arci wrote: Naime,evo o cemu se radi,prije par mjeseci postala sam suvlasnik
jedne velike farme (pilici,konji,krave i veeeeeeeelikiiii broj ovaca).
E sad,primjetila sam da imas krasan rukopis pa sam ti ,zapravo,
htjela ponuditi mjesto zapisnicara(znaci mozes u sjedecem,lezecem
polozaju,iliti jednostavno u hodu obavljati).Ono sto je jako bitno jeste
da dobro pratis koliko ovaca je na ispasi,koliko u toru,a koliko za
sisanje spremnih.

Jako sam pocastvovan tvojom ponudom da me odmah u svojoj firmi postavis na odgovorno mjesto i visoku funkciju zapisnicara. To posebno zato sto sam gledao u Zelenoj panorami (u kojoj je tema bila "Mustafina koza rekorderka") da se u firmama te vrste uvijek pocinje sa dna (polaganje sijena kravama i ovcama, "kidanje" djubreta, sisanje ovaca, timarenje krava, svakodnevno i cjelodnevno pjevusenje pjesmica za koje je dokazano da su drage kravljem uhu, pri cemu je jako bitno pogoditi tonalitet, tehnika se sastoji od polu-kroznosnog pjevanja i djelimicno oslobodjenih grlenih glasova: "hmmmmmmmmm-mmmm", pri cemu je zanimljiv narocito inteligentan pogled pjevaca i stoicka smirenost pjevaca, a sve to da bi krave bile raspolozene, da bi se preventivno djelovalo na njihovu muhanatost i, shodno tome, znatno blaze posljedice tzv. "obadanja"). Doduse, ja sam to vidio samo u toj emisiji, a ti iz licnog iskustva sigurno bolje znas

Upravo zato i cijenim sto si mi odmah ponudila visoko mjesto zapisnicara. Znam da znas da znam da znas da je put do zvjezdanog suvlasnistva posut trnjem, brabonjicima i balegom i zato ti jos jednom od srca hvala, jer mozda za neko tako odgovorno mjesto treba neki muuuuuuuuuuuuuuuu-skarcima sa vise iskustva na nizim polozajima, tj. neko ko je utvrdio gradivo. Ja tog iskustva nemam, sve i da tvoja firma odluci da organizuje kurs na kom bi ti bila instruktor. Eh, sad, moj rukopis, koji smatras tako posebnim, se cak ne zove ni kurziv ni italik, nego je puno cesci i puno neposebniji.
arci wrote:Posto si u startu odbio novac kao motivaciju,dosjetih se da pecena jagnjetina ne bi bila tako los prijedlog

:DJedino cu te morati razocarati po pitanju asistenata,
jer su diktafoni u modi

.Dobro razmisli,vidis ti samo koliko
kandidata vreba iz mraka

Novac kao motivaciju nisam odbio, jer je to mimo svakog poslovnog rezona. Odbio sam samo novac kao ISLJUCIVU motivaciju. Ja sam zelio reci da bih za dobru platu radio neki posao koji me privlaci, a ne dobro placen koji me ne privlaci. Jedino brojanje na koje bih pristao je brojanje para od prodaje tvoje citave firme i to bih uradio za proviziju od 10%.
Posto kandidati vrebaju iz mraka, upali svjetlo, pa dobro izaberi. Ja nisam ni u mraku, ni u toj predsoblju posla iza cijih vrata je brojanje marve.
SAd moram ici, topao pozdrav i zelja da nadjes odgovarajuceg kandidata i prenese na njeg svoj cijenjeni i na trzistu izrazito vrednovani know-how.