22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Locked
hizo ramidovic

#51 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by hizo ramidovic »

Martinez_ wrote: U tome je i stvar, da su VRS sačinjavali Srbijanci a ne bosanski Srbi teško da bi iko danas slavio nešto već biste odavno okrenuli drugi list i zajedničkim snagama gradili bolju budućnost.

P.S. ja nisam govorio o svima, već velikoj većini.
i ptice na grani znaju odakle je svo zlo 91-95.krenulo.
u tzv vrs jeste bio veliki broj bosanskih srba, ali je bio i veliki broj regularnih jedinica iz tzv jna, pa onda tzv. srpskih dobrovoljaca (arkanovci, šešeljevci, beli orlovi, crvene beretke...), zatim komandni kadar iz yu, logisticka i materijalna podrska koja je dolazila sa one strane drine itd.
Gad Tedeschi

#52 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Gad Tedeschi »

hizo ramidovic wrote:
Gad Tedeschi wrote:sve zemlje su nastale na genocidu, a posebno turska. pa opet ne vidim da bosnjacima to smeta.
ovo je glupost koju ne vrijedi ni komentarisati.
a cak i da je istina, znaci li to da genocid treba da bude osnovni gradivni element buducih drzava?
koja bolesna logika, jebote...
za tursku je istina, da spomenem samo jermene a kurde cu trenutno zanemarit mada nad njima drzava turska sprovodi genocid dok ovo tipkam pa se bosnjaci nijednom zvanicno oko toga nisu oglasili....

ne, prosto se radi o tome da bosnjaci nisu prinicpjelni. ne radi se samo o turskoj nego generalno... ne smeta ima sto je amerika nastala na genocidu i sto ga dan danas sprovodi, cak bosnjaci zele da se prikljuce nato savezu kako bi ucestvovali u genocidu po bliskom i srednjem istoku. sami se puno ne stide zbog svog ucesca u ustasama i handzar diviziji... kad god se to spemene kazu nismo mi nego hrvati i nijemci, ili relativiziraju i umanjuju svoje ucesce ndh, itd...
LBVIEW

#53 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by LBVIEW »

Gad Tedeschi wrote:sve zemlje su nastale na genocidu, a posebno turska. pa opet ne vidim da bosnjacima to smeta.
A sta mislis da se vama k'o bumerang u face vrati ta vasa prica jednog dana? :-)
Pa da vam neko nakon svega kaze: "sto fali sto je sumska nestala na isti nacin kako je i postala?
Basvod

#54 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Basvod »

LBVIEW wrote:
A sta mislis da se vama k'o bumerang u face vrati ta vasa prica jednog dana? :-)
Pa da vam neko nakon svega kaze: "sto fali sto je sumska nestala na isti nacin kako je i postala?
To nije stvar odluke nego mogucnosti.
Nema sumnje da bi Bosnjaci 1995. ili 2014. unistili RS i protjerali Srbe samo da su u mogucnosti odnosno da su bili u mogucnosti.
Steely Dan

#55 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Steely Dan »

Gad Tedeschi wrote:
hizo ramidovic wrote:
a cak i da je istina, znaci li to da genocid treba da bude osnovni gradivni element buducih drzava?
za tursku je istina, da spomenem samo jermene a kurde cu trenutno zanemarit mada nad njima drzava turska sprovodi genocid dok ovo tipkam pa se bosnjaci nijednom zvanicno oko toga nisu oglasili....

ne, prosto se radi o tome da bosnjaci nisu prinicpjelni. ne radi se samo o turskoj nego generalno... ne smeta ima sto je amerika nastala na genocidu i sto ga dan danas sprovodi, cak bosnjaci zele da se prikljuce nato savezu kako bi ucestvovali u genocidu po bliskom i srednjem istoku. sami se puno ne stide zbog svog ucesca u ustasama i handzar diviziji... kad god se to spemene
kazu nismo mi nego hrvati i nijemci,
ili relativiziraju i umanjuju svoje ucesce ndh, itd...
Yebo hrvate i njemce u ndh to je normala nego sta Srbi rade kod Pavelica Ante

Uvaženi član predsjedništva Hrvatskog državnog sabora Nezavisne države Hrvatske bio je dr Savo Besarović, inače bliski prijatelj Dr Ante Pavelića. Članovi Hrvatskog državnog sabora u tom sazivu bili su Srbi dr Svetislav Šumanović, vice-ban Hrvatske i Slavonije od 1903 do 1906 godine, te predsjednik Upravnog odbora Srpske banke iz Zagreba od 1929 do 1941. godine, kao i Uroš Doder. (Jozo Tomasevich, War and revolution in Yugoslavia 1941 – 1945. Stanford University Press, 2001)

General Đuro Grujić, osoba od najvećeg Pavelićeva povjerenja, glavar glavnog stožera Hrvatskih oružanih snaga je na procesu pred Vrhovnim vojnim sudom u Beogradu, u septembru 1945 godine izjavio: ”Veliki broj Srba pravoslavaca je bio visoko pozicioniran u Hrvatskoj vojsci, a veliki broj civila, pravoslavaca i Srba svoju su obvezu prema državi odrađivali na druge načine. Dr Savo Besarović, pravoslavac, je bio ministar u vladi Nezavisne države Hrvatske. Desetak Srba – pravoslavaca zauzimali su itekako osjetljive pozicije u toj Vladi i toj hrvatskoj vojsci.” (Arhiva Vrhovnog suda FNRJ, Grujić i ostali, 1945, 2298/45)

General-pukovnik Fedor Dragojlov bio je general-pukovnik u Hrvatskoj vojsci, a u periodu od 1943 do kraja 1944 glavni zapovjednik Hrvatske vojske.

Visoke položaje u vojsci Nezavisne države Hrvatske imali su i slijedeći Srbi: general Jovan Iskrić, general Mihajlo Lukić,general Miroslav Opačić, ustaški krilnik i general Dušan Palčić, general Milan Desović, zrakoplovni general Đuro Dragičević, te zrakoplovni general Milan Uzelac.

Ministar “bez lisnice” u Vladi NDH bio je i magistar farmacije Ljubomir Pantić, apotekar iz Bijeljine.

Marka Šarca notorni koljač je bio ustaški tabornik u Tornju i Pakracu, a kasnije logornik u Pakracu. Bio je čovjek od osobnog povjerenja pukovnika Maksa Luburića, u stvari njegova desna ruka za područje Pakraca, Lipika, odnosno Zapadne Slavonije. (Dane Pavlica, Stratišta oko Papuka i Psunja, Zavičajno udruženje Slavonaca, Beograd, 2007) Marko Šarac je strijeljan kao ratni zločinac 1946. godine zbog niza počinjenih masovnih zločina nad svojom braćom i sestrama Srbima i Srpkinjama u selima oko Pakraca.

Mihajlo Lukić odlikovan je Hrvatskim troilistom 1. stupnja s hrastovim grančicama, a to odlikovanje primili su samo: Jure Francetić, Rafael Boban, Slavko Kvaternik i on. Posmrtno je odlikovan i njemačkim križem 1. stupnja s hrastovim lišćem kao izvanredan i dobar suradnik.

Milka Obradović, koja se valjda „dokazivala“ pred kolegicama ustašicama u logoru Stara Gradiška, vršeći grozne zločine, a posebno s velikim uživanjem nad srpskom djecom i Srpkinjama.

Po zlu je bio poznat i jasenovački koljač Mile Vasić, koji je u tom logoru smrti sa posebnim zadovoljstvom klao i ubijao maljem baš svoje Srbe.

Četnički vojvoda Radoslav Rade Radić je aktivno učestvovao sa svojom jedinicom u zajedničkom napadu Nemaca i ustaša na civile na Kozari. Pri tom je iskazao veliku kooperativnost i subordinaciju sa jedinicama Vermahta i NDH, što je kasnije bila jedna od stavki u optužnici protiv njega.

Četnički vojvoda Uroš Drenović je sa četničkim vrhom aktivno učestvovao u pripremama za ustaško-Nemačku ofanzivu protiv slobodne teritorije na Kozari. Bio je prisutan na sednici na kojoj se govorilo o predstojećoj ofanzivi na Kozaru. To svedoči zapisnik sa sednice četničkog vrha 7. juna 1942. godine i njegov referatu kome on između ostalog kaže:

“ Propagande nema uopšte kod nas. Partizani govore da je njihova čitava Bosna. Narodu se može izložiti i lepo kazati sve što je na stvari. Pozadina mora razumevati naš rad, a rad u pozadini mora da bude organizovan. Dalje referiše o stanju partizana koji su se sada grupisali u Kozari i Grmeču. Na njih će napasti, prema obaveštenjima koja on ima biti izvršena ofanziva 14. ov. mj. Hrvati će biti naročito oprezni oko Vidov dana, a iz Londona putem radija poručuju da borba za sad stane. Mislim da je narod jedino na taj način spašen, što smo zaključili ovaj sporazum.”

Pod komandom Uroša Drenovića i Marčetića aktivno su učestvovale u napadu na Kozaru zajedno sa ustaškim, nemačkim i mađarskim jedinicama, sveukupno oko 2.000 četnika pod komandom Osovine.

itd, itd...

Помоз' Бог јунаци
sarajvosa

#56 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by sarajvosa »

Ne bi protjerali sve Srbe vec pristalice srpskog fasizma koji dolazi iz RS.
Basvod

#57 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Basvod »

sarajvosa wrote:Ne bi protjerali sve Srbe vec pristalice srpskog fasizma koji dolazi iz RS.
Jasno, ostao bi Pudaric i Bogicevic sa porodicom. :D
Steely Dan

#58 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Steely Dan »

ako je istina ( mada su srpski novinari , akademici , istoricari najveci lazovi na svijetu ) ali eto ako je istina evo meni smeta prvom . Samo ne znam sta da radim ? Reci mi sta da poduzmem po tom pitanju :P
Paranoid

#59 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Paranoid »

Basvod wrote:
sarajvosa wrote:Ne bi protjerali sve Srbe vec pristalice srpskog fasizma koji dolazi iz RS.
Znači priznaješ fašizam u velikom broju...aferim.
Tessaract

#60 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Tessaract »

Tumbaktu wrote: Sto je na krvi nevinih stvoreno, kad tad ce se raspasti!
Све ће се кад тад распасти.
hizo ramidovic wrote: nije bio rat vec klasicna agresija.
МСП каже супротно.
hizo ramidovic wrote: naprotiv, jaro, realan sam i objektivan do bola...
Како можеш бити реалан и објективан када се руководиш мржњом према српском народу? Емоције и логика углавном не иду заједно.
hizo ramidovic wrote:samo kazem da se ne moze sreca i prosperitet jednog naroda graditi na nesreci onog drugog.
Онда би требао да подржаваш постојање Српске, јер једино она осигурава да се слична несрећа не деси босанским Србима.
It_is_a_Leclerc

#61 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by It_is_a_Leclerc »

Basvod wrote:
Jeste. Zato smo porušili svaku crkvu od Kozje ćuprije do Krajine. Minirali svaku po mrklom mraku da ni kamen na kamenu nije ostao.

Oh wait.
Steely Dan

#62 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Steely Dan »

Tessaract wrote:
МСП каже супротно.
Како можеш бити реалан и објективан када се руководиш мржњом према српском народу? Емоције и логика углавном не иду заједно.
hizo ramidovic wrote:samo kazem da se ne moze sreca i prosperitet jednog naroda graditi na nesreci onog drugog.
Онда би требао да подржаваш постојање Српске, јер једино она осигурава да се слична несрећа не деси босанским Србима.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovakavu gomilu qovana ne mozes napisati na latinici
McMoy

#63 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by McMoy »

Srbi su jedan fin i čestit narod. Onaj dio što podržava fašizam, odobrava i sprovodi genocid, to je uticaj mrskih Turaka. :wink:
hizo ramidovic

#64 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by hizo ramidovic »

Gad Tedeschi wrote:
hizo ramidovic wrote:

ne, prosto se radi o tome da bosnjaci nisu prinicpjelni. ne radi se samo o turskoj nego generalno... ne smeta ima sto je amerika nastala na genocidu i sto ga dan danas sprovodi, cak bosnjaci zele da se prikljuce nato savezu kako bi ucestvovali u genocidu po bliskom i srednjem istoku. sami se puno ne stide zbog svog ucesca u ustasama i handzar diviziji... kad god se to spemene kazu nismo mi nego hrvati i nijemci, ili relativiziraju i umanjuju svoje ucesce ndh, itd...
lupas napamet, jarane.
ja sam govorio o sudskim presudama i genocidu za koji postoji presuda relevantnog suda.
za tursku a ni za ameriku se ne sjacam da postoji tuzbe a kamoli presude.
da postoji, sumjam da bi jedan prosjecan bosnjak ili bilo koji normalan covjek iste negirao.
dakle, tvoje misljenje i sudske presude su dva razlicita pojma.
a misljenje je kao i guzica, svako je ima...
LBVIEW

#65 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by LBVIEW »

Basvod wrote:
LBVIEW wrote:
Nema sumnje da bi Bosnjaci 1995. ili 2014. unistili RS i protjerali Srbe samo da su u mogucnosti odnosno da su bili u mogucnosti.
Cuj ti samo ovog delegata,po tebi ispada da se genocid ne planira nego se desava onako spontano. :-)
hizo ramidovic

#66 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by hizo ramidovic »

Tessaract wrote:
МСП каже супротно.
jah, vi ste poznati kao veliki postovaoci sudova i sudskih presuda.
postoji presuda i za genocid u srebrenici, postujes li je i priznajes li genocid?

Tessaract wrote: Како можеш бити реалан и објективан када се руководиш мржњом према српском народу? Емоције и логика углавном не иду заједно..
na osnovu cega si zakljucio da mrzim srpski narod? navedi mi citat i daj mi logicko objasnjenje!

Tessaract wrote: Онда би требао да подржаваш постојање Српске, јер једино она осигурава да се слична несрећа не деси босанским Србима.
priznajes, dakle, da se rs zasniva na nesreci bosnjackog naroda? hm, pohvalno i korektno sa tvoje strane...
Hadzi Lojo

#67 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Hadzi Lojo »

Ja ne razumijem ove Bosnjake (ukoliko su uistinu Bosnjaci) zasto se naglabate sa saloncima, tu nema vise sta da se pojasnjava i razglaba. Dok se vi raspravljate oni planiraju vec nove genocide, crtaju karte, planiraju i prave nova snajperska gnijezda oko gradova itd. Pa zar vi niste nista naucili od 92 godine!? Upisite se u streljacki planinarski klub, bicete zdraviji a i na vrijeme ce te uociti pripreme neprijatelja! Ja kad sam pricao ljudima u gradu sta se sve kopa po brdima oko Sarajeva, vecina je govrila hajd bolan ne budali, zajebani smo mi, ja dizem bendz 200 kila, vidis nas kako smo nabildani i bla blaaaa., a papci sa Pala nas naguzise ko najvece levate. Dakle, radite kao da ce 100 godina biti mir a spremajte se kao da ce sutra poceti rat, ovo jedino vazi za nas i nista drugo!!!!!
Pored oruzja, ja imam zalihu hrane za godinu dana koju stalno obnavljam po pitanju roka trajanja, a to bi svi trebali da svi imamo. Jedino mozemo opstati ukoliko se budemo ugledali na Jevreje, svi znamo da su imali istu sudbinu kao mi, a gledajte ih danas, niko im ne moze opepelit!
suncokret10

#68 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by suncokret10 »

Basvod wrote:
LBVIEW wrote:
jel to opet sistem "svi smo bre isti", samo u šuškovoj varijanti?

ne nismo isti, i nikad nećemo biti, Bogu hvala.
Basvod

#69 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Basvod »

It_is_a_Leclerc wrote:
Basvod wrote:
Jeste. Zato smo porušili svaku crkvu od Kozje ćuprije do Krajine. Minirali svaku po mrklom mraku da ni kamen na kamenu nije ostao.

Oh wait.
Pa nisu ni u Hrvatskoj rusili crkve. Eno srpske crkve u Zagrebu, stoji, prezivila i NDH. Mnogi Srbi nisu...
Tessaract

#70 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Tessaract »

LBVIEW wrote: Cuj ti samo ovog delegata,po tebi ispada da se genocid ne planira nego se desava onako spontano. :-)
Џаба ти планови ако немаш могућности да планове спроведеш. Као што можемо видети, овај форум је пун разноразних планера. Срећом, посојање Српске њихове планове задржава на нивоу маштања по форумима. Једном је допуштено планерима да планове остваре. Не сме се поновити иста грешка.
Last edited by Tessaract on 09/01/2014 11:41, edited 1 time in total.
Hadzi Lojo

#71 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Hadzi Lojo »

Sve si u pravu, ali zar mislis da ce to neko drugi uraditi za nas, malo sutra!
Mi nismo bili u stanju ni jednog zlocinca uhapsiti sami, a kamoli ukokati. Nnajgori su mi ovi dijasporski ratnici, npr. Batka i ostalu govnariju su mogli dijasporci likvidirati davnih dana!
Tessaract wrote:
МСП каже супротно.
Martinez_

#72 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Martinez_ »

Hadzi Lojo wrote:Ja ne razumijem ove Bosnjake (ukoliko su uistinu Bosnjaci) zasto se naglabate sa saloncima, tu nema vise sta da se pojasnjava i razglaba. Dok se vi raspravljate oni planiraju vec nove genocide, crtaju karte, planiraju i prave nova snajperska gnijezda oko gradova itd. Pa zar vi niste nista naucili od 92 godine!? Upisite se u streljacki planinarski klub, bicete zdraviji a i na vrijeme ce te uociti pripreme neprijatelja! Ja kad sam pricao ljudima u gradu sta se sve kopa po brdima oko Sarajeva, vecina je govrila hajd bolan ne budali, zajebani smo mi, ja dizem bendz 200 kila, vidis nas kako smo nabildani i bla blaaaa., a papci sa Pala nas naguzise ko najvece levate. Dakle, radite kao da ce 100 godina biti mir a spremajte se kao da ce sutra poceti rat, ovo jedino vazi za nas i nista drugo!!!!!
Pored oruzja, ja imam zalihu hrane za godinu dana koju stalno obnavljam po pitanju roka trajanja, a to bi svi trebali da svi imamo. Jedino mozemo opstati ukoliko se budemo ugledali na Jevreje, svi znamo da su imali istu sudbinu kao mi, a gledajte ih danas, niko im ne moze opepelit!
Oni planiraju ratove a ti praviš zalihe oružja.

Dobar, dobar :mrgreen:
TheWatcher

#73 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by TheWatcher »

jebo majku koja je ovo tema po redu sa istom tematikom :skoljka:
Last edited by TheWatcher on 09/01/2014 11:43, edited 1 time in total.
BHCluster

#74 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

Image
Срдачне честитке

Темељи Ентитета Републике Српске
  • Пљачке
  • Силовања
  • Сксуално ропство
  • Убиства
  • Концентрациони логор
  • Терорисање
  • Етничко чишћење
  • Масовне егзекуције
  • Масовне гробнице
  • Удружени злочиначки подухвати
  • ...
  • Геноцид
Листа аутентични Српски јунака
Помоз' Бог јунаци!
Last edited by BHCluster on 09/01/2014 11:48, edited 4 times in total.
Hadzi Lojo

#75 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Hadzi Lojo »

Nadam se da i nasi oficiciri nesto planiraju, ali kad sam procitao kako je opljackano skladiste neki dan, mrka kapa!
Locked