90% bosanaca su sufije!!?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
necko_sa

#176 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by necko_sa »

Mislim da je komentar suvisan. Nase sufije su nesto malo blazi od ovih.

Ovo sto cine ljudi sa postavljenih video materijala, nas Poslanik s.a.w.s nije cinio...
necko_sa

#177 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by necko_sa »

Last edited by necko_sa on 28/04/2010 01:30, edited 1 time in total.
meri...

#178 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by meri... »

nashe sufije su dosta blaže od ovih..
haqqlberry

#179 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

Naše vehabije su dosta blaže od ovih:

haqqlberry

#180 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

Ovo Poslanik s.a.v.s. nije radio.

theTruePath

#181 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by theTruePath »

haqqlberry wrote:Naše vehabije su dosta blaže od ovih:

kako su oni vehabije? ja ovdje vidim samo arape,..vehabizam je forma islama,a ne nacina i kultura neka

vehabizam zabranjuje muziku,a ovi plesu,to je isto kao kad bi neko prikazao bosnjaka dok pije alkohol i rekao..eto vidi sta sunni islam dozvoljava?
haqqlberry

#182 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

A tu smo :-)

A na onim videima su kao ortodoksne sufije ???
theTruePath

#183 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by theTruePath »

ma on je postavio neki vid vjerskog rituala a ti si postavio klip s neke arapske feste,u kojoj islama nema ni u mislima ljudi.To je razlika

mada ja nisam ni za vehabizam ni za sufizam,ja sam jednostavno musliman
haqqlberry

#184 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

theTruePath wrote:ma on je postavio neki vid vjerskog rituala a ti si postavio klip s neke arapske feste,u kojoj islama nema ni u mislima ljudi.To je razlika

mada ja nisam ni za vehabizam ni za sufizam,ja sam jednostavno musliman
Ama taman da rade ne znam šta, taj video se postavlja već godinama po forumima i poistovjećuje se sa sufijama.

Pa ako su ono sufije, onda su ovo vehabije.
atko

#185 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by atko »

ja naziva teme ... a sta su katolici bosanci ili pravoslaci bosanci ... u koje sufije njih da strpamo ... posto haman sve bosance strpa u muslimane ??? :-)

Samo nek se palamudi haj baaa :-) :-) :-)

btw ... cuj merlin sufija :lol: ... to kod sufija dozvoljeno druzenje sa colom u vinoteKi :D ... fina neka sekta :lol:
theTruePath

#186 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by theTruePath »

atko wrote:ja naziva teme ... a sta su katolici bosanci ili pravoslaci bosanci ... u koje sufije njih da strpamo ... posto haman sve bosance strpa u muslimane ??? :-)

btw ... cuj merlin sufija :lol: ... to kod sufija dozvoljeno druzenje sa colom u vinoteKi :D ... fina neka sekta :lol:

to su hrvati i srbi ,,,nemoj da te tuze :lol:
Dino Merlin je sufija,to je opce poznato,ja mislim i Hari Varesanovic..kao i mnogi iz bh estrade,,sufizam je liberalna struja islama...znam za jednu pjevacicu koja ide u tekiju,a nije ni pokrivena..
haqqlberry

#187 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

theTruePath wrote:
atko wrote:ja naziva teme ... a sta su katolici bosanci ili pravoslaci bosanci ... u koje sufije njih da strpamo ... posto haman sve bosance strpa u muslimane ??? :-)

Dino Merlin je sufija,to je opce poznato,ja mislim i Hari Varesanovic..kao i mnogi iz bh estrade,,sufizam je liberalna struja islama...znam za jednu pjevacicu koja ide u tekiju,a nije ni pokrivena..
Nevjerovatno :-)

A po čemu su oni to sufije ???
theTruePath

#188 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by theTruePath »

haqqlberry wrote:
theTruePath wrote:

Nevjerovatno :-)

A po čemu su oni to sufije ???

pa po tome sto kazu da su sufije'

sta si ti haqqo,neki haridzijski sufija,svakome osporavas sufizam 8-)
haqqlberry

#189 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

@theTruePath

Ja znam bruku likova koji za sebe tvrde da su selefije a još se nisu skinuli sa lahkih droga.
ikrime

#190 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by ikrime »

Ma lomi ga...

još samo fali onaj "džamp džamp klip" derviša ( kao odgovor na ovaj zadnji ) i amtosfera će doživjeti usijanje - ko na love parade-u

Blagoš nama
SenQ

#191 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by SenQ »

:lol: :lol: :lol:

E jes vala. Daj ohanite malo.
haqqlberry

#192 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

ikrime wrote:Ma lomi ga...

još samo fali onaj "džamp džamp klip" derviša ( kao odgovor na ovaj zadnji ) i amtosfera će doživjeti usijanje - ko na love parade-u

Blagoš nama
Znaš kako kaže moj ahbab koji ima malo problema sa PTSP-om. "Ko tebi šamar ti njemu sijaset nekontrolisanih udaraca u predio pleksusa."

8-)
ikrime

#193 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by ikrime »

haqqlberry wrote:

Blagoš nama
Znaš kako kaže moj ahbab koji ima malo problema sa PTSP-om. "Ko tebi šamar ti njemu sijaset nekontrolisanih udaraca u predio pleksusa."

8-)
ključne riječi

----

da mu Allah swt olakša. amin!
haqqlberry

#194 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

ikrime wrote:
haqqlberry wrote:

Blagoš nama

8-)
ključne riječi

----

da mu Allah swt olakša. amin!
A kako ti reaguješ na šamar? Kruhom ??
haqqlberry

#195 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by haqqlberry »

Necko je postavio nekakve bolesne budale koje jedu svoj izmet i imedju tih snimaka je neko ubacio slike šejh Nazim Haqqanija. Kakva je to podlost i zlo ?

Ne vidjeh ikrime da si osudio to?
ikrime

#196 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by ikrime »

A kako ti reaguješ na šamar? Kruhom ??
maj gerijem, uglavnom. Zavisi od situacije. Ne vidim povezanost.

Nemam pojma, ali meni je bilo baš godra na temi o vehabizmu kad su mi podastirali slične klipove, članke, itd. boguml-8 mi je i danas najdraži forumaš :D

Mogao si onaj klip diskreditovati u deset rečenica, i kapak. Ako ti je već bilo do odbrane sufizma . Ovako bezveze... korida....
ikrime

#197 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by ikrime »

haqqlberry wrote:Necko je postavio nekakve bolesne budale koje jedu svoj izmet i imedju tih snimaka je neko ubacio slike šejh Nazim Haqqanija. Kakva je to podlost i zlo ?

Ne vidjeh ikrime da si osudio to?
Moj post prije se odnosio na oba klipa, i na takav način dijaloga - ako se to uopšte tako može definisiati. Moj stav je jasan glede sufizma, u par navrata sam i pisao, ovi malo "stariji" članovi su upoznati gdje ja stojim kad je sufizam/sufije upitanju. Ta sufija mi na avataru.
ikrime

#198 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by ikrime »

Još da dodam, da ne ispa'ne da ja nekom nešto s visoka pametujem i sl. Nego mi je jednostavno muka od ovakvih međumislimanskih utakmica .... Na koji god forum dođem isto...eto, otud i moja reakcija, ap nek shvati kakogod ko hoće
manki

#199 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by manki »

Okan´te se vjere Bog vam daVo, barem na forumima, ništa dobro na svijetu nisu donijele, osim ratova. :zzzz:
ikrime

#200 Re: 90% bosanaca su sufije!!?

Post by ikrime »

manki wrote:Okan´te se vjere Bog vam dao, barem na forumima, ništa dobro na svijetu nisu donijele osim ratova. :zzzz:
al nama je kul ratovat...što bi se kanili...nego, đe živiš da te dekapitiram nabrzinu.

edit: da dodam za svaki slučaj i smajli - živimo u opasnom vremenu, evo ga: :D
Post Reply