Cizu su "neki" iscrtali vec 9.1.'92.trocadero wrote:More bit bidne da je onda i do Bascarsije. Trebao si uzet kredu pa po asfaltu iscrtat cizu dokle je ta granica za zastavu ili je "Anarhija all over Bascarsija"?bingov buraz wrote: Cinjenica je da je na bascarsiju dosao sa srpskim barjakom cini ga vrlo jakim kandidatom za tu poziciju.
24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
- joint union
#326 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
- muha_sa
#327 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
troka se zajebaje--zna on dobro kako je pocelo al mu nezgodno priznatjoint union wrote:Cizu su "neki" iscrtali vec 9.1.'92.trocadero wrote:More bit bidne da je onda i do Bascarsije. Trebao si uzet kredu pa po asfaltu iscrtat cizu dokle je ta granica za zastavu ili je "Anarhija all over Bascarsija"?bingov buraz wrote: Cinjenica je da je na bascarsiju dosao sa srpskim barjakom cini ga vrlo jakim kandidatom za tu poziciju.
- joint union
#328 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Mescini da je najteze samom sebi priznati.muha_sa wrote:troka se zajebaje--zna on dobro kako je pocelo al mu nezgodno priznatjoint union wrote:
Cizu su "neki" iscrtali vec 9.1.'92.
-
bole1st
#329 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
To je povijesni kontekst, al on nije morao dovesti do rata. Rat je posljedica nesposobnosti da se taj problem rijeshi.exliberal-ex wrote:bole1st wrote:Rat je prakticno poceo koncem 1991-ve kad su se poceli vuci medjusobno iskljucivi potezi.
Vec 9.1.1992 je jednostrano proglasena RS, sto je znacilo formalizovanje sukoba sa ostatkom BH jer nije postojala saglasnost o njenom formiranju, niti o njenoj ulozi u BIH, niti su postojale granice. To je sve definirano tek u Dejtonu, nazalost tek poslje rata.
rat u bosni tj oko bosne je krenuo davno....davno prije tite i kralja...kad je turska napustila ovo podrucje i prodala bosnu austrij rat je krenuo, sa jedne strane srbi i pravoslavlje sa druge strane hrvati i katolicizam...a ko je ostao u sredini napusten i od boga i od sultana...
ovaj zadnji rat je samo jedan od jebenih ratova sa tog podrucja, gdje se mali kolju za "velike" ciljeve
Jednostrano proglasenje RS 9.1.92 je ultimatum sa objavom rata. Time su dali Aliji manje od dva mjeseca da redefinira odnose u BH uvazavajuci RS ili krecu sukobi.
Pokusali su svi zajedno da zaustave rat sa Cutilerom, al je to ipak propalo. Onda su pokusavali jos par puta, sve do Dejtona kad su uspjeli.
Samo sam htio da vas ispravim, rat nije poceo zbog nekog pojedinacnog sukoba nego zbog nemogucnosti da se prizna i odredi polozaj RS-a ukljucujuci stupanj autonomije i granice.
-
trocadero
#330 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
E jebi ga Muha prije ce biti da je do tvoje generacije.muha_sa wrote:
troka se zajebaje--zna on dobro kako je pocelo al mu nezgodno priznat
Da si jos postavio i sesnaesti tom Biserkinog manifesta sve bi mi bilo jasno...
-
dječak sa šibicama
#331 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Jel troca onaj Seovac? sto rece ponosno kako su momci iz Nedzarica `91 isli na ratiste zna se gdje.
I da su Srbi u Nedzaricima, i na Ilidzi, bili prakticno nenaoruzani ili tek sa nekim papovkama, dok su muslimani imali svu silu naoruzanja.
ako jeste, realan je do bola.
I da su Srbi u Nedzaricima, i na Ilidzi, bili prakticno nenaoruzani ili tek sa nekim papovkama, dok su muslimani imali svu silu naoruzanja.
-
trocadero
#332 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Joj dje me nadje.
Svako odavanje identiteta ce biti sankcionisano.
Svako odavanje identiteta ce biti sankcionisano.
-
dječak sa šibicama
#333 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Pa sta znam, povezujem cinjenice
covjek se pohvali konobarisenjam u Trocaderu.
Ajd nebitno, nego brate, bas imate problem sa realnoscu. I suocavanjem sa cinjenicama. Ali to je vas problem
Ajd nebitno, nego brate, bas imate problem sa realnoscu. I suocavanjem sa cinjenicama. Ali to je vas problem
-
trocadero
#334 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Da "mi" imamo itekako, ali ja se nisam ni upustao u analizu dubljih cinjenica da bi ti mogao reci da JA sa tim imam neki problem.
- Danguba
#335 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
sta reci?trocadero wrote:Da "mi" imamo itekako, ali ja se nisam ni upustao u analizu dubljih cinjenica da bi ti mogao reci da JA sa tim imam neki problem.
citam, slusam i gledam samo ono sto meni odgovara.
tamo gdje bi mogao nesto ruzno procitati da mi iskrivi sliku, jednostavno zaobidjem.
linija manjeg otpora ili zabijanje glave u pEsak.
-
trocadero
#336 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Nek si nam ti licno sa lica mjesta saopstio cinjenice o Seseljevim oficirima pa ispade nit su oficiri nit Seseljevci.
Ja da sam u nekom kontekstu spomenuo Jukine oficire ljudi bi mi se smijali.
Ja da sam u nekom kontekstu spomenuo Jukine oficire ljudi bi mi se smijali.
- Danguba
#337 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
tako to dodje kada se prica prenosi s'koljena na koljeno.
a moras me i razumjeti ako se ne razumijem plaho u cetnike. za mene su svi isti. subara ili sajkaca sa kokardom i sta ja tu treba da razmisljam jel' su seseljevi, jovicevci, draskovicevci, mandini, batkovi...to vi bolje izmedju sebe znate.
a moras me i razumjeti ako se ne razumijem plaho u cetnike. za mene su svi isti. subara ili sajkaca sa kokardom i sta ja tu treba da razmisljam jel' su seseljevi, jovicevci, draskovicevci, mandini, batkovi...to vi bolje izmedju sebe znate.
-
trocadero
#338 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Razumijem te pa ti bas zbog toga i govorim.Obrati malo vise paznje sta pises i ako ne znas neke detalje raspitaj se prije nego sto to izneses.To iz razloga da kod onih koji to citaju nebi izazvalo podsmjeh i dovelo u sumnju istinitost onoga o cemu pricas.Danguba wrote:tako to dodje kada se prica prenosi s'koljena na koljeno.
-
Fudo387
#339 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Jebi ti to, nisi ti lud. Ranije velis kako si i ti trebao biti na svadbi pa te nesta u zadnji cas sprijecilo da se pojavis.trocadero wrote:Razumijem te pa ti bas zbog toga i govorim.Obrati malo vise paznje sta pises i ako ne znas neke detalje raspitaj se prije nego sto to izneses.
Drugim rijecima, znao si u sta se upustaju i da ce biti belaja, haj'te vi braco, docu ja kasnije.
- LBVIEW
#340 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Jeste, a jednom je tako bubnuo kako je,sto se tice Sarajeva,puno vise ratnih zlocina pocinila bosnjacka strana.dječak sa šibicama wrote:Jel troca onaj Seovac? sto rece ponosno kako su momci iz Nedzarica `91 isli na ratiste zna se gdje.
-
trocadero
#341 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Fudo duso da kazem jednu stvar....timbeeeeeer...e jebi ga! 
-
Fudo387
#342 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
trocadero wrote:Fudo duso da kazem jednu stvar....timbeeeeeer...e jebi ga!
Bjezi klosaru, ostavio si kuma da ga Celo izbusi k'o kantu i sad ti ga tu nesta k'o biva zao.
-
trocadero
#343 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Posto pelet ovih dana?
- insomnia78
#344 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Oho vam se kad vas vide stubovi odbrane
-
junior3
#345 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Troka ba, šta su te ovo skolili? 
- muha_sa
#346 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
ne valj Biserkatrocadero wrote:E jebi ga Muha prije ce biti da je do tvoje generacije.muha_sa wrote:
troka se zajebaje--zna on dobro kako je pocelo al mu nezgodno priznat![]()
Da si jos postavio i sesnaesti tom Biserkinog manifesta sve bi mi bilo jasno...
ne valja Srdja Popovic
ne valja niko ko misli svojom glavom
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bz0S8Itkrzk [/youtube]
-
Fudo387
#347 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Pojma nemam ni sta je to.trocadero wrote:Posto pelet ovih dana?
Sad ce ti jaran PM, on je u nakom bizMisu pa vidi sa njim.
- muha_sa
- insomnia78
#349 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Nije novi, sto je najgore
A na temi o snajperistima ti to poprilicno lijepo objasnjavaju
A na temi o snajperistima ti to poprilicno lijepo objasnjavaju
-
trocadero
#350 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista
Taman htjedoh odgovoriti Junioru da je to zbog istog temperamenta kao i u PM_a.Fudo387 wrote:Pojma nemam ni sta je to.trocadero wrote:Posto pelet ovih dana?
Sad ce ti jaran PM, on je u nakom bizMisu pa vidi sa njim.