Upozorenje da će se na temi pisati bez upozorenja o spojlerima, tako da oni koji nisu čitali sve knjige i koji prate seriju bez da su čitali knjige, ne listaju po temi.
pa dobro Starkoljupci, koliko vas ima tamo?
znamo da se el Saik loži na Danny
Moderator: Chloe

pa to se već provlači već neko vrijeme... mislim, u kuloarima Martinovih fanovaMargita81 wrote:U zurbi sam sad ali zacas da napisem da mi je Ned Stark bio najomiljeniji lik.
Ipak Tirion je prevaziso sva ocekivanja, lik je beton i najradije sam citala dijelove u kojima on igra vaznu ulogu.
Dzejmi mi je bio mozda najomrazeniji a poslije sam ga zalila.
Iz nekog razloga nisam volila da citam Deneris dijelove. Previse surovo sta li :p Tek nakon sto su zmajevi rodjeni meni postalo zanimljivo tamo preko mora.
Krvava svadba...tuzno i pretuzno. Jebeni Valder![]()
Stanis kad se pojavi na zidu gore-sva sam se bila najezila. E onda je uzbudjenje splahnulo citajuci dalje
Davos-volim ga
Arja-odigrat ce veliku ulogu na raspetljavanju sveg haosa.
E a najvaznije sam zaboravila! Naime ja imam teoriju koja kaze pazi sad:
Dzon Snjezni je ustvari Targarjen-sin starkove sestre Lijene i Regara Targarjena i na kraju ce on da se vjenca sa Deneris.
Sta velite ima li to smisla?

Chmoljo wrote:pa to se već provlači već neko vrijeme... mislim, u kuloarima Martinovih fanovaMargita81 wrote:U zurbi sam sad ali zacas da napisem da mi je Ned Stark bio najomiljeniji lik.
Ipak Tirion je prevaziso sva ocekivanja, lik je beton i najradije sam citala dijelove u kojima on igra vaznu ulogu.
Dzejmi mi je bio mozda najomrazeniji a poslije sam ga zalila.
Iz nekog razloga nisam volila da citam Deneris dijelove. Previse surovo sta li :p Tek nakon sto su zmajevi rodjeni meni postalo zanimljivo tamo preko mora.
Krvava svadba...tuzno i pretuzno. Jebeni Valder![]()
Stanis kad se pojavi na zidu gore-sva sam se bila najezila. E onda je uzbudjenje splahnulo citajuci dalje
Davos-volim ga
Arja-odigrat ce veliku ulogu na raspetljavanju sveg haosa.
E a najvaznije sam zaboravila! Naime ja imam teoriju koja kaze pazi sad:
Dzon Snjezni je ustvari Targarjen-sin starkove sestre Lijene i Regara Targarjena i na kraju ce on da se vjenca sa Deneris.
Sta velite ima li to smisla?Jon Snow omiljeni lik... al' sam jako volio čitati Brana. i jedva iščekujem ta poglavlja, jer će najvjerovatnije tu biti konkretnije objašnjeno ko su White Walkers...
samo, pitanje je kako će se vjenčati, jer je položio zakletvua znate da svako kršenje zavjeta u Martinovim knjigama vuče posljedice
jednostavno, nema heppy enda bez visoke cijene
pitnanje je... prvo je pitanje kako White Walkers uopšte nastaju, osim toga, teško će ih potrijebiti Beyond the WallMargita81 wrote:
Ali kad Deni dodje sa zmajevima ona ce da istrijebi bijele utvare i onda nece vise biti potrebe za Zidom a samim tim niti za Crnom Bracom. Vidis, ima smisla ha?
hm, ako je Jon Snow fakat sin Eddardove sestre... onda jesu u krvnom srodstvu... eh sad, simbolika njegovog vuka je da je albino, potpuno drugačiji od ostalih... da li se to odnosi samo na to da je kopile... sumnjam... ako nema u sebi "vučje" krvi, zašto ima vizije kao i sva ostala djeca Eddarda.pezzar wrote:Ma ne vjerujem...
Crna braca ce se ukinuti svakako, jer ce se oni divljaci naseliti oko Zida, pa ce oni biti prva linija odbrane. Al' da ce Danny istrijebiti Bijele setace, ne vjerujem, jer su i prije bili zmajevi pa ih nisu istrijebili.
Snow ce zavrsiti s Aryom, uvijek su imali nekakav incestuozan odnos (a na kraju ce se fkt ispostaviti da nisu u krvnom srodstvu).
Dobar argument...Chmoljo wrote:hm, ako je Jon Snow fakat sin Eddardove sestre... onda jesu u krvnom srodstvu... eh sad, simbolika njegovog vuka je da je albino, potpuno drugačiji od ostalih... da li se to odnosi samo na to da je kopile... sumnjam... ako nema u sebi "vučje" krvi, zašto ima vizije kao i sva ostala djeca Eddarda.pezzar wrote:Ma ne vjerujem...
Crna braca ce se ukinuti svakako, jer ce se oni divljaci naseliti oko Zida, pa ce oni biti prva linija odbrane. Al' da ce Danny istrijebiti Bijele setace, ne vjerujem, jer su i prije bili zmajevi pa ih nisu istrijebili.
Snow ce zavrsiti s Aryom, uvijek su imali nekakav incestuozan odnos (a na kraju ce se fkt ispostaviti da nisu u krvnom srodstvu).
znate da ih i Arya ima...
?Chmoljo wrote:hm, ako je Jon Snow fakat sin Eddardove sestre... onda jesu u krvnom srodstvu... eh sad, simbolika njegovog vuka je da je albino, potpuno drugačiji od ostalih... da li se to odnosi samo na to da je kopile... sumnjam... ako nema u sebi "vučje" krvi, zašto ima vizije kao i sva ostala djeca Eddarda.pezzar wrote:Ma ne vjerujem...
znate da ih i Arya ima...
Chmoljo wrote:ko ga jebe, zapalio Winterfellprije bih onda reko da je Jaime neshvaćen. zovu ga Kingslayer, a King skuho viteza ko vola
![]()
![]()
![]()
osim toga, Tywin otac... mogo je i gori biti... transformacija u FFC je briljantna... i koliko sam vidio, odjebo je Cersei za sva vremena![]()
ijao, moćna scena, kad Tyron ubija starog... i ovaj izdiše... i naravno, usere se... promrlja: "ipak ne sere zlato..."
![]()
![]()
elSaik wrote:Aaaaaaaaa... morat ću pročitati FFC, sjebat ćete mi doživjalj ovdje, po svemu sudeći.
Chmoljo wrote:@el saik, @margarita, pogrešno ste me skontali, pezzar je nabacio ideju kako bi Arya i Jon mogli završiti zajedno ako nisu u krvnom srodstvu. ja sam mu samo dao argument da je to teško vjerovatno, jer je ta veza incestuozna, jer je očigledno Jon Snow, ustvari, Stark. to se ipak ne očekuje od glavnih junaka...
hoćemo li se kladiti gdje bi mogo Tyron završiti?![]()
otišao je preko mora, pa su dvije opcije: da nabasa na Aryu ili Danny... ali na Danny samo ako se usudi. ipak je on Lannister.