3D TV i Dreambox 500

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
Ko to smat
Posts: 438
Joined: 13/05/2011 22:04

#1 3D TV i Dreambox 500

Post by Ko to smat » 17/06/2011 14:56

Imam jedno pitanje u vezi Dreamboxa i 3d tv.naime nabavio sam obadvoje e sad recimo ima dosta 3d demo kanala i oni mi rade regularno kao i naprimjer sky 3d na 28 stepeni ali cim pocne film stane slika.Isto na astri 23 stepena gledam Brava tv 3d i neki canal digital 3d isto ima slika a penthause 3d mi nece da otvori.Ima li ko sta slicno da mi odgovori u cemu je caka.Vozdra.


User avatar
davorf
Posts: 11086
Joined: 15/02/2008 15:53
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2 Re: 3D TV i Dreambox 500

Post by davorf » 17/06/2011 14:59

Ko to smat wrote:Imam jedno pitanje u vezi Dreamboxa i 3d tv.naime nabavio sam obadvoje e sad recimo ima dosta 3d demo kanala i oni mi rade regularno kao i naprimjer sky 3d na 28 stepeni ali cim pocne film stane slika.Isto na astri 23 stepena gledam Brava tv 3d i neki canal digital 3d isto ima slika a penthause 3d mi nece da otvori.Ima li ko sta slicno da mi odgovori u cemu je caka.Vozdra.
Da li se ti kanali emituju u DVB-S ili DVB-S2 standardu? Ako emituju 3D kao DVB-S2 HD kanal, ne mozes ga gledati sa DM500 :roll:

Ko to smat
Posts: 438
Joined: 13/05/2011 22:04

#3 Re: 3D TV i Dreambox 500

Post by Ko to smat » 17/06/2011 15:08

Pa Brava 3d tv i Penthose su na istoj frekvenciji dvb s2 a Brava radi i onaj canal 3d isto ali Penthosu nece da otvori pa zato ne kontam.

User avatar
davorf
Posts: 11086
Joined: 15/02/2008 15:53
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#4 Re: 3D TV i Dreambox 500

Post by davorf » 17/06/2011 15:11

Ko to smat wrote:Pa Brava 3d tv i Penthose su na istoj frekvenciji dvb s2 a Brava radi i onaj canal 3d isto ali Penthosu nece da otvori pa zato ne kontam.
Kako gledas DVB-S2 sa DM500 :shock:

Ko to smat
Posts: 438
Joined: 13/05/2011 22:04

#5 Re: 3D TV i Dreambox 500

Post by Ko to smat » 17/06/2011 15:20

Pa imam Dreambox500 HD.Zato ne kontam zasto ovi rade a ovaj jedan nece ioako su svi free.

User avatar
davorf
Posts: 11086
Joined: 15/02/2008 15:53
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#6 Re: 3D TV i Dreambox 500

Post by davorf » 17/06/2011 15:22

Ko to smat wrote:Pa imam Dreambox500 HD.Zato ne kontam zasto ovi rade a ovaj jedan nece ioako su svi free.
Pa tako reci...ti napisao DM 500. Do toga onda nije. DM500 HD podrzava DVB-S2. Moguce da je do programa. Mozda oni imaju kakvih problema :roll:

Ko to smat
Posts: 438
Joined: 13/05/2011 22:04

#7 Re: 3D TV i Dreambox 500

Post by Ko to smat » 17/06/2011 15:33

Ne znam hajde ako sta saznas javi.Pozdrav.

User avatar
iPod
Posts: 1794
Joined: 20/11/2006 17:20

#8 Re: 3D TV i Dreambox 500

Post by iPod » 17/06/2011 16:12

Pozdrav,

Opet ne mozes gledati 3D sa DM500HD jer koliko znam Dm500HD ima HDMI 1.3a ili b, a nema ovaj novi 1.4 HDMI standard stoga i nemoze propustiti pravi 3D na televizor.

Ko to smat
Posts: 438
Joined: 13/05/2011 22:04

#9 Re: 3D TV i Dreambox 500

Post by Ko to smat » 17/06/2011 16:22

Pa kako gledam ove druge u 3d a i kabal mi jest 1.4 hdmi jer on je puno bolji za prijem tih kanala.

Post Reply