH ima 3,6 ++ miliona ljudi, a pola od toga su žene. Ogroman broj žena uopšte ne zna ništa u vezi politike. Kako glasaju te žene? Šta im je bitno da bi nekome dale glas? Za koga glasaju žene iz vašeg okruženja i zbog čega?
U mojoj maloj anketi Dragan Čović je okarakterisan kao umiljat, jer baš ono tiho i lagano priča, Komšić je okarakterisan kao osoba sa dosta energije, Dodik previše sirov i napadan, Bosić njanjav, bez karaktera..
Radončić ima neki psihotičan pogled, ali za one koje vole dominantnije muškarceIzetbegović onako prava očinska figura sa onim izgledom i stavom, Tihić previše neugledan.
Šta vi mislite
Gledajuci rezultate izbora do sada ja bi zakljucio da prosjecan BiH muskarac ima puno vise znanja o pripremi leso mesa i Chelsea-City utakmici nego o politici.
-
weredsf
#36 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Ni jedna ozbiljna zena se ne moze identifikovati sa nekom feministicom koje jedva i lice na zeneBlack swan wrote:žene pola biračkog tijela
a feministice kukaju kako je malo žena izabrano u vlast
ša đe je tu kvaka???
- It_is_a_Leclerc
#37 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Recite mi jedan primjer feministice u BiH ? Hvala !
Druga stvar. Žene nisu idioti niti seksualni manijaci koji glasaju za onog koga bi radije vidjele u krevetu, nego za one za koje smatraju da mogu riješiti osnovne egzistencijalne probleme njih i njihovih porodica. Sama ta priča o ženama kao o bićima koja nisu sposobna nizašto drugo osim za seksualno poimanje svijeta proističe iz jednog ruralnog, seljačkog i krajnje zaostalog načina poimanja žena i svijeta generalno, zbog čega smo, između ostalog, i kao društvo načisto posrnuli.
Treća stvar. Ako uistinu ljudi u BiH glasaju na osnovnu vlastitih seksualnih afiniteta, onda nema druge nego zaključiti da smo mi jedna gej zemlja u kojoj muškarci vole muškarce i stalno im daju vlast.
Četvrta stvar. Svaka žena kojoj je uzbudljiv npr. Mladen Bosić ili Sulejman Tihić, treba da se odmah i iz ovih stopa obrati u najbližu ustanovu za rehabilitaciju, ili u najbliži manastir gdje bi se zamonašila. To je otprilike kao da se nekom muškarcu svidi ono Dušanka Majkić ili Milica Marković.
Druga stvar. Žene nisu idioti niti seksualni manijaci koji glasaju za onog koga bi radije vidjele u krevetu, nego za one za koje smatraju da mogu riješiti osnovne egzistencijalne probleme njih i njihovih porodica. Sama ta priča o ženama kao o bićima koja nisu sposobna nizašto drugo osim za seksualno poimanje svijeta proističe iz jednog ruralnog, seljačkog i krajnje zaostalog načina poimanja žena i svijeta generalno, zbog čega smo, između ostalog, i kao društvo načisto posrnuli.
Treća stvar. Ako uistinu ljudi u BiH glasaju na osnovnu vlastitih seksualnih afiniteta, onda nema druge nego zaključiti da smo mi jedna gej zemlja u kojoj muškarci vole muškarce i stalno im daju vlast.
Četvrta stvar. Svaka žena kojoj je uzbudljiv npr. Mladen Bosić ili Sulejman Tihić, treba da se odmah i iz ovih stopa obrati u najbližu ustanovu za rehabilitaciju, ili u najbliži manastir gdje bi se zamonašila. To je otprilike kao da se nekom muškarcu svidi ono Dušanka Majkić ili Milica Marković.
- madner
#38 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Sve ruzne zene su feministice!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
ženama se ne sviđa suljeman nego njegovi milijuni 
- madner
#40 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Ruzne su neudate,
neudate su feminstkinje dakle:
Feministkinje su ruzne.
Feministkinje su ruzne.
- madner
#41 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Osoba sa iluzijama. 
-
weredsf
#42 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Zena??sherbett wrote:ja nisam udata, a nisam ni feministica.madner wrote:Ruzne su neudate,
Feministkinje su ruzne.
Šta sam onda ja?
-
weredsf
#43 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Reci nam??sherbett wrote:ja nisam udata, a nisam ni feministica.madner wrote:Ruzne su neudate,
Feministkinje su ruzne.
Šta sam onda ja?
-
weredsf
#44 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Drugacije ne smije bitisherbett wrote:ja sam dovoljno informirana da sama biram za koga ću glasati.
- Šveđanin
#45 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Bravo.It_is_a_Leclerc wrote:Recite mi jedan primjer feministice u BiH ? Hvala !
Meni nije jasno zašto se ovdje u startu u prvom postu žene predstavljaju kao bića kojima neko mora upravljati. Istina je da se muškarci više INTERESUJU za politku, ali nije istina da muškarci prave bolje poteze kad treba izabrati nekoga..
A osoba kojoj je Dragan Čović oličenje muževnosti i muškosti ima neki problem..
- cadburry
#46 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Kampanje Naše Stranke i nekih feminističkih udruženja kako žene trebaju glasati za žene su totalni idiotizam.
Ono što bi trebalo biti u fokusu kod tih feminističkih udruženja (kod nekih već i jesu) su sljedeći problemi:
- Žene pokazuju niži stepen interesovanja za politiku od muškaraca, zbog tradicionalnog poimanja da je politika muška stvar koji treba, bez diskusije, pod hitno odbaciti
- Zbog gore navedenog problema, žene rjeđe se učlanjuju u stranke, bave se političkim aktivizmom i zbog toga ih ima manje na listama (posebno onih koje nisu samo za ukras, poput Besime Borić)
- Problem tzv. staklenog plafona gdje žena može se uzdizati na društvenoj ljestvici do određenog stepena, a onda jednostavno ne može dalje zbog nakaradnih društvenih normi. Recimo Borjana Krišto je druga figura HDZa, ali nikad prva. Kladim se da u narednih 30 godina na čelu npr. SDA neće biti žena, i ako bi bila, da bi to sigurno barem 20% glasača te stranke rastjeralo.
- Problem neravnopravnog tretmana žene u ruralnim sredinama gdje žena glasa kako joj muž ili otac kažu.
Ispravljanjem građanina i seljaka u "građanin i građanka" i "seljak i seljanka" je zlonamjerno ili samo idiotsko skretanje pažnje (ženske) javnosti sa stvarnih, gore pobrojanih problema, a što redovno rade određena feministička udruženja.
Ono što bi trebalo biti u fokusu kod tih feminističkih udruženja (kod nekih već i jesu) su sljedeći problemi:
- Žene pokazuju niži stepen interesovanja za politiku od muškaraca, zbog tradicionalnog poimanja da je politika muška stvar koji treba, bez diskusije, pod hitno odbaciti
- Zbog gore navedenog problema, žene rjeđe se učlanjuju u stranke, bave se političkim aktivizmom i zbog toga ih ima manje na listama (posebno onih koje nisu samo za ukras, poput Besime Borić)
- Problem tzv. staklenog plafona gdje žena može se uzdizati na društvenoj ljestvici do određenog stepena, a onda jednostavno ne može dalje zbog nakaradnih društvenih normi. Recimo Borjana Krišto je druga figura HDZa, ali nikad prva. Kladim se da u narednih 30 godina na čelu npr. SDA neće biti žena, i ako bi bila, da bi to sigurno barem 20% glasača te stranke rastjeralo.
- Problem neravnopravnog tretmana žene u ruralnim sredinama gdje žena glasa kako joj muž ili otac kažu.
Ispravljanjem građanina i seljaka u "građanin i građanka" i "seljak i seljanka" je zlonamjerno ili samo idiotsko skretanje pažnje (ženske) javnosti sa stvarnih, gore pobrojanih problema, a što redovno rade određena feministička udruženja.
- madner
#47 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Trenutno je glavna osoba u SDA zemsko, tako da teorija pada.
-
theTruePath
#48 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
madner wrote:Trenutno je glavna osoba u SDA zemsko, tako da teorija pada.
- Havatar
#49 Re: A ZA KOGA GLASAJU ŽENE?
Zene glasaju za Princa