90% bosanaca su sufije!!?
-
necko_sa
#176 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Mislim da je komentar suvisan. Nase sufije su nesto malo blazi od ovih.
Ovo sto cine ljudi sa postavljenih video materijala, nas Poslanik s.a.w.s nije cinio...
-
necko_sa
#177 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8jIUExQy ... re=related[/youtube]
Last edited by necko_sa on 28/04/2010 01:30, edited 1 time in total.
-
meri...
#178 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
nashe sufije su dosta blaže od ovih..
- haqqlberry
#179 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Naše vehabije su dosta blaže od ovih:
- haqqlberry
#180 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Ovo Poslanik s.a.v.s. nije radio.
-
theTruePath
#181 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
haqqlberry wrote:Naše vehabije su dosta blaže od ovih:
kako su oni vehabije? ja ovdje vidim samo arape,..vehabizam je forma islama,a ne nacina i kultura neka
vehabizam zabranjuje muziku,a ovi plesu,to je isto kao kad bi neko prikazao bosnjaka dok pije alkohol i rekao..eto vidi sta sunni islam dozvoljava?
- haqqlberry
#182 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
A tu smo
A na onim videima su kao ortodoksne sufije ???
A na onim videima su kao ortodoksne sufije ???
-
theTruePath
#183 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
ma on je postavio neki vid vjerskog rituala a ti si postavio klip s neke arapske feste,u kojoj islama nema ni u mislima ljudi.To je razlika
mada ja nisam ni za vehabizam ni za sufizam,ja sam jednostavno musliman
- haqqlberry
#184 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Ama taman da rade ne znam šta, taj video se postavlja već godinama po forumima i poistovjećuje se sa sufijama.theTruePath wrote:ma on je postavio neki vid vjerskog rituala a ti si postavio klip s neke arapske feste,u kojoj islama nema ni u mislima ljudi.To je razlika
Pa ako su ono sufije, onda su ovo vehabije.
- atko
#185 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
ja naziva teme ... a sta su katolici bosanci ili pravoslaci bosanci ... u koje sufije njih da strpamo ... posto haman sve bosance strpa u muslimane ???
Samo nek se palamudi haj baaa
btw ... cuj merlin sufija
... to kod sufija dozvoljeno druzenje sa colom u vinoteKi
... fina neka sekta 
Samo nek se palamudi haj baaa
btw ... cuj merlin sufija
-
theTruePath
#186 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
atko wrote:ja naziva teme ... a sta su katolici bosanci ili pravoslaci bosanci ... u koje sufije njih da strpamo ... posto haman sve bosance strpa u muslimane ???![]()
Samo nek se palamudi haj baaa![]()
![]()
![]()
btw ... cuj merlin sufija... to kod sufija dozvoljeno druzenje sa colom u vinoteKi
... fina neka sekta
to su hrvati i srbi ,,,nemoj da te tuze
Dino Merlin je sufija,to je opce poznato,ja mislim i Hari Varesanovic..kao i mnogi iz bh estrade,,sufizam je liberalna struja islama...znam za jednu pjevacicu koja ide u tekiju,a nije ni pokrivena..
- haqqlberry
#187 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
NevjerovatnotheTruePath wrote:atko wrote:ja naziva teme ... a sta su katolici bosanci ili pravoslaci bosanci ... u koje sufije njih da strpamo ... posto haman sve bosance strpa u muslimane ???![]()
![]()
![]()
btw ... cuj merlin sufija... to kod sufija dozvoljeno druzenje sa colom u vinoteKi
... fina neka sekta
to su hrvati i srbi ,,,nemoj da te tuze![]()
Dino Merlin je sufija,to je opce poznato,ja mislim i Hari Varesanovic..kao i mnogi iz bh estrade,,sufizam je liberalna struja islama...znam za jednu pjevacicu koja ide u tekiju,a nije ni pokrivena..
A po čemu su oni to sufije ???
-
theTruePath
#188 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
haqqlberry wrote:NevjerovatnotheTruePath wrote:atko wrote:ja naziva teme ... a sta su katolici bosanci ili pravoslaci bosanci ... u koje sufije njih da strpamo ... posto haman sve bosance strpa u muslimane ???![]()
![]()
![]()
... fina neka sekta
to su hrvati i srbi ,,,nemoj da te tuze![]()
Dino Merlin je sufija,to je opce poznato,ja mislim i Hari Varesanovic..kao i mnogi iz bh estrade,,sufizam je liberalna struja islama...znam za jednu pjevacicu koja ide u tekiju,a nije ni pokrivena..![]()
A po čemu su oni to sufije ???
pa po tome sto kazu da su sufije'
sta si ti haqqo,neki haridzijski sufija,svakome osporavas sufizam
- haqqlberry
#189 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
@theTruePath
Ja znam bruku likova koji za sebe tvrde da su selefije a još se nisu skinuli sa lahkih droga.
Ja znam bruku likova koji za sebe tvrde da su selefije a još se nisu skinuli sa lahkih droga.
- ikrime
#190 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Ma lomi ga...
još samo fali onaj "džamp džamp klip" derviša ( kao odgovor na ovaj zadnji ) i amtosfera će doživjeti usijanje - ko na love parade-u
Blagoš nama
još samo fali onaj "džamp džamp klip" derviša ( kao odgovor na ovaj zadnji ) i amtosfera će doživjeti usijanje - ko na love parade-u
Blagoš nama
- SenQ
#191 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
E jes vala. Daj ohanite malo.
- haqqlberry
#192 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Znaš kako kaže moj ahbab koji ima malo problema sa PTSP-om. "Ko tebi šamar ti njemu sijaset nekontrolisanih udaraca u predio pleksusa."ikrime wrote:Ma lomi ga...
Blagoš nama
- ikrime
#193 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
ključne riječihaqqlberry wrote:Znaš kako kaže moj ahbab koji ima malo problema sa PTSP-om. "Ko tebi šamar ti njemu sijaset nekontrolisanih udaraca u predio pleksusa."ikrime wrote:Ma lomi ga...
Blagoš nama
----
da mu Allah swt olakša. amin!
- haqqlberry
#194 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
A kako ti reaguješ na šamar? Kruhom ??ikrime wrote:ključne riječihaqqlberry wrote:Znaš kako kaže moj ahbab koji ima malo problema sa PTSP-om. "Ko tebi šamar ti njemu sijaset nekontrolisanih udaraca u predio pleksusa."ikrime wrote:Ma lomi ga...
Blagoš nama
----
da mu Allah swt olakša. amin!
- haqqlberry
#195 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Necko je postavio nekakve bolesne budale koje jedu svoj izmet i imedju tih snimaka je neko ubacio slike šejh Nazim Haqqanija. Kakva je to podlost i zlo ?
Ne vidjeh ikrime da si osudio to?
- ikrime
#196 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
maj gerijem, uglavnom. Zavisi od situacije. Ne vidim povezanost.A kako ti reaguješ na šamar? Kruhom ??
Nemam pojma, ali meni je bilo baš godra na temi o vehabizmu kad su mi podastirali slične klipove, članke, itd. boguml-8 mi je i danas najdraži forumaš
Mogao si onaj klip diskreditovati u deset rečenica, i kapak. Ako ti je već bilo do odbrane sufizma . Ovako bezveze... korida....
- ikrime
#197 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Moj post prije se odnosio na oba klipa, i na takav način dijaloga - ako se to uopšte tako može definisiati. Moj stav je jasan glede sufizma, u par navrata sam i pisao, ovi malo "stariji" članovi su upoznati gdje ja stojim kad je sufizam/sufije upitanju. Ta sufija mi na avataru.haqqlberry wrote:Necko je postavio nekakve bolesne budale koje jedu svoj izmet i imedju tih snimaka je neko ubacio slike šejh Nazim Haqqanija. Kakva je to podlost i zlo ?
- ikrime
#198 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Još da dodam, da ne ispa'ne da ja nekom nešto s visoka pametujem i sl. Nego mi je jednostavno muka od ovakvih međumislimanskih utakmica .... Na koji god forum dođem isto...eto, otud i moja reakcija, ap nek shvati kakogod ko hoće
-
manki
#199 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Okan´te se vjere Bog vam daVo, barem na forumima, ništa dobro na svijetu nisu donijele, osim ratova. 
- ikrime
#200 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
al nama je kul ratovat...što bi se kanili...nego, đe živiš da te dekapitiram nabrzinu.manki wrote:Okan´te se vjere Bog vam dao, barem na forumima, ništa dobro na svijetu nisu donijele osim ratova.
edit: da dodam za svaki slučaj i smajli - živimo u opasnom vremenu, evo ga: