A gdje je tu granica?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

melb26sa

#26 Re: A gdje je tu granica?

Post by melb26sa »

Ne vidim problem - pipanje je samo ako odbijes skener. Tvoje ime nije ni na koji nacin povezano sa slikom.
simpozijum delirijum

#27 Re: A gdje je tu granica?

Post by simpozijum delirijum »

bit ce "najzabavnije" kada se ovih skenera docepaju Balkanski krkani na aerodromima
pogledati pasos ? pa te provede kroz skener da vidi jesi li musliman , da li se cure briju ili ne i kakve sise imaju
koji ce to sou biti na Balkanu
pa ti onda postiraju slike na forumima i blogovima uz zescu sprdacinu cija nacija ima veci :D
ja od sada putujem biciklom :run:
zateznistub

#28 Re: A gdje je tu granica?

Post by zateznistub »

Neko meni veoma blizak radi na obezbjeđenju na sa aerodromu i upravo na rentgenu. Vrlo odgovoran posao i moraju bas sve da pregledaju, nedo bog da im nesto promakne njima je po usima.
A doduse i svega se nagledaju sexi igracaka pa nadalje.
Najjace je kad kazu da prije prolaska morate sve metalne predmete izvaditi i staviti u korpu pa kad prođu kroz rentgen a isti zaurla a ovaj izvadi gutu kljuceva i kaze "pa zar i ovo mora"...
ljubav_aha

#29 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

simpozijum delirijum wrote:bit ce "najzabavnije" kada se ovih skenera docepaju Balkanski krkani na aerodromima
pogledati pasos ? pa te provede kroz skener da vidi jesi li musliman , da li se cure briju ili ne i kakve sise imaju
pa ti onda postiraju slike na forumima i blogovima uz zescu sprdacinu cija nacija ima veci :D
fotke se automatksi brisu

nasa privatnost je vec odavno pod posmatrackim okom interneta

pises gluposti
ljubav_aha

#30 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

simpozijum delirijum wrote:
po prvi put upotrebljavaju X -zrake na zivim ljudima ,a ne samo za prtljag i ti skeneri ( lako cete naci slike na inernetu ) fakticki prikazuju golo tijelo u crno -bijeloj tehnici , uvedeni su u upotrebu a da nije ispitano koliko X-zraci tih frekvencija su stetni pogotovo za ljude koji lete cesto
druga stvar je u linku koji sam postavio , covjek objasnjava apsurd ovih mjera sigurnosti da se bombas moze raznijeti i u trenutku kada stotine putnika ceka da se pretresu , zbog guzve koja se stvara zbog tih paranocnih mjera sigurnosti , ne mora niti ulaziti u avion
ma mislim , totalna nebuloza
usput idiotizam je jer se prtljag kontrolise samo oko 50 % efikasnosti , tacnije cargo
i ovdje nije point o tehnologiji vec o maltretiranju ljudi , ljudima zavlace ruke u gace , djeci oduzimaju igracke , invalide izbacuju iz invalidskih kolica , jok ! dijetetu nije trauma kada ga strana teta ili ciko u plasticnim rukavicama dira po genitalijama ?
sta je vama ljudi !? pa gledajte snimke koje su postavili ocevici na YouTube
jesu li oni normalni ?
Amerikanci ocigledno takav zivot u paranoji ne zele
evo sada pred praznik Americki forumi bruje o tome , mnogi Amerikanci se odlucuju zbog toga za put automobilom ili vozom za praznike
nema diranja po genitalijama

ne odlucuju radi toga,ko ima,ice avionom , i tacka,autom je jefitnije :D
GAU 8

#31 Re: A gdje je tu granica?

Post by GAU 8 »

simpozijum delirijum wrote:
detroit-mercy wrote:
jefferson wrote:Ja fakat ne vidim cemu frka, osim sto su republikanci nasli razlog da seru po demokratama. Da su kojim slucajem republikanci na vlasti i demokrate se usprotivile, rekli bi ovi da je su demokrate "soft on terrorism."
Za tvoju informaciju simpozijum, onaj kreten sto je htio raznijeti avion iz Amsterdama umalo to nije ucinio, a vidio si sta je bilo sa printerima koji su poslani iz Jemena.
Ja sam kroz taj skener prosao jos u januaru u Amsterdamu, i niko se nije bunio, engo sad najednom digli frku u americi i to najokorjeli konzervativci koji bi sutra pola svijeta zapalili!
Simpozijum, ti jos u americi trpis hiperamerikance i placas porez ha?
U Amsterdamu nas pipali jos prije dvije tri godine pa se niko nije bunio. Sto volim ove zastitnike ljudskih sloboda, a da mu ko od familije nastrada u takvom avionu, prvi bi vristao sto se dovoljno nije pretresalo.
Opet da navedem, meni niti jedan pretres ne smeta, cak smatram pozeljnim. Jer kakvih sve budala ima, bolje je biti siguran.

e bas ste pametnjakovici , sticajem okolnosti sluzio sam JNA na vojno-civilnom aerodromu Pula , i kao ljubitelj i poznavatelj avijacije znam kada su letjelice najugrozenije na napad
bio sam i u patroli i u strazi ,,nikada belaja nismo imali niti usred turisticke sezone sa desetinama letova i civilnih i vojnih
zato sto "ozna sve dozna " ;-)

i pojednostavljeno imas najbolji sistem zastite a to je preventiva ( posao obavjestajaca onoga momenta kada kupis kartu )
imas prvi perimetar sigurnosti , kada ulazis na aerodrom bilo kojim prevoznim sredstvom , ( psi tragaci , agenti u civilu ) diskretno , putnici i to neprimjecuju , sve fura normala
drugi perimetar je u samom terminalu , video nadzor , cekiranje karata prtljag ide na skeniranje i tako dalje
prate se sumnjivi putnici ako ih ima po ponasanju ( Izraelski metod )
prodjes kroz vrata sa detektorom i sluzbenik usput samo mahne rucnim detektorom ne dodirujucu te i furaj dalje
ulazi u avion i sretan put
profesionalni teroristi ce unistiti avion na sto drugih nacina ako hoce ( necu da govorim da ne dajem ideju slucajno nekim budalama ) a da uopste ne prodje svu tu apsurdnu proceduru koja je je namijenjena samo zastrasivanju gradjana i zgrtanje para
meni niko nece zavlaciti ruke u gace ( osim moje djevojke :mrgreen: )
ali sta ja znam mozda vi imate druge sklonosti pa volite da vas pipaju svuda :lol:
Napokon neko realan.
realna do boli

#32 Re: A gdje je tu granica?

Post by realna do boli »

Proputovala sam pet kontinenata i nikada mi nije bio problem pristati na bilo koju kontrolu. Svaku sam smatrala normalnom i samo mi je povecavla osjecaj sigurnosti.
Ne bi mi bio problem ni goloj proci kroz kontrolu...ne smatram to ugrozavanjem moje privatnosti, znajucu koliko ljudi poremecenog uma hoda tu oko nas.
Desert Wind

#33 Re: A gdje je tu granica?

Post by Desert Wind »

realna do boli wrote:Proputovala sam pet kontinenata i nikada mi nije bio problem pristati na bilo koju kontrolu. Svaku sam smatrala normalnom i samo mi je povecavla osjecaj sigurnosti.
Ne bi mi bio problem ni goloj proci kroz kontrolu...ne smatram to ugrozavanjem moje privatnosti, znajucu koliko ljudi poremecenog uma hoda tu oko nas.
Nemoj ti plaho vjerovat u pricu da "budale unose exploziv" u avion za neku stvar - prije ce exploziv instaliran u avion od strane istih onih koji milijarde zgrcu na tom strahu. :wink: 8-) ;-)

Al' dje ce to ba - ma kakvi - ne'a sanse.... To su fini posteni i casni ljudi :wink:

Vjeruj i dalje..... Al' prije toga malo proguglaj slike sprzenih beba i djece fosfornim i -U CBUom.
statix

#34 Re: A gdje je tu granica?

Post by statix »

Mene su u Amasterdamu, par mjeseci iza 9/11 skinuli di bokserica, a vidio sam da i bebu, imala je mozda dvije godine, rove dok place. Medjutim, i na hrvatskoj granici su me znali i gore roviti, zbog sumnje za posjedovanje droge :D , tako da mi je ono mozda i lakse prihvatiljivo.
GAU 8

#35 Re: A gdje je tu granica?

Post by GAU 8 »

statix wrote:Mene su u Amasterdamu, par mjeseci iza 9/11 skinuli di bokserica, a vidio sam da i bebu, imala je mozda dvije godine, rove dok place. Medjutim, i na hrvatskoj granici su me znali i gore roviti, zbog sumnje za posjedovanje droge :D , tako da mi je ono mozda i lakse prihvatiljivo.
Ne bi oni tebe dzaba. Meni je to suhveli, te se ide u Amsterdam, a onda te i jedni i drugi izrove do kože ;D
realna do boli

#36 Re: A gdje je tu granica?

Post by realna do boli »

Sigurno da ljudima koji cesto lete i cesto su izlozeni raznoraznim zracenjima nije svejedno prolaziti takve kontrole, tu se slazemo, ali nekakva kontrola mora postojati radi onih sitnih dusa koje iz ko zna kojih razloga smatraju da je fazon napraviti neku saborazu.
O onim pravim teroristickim grupama ne vrijedi ovdje raspravljati, oni su drugi par rukava.
Negdje se mora pronaci kompromis, jer mi ljudi smo cudni, ako nema kontrole ..svasta nam pada na pamet :D
alica.k

#37 Re: A gdje je tu granica?

Post by alica.k »

simpozijum delirijum wrote:bit ce "najzabavnije" kada se ovih skenera docepaju Balkanski krkani na aerodromima
ti fakat nisi bas...kazem ti ovo zato sto mislim da bi cak i u jednoj bosni zaposlili odgovorne ljude na tim skenerima. jbt, koja paranoja...
ljubav_aha

#38 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

Desert Wind wrote:
realna do boli wrote:Proputovala sam pet kontinenata i nikada mi nije bio problem pristati na bilo koju kontrolu. Svaku sam smatrala normalnom i samo mi je povecavla osjecaj sigurnosti.
Nemoj ti plaho vjerovat u pricu da "budale unose exploziv" u avion za neku stvar - prije ce exploziv instaliran u avion od strane istih onih koji milijarde zgrcu na tom strahu. :wink: 8-) ;-)

Al' dje ce to ba - ma kakvi - ne'a sanse.... To su fini posteni i casni ljudi :wink:

Vjeruj i dalje..... Al' prije toga malo proguglaj slike sprzenih beba i djece fosfornim i -U CBUom.
realna do boli :thumbup:

Desert wind,kad nisu postojale takve kontorle,pristup i rizik takovj vrsti kriminala je bio znatno visi/vec,niko ne garatnira da nije nesto ubaceno u avion tokom maintnace aviona i slicno
slobodni armirach

#39 Re: A gdje je tu granica?

Post by slobodni armirach »

kakav narod, takva vlast

zalosno sta se radi od djece,..
ali kako je vecina programirana, histerija od svakog, ne cude me.
jesuli im proradili oni FEMA kampovi
ljubav_aha

#40 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

slobodni armirach wrote:kakav narod, takva vlast

:-)

imas li bolju ideju genijalac :D
slobodni armirach

#41 Re: A gdje je tu granica?

Post by slobodni armirach »

jesili majka?
poznanik

#42 Re: A gdje je tu granica?

Post by poznanik »

ljubav_aha wrote:
Koliko žestoko braniš ovaj način provjere putnika, a uz to neke čak i ponižavaš i ismijavaš, stičem utisak kao da imaš neke koristi od tih pregleda :(

Naravno da nemaš, ali mi je zanimljiv tvoj način prihvatanja pravila, liči na hod slijepca bez svog štapa koji vjeruje svemu što mu se kaže. Asimilacija je čudo :-)
covjece treba provjeriti i mrtvace u kovcezima koji se prezove sa prtljagom :-D

SVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
ljubav_aha

#43 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

slobodni armirach wrote:jesili majka?
nisam,ali sam odlicna sa djecom :-D ne brigaj,ima iskustva u radu sa djecom :-D
ljubav_aha

#44 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

poznanik wrote:
ljubav_aha wrote:
Koliko žestoko braniš ovaj način provjere putnika, a uz to neke čak i ponižavaš i ismijavaš, stičem utisak kao da imaš neke koristi od tih pregleda :(

Naravno da nemaš, ali mi je zanimljiv tvoj način prihvatanja pravila, liči na hod slijepca bez svog štapa koji vjeruje svemu što mu se kaže. Asimilacija je čudo :-)
covjece treba provjeriti i mrtvace u kovcezima koji se prezove sa prtljagom :-D

SVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
jer vrlo malo znas sto se desava ispod aerodroma :D
poznanik

#45 Re: A gdje je tu granica?

Post by poznanik »

ljubav_aha wrote:jer vrlo malo znas sto se desava ispod aerodroma :D
Ne znam ništa! Zato ti i prigovaram, jer je sebično imati te informacije i pisati "s visine". Podijeli i s nama svoja saznanja, možda rasprava krene u drugom toku...
ljubav_aha

#46 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

poznanik wrote:
Ne znam ništa! Zato ti i prigovaram, jer je sebično imati te informacije i pisati "s visine". Podijeli i s nama svoja saznanja, možda rasprava krene u drugom toku...
nema problema,pisat cu opsirnije o tome veceras :-D
ljubav_aha

#47 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

TSA sluzbena stranica
otvorite link sa instrukcijama :

http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/ ... index.shtm

If your child becomes uncomfortable or upset, security officers will consult you about the best way to relieve your child's concern.

upozorenje: prije 2 godine tip je zaboravio ugasiti mobitel,koji je ostavio u prtljazi, a mobitel je aktivirao protu-pozarni alarm

ne postoji 100 % garancija
ljubav_aha

#48 Re: A gdje je tu granica?

Post by ljubav_aha »

poznanik wrote:

primjer sarajevskog tunela-muzeja,da li je uospte taj tunel pod kontorlom :?:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#49 Re: A gdje je tu granica?

Post by PipiDugaDevetka »

ljubav_aha wrote: primjer sarajevskog tunela-muzeja,da li je uospte taj tunel pod kontorlom :?:
Prokopana su dva tunela tokom rata. Jedan nije nikada bio korišten. Čini mi se da su obadva tunela zatrpana betonom ili nekako drugačije, a ''muzej'' je privatni, te se razlikuje od stvarnog izgleda tunela koji je korišten tokom rata.
Čini mi se da je i ulaz u sam tunel bio pokraj druge kuće, a ne kod kuće Kolar Bajre( Za ovo nisam siguran jer nisam prolazio kroz tunel tokom rata).
harisl

#50 Re: A gdje je tu granica?

Post by harisl »

Nemam nesto puno protiv ovih pregleda (ni za ni protiv), prosao sam kroz onaj skener u Amsterdamu (i tete su se smjeskale, pa mi je bilo neprijatno. Mozda nije meni, ali opet...).
Jedino mi nije jasno zasto se avionima poklanja toliko paznje - ako neko vec zeli da ubije 100 ljudi moze komforno usetati u bilo koji shoping centar. Amerikanci mogu da ne lete, ali bez shopinga nemaju nikakvih sansi...
U junu su me 'prepipavali' u Detroitu i nije bilo strasno i bilo je brzo (mozda su mi se i none bile malko uscule). E sada su izgleda promijenili nacin 'prepipavanja' - prije je bilo gornjim dijelom sake (suprotno od dlana), a sada izgleda bas dlanom. I to je tada bilo po principu 'slucajnog uzorka' (nista nije zvonilo, nego jednostavno je bilo 'haj ti vamo').
Koliko znam, od tih 400-i-kusur aerodroma, 60-i-kusur imaju ove skenere, a na ostalima se 'prepipava'.
Post Reply