I onda nas proglase ovcama.....svasta...umro je mostar wrote:i dok narodu hodze budu govorile da glasa predsjednik drzave ce im bit Paravac. Prvi put su im hodze govorile kako da glasaju pa je narod izabrao karadzica, drugi put hodze govorile, pa narod izabrao Krajisnika, treci put Hodze govorile pa narod izabrao banjca, cetvrti put hodze nisu bile tako efikasne, peti put hodze govorile, pa narod izabrao Sarovica i Paravca.
Ocito da hodze nemaju pojma sa politikom tj prave se da nemaju pojma, a svaki hodze vise voli Sarvicevo i Paravcevo govno nego Lagumdzijin peksimet, jer jednostavno dok je Paravca i dzamija ce biti jaka i hodze ce se pitat i mjesat u politiku i svugdje gdje ne treba, a to im direktno donosi profit. Ja hodze razumijem, ali ne razumijem narod.
60 MINUTA LAGUMDZIJA VS TERZIC
Moderator: anex
- stella_k
- Vodenjak
Sto je najgore - ja se sa ovim u potpunosti slazem i iste strahove imam!addem wrote:Ja sam simpatizer ove Zemlje. Stranke su samo opcije u demokratskom svijetu, nesto sto covjek treba da izabere. SDP je druga opcija i jedina realna koja je u stanju da napravi promjene. Ova mi se vlast ne svidja i volio bi da ode na sljedecim izborima. Zlaja je ljudi najveci AS koalicije. Pa hodze vaze po cijeloj Bosni protiv njega ( znaci i protiv SDP-a), i vi kontate da ce biti promjena. Zivi bili pa vidjeli!!! Ja mozda grijesim al vrijeme ce pokazati i vama i meni. Ja sam skeptican da ce biti promjena. U RS-u mozda uzme Dodik, al federacija i dalje bastion SDA-HDZ.Vodenjak wrote:A sta tebe briga za tim kako ce i sta da se desi u SDP-u?addem wrote:Zlaja treba da prepusti mjesto KOMSICU IL HADZICU, ako izgubi izbore. U slucaju da ne dodje na vlast treba brate da se povuce iz politike i sacuva dostojanstvo. Mislim da je to trebao da uradi i prije, al eto.
To je stvar stranke, njenih simpatizera, clanova, rukovodstva!
Ti nisi nista od toga i zato - ohladi!
Ne ljuti se, ali tako je, jegi ba!
I to odavno!
-
mostarac
i ti predlazes da SDP-u islamska zajednica i AVAZ biraju predsjednika. Mi smo se odlucili da to ne dozvolimo, makar nikad ne dosli na vlast, a narod nek cita i dalje AVAZ i slusa hodze. Ako narodu nije lose, Lagumdziji (koji je predmet rasrpave) je jos manje.addem wrote:umro je mostar wrote:pa sve dok narodu hodze budu govorile kako da glasa, a ne bude narod glasao sam i ne treba da ga vodi niko neko Adnan Terzicaddem wrote: Ja sam simpatizer ove Zemlje. Stranke su samo opcije u demokratskom svijetu, nesto sto covjek treba da izabere. SDP je druga opcija i jedina realna koja je u stanju da napravi promjene. Ova mi se vlast ne svidja i volio bi da ode na sljedecim izborima. Zlaja je ljudi najveci AS koalicije. Pa hodze vaze po cijeloj Bosni protiv njega ( znaci i protiv SDP-a), i vi kontate da ce biti promjena. Zivi bili pa vidjeli!!! Ja mozda grijesim al vrijeme ce pokazati i vama i meni. Ja sam skeptican da ce biti promjena. U RS-u mozda uzme Dodik, al federacija i dalje bastion SDA-HDZ.
Ja zato i govorim da nece biti promjene da SDP sa Zlajom na celu nema sanse. Sta ti je ima AVAZ imas IZ protiv sebe. Zbog toga je SDP izgubio vec 2 puta izbore, zbog toga ce izgubiti jos jedne. I to je tragicno. Ja se smijem kladiti da je IZ BiH vodi najjacu propagandnu misiju pred izbore. Al kazem zivi bili pa vidjeli sta ce biti u oktobru. Ako pobjedmo ja kazem Mostar ti si genije i izvinim se za sve sto sam do sad rekao. Ako izgubimo bilo bi kulturno da se izvines ti meni.
- addem
Ne nego predlazem da dodje novi covjek koji ce znati da izgladi odnose sa IZ. To Zlaja nije u stanju 100%. Milosevic je u srbiji pao tek kad je patrijarh otvoreno stao protiv njega, Bus je izbore u Americi dobio zahvaljujuci podrsci konzervativnih krscanskih grupacija. A ti ako kontas da ce narod u BiH prestati da vjeruje u Boga preko noci i prestati da slusa Hodze opasno si u zabludi. Al opet kazem sve cemo vidjeti. Ja mislim da bez neutralnosti IZ ili bez neke blage podrske SDP nema sanse.umro je mostar wrote:i ti predlazes da SDP-u islamska zajednica i AVAZ biraju predsjednika. Mi smo se odlucili da to ne dozvolimo, makar nikad ne dosli na vlast, a narod nek cita i dalje AVAZ i slusa hodze. Ako narodu nije lose, Lagumdziji (koji je predmet rasrpave) je jos manje.addem wrote:umro je mostar wrote: pa sve dok narodu hodze budu govorile kako da glasa, a ne bude narod glasao sam i ne treba da ga vodi niko neko Adnan Terzic
Ja zato i govorim da nece biti promjene da SDP sa Zlajom na celu nema sanse. Sta ti je ima AVAZ imas IZ protiv sebe. Zbog toga je SDP izgubio vec 2 puta izbore, zbog toga ce izgubiti jos jedne. I to je tragicno. Ja se smijem kladiti da je IZ BiH vodi najjacu propagandnu misiju pred izbore. Al kazem zivi bili pa vidjeli sta ce biti u oktobru. Ako pobjedmo ja kazem Mostar ti si genije i izvinim se za sve sto sam do sad rekao. Ako izgubimo bilo bi kulturno da se izvines ti meni.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ovo je za mene bio jedan zastrasujuci kruzok ljudi od koji se dvojica nazivaju expertima za ekonomiju sto je vise nego zastrasujuce pogotovo ako se jedan zove Zlatko Hurtic i druge dvojke, politicara, kojima se razgovor zamalo pretovorio u raspravu koju mozemo vidjeti na fudbalskim utakmicama izmedju navijaca dva kluba. Pozicija i opozicija. Strasno.
PDV je nesto sto se mora uvesti u BiH i to sto baljezga Terzic da je njegova vlada zasluzna za to moze objesiti macku o rep. Da nije bilo strahovitih pritisaka stranaca od tog PDV-a ne bi bilo nista. Stope PDV-a? Pa pocnimo kopirati od onih sto valjaju a ne od onih sto ne valjaju. Ako u izuzetno ekonomski jakoj Evropi postoje razlicite stope ne znam koga mi glumimo. Terzic je macak koji zna da manipulise ljudima a Hurtic jedva docekao da isprica pricu koju je nabubao negdje iz knjiga jer biti expert za ekonomiju a ne imati iza sebe niti jedan produkt primjene ekonomije je isto kao i biti vrhunski trener a nikada ne voditi niti jednu ekipu.
Zlatko sve vise postaje mahalas a sve manje covjek kojeg treba respektovati ali i takav je nasao najjednostavnije rjesenje. Evo racuna sada i hajmo donjeti racune polovinom januara za iste proizvode pa da vidimo ko laze a ko dobro racuna. Meni licno Terza nije mrzak jer on pokusava da nesto napravi i u tim pokusajima ponekad i dobrano zabrlja a ekonomija mu je iskreno receno jedan veliki X.
I na kraju Zlatko Hurtic i te kako jeste podkivan od stranaca a to Terza i te kako dobro zna jer covjek je radio u svjetskoj banci sa rezultatima koji su =0. Zato i jeste vjerovatno savjetnik Terzicu jer njemu moze valjati nebuloze. Odbrojavanje pocinje, tu smo za koji dan sa stopom od 17% pa kom opanci kom obojci ali zato mi imamo experte za ekonomiju i politicare za experte i nicega se ne bojimo.
Zivjeli i sretna nam Nova 2347 (17% uracunato).
PDV je nesto sto se mora uvesti u BiH i to sto baljezga Terzic da je njegova vlada zasluzna za to moze objesiti macku o rep. Da nije bilo strahovitih pritisaka stranaca od tog PDV-a ne bi bilo nista. Stope PDV-a? Pa pocnimo kopirati od onih sto valjaju a ne od onih sto ne valjaju. Ako u izuzetno ekonomski jakoj Evropi postoje razlicite stope ne znam koga mi glumimo. Terzic je macak koji zna da manipulise ljudima a Hurtic jedva docekao da isprica pricu koju je nabubao negdje iz knjiga jer biti expert za ekonomiju a ne imati iza sebe niti jedan produkt primjene ekonomije je isto kao i biti vrhunski trener a nikada ne voditi niti jednu ekipu.
Zlatko sve vise postaje mahalas a sve manje covjek kojeg treba respektovati ali i takav je nasao najjednostavnije rjesenje. Evo racuna sada i hajmo donjeti racune polovinom januara za iste proizvode pa da vidimo ko laze a ko dobro racuna. Meni licno Terza nije mrzak jer on pokusava da nesto napravi i u tim pokusajima ponekad i dobrano zabrlja a ekonomija mu je iskreno receno jedan veliki X.
I na kraju Zlatko Hurtic i te kako jeste podkivan od stranaca a to Terza i te kako dobro zna jer covjek je radio u svjetskoj banci sa rezultatima koji su =0. Zato i jeste vjerovatno savjetnik Terzicu jer njemu moze valjati nebuloze. Odbrojavanje pocinje, tu smo za koji dan sa stopom od 17% pa kom opanci kom obojci ali zato mi imamo experte za ekonomiju i politicare za experte i nicega se ne bojimo.
Zivjeli i sretna nam Nova 2347 (17% uracunato).
-
mostarac
te neutralnosti nije bilo ni 2000. pa SDP osvoji 245.000 glasova. Dakle nije do hodza, a nema sta SDP gradit ovakve ili onakve odnose sa IZ. Nast stav je jasan i iskazan u programu partije. Vjera mora biti u svim segmentima odvojena od drzave i tu nema diskusije.addem wrote:Ne nego predlazem da dodje novi covjek koji ce znati da izgladi odnose sa IZ. To Zlaja nije u stanju 100%. Milosevic je u srbiji pao tek kad je patrijarh otvoreno stao protiv njega, Bus je izbore u Americi dobio zahvaljujuci podrsci konzervativnih krscanskih grupacija. A ti ako kontas da ce narod u BiH prestati da vjeruje u Boga preko noci i prestati da slusa Hodze opasno si u zabludi. Al opet kazem sve cemo vidjeti. Ja mislim da bez neutralnosti IZ ili bez neke blage podrske SDP nema sanse.umro je mostar wrote:i ti predlazes da SDP-u islamska zajednica i AVAZ biraju predsjednika. Mi smo se odlucili da to ne dozvolimo, makar nikad ne dosli na vlast, a narod nek cita i dalje AVAZ i slusa hodze. Ako narodu nije lose, Lagumdziji (koji je predmet rasrpave) je jos manje.addem wrote:
- addem
2000 je Avaz izvrsio potpunu ofanzivu na SDA i Bicakcica zarad ogromnih interesa ekonomskih. Sjeti se kako je zlaja predstavljan tada u avazu, kao najveca nada i jedini spas. LJudi jel se vi sjecate kako je avaz nekad drugacije pisao o lagumdziji. Mozda sam fakat poludio.
- addem
I 2000 islamska zajednica je bila neutralna. Nije vazila za SDA. Mostar jarane najbolje je da sacekamo pa cemo vidjeti jesi li ti upravu. Ja nikad ne iskljucujem mogucnost da ja grijesim, mozes ti traziti argumente, ja cijenim da stojis iza Lagumdzije, al bi volio da i ti cijenis sto ja ne stojim.
-
mostarac
Izvini ali ti nama pokusavas reci da bi u ovoj drzavi Avaz (nastao najokorjelijim kriminalnim putevima) trebao postavljati i smjenjivati vlast i diktirati kako se u njoj zivi i da bi se mi tome trebali pokoriti. zasto ne bi uradili jednostavniju stvar, a to je ispitati zasto Avaz to radi (a svi zanmo zasto a to je da bi zastitito kriminal svog valsnika) a onda kad dokazemo taj kriminal zatvorit avaz u smislu ne da gusimo slobodu stampe, nego da se avazovstina jednom ztauvijek iskorjeni iz BH novinarstva, a SDP ce ove izbore sigurno dobiti jer ce ljudi biti gladni i hodze koje vaze mogu vaziti kako god hoce, ali protiv gladnih stomaka ne mogu, iako smo u dzamiji na mihrivodama imali i te svijetle primjere gdje je hodza govorio da ne vjeruju vjernici svojim praznim stomacima nego da vjeruju njemu i da je bolje pravit dzamije nego fabrike. Ja hodzu ne osudjujem, jer moze mu se a ispred sebe ima budale, ali nece to uvijek tako bit, jer u ovoj zemlji je puno vise ljudi koji ne pohode bogomolje nego onih koji pohode. Na 1 sto ide u bogomolju dolazi najmanje 10' sto ne idu, pa onda i taj faktor hodza, fratara i popova i ne igra neku ulogu, a narod u ovoj zemlji je prestao vjerovati avazu i mislim da svaka rijec koju avaz sada napise protiv lagumdzije ima suprotan efekat od zeljenogaddem wrote:2000 je Avaz izvrsio potpunu ofanzivu na SDA i Bicakcica zarad ogromnih interesa ekonomskih. Sjeti se kako je zlaja predstavljan tada u avazu, kao najveca nada i jedini spas. LJudi jel se vi sjecate kako je avaz nekad drugacije pisao o lagumdziji. Mozda sam fakat poludio.
- Vodenjak
Polako Addeme...addem wrote:
Ne nego predlazem da dodje novi covjek koji ce znati da izgladi odnose sa IZ. To Zlaja nije u stanju 100%. Milosevic je u srbiji pao tek kad je patrijarh otvoreno stao protiv njega, Bus je izbore u Americi dobio zahvaljujuci podrsci konzervativnih krscanskih grupacija. A ti ako kontas da ce narod u BiH prestati da vjeruje u Boga preko noci i prestati da slusa Hodze opasno si u zabludi. Al opet kazem sve cemo vidjeti. Ja mislim da bez neutralnosti IZ ili bez neke blage podrske SDP nema sanse.
Mislis li da SDP treba da mijenja Zlatka jer se isti ne dopada hodzama?
Ne mislis li da je to malo previse za ocekivati pa makar i od efendijica sto se kocopere sa svojih mindera glumeci neku pamet, a u stvari su samo postari koji prenose ono sto im Centrala i presvijetli i prepametni Cericaga sufliraju?
Mislis li zaista da bi efendije prestale pljuvati po nekom drugom koji bi dosao umjesto Lagumdzije?
Manje rada a vise love i javasluka istima nece ponuditi nijedna druga politicka opcija osim ove koju podrzavaju.
I siguran budi da bi bili spremni popljuvati i nekog novog bozjeg poslanika kad bi se pojavio i rekao im da trebaju da se usute i po cijenu da im omiljena SDA padne sa vlasti!
Eto, TOLIKO su oni vjesnici i propovjedaci vjere na nasim prostorima!
A narod ih slijepo slusa jer narod je ovca i zaboravlja vazda da su hodze samo obicni sluzbenici i to uglavnom oni - nizerangirani referenti!
To sto je nas narod od istih napravio polubozanstva, iako se u dobrom dijelu radi o mafiozama kojima je drag samo njihov vlastiti dzep, je nesto sasvim drugo! To je kategorija ljudi (uz popove, naravno!) koja je najveci utajivac poreza u BiH i gotovo sve i jedan svakodnevno radi na crno!
Sve u svemu, Zlatko ne treba da se boji hodza vec zaslijepljnog i zatucanog naroda koji si dozvoljava da mu hodze odredjuju za koga ce glasati!
Iste su te hodze to uradile i 1990. pa vidi dokle smo dosli!
-
Amoniman
Vodenjak wrote:Polako Addeme...addem wrote:
Ne nego predlazem da dodje novi covjek koji ce znati da izgladi odnose sa IZ. To Zlaja nije u stanju 100%. Milosevic je u srbiji pao tek kad je patrijarh otvoreno stao protiv njega, Bus je izbore u Americi dobio zahvaljujuci podrsci konzervativnih krscanskih grupacija. A ti ako kontas da ce narod u BiH prestati da vjeruje u Boga preko noci i prestati da slusa Hodze opasno si u zabludi. Al opet kazem sve cemo vidjeti. Ja mislim da bez neutralnosti IZ ili bez neke blage podrske SDP nema sanse.
Mislis li da SDP treba da mijenja Zlatka jer se isti ne dopada hodzama?![]()
![]()
Ne mislis li da je to malo previse za ocekivati pa makar i od efendijica sto se kocopere sa svojih mindera glumeci neku pamet, a u stvari su samo postari koji prenose ono sto im Centrala i presvijetli i prepametni Cericaga sufliraju?
Mislis li zaista da bi efendije prestale pljuvati po nekom drugom koji bi dosao umjesto Lagumdzije?
Manje rada a vise love i javasluka istima nece ponuditi nijedna druga politicka opcija osim ove koju podrzavaju.
I siguran budi da bi bili spremni popljuvati i nekog novog bozjeg poslanika kad bi se pojavio i rekao im da trebaju da se usute i po cijenu da im omiljena SDA padne sa vlasti!
Eto, TOLIKO su oni vjesnici i propovjedaci vjere na nasim prostorima!
A narod ih slijepo slusa jer narod je ovca i zaboravlja vazda da su hodze samo obicni sluzbenici i to uglavnom oni - nizerangirani referenti!
To sto je nas narod od istih napravio polubozanstva, iako se u dobrom dijelu radi o mafiozama kojima je drag samo njihov vlastiti dzep, je nesto sasvim drugo! To je kategorija ljudi (uz popove, naravno!) koja je najveci utajivac poreza u BiH i gotovo sve i jedan svakodnevno radi na crno!
Sve u svemu, Zlatko ne treba da se boji hodza vec zaslijepljnog i zatucanog naroda koji si dozvoljava da mu hodze odredjuju za koga ce glasati!
Iste su te hodze to uradile i 1990. pa vidi dokle smo dosli!
Pa nemoj tako druze. Nisu sve efendije iste, ne glasaju sve efendije za SDA. Mozda Ceric i Spahic to isticu redovno na svojim hutbama, ali ima i dobrih efendija koji iskljucivo poucavaju vjernike o tome kako treba zivjeti i biti dobar covjek. Nisu nas efendije dovele do onoga sto je bilo, vec je to bilo nesto drugo. Ne poistovjecuj stvari. Nije 1% ljudi U BIH koji idu u dzamiju, ili mozda crkvu. Rijetko ko moze manipulisati tobom, ako si normalan i mozes razluciti sta je za tebe dobro a sta zlo.
Mozda da ides u neku od dzamija (ili bilo kakvu bogomolju) naucio bi nesto o cemu mozda nista i ne znas.
Ne kazem opet, da nema pokvarenih hodza. Zbog nekih koji su govorili to o cemu ti pricas, prestao sam odlaziti u dzamije u kojima su oni glavni imami. Pa postoji druga gdje je neki normalan predavac/efendija.
Mnoge stvari stoje koje si rekao, ali nemoj generalizovati stvari.
Pozdrav
-
kub lajkan
Ovo je potpuno tacno. I u buducnosti SDP nece moci isplivati na vrh ako se ne uspiju zakopati ratne sjekire sa (bar) nekim od "zakletih neprijatelja" - lopovskom IZ (cast izuzecima) ili beskrupuloznim Avazom. Narod bi tu mogao pomoci, ali tek za koju deceniju. Kad mu dodje iz guzice u glavu... Drugi faktor koji bi mogao pomoci zove se SUD. U verziji "ni po babu ni po stricevima"...addem wrote:2000 je Avaz izvrsio potpunu ofanzivu na SDA i Bicakcica zarad ogromnih interesa ekonomskih. Sjeti se kako je zlaja predstavljan tada u avazu, kao najveca nada i jedini spas. LJudi jel se vi sjecate kako je avaz nekad drugacije pisao o lagumdziji. Mozda sam fakat poludio.
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Mozda bi senjor Ramirezu lakse bilo razumijeti ako mu poruku moderatora prevedemo na spanski???ramo ramirez wrote:mozes li mi na pp obrazloziti?
-
kub lajkan
ramo ramirez wrote:mozes li mi na pp obrazloziti?

Faul u napadu...
-
digger
Kako te nije sramota? Od kuda li ti dolazis sa takvim nedostatkom humanosti, osjecanja, razumjevanja... Ni najveci primitivci koje sam sretao ne bi mogli tako nesto neljudski prevaliti preko jezika.addem wrote:Stella kad prvi covjek umre od gladi ja se ovdje tebi javno izvinem i kazem da si u pravu sve sto kazes.
-
faaka
Ma ja ne mogu Zlatka smislit. Ide mi na zivce skroz. Ne vidim njegovu obrazovanost ni u cemu ni u stilu oblacenja ni u govoru ni u gestikulaciji a kamoli u idejama. Izgleda mi strano nasem prosjecnom gradaninu. Nesto se puse. Ima kompleks sto je profesor pa treba biti pametniji od sviju. On misli da je BiH jedan Univerzitet a gradani njegovi studenti a da on upisuje ocjene.
Ne vjerujem da je Terzic toliko neobrazovan koliko ga pojedini zele predstaviti. Cini mi se da je zavrsio geodeziju. Po svojim stavovima mislim da covjek ima petlje i da je puno skromniji nego Zlatko. Mislim da je Terzic i privrzeniji narodu a Zlaja nesto puca visoko.
A kakvi sve debili predaju na univerzitetu i nose titulu doktorata mislim da Terzic uopce ne bi trebao patiti od toga.
Ne vjerujem da je Terzic toliko neobrazovan koliko ga pojedini zele predstaviti. Cini mi se da je zavrsio geodeziju. Po svojim stavovima mislim da covjek ima petlje i da je puno skromniji nego Zlatko. Mislim da je Terzic i privrzeniji narodu a Zlaja nesto puca visoko.
A kakvi sve debili predaju na univerzitetu i nose titulu doktorata mislim da Terzic uopce ne bi trebao patiti od toga.
- Fair Life
Nemas ti faaka pojma...
Terzic ga nije razumio ni kad mu se obracao ovim 'prizemnim' jezikom. Mislis li da bi mu mogao bilo sta objasniti da je s njim polemisao na akademskom nivou?
Koliko bi ga ti uspio tad razumjeti... kad ni ovako nisi skontao sustinu?
Terzic ga nije razumio ni kad mu se obracao ovim 'prizemnim' jezikom. Mislis li da bi mu mogao bilo sta objasniti da je s njim polemisao na akademskom nivou?
Koliko bi ga ti uspio tad razumjeti... kad ni ovako nisi skontao sustinu?
- Fair Life
Poskupljenja već izmakla kontroli...addem wrote:Jedva cekam da vidim ko ce to umrijeti od gladi poslije uvodjenja PDV-a.
Nemojte da zaboravite da ste najjeftiniji hljeb 96 i 97 iza rata placali po marku, ne zaboravite koliko su mlijeko i mlijecni proizvodi bili skuplji nego danas. NIko tada od gladi umro nije, a evo da sacekamo koji dan i da vidimo sta ce se dogoditi.
-
senada
terza profesionalni zemljomjerilac ...... a privrzen narodu.... dobar grobar.faaka wrote:Ne vjerujem da je Terzic toliko neobrazovan koliko ga pojedini zele predstaviti. Cini mi se da je zavrsio geodeziju. Po svojim stavovima mislim da covjek ima petlje i da je puno skromniji nego Zlatko. Mislim da je Terzic i privrzeniji narodu a Zlaja nesto puca visoko.
pod kontrolom nacionalnog pogrebnog drustva "sda" -
poskupljenja "izmakla kontroli"
-
edu
ne znam sta da boldiram od navedenog posta..sve mi je za 10..faaka wrote:Ma ja ne mogu Zlatka smislit. Ide mi na zivce skroz. Ne vidim njegovu obrazovanost ni u cemu ni u stilu oblacenja ni u govoru ni u gestikulaciji a kamoli u idejama. Izgleda mi strano nasem prosjecnom gradaninu. Nesto se puse. Ima kompleks sto je profesor pa treba biti pametniji od sviju. On misli da je BiH jedan Univerzitet a gradani njegovi studenti a da on upisuje ocjene.