Nemaš potrebe nagađati. Današnji srednje-bosanski kanton ima oko 250 000 stanovnika i nešto manje od 80 000 Hrvata. Ti mu na mapi dodaješ Zenicu i Doboj gdje ima 400 000 stanovnika i nešto više od 30 000 Hrvata. Time dobijašcyprus wrote: Ako se ne varam, u mom pretpostavljenom kantonu 2 se nalaze općine sa hrvatskom većinom: Kiseljak, Kreševo, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Jajce, Žepče, Usora i Dobretići. Mislim da to čini mnogo više od 15%.
(110 000 / 650 000)* 100% = 16,9% Hrvata, i to nije bošnjački kanton?
Mislim, tko je tu lud?
Pa Marco-x se satra objašnjavajući da Hrvati ne žele entitet i da su sasvim dovoljni kantoni sa ovlastima kao u Švicarskoj, a ti opet entitet, pa entitet. Hrvati žele opstanak i cjelovitost BiH, jedino što žele da i za njih u njoj ima mjesta. Šta sad, rekao Dodik treba 3 federalne jedinice i odmah svi poletili. Niđe veze.cyprus wrote:Da slučajno ne misliš da bi ove opštine ušle u treći entitet, ako bi se formiro. Čisto sumnjam.
Nisu zadovoljni ali je odgovor je točno onakav kakav je bio odgovor Stjepana Radića kralju Aleksandru kada mu je ovaj nudio pokrajinu do Karlovca i Virovitice: "Neka hvala, ne treba, drugi put".cyprus wrote:Meni po tvojoj priči djeluje da su Hrvati zadovoljni sadašnjom situacijom i da netreba mjenjat sadašnje stanje. .