A sad malo o Aliji.....

in&san

Post by in&san »

Den wrote:lepi moj? Vec sam reko sestro da sam musliman..idi vidi.Znaci musliman sam ali se neslazem sa onim lazima sda-a.Nekazem ja da je vrs ok,abih je bila najbolja sto se tice i morala i svega,najmanje su ubijali neduzne ljude.Ali ona se ni ukojem smislu nije mogla nazvati armija bih,to je bila armija bosanskih muslimana sa na vrhu sda-ovci,nista vise,koji su imali podrsku sadzaklija i seljaka.

Eh sad otidi fino na i net,nadi film,sliku o skupa sda iz 90-91,i vidi onog velikog turskog vojnika na konju. :razz:

:x :x :x :x
:lol:
a jest smijesno kad tek dodju pa se predstave da su Muslimani, jest
tacno ja otisla i vidjela stvarno si Musliman :D a ovo sto si napisao
"Nekazem ja da je vrs ok" , :lol: a sta ti je ovo vojska republike
srpske, ej bre lepi pa nije tada postojala republika srpska,
u pravu si da se i uporedjivati, mala je razlika bila izmedju agresorske fasisticke armade prema oslobodilackoj ARBiH.... :lol: nastavi
sa veselom pardon hocu reci sa zajebanom.... pa nam malo pricajte
o turskim osvajacima i kako ti rece :sarajevskom teheranu, isti vam
je jezik.... :wink: :bih:

Image
Den

Post by Den »

insan, :)

Ja sam musliman,ako nevjerujes, nikom nista, necu se truditi da ti to dokazem jer nije ni bitno za ovu diskusiju.Srpsku vojsku u ratu mozes nasvat kako hoces,naj kulturnije je da je nazoves vrs ali moze i cetnici i agresor,sam covjek nek odluci.
Tema je alija,i kao uvijek,kad god neko pode istinu o tom covjeku da prica,jave se ljudi koji pocnu lupetati....Alija za mene nije nikakav bosanac bio,bio je beogradjanin,musliman.On nije blago veze imao o sarajevu niti o bosni.Nije ni karadzic,da se razumijemo.I on je sa "vana" dosao.
nebi

Post by nebi »

Den wrote:insan, :)

Ja sam musliman,ako nevjerujes, nikom nista, necu se truditi da ti to dokazem jer nije ni bitno za ovu diskusiju.Srpsku vojsku u ratu mozes nasvat kako hoces,naj kulturnije je da je nazoves vrs ali moze i cetnici i agresor,sam covjek nek odluci.
Tema je alija,i kao uvijek,kad god neko pode istinu o tom covjeku da prica,jave se ljudi koji pocnu lupetati....Alija za mene nije nikakav bosanac bio,bio je beogradjanin,musliman.On nije blago veze imao o sarajevu niti o bosni.Nije ni karadzic,da se razumijemo.I on je sa "vana" dosao.
I ti nemati blago vesa sa bosanska jezik....ali to ne biti tema.
Ja rekla nema fredjanja,nema lose rijec.
Den

Post by Den »

To je zato sto sam vani vec odavno...Ne zato sto sam sandzklija po rijeklom ili tako nesto... :x :oops: :-) :) :? :lol: :lol: 8-) :P
vesela

Post by vesela »

MODERATOR,

vidis li da rei, t.j. in&san nema namjeru prestati sa provociranjem i vrijedjanjem svih forumasa. Ne moze joj se ni na lijep ni na ruzan nacin objasniti da ne diskutuje o temi, nego samo vrijedja i to ne gledajuci koje rijeci koristi?

Procisti malo postove, da ljudi mogu diskutovati. :?
in&san

Post by in&san »

Den wrote:insan, :)

Den wrote:Samo da podvucem da sam musliman
niko te nista nije ni pitao sam si bio uporan u naglasavanju... :lol:
Den wrote:Samo steta sto ima seljaka toliko u bih.
Den wrote:Bosanac znaci musliman sada nista vise..
ovo ti je naj :lol:
Den wrote:jedna jadna islamska zemlja,a sarajevo teheran
a tek ovo tvoje poredjenje Alije i Karadzica, nema kraja ovim tvojim lupetanjima i sta kazes kulturnije je da nazoves : "vrs" ... bla bla sam covjek nek odluci .. :lol: car si :lol:
haj ti nama jos malo o turskim osvajacima :)

Image
nebi

Post by nebi »

ladies and gents,jos jednom:tema je rahmetli predsjednik Izetbegovic,
i njegova uloga predsjednika,prije svega ratnog.medjusobna optuzivanja NISU misljenja.Reci kratko "izdajnik" NIJE argument.Reci kratko "bog pa on" NIJE argument.Mozete o njemu imati dobro ili lose misljenje,toliko dugo dok ga argumentirate(na civilizovan nacin,naravno).
sarajevac

Post by sarajevac »

nebi wrote:ladies and gents,jos jednom:tema je rahmetli predsjednik Izetbegovic,
i njegova uloga predsjednika,prije svega ratnog.medjusobna optuzivanja NISU misljenja.Reci kratko "izdajnik" NIJE argument.Reci kratko "bog pa on" NIJE argument.Mozete o njemu imati dobro ili lose misljenje,toliko dugo dok ga argumentirate(na civilizovan nacin,naravno).
Nemam najeru političiti, lajati ili braniti.

Možda je način jednostavan: je li nam dobro danas i ovdje?

I ako jeste Alija nosi djelimičnu zaslugu ali i ako nije, on snosi djelimičnu odgovornost.

Evo sad i moje lično mišljenje: Daleko od toga da Alija I. treba biti uporedjen sa Karadžićem ili Bobanom. Razlog je jednostavan. Prva dvojica su imala konkretan zločinački plan, te logistiku i infrastrukturu da taj plan provedu. Cilj je bio jasan. Ubiti što više, protjerati što više. Što bi rek'o Mladić: pamet im razvuci!

Alija nije imao takve mehanizme. Ali je imao državu. I odgovornost. Odgovoran ja za gradjane BiH koji su poklani na spavanju. Nije reagovao na zadovoljavajuci način. Previše bosanaca je stradalo zbog toga.

Ja lično mu najviše zamjeram rečenicu "Mirno spavajte, rata neće biti". Mi nakon toga otišli spavati al nas negdje u pola noći zasuše granate iz 300 artiljerijskih cijevi. Ko je preživio zna kako to izgleda.

Kako je tad, tako i danas traje. Do 96. puškama a nakon toga drugim sredstvima.

Eto, pa mladi radikali sad raspalite. Ali argumentima plz.
Sike_

Post by Sike_ »

Slazem se u potpunosti sa "sarajlijicom" :-D
Ne razumijem ove sto ga porede sa Slobom i Tudjmanom, razlika je ko noc i dan. Na nasu zalost Aljo se nije snaso u politici sa raznim zlocincima, nema ko ga nije natego i to je to. Jednostavno covjek nije imo pojma sta mu je ciniti. Oko njega isto tako okupi se bagra i eto, sad ga pusimo lagano. A pusicemo ga jos dugo....
nebi

Post by nebi »

sarajevac wrote: Nemam najeru političiti, lajati ili braniti.

Možda je način jednostavan: je li nam dobro danas i ovdje?

I ako jeste Alija nosi djelimičnu zaslugu ali i ako nije, on snosi djelimičnu odgovornost.

Evo sad i moje lično mišljenje: Daleko od toga da Alija I. treba biti uporedjen sa Karadžićem ili Bobanom. Razlog je jednostavan. Prva dvojica su imala konkretan zločinački plan, te logistiku i infrastrukturu da taj plan provedu. Cilj je bio jasan. Ubiti što više, protjerati što više. Što bi rek'o Mladić: pamet im razvuci!

Alija nije imao takve mehanizme. Ali je imao državu. I odgovornost. Odgovoran ja za gradjane BiH koji su poklani na spavanju. Nije reagovao na zadovoljavajuci način. Previše bosanaca je stradalo zbog toga.

Ja lično mu najviše zamjeram rečenicu "Mirno spavajte, rata neće biti". Mi nakon toga otišli spavati al nas negdje u pola noći zasuše granate iz 300 artiljerijskih cijevi. Ko je preživio zna kako to izgleda.

Kako je tad, tako i danas traje. Do 96. puškama a nakon toga drugim sredstvima.

Eto, pa mladi radikali sad raspalite. Ali argumentima plz.

Thx,sarajevac...ovaj nacin diskusije bi bio najbolji.
Post Reply