Ne mrze oni tebe sto si iz Zenice, vec vidim bruku drugih razloga.pure_love wrote:da vjernik sam,isto kao sto se smatraju velika vecina sarajlija i odlaze na dzumu,ponose se islamom itd,ali opet mrze mene doslju jer sam iz Zenicemadner wrote:Cista ljubav i tolerancija u jednom postu.pure_love wrote: Adi je ateista,ma to mu vidis i po imenu-Adi-komunisticka izmisljotina,roditelji imali kompleks zbog svog muslimanstva i onda to prenjeli na dijetenije on jadnik kriv za to,krivi su mama i babo/tata
Ti ono bijase vjernik?
a. sarajlic i islam
- madner
#151 Re: a. sarajlic i islam
- madner
#152 Re: a. sarajlic i islam
Pa meni glume moralnu vertikalu.Plavih_11 wrote:A kakve ti veze imas sa njima pa ih spominjes negativno?madner wrote:Poredis kruske i jabuke, kakve ti veze imas sa nekom djevojkom koja je pokrivena i seksa se, bila ona pokrivena ili ne? Sto bi te opste tangiralo da ja kazem da se neke kresu?
Da li trazis isti dokaz i za nepokrivene Bosanke? Ono ime i prezime da ostavim na forumu?
Vjerovao ili ne, postoje.
Prekrivena maramom je jedno - pokrivena je drugo!! Vjerovao ili ne!
Pokrivena ili bolje receno pokrivene. Kao mnozina.
-
fgr
#153 Re: a. sarajlic i islam
haj ba ne s..., pokazi malo postovanja, ne mozes tako pricati, daj dokaze pa onda pisi..madner wrote:Nista vise ni manje uvredljivo nego rec da se djevojke kresu.Plavih_11 wrote:Kazes "ima bula koje se kresu". Zar nije malo uvredljivo inace koristiti ovo krese? Ali helem neise. Normalno je da ima pokrivenih zena koje upraznjavaju sex. I to je sasvim normalno ALI za one koje su u braku a za one koje nisu u braku ni ti ni ja a ni Adi ne znamo dali se one "kresu" ili ne (osim ako nisi imao licna iskustva) pa je bezveze uopste pricati o tome. Zamisli sad da nazoves Adija i kazes mu znam da mu se zena (ili djevojka) "kresu" sa strane a omi mislis da je ona vjerna i postena. Kako bi on reagovao? Nebi se uvrijedio?madner wrote:
A ko je rekao da ne smiju?
Samo neko rece da je uvredljivo reci da to rade. Ispade covjek islamofobican ako to napomene.
Druga stvar je to sto ima dosta djevojaka koje pokriju maramom glavu a oni neupuceni misle odmah da su pokrivene (bule) a u stvari pojma ne znaju o pravilima pokrivenosti.
Govorimo o neudatim pokrivenim djevojkama, koje se seksaju, a glume moralne vertikale. Kome? Dakle pokrivene zbog radi vjerskih ubjedjenja. To je razlog zasto se zovu bule.
A sumnjam da bi se uvrijedio kad bi mu obznanio da se Bosanske kresu prije braka.
ne mozes tek tako pausalno optuzivati!!
- Charuga
- Globalni moderator
#154 Re: a. sarajlic i islam
Prekrivene ili pokrivene? Znas li koja je razlika? Kako ih raspoznati?madner wrote:Pa meni glume moralnu vertikalu.Plavih_11 wrote:A kakve ti veze imas sa njima pa ih spominjes negativno?madner wrote:Poredis kruske i jabuke, kakve ti veze imas sa nekom djevojkom koja je pokrivena i seksa se, bila ona pokrivena ili ne? Sto bi te opste tangiralo da ja kazem da se neke kresu?
Da li trazis isti dokaz i za nepokrivene Bosanke? Ono ime i prezime da ostavim na forumu?
Vjerovao ili ne, postoje.
Prekrivena maramom je jedno - pokrivena je drugo!! Vjerovao ili ne!![]()
- madner
#155 Re: a. sarajlic i islam
Koga optuzujem?
Jesam li rekao da se svaka bez izuzetka seksa? Nisam.
Ima li onih koji to rade. Ima.
Pustiste se suplje i svijeta bajki.
Jesam li rekao da se svaka bez izuzetka seksa? Nisam.
Ima li onih koji to rade. Ima.
Pustiste se suplje i svijeta bajki.
- madner
#156 Re: a. sarajlic i islam
U mraku nema previse razlike.Plavih_11 wrote:Prekrivene ili pokrivene? Znas li koja je razlika? Kako ih raspoznati?madner wrote:Pa meni glume moralnu vertikalu.Plavih_11 wrote:
A kakve ti veze imas sa njima pa ih spominjes negativno?
Prekrivena maramom je jedno - pokrivena je drugo!! Vjerovao ili ne!![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#157 Re: a. sarajlic i islam
U mraku nema previse razlike.[/quote]madner wrote:Prekrivene ili pokrivene? Znas li koja je razlika? Kako ih raspoznati?Plavih_11 wrote:
Pa meni glume moralnu vertikalu.![]()
To znaci da ti ne znas razliku! Ne znas pravilo pokrivanja? To sve govori o tebi i tvojoj supljoj prici!
- Charuga
- Globalni moderator
#158 Re: a. sarajlic i islam
To znaci da ti ne znas razliku! Ne znas pravilo pokrivanja? To sve govori o tebi i tvojoj supljoj prici!madner wrote:U mraku nema previse razlike.Plavih_11 wrote:
Prekrivene ili pokrivene? Znas li koja je razlika? Kako ih raspoznati?
- madner
#159 Re: a. sarajlic i islam
Znaci prekrivene se, bez izuzetka, ne seksaju prije braka?Plavih_11 wrote: To znaci da ti ne znas razliku! Ne znas pravilo pokrivanja? To sve govori o tebi i tvojoj supljoj prici!
Ja konto ti ozbiljan, kad pade na prvom testu racijonalnosti.
- xfacktor
#160 Re: a. sarajlic i islam
Nisam niti me interesuje. Stare Sarajevske porodice.. Ma joj, boli me briga da su s Marsa dosli . Ako si ti mene skotno, skonto bi isto ako se ja dicim sto sam "Sarajlija" da bi bio prava budala.Plavih_11 wrote:Nisi mi nista rekao o porijeklu starih sarajevskih porodica! Ili si previdio taj dio ili si ga namjerno preskocio!
Znas onu pjesmu:
EJ ba sta ima ba
Sta ima hajirlija
Ej ba sta ima ba
Đes ban SarajlijaaaAAaaAAaa
Papanluk by Izet gegay
E to je danas Sarajlija u Sarajevu...
- Charuga
- Globalni moderator
#161 Re: a. sarajlic i islam
Prvo da ti kazem kad smo kod testova da nije raciJonalnost nego racionalnost, znaci bez onog J. Nemoj se hvatati drugih testova kad nisi jos prosao ili polozio gramaticki.madner wrote:Znaci prekrivene se, bez izuzetka, ne seksaju prije braka?Plavih_11 wrote: To znaci da ti ne znas razliku! Ne znas pravilo pokrivanja? To sve govori o tebi i tvojoj supljoj prici!
Ovo sto si rekao za prekrivene necu da komentarisem jer o njima ovde nije rijec. Ja pricam za pokrivene.
A posto mi jos nisi odgovorio koja je razlika izmedju pokrivenih i prekrivenih nema potrebe da dalje pricamo o tome. Uzivaj u svojim uvjerenjima i pricicama.
- Charuga
- Globalni moderator
#162 Re: a. sarajlic i islam
Eto vidis, ja nisam cuo za tu pjesmu a ti jesi. Znas koliko mene interesuje doticni pjevac? Ali neise.xfacktor wrote:Nisam niti me interesuje. Stare Sarajevske porodice.. Ma joj, boli me briga da su s Marsa dosli . Ako si ti mene skotno, skonto bi isto ako se ja dicim sto sam "Sarajlija" da bi bio prava budala.Plavih_11 wrote:Nisi mi nista rekao o porijeklu starih sarajevskih porodica! Ili si previdio taj dio ili si ga namjerno preskocio!
Znas onu pjesmu:
EJ ba sta ima ba
Sta ima hajirlija
Ej ba sta ima ba
Đes ban SarajlijaaaAAaaAAaa
Papanluk by Izet gegay
E to je danas Sarajlija u Sarajevu...
Boli te briga odakle su dosle "stare sarajevske porodice" ali te interesuje odakle su dolazili ovi, kako si rekao, sto su dosli prije 15 godina! Ma to je pravo razmisljanje. Nije te briga odakle su tvoji ali jeste odakle su oni i njihovi ...
- madner
#163 Re: a. sarajlic i islam
Plavih_11 wrote:Prvo da ti kazem kad smo kod testova da nije raciJonalnost nego racionalnost, znaci bez onog J. Nemoj se hvatati drugih testova kad nisi jos prosao ili polozio gramaticki.madner wrote:Znaci prekrivene se, bez izuzetka, ne seksaju prije braka?Plavih_11 wrote: To znaci da ti ne znas razliku! Ne znas pravilo pokrivanja? To sve govori o tebi i tvojoj supljoj prici!
Ovo sto si rekao za prekrivene necu da komentarisem jer o njima ovde nije rijec. Ja pricam za pokrivene.
A posto mi jos nisi odgovorio koja je razlika izmedju pokrivenih i prekrivenih nema potrebe da dalje pricamo o tome. Uzivaj u svojim uvjerenjima i pricicama.
Dobro, mozes biti moj lektor na forumu.
Odgovori na pitanje:
Nijedna pokrivena se ne krese izvan braka? Da/Ne?
-
fgr
#164 Re: a. sarajlic i islam
ako ste imalo upuceni znate da ako se vec "krese" onda nema svrhe da bude pokrivena!
logika..
logika..
- madner
#165 Re: a. sarajlic i islam
Ali posto ovaj svijet nije savrsen, ima i licemjernih djevojaka, koje su pokrivene zbog familije/babe/polaganja ispita.fgr wrote:ako ste imalo upuceni znate da ako se vec "krese" onda nema svrhe da bude pokrivena!
logika..
Ma ko bi se nadao...
- arzuhal
#166 Re: a. sarajlic i islam
@Plavi, prijatelju, mojne ga plaho. Ne kuži ti on tu razliku i džaba. Ne žemo, jer on ide drugom orbitom od tebe. A sve i kad bi razumio razliku između prekrivene i pokrivene, opet bi sebe samog naćero da to izjednači.Plavih_11 wrote:Prekrivene ili pokrivene? Znas li koja je razlika? Kako ih raspoznati?madner wrote:Pa meni glume moralnu vertikalu.Plavih_11 wrote: Prekrivena maramom je jedno - pokrivena je drugo!! Vjerovao ili ne!![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#167 Re: a. sarajlic i islam
Puno posla ima oko lektorisanja tvog teksta pa odustajem. To si trebao, valjda, u skoli da ucis ...madner wrote:Plavih_11 wrote:
Prvo da ti kazem kad smo kod testova da nije raciJonalnost nego racionalnost, znaci bez onog J. Nemoj se hvatati drugih testova kad nisi jos prosao ili polozio gramaticki.
A posto mi jos nisi odgovorio koja je razlika izmedju pokrivenih i prekrivenih nema potrebe da dalje pricamo o tome. Uzivaj u svojim uvjerenjima i pricicama.![]()
Odgovori na pitanje:
Pitanje ti je bezveze! Nema sanse da ti odgovorim ni sa DA ni sa NE jer nemam pojma. Ono sto ja znam bilo bi NE ali to ti nije nikakav odgovor jer nisam upoznao sve pokrivene djevojke Sarajeva (a kamo li ostatka BiH i svijeta). Isto tako mislim da ni ti ni Adi niste kompetentni da govorite da se "kresu" jer sumnjam da ste to dozivili.
Svasta moze covjek lupati ali ako je bez valjanog dokaza to je sve suplja prica.
- Charuga
- Globalni moderator
#168 Re: a. sarajlic i islam
Izgleda. Sve mi nesto obrce oko odgovora a nikako da mi konkretno odgovori zna li ili ne zna.arzuhal wrote:@Plavi, prijatelju, mojne ga plaho. Ne kuži ti on tu razliku i džaba. Ne žemo, jer on ide drugom orbitom od tebe. A sve i kad bi razumio razliku između prekrivene i pokrivene, opet bi sebe samog naćero da to izjednači.Plavih_11 wrote: Prekrivene ili pokrivene? Znas li koja je razlika? Kako ih raspoznati?
- madner
#169 Re: a. sarajlic i islam
Samo zaobidi studentske domove i mozda ti iluzija i opstane.Plavih_11 wrote:Puno posla ima oko lektorisanja tvog teksta pa odustajem. To si trebao, valjda, u skoli da ucis ...madner wrote:Plavih_11 wrote:
Prvo da ti kazem kad smo kod testova da nije raciJonalnost nego racionalnost, znaci bez onog J. Nemoj se hvatati drugih testova kad nisi jos prosao ili polozio gramaticki.
A posto mi jos nisi odgovorio koja je razlika izmedju pokrivenih i prekrivenih nema potrebe da dalje pricamo o tome. Uzivaj u svojim uvjerenjima i pricicama.![]()
Odgovori na pitanje:
Pitanje ti je bezveze! Nema sanse da ti odgovorim ni sa DA ni sa NE jer nemam pojma. Ono sto ja znam bilo bi NE ali to ti nije nikakav odgovor jer nisam upoznao sve pokrivene djevojke Sarajeva (a kamo li ostatka BiH i svijeta). Isto tako mislim da ni ti ni Adi niste kompetentni da govorite da se "kresu" jer sumnjam da ste to dozivili.
Svasta moze covjek lupati ali ako je bez valjanog dokaza to je sve suplja prica.
Stav je vise nego smjesan, i nije ni cudo da vam smeta A. S. kad niste u stanju da kazete: Pa dobro, ljudi smo, ima i vjernica grijesnica.
-
fgr
#170 Re: a. sarajlic i islam
mozda i ima ali mi ih ne znamo...bar ne ja a ti mi daj informaciju o nekoj takvoj..madner wrote:Ali posto ovaj svijet nije savrsen, ima i licemjernih djevojaka, koje su pokrivene zbog familije/babe/polaganja ispita.fgr wrote:ako ste imalo upuceni znate da ako se vec "krese" onda nema svrhe da bude pokrivena!
logika..
Ma ko bi se nadao...
-
fgr
#171 Re: a. sarajlic i islam
i da, ako nemas licnih iskustava i ako nisi svojim ocima vidio, mada sam dosad dovoljno o tebi saznao da ti ni tad ne bih vjerovao, onda nemoj da s...s!madner wrote:Ali posto ovaj svijet nije savrsen, ima i licemjernih djevojaka, koje su pokrivene zbog familije/babe/polaganja ispita.fgr wrote:ako ste imalo upuceni znate da ako se vec "krese" onda nema svrhe da bude pokrivena!
logika..
Ma ko bi se nadao...
- Charuga
- Globalni moderator
#172 Re: a. sarajlic i islam
Eh ... Treba samo citati da bi se razumjelo ono sto pise. Naravno, ako covjek hoce i moze to. Napisah ti nekad prije da sam u Sarajevo dosao sa 4 godine, sto automatski znaci da sa studentskim domovima nemam nikakve veze. Osim sto sam sluzio vojsku na Bjelavama, ako se to pika ...madner wrote:Samo zaobidi studentske domove i mozda ti iluzija i opstane.Plavih_11 wrote: Puno posla ima oko lektorisanja tvog teksta pa odustajem. To si trebao, valjda, u skoli da ucis ...
Stav je vise nego smjesan, i nije ni cudo da vam smeta A. S. kad niste u stanju da kazete: Pa dobro, ljudi smo, ima i vjernica grijesnica.
Nigdje nisam rekao da mi smeta A.S. i to si opet mogao da procitas ali avaj ... Valja citati!
E sad ono glavno. Ja nisam rekao da nema vjernica i vjernika koji su 100% savrseni i normalno je da svi mi imamo i pravimo neke grijehe ali tvoja i moja rasprava nije bila vezana za to. Nego za pokrivene i prekrivene, ako si zaboravio
P.S. Pokusaj barem jednom konkretno odgovoriti na pitanje a ne svaki put otvarati nova pitanja!
- madner
#173 Re: a. sarajlic i islam
Znas kolko mi je bitno jel mi ti vjerujes ili ne?fgr wrote:i da, ako nemas licnih iskustava i ako nisi svojim ocima vidio, mada sam dosad dovoljno o tebi saznao da ti ni tad ne bih vjerovao, onda nemoj da s...s!madner wrote:Ali posto ovaj svijet nije savrsen, ima i licemjernih djevojaka, koje su pokrivene zbog familije/babe/polaganja ispita.fgr wrote:ako ste imalo upuceni znate da ako se vec "krese" onda nema svrhe da bude pokrivena!
logika..
Ma ko bi se nadao...
Ova tema je sama zivi dokaz manjka objektivnosti vjernika. Nije ni cudo da se Saja brani tako sto kaze da je otiso na hadz.
- madner
#174 Re: a. sarajlic i islam
Ja govorim o djevojkama koje se izjasnjavaju kao vjernice i hodaju pokrivene.Plavih_11 wrote:Eh ... Treba samo citati da bi se razumjelo ono sto pise. Naravno, ako covjek hoce i moze to. Napisah ti nekad prije da sam u Sarajevo dosao sa 4 godine, sto automatski znaci da sa studentskim domovima nemam nikakve veze. Osim sto sam sluzio vojsku na Bjelavama, ako se to pika ...madner wrote:Samo zaobidi studentske domove i mozda ti iluzija i opstane.Plavih_11 wrote: Puno posla ima oko lektorisanja tvog teksta pa odustajem. To si trebao, valjda, u skoli da ucis ...
Nigdje nisam rekao da mi smeta A.S. i to si opet mogao da procitas ali avaj ... Valja citati!
E sad ono glavno. Ja nisam rekao da nema vjernica i vjernika koji su 100% savrseni i normalno je da svi mi imamo i pravimo neke grijehe ali tvoja i moja rasprava nije bila vezana za to. Nego za pokrivene i prekrivene, ako si zaboravio
P.S. Pokusaj barem jednom konkretno odgovoriti na pitanje a ne svaki put otvarati nova pitanja!
U zargonu bule.
Sad budi dobar pa mi objasni razliku izmedju pokrivene i prekrivene.
-
fgr
#175 Re: a. sarajlic i islam
ne, nego je zivi dokaz podlosti i zlonamjernosti ljudi poput tebe!madner wrote:Znas kolko mi je bitno jel mi ti vjerujes ili ne?fgr wrote:i da, ako nemas licnih iskustava i ako nisi svojim ocima vidio, mada sam dosad dovoljno o tebi saznao da ti ni tad ne bih vjerovao, onda nemoj da s...s!madner wrote: Ali posto ovaj svijet nije savrsen, ima i licemjernih djevojaka, koje su pokrivene zbog familije/babe/polaganja ispita.
Ma ko bi se nadao...
Ova tema je sama zivi dokaz manjka objektivnosti vjernika. Nije ni cudo da se Saja brani tako sto kaze da je otiso na hadz.