3 ubistva u 24h

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: anex, _BataZiv_0809

Post Reply
User avatar
Oi
Posts: 745
Joined: 23/07/2006 15:03
Location: tajna lokacija

#1 3 ubistva u 24h

Post by Oi »

Tridesetogodišnji Damir Imamović iz Zenice ubijen je jučer u centru grada, u ulici Talića brdo, u pucnjavi u kojoj je učestvovalo nekoliko osoba, potvrdio je za "Dnevni avaz" Senaid Hasić, savjetnik policijskog komesara MUP-a ZDK.

U pucnjavi, koja se oko 12.40 dogodila u vrlo frekventnoj ulici nadomak robne kuće "Bosna" i kina "Zenica", teške povrede zadobio je Goran Serdarević (51). On je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je zbrinut. Pucnjava u obliku pravog mafijaškog obračuna dogodila se iznenada i naočigled mnoštva Zeničana, koji su se nalazili u centru grada, proslavljajući prvi dan Bajrama. Imamović je podlegao na licu mjesta, zadobivši rane od ispaljenih metaka u predjelu srca i pluća.

Na licu mjesta, nekoliko minuta nakon pucnjave, zatekli smo BMW (275-T-732) i iza njega taksi vozilo "seat" (439-J-767), u kojima su se, po svemu sudeći, nalazili akteri pucnjave. Kako nam je potvrdio Hasić, u pucnjavi je učestvovalo nekoliko osoba, a na mjestu zločina pronađen je odbačeni pištolj. Hasić je potvrdio da je policija privela jednu osobu, za koju ima indicije da se može povezati sa pucnjavom, ali se u toku jučerašnjeg dana nije moglo govoriti o njegovoj ulozi u cijelom slučaju.

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Emir Tabaković (18), a prema određenim informacijama, policija traga za njegovim mlađim bratom, Amarom, poznatijem po nadimku "Mirče". Za sada, nema pouzdanih informacija ko je pucao na koga, te šta je pozadina cijelog obračuna, te koliko je hitaca ispaljeno u ovom obračunu u centru Zenice. U policiji pak istiću da su svi akteri podnevne pucnjave odranije poznati po izvršenju krivičnih djela, te navodno već imaju i dosjee. Na mjesto zločina izašla je dežurna ekipa krim-policije MUP-a ZDK, PU Zenica i tužilac Tužilaštva ZDK Borislav Milešić. Uviđaj je trajao do kasnih poslijepodnevnih sati.
Objavio @do u 14:43:00
Noviji post Stariji postovi Početna s
http://dzonlic2.blogspot.com/2008/12/ubistvo-1.html

***
Iz MUP-a nisu željeli otkriti identitet ubijenog mladića, kao ni to da li je izvršilac ovog ubistva lišen slobode...
09.12.2008. 11:08

Jedna maloljetna osoba je s vidljivim povredama nastalim hladnim oružjem, nožem, dovezeno jutros oko tri sata na Urgentni odjel Kantonalne bolnice „Zenica“, gdje su ljekari konstatovali smrt uslijed zadobijenih povreda.

Kako je Feni saopćeno u MUP-u ZDK-a, oko 02.40 sati dežurnoj službi Policijske uprave I u Zenici dojavljeno je da se u ulici Muhameda Seida Serdarevića u centru Zenice nalazi povrijeđena osoba.

Uviđaj su do ranih jutarnjih sati obavljali pripadnici MUP-a ZDK-a i dežurni kantonalni tužilac, a iz MUP-a nisu željeli otkriti identitet ubijenog mladića, kao ni to da li je izvršilac ovog ubistva lišen slobode.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... tru-zenice


***
Danas oko 13 sati u zeničkom naselju Mokušnice, u ulici Armije BiH pronađena je ubijena Izeta Handukić (66)!


...divno nam je ovdje, nikom' nije ovako, od srece bih ja, svakog dana plak'o!
User avatar
samo_ti
Posts: 1440
Joined: 02/12/2008 00:53
Location: Jalija Columbia

#2 Re: 3 ubistva u 24h

Post by samo_ti »

Ma Divlji Zapad.......sta ces ti vise kada su "djeca" pocela rokati po gradu......dokle je to doslo.... :-x
Post Reply