forel wrote:ime123 wrote:Gdje pise da je brnjica obavezan dio opreme.
A sve te scenarije koje si opisao odgovornom vlasniku sa psom na povodcu se ne mogu desiti. Vodam psa na povodcu ne prilazim sa njim drugim ljudima,psima i gotovo. Ko hoce da pridje sa psom ili bez nek pita ili nek pridje na svoju odgovornosto.
Brnjica je
sredstvo zastite, koja stiti da pas povrijedi druge.Znaci ja kad budem setao Vilsonovim, i ti naidjes sa svojim psom, ja pored tebe mogu proc ako te pitam ili da idem pa sta mi Bog da?Jel ima jos ''inteligentih stvari'' za izjavit?Povodac je sredstvo nadzora ne i
sredstvo zastite.
Ama kakve crne zaštite, šta se mota po tvojoj glavi da ti može uraditi nečiji pas na povodcu. Tjeraš li ljude da nose kondome kad se rukuju s tobom

mogo bi i to? Evo, obećavam pred svima, imaš stoju od mene, navedi mi primjer da je u Sarajevu pas na povodcu ničim izazvan napao slučajnog prolaznika i da je to sve dokumentovano. Govorim o napadu, a ne da je pas pogledao nekoga poprjeko, il nedo Bog, mahnuo repom, zacvilio, zalajao, gluho bilo. Čovječe, to se zove paranoja o čemu ti pričaš. Civilizuj se, pročitaj ponekad nešto, pogledaj Cesar Milana, pa skontaj kako ta životinja funkcionira.
Samo da se ogradim, pokretač teme mora ili platiti kaznu ili tražiti suočavanje na sudu. Ništa, pa ni pas ne može biti opravdanje za rušenje sistema.
Država u kojoj ljudi prijavljuju pse bez brnjice, a ne prijavljuju da u komšiluku otac svaku večer razbije ženu i troje djece k'o beba zvečku. Interesantno.
Upravo je ovo poenta, što se svako češe gdje ga svrbi. Haman ispadoše psi najveći problem i opasnost po dječicu, a kad ga njegovi biju onda ništa.
Neko spomenu selo i Pariz. Pariz je poznat kao najzasraniji grad na svijetu (ko je bio, vidio je a vjerovatno i ugazio), čak imaju i posebna komunalna vozila za skupljanje govanaca. Ne lupajte gluposti onako, informišite se prvo. Ispade u civiliziranom svijetu se cuke haman rađaju sa brnjicama i kake govna u celofanu.