Neka zelja, bice i mogucnosti.Basvod wrote:Jedno su zelje a drugo mogucnosti.Martinez_ wrote:
Činjenica je da mnogi na ovom forumu priželjkuju revanš, i merkaju pravu priliku za isti.
22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
- seln
#101 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
-
hizo ramidovic
#102 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
ma 'ajde? reci da se salis?Tessaract wrote: Не знам захваљујући чему постоји, али знам зашто постоји ... да би спречила геноцид над Србима који многи овде прижељкују. Имаш ли нешто против тога?
velis, rs postoji da bi se 'sprecio genocid nad srbima', a nastala je tako sto je u njoj preventivno napravljen genocid nad bosnjacima?
ma ti si legenda, ti si moj idol....sa svakim novim komentarom sve me vise fasciniras...
- Paranoid
#103 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Mnogo je primjera, ali evo najjsvježiji:Tessaract wrote:Колико је мени познато, сви грађани Српске имају једнако право гласа. Где ту видиш апартхејд?Paranoid wrote:Ne postoji "priželjkivanje" genocida, to je u glavama onih koji su genocid činili...strah od odmazde je opravdan. Medjutim, radi se o nastojanju oslobadjanja čovjeka od apartheida koji vlada u šumskoj.
...a kako može da fukcioniše teritorija izgradjena na genocidu osim apartheidom..
Porazno je da u drugoj deceniji 21. stoljeća čak i različiti autobusi prevoze djecu bošnjačke, odnosno srpske nacionalnosti. Jedan autobus vozi isključivo srpsku djecu! Tim autobusom ne mogu se voziti đaci bošnjačke nacionalnosti. Kamenica je mjesto u kojem živi aparthejd, i sve to gotovo u srcu Evrope
Agencija Anadolija
Bili smo svjedoci snimljenih "informativnih razgovora" isključivo Bošnjaka.
Popis..
Izbori u Podrinju..
Crkva u avliji Fate Orlović..
itd..itd..
-
fim1
#104 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Zlocinacka vrhuska, i politicka i vojna, jedina koja je nakon II Svjetskog rata osudena za genocid, sve lipo pise u presudama Tribunala, a ti nastaviti spinovati i petljati, zar se sto drugo moglo ocekivat
da to je tacno..to jke sramota za sve one sto su to uradili,,ti ljudi trebaju da odgovaraju,,u cijelom svijetu postiji pravilo invidualne odgovornosti ne kolektivne,,tako da taj zlocin nemoj upotrebljavati u politicke svrhe,,to je strasan zlocin,,,ali tvoja ocekivanja da ce za taj zlocin odgovarati rs ili ljudi koji sa tim nemaju veze su djecija razmisljanja,,dobro znas da i u samom hagu stalno trube da ne postoji kolektvibna odgovornost.
da to je tacno..to jke sramota za sve one sto su to uradili,,ti ljudi trebaju da odgovaraju,,u cijelom svijetu postiji pravilo invidualne odgovornosti ne kolektivne,,tako da taj zlocin nemoj upotrebljavati u politicke svrhe,,to je strasan zlocin,,,ali tvoja ocekivanja da ce za taj zlocin odgovarati rs ili ljudi koji sa tim nemaju veze su djecija razmisljanja,,dobro znas da i u samom hagu stalno trube da ne postoji kolektvibna odgovornost.
- Paranoid
#105 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Koliko je tebi godina?fim1 wrote:Zlocinacka vrhuska, i politicka i vojna, jedina koja je nakon II Svjetskog rata osudena za genocid, sve lipo pise u presudama Tribunala, a ti nastaviti spinovati i petljati, zar se sto drugo moglo ocekivat
- korisnik.1
#106 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Mene ovo Dodikovo nadvikivanje i huškanje podsjeća na Miloševića, i za njega su govorili da je pokušao dignuti svijest naroda da bi se održao u životu, al znamo kako je završio.
Da mi barem imamo političare kakve oni imaju živjeli bi mi pod mnogo normalnijem okruženju, jbg naši političari nisu sposobno odgovoriti na provokacije šta očekivati da će uraditi nešto bolje ?
Da mi barem imamo političare kakve oni imaju živjeli bi mi pod mnogo normalnijem okruženju, jbg naši političari nisu sposobno odgovoriti na provokacije šta očekivati da će uraditi nešto bolje ?
- Tessaract
#107 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Ниси ми одговорио на питање: Имаш ли нешто против спречавања геноцида над Србима?hizo ramidovic wrote:ma 'ajde? reci da se salis?Tessaract wrote: Не знам захваљујући чему постоји, али знам зашто постоји ... да би спречила геноцид над Србима који многи овде прижељкују. Имаш ли нешто против тога?
velis, rs postoji da bi se 'sprecio genocid nad srbima', a nastala je tako sto je u njoj preventivno napravljen genocid nad bosnjacima?
ma ti si legenda, ti si moj idol....sa svakim novim komentarom sve me vise fasciniras...
- Tomos
#108 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Kako nije kolektivna odgovornost, pa ko je to od vas prijavio neku masovnu grobnicu, rijetki se nađu, ko je od vas prijavio one koji su komšije nesrbe odvodili u logore, streljali, protjerivali, silovali i palili im kuće onako anonimno bar i te koji su to radili i zašto poimenično kad to dokažeš onda ti se mogu izvinuti.fim1 wrote:Zlocinacka vrhuska, i politicka i vojna, jedina koja je nakon II Svjetskog rata osudena za genocid, sve lipo pise u presudama Tribunala, a ti nastaviti spinovati i petljati, zar se sto drugo moglo ocekivat
- Tomos
#109 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Kojeg genocida nad srbima, pa bili ste većina u bivšoj jugi nama to nije smetalo tolike godine, kako vama smeta da mi budemo većina u BIH daj mi reci, pa kad se počela raspadat juga šta ćemo mi u njoj tražiti nema je kontaš, to nije način da vi sa jna sklopite pakt i izađete na brda i šume.Tessaract wrote:Ниси ми одговорио на питање: Имаш ли нешто против спречавања геноцида над Србима?hizo ramidovic wrote:ma 'ajde? reci da se salis?Tessaract wrote: Не знам захваљујући чему постоји, али знам зашто постоји ... да би спречила геноцид над Србима који многи овде прижељкују. Имаш ли нешто против тога?
-
K2YU
#110 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Ti znaci dodjes ko oni Amerikanci sto se jos uvijek pripremaju za nuklearni rat, 30 godina nakon zavrsetka hladnog rataHadzi Lojo wrote:Ja ne razumijem ove Bosnjake (ukoliko su uistinu Bosnjaci) zasto se naglabate sa saloncima, tu nema vise sta da se pojasnjava i razglaba. Dok se vi raspravljate oni planiraju vec nove genocide, crtaju karte, planiraju i prave nova snajperska gnijezda oko gradova itd. Pa zar vi niste nista naucili od 92 godine!? Upisite se u streljacki planinarski klub, bicete zdraviji a i na vrijeme ce te uociti pripreme neprijatelja! Ja kad sam pricao ljudima u gradu sta se sve kopa po brdima oko Sarajeva, vecina je govrila hajd bolan ne budali, zajebani smo mi, ja dizem bendz 200 kila, vidis nas kako smo nabildani i bla blaaaa., a papci sa Pala nas naguzise ko najvece levate. Dakle, radite kao da ce 100 godina biti mir a spremajte se kao da ce sutra poceti rat, ovo jedino vazi za nas i nista drugo!!!!!
Pored oruzja, ja imam zalihu hrane za godinu dana koju stalno obnavljam po pitanju roka trajanja, a to bi svi trebali da svi imamo. Jedino mozemo opstati ukoliko se budemo ugledali na Jevreje, svi znamo da su imali istu sudbinu kao mi, a gledajte ih danas, niko im ne moze opepelit!
- kockica_kockica
#111 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Ocekivati od nekoga koga mrzis i ne priznajes da te prizna i voli je smijesno... Mi vec vise od 20 godina nismo u stanju pomaknuti se s mrtve tacke ... Oprostiti je mozda moguce, zaboraviti je vec teze i skoro nemoguce, jer oni koji vise nisu s nama radi rata nas stalno podsjecaju na to, i sanjamo rat, ubijanje, nase najmilije...... Konstantno isticati mrznju je nepodnosljivo...
RS je nastala tako sto su zvanicnici BiH sjeli i potpisali sve to... Amenovali su to sto vi sada pljujete tako zdusno... Uzdizu se oni koji su tu tvorevinu potpisali... Meni nema logike... Meni se svi gade, i sjeme im se zatrlo...
I ne mogu ja ni iko od nas ocekivati da srbi vole bosnjake i obratno, da hrvati vole srbe i obratno, da bosnjaci vole hrvate i obratno... Toliko smo zaglibili u mrznji da nas vise nista ne zanima osim da tom drugom ili druga dva naroda crkne krava...Ocekujete da neko postuje 1.mart dok u isto vrijeme mrzis 9. januar... Oba datuma predstavljaju nesto nekome... Na cemu je to nesto zasnovano svi znamo, znam ja, zna i onaj Milutin u Banja Luci a bome i Mujo iz Sarajeva ili Marta u Sirokom brijegu... I svi nesto mrzimo... I svi mislimo da smo u pravu... Pravu istinu znaju oni koji su sve to zakuhali, a kojima je sad najbolje ...
I na kraju...
Bojim se kad krave pocnu crkavati... Crknut ce svima... I neka crkne... Bolje nismo ni zasluzili...
RS je nastala tako sto su zvanicnici BiH sjeli i potpisali sve to... Amenovali su to sto vi sada pljujete tako zdusno... Uzdizu se oni koji su tu tvorevinu potpisali... Meni nema logike... Meni se svi gade, i sjeme im se zatrlo...
I ne mogu ja ni iko od nas ocekivati da srbi vole bosnjake i obratno, da hrvati vole srbe i obratno, da bosnjaci vole hrvate i obratno... Toliko smo zaglibili u mrznji da nas vise nista ne zanima osim da tom drugom ili druga dva naroda crkne krava...Ocekujete da neko postuje 1.mart dok u isto vrijeme mrzis 9. januar... Oba datuma predstavljaju nesto nekome... Na cemu je to nesto zasnovano svi znamo, znam ja, zna i onaj Milutin u Banja Luci a bome i Mujo iz Sarajeva ili Marta u Sirokom brijegu... I svi nesto mrzimo... I svi mislimo da smo u pravu... Pravu istinu znaju oni koji su sve to zakuhali, a kojima je sad najbolje ...
I na kraju...
Bojim se kad krave pocnu crkavati... Crknut ce svima... I neka crkne... Bolje nismo ni zasluzili...
-
hizo ramidovic
#112 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
hahahahahha...Tessaract wrote:Ниси ми одговорио на питање: Имаш ли нешто против спречавања геноцида над Србима?hizo ramidovic wrote:ma 'ajde? reci da se salis?Tessaract wrote: Не знам захваљујући чему постоји, али знам зашто постоји ... да би спречила геноцид над Србима који многи овде прижељкују. Имаш ли нешто против тога?
nesreco jedna, pa ti si totalno izgubljen lik.
kakvo planiranje, kakvo sprecavanje, crni sine, jesi li ti normalan?
o cemu ti pricas? citas li, nesretnice, sta pises?
-
K2YU
#113 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
kockica_kockica wrote:Ocekivati od nekoga koga mrzis i ne priznajes da te prizna i voli je smijesno... Mi vec vise od 20 godina nismo u stanju pomaknuti se s mrtve tacke ... Oprostiti je mozda moguce, zaboraviti je vec teze i skoro nemoguce, jer oni koji vise nisu s nama radi rata nas stalno podsjecaju na to, i sanjamo rat, ubijanje, nase najmilije...... Konstantno isticati mrznju je nepodnosljivo...
I na kraju...
I ovaj jos da ponovim sa druge stranice ako je nekom promakao
_BataZiv_0809 wrote:Pa i Amerika je nastala na genocidu nad domorodačkim stanovništvom, pa evo, koliko vidim, dobro im ide. Dakle ta teza da nešto što je nastalo na genocidu ne može opstati ne stoji. Cijela Evropa je nastala na strašnim pokoljima i divljačkim zločinima širom nekadašnjih kolonijalnih posjeda, pa nikom ništa.... Manimo se šuplje.
Rješenje za bosanski Gordijski čvor ne postoji. Barem ja ne vidim novog Alkesandra Makedonskog koji bi imao dovoljno odvažnosti, snage i mudrosti da ga presiječe. Mislim da je konačno vrijeme da se prestanemo baviti nacionalnim pitanjima, a počnemo egzistencijalnim. Ovaj sistem ne valja i teško ga se može promijeniti i na izborima. Da li je revolucija relana? Mislim da nije. Šta nam preostaje? Preostaje nam plivati u sistemu takav kakav jeste i sebi i svojoj porodici pokušati obezbijediti egzistenciju. Da danas ukinu RS, vrate ljiljane na zastavu, promijene ustav tako da imamo jednog predsjednika... itd, da li bi to povećalo plate, penzije, ukinulo korupciju, pobijedilo kriminal? Da li bismo išta bolje živjeli? Moralna satisfakcija se ne jede.
- Sezam
#114 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Tomasica je dokaz da se ne radi o individualnoj odgovornosti.Tomos wrote:Kako nije kolektivna odgovornost, pa ko je to od vas prijavio neku masovnu grobnicu, rijetki se nađu, ko je od vas prijavio one koji su komšije nesrbe odvodili u logore, streljali, protjerivali, silovali i palili im kuće onako anonimno bar i te koji su to radili i zašto poimenično kad to dokažeš onda ti se mogu izvinuti.fim1 wrote:Zlocinacka vrhuska, i politicka i vojna, jedina koja je nakon II Svjetskog rata osudena za genocid, sve lipo pise u presudama Tribunala, a ti nastaviti spinovati i petljati, zar se sto drugo moglo ocekivat
- BHCluster
#115 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Срдачне честитке
Темељи Ентитета Републике Српске
- Пљачке
- Силовања
- Сксуално ропство
- Убиства
- Концентрациони логор
- Терорисање
- Етничко чишћење
- Масовне егзекуције
- Масовне гробнице
- Удружени злочиначки подухвати
- ...
- Геноцид
Помоз' Бог јунаци!
Last edited by BHCluster on 09/01/2014 14:03, edited 2 times in total.
- Paranoid
#116 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Tebi je 1.Mart i 9. Januar isto? Uporedjuješ narode kao da smo bili na "igrama bez granica" a ne u ratu prouzrokovanu srpskom agresijom. Imaš hrabrost da staviš sve u zajednički koš i da kažeš: "Sjeme im se zatrlo"?kockica_kockica wrote:Ocekivati od nekoga koga mrzis i ne priznajes da te prizna i voli je smijesno... Mi vec vise od 20 godina nismo u stanju pomaknuti se s mrtve tacke ... Oprostiti je mozda moguce, zaboraviti je vec teze i skoro nemoguce, jer oni koji vise nisu s nama radi rata nas stalno podsjecaju na to, i sanjamo rat, ubijanje, nase najmilije...... Konstantno isticati mrznju je nepodnosljivo...
I na kraju...
Nenadjebivo!
- BHCluster
#117 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Moze li Bosnjak, Hrvart ili neko iz reda ostalih biti predsjednik RS-a?Tessaract wrote:
Колико је мени познато, сви грађани Српске имају једнако право гласа. Где ту видиш апартхејд?
- BHCluster
#118 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Ti opet neke bajke, poredis nesto sto nepostoji sa onim na cemu je to sto branis nastalo. Kao na onoj drugoj temi gdje si Genocid u Srebrenici opravdavao Jasenovcem.Tessaract wrote: Ниси ми одговорио на питање: Имаш ли нешто против спречавања геноцида над Србима?
-
hizo ramidovic
#119 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
pusti ga neka gusla...BHCluster wrote:Ti opet neke bajke, poredis nesto sto nepostoji sa onim na cemu je to sto branis nastalo. Kao na onoj drugoj temi gdje si Genocid u Srebrenici opravdavao Jasenovcem.Tessaract wrote: Ниси ми одговорио на питање: Имаш ли нешто против спречавања геноцида над Србима?
citati njegove bisere-neprocjenjivo!
- BHCluster
#120 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Срдачне честитке
Темељи Ентитета Републике Српске
- Пљачке
- Силовања
- Сксуално ропство
- Убиства
- Концентрациони логор
- Терорисање
- Етничко чишћење
- Масовне егзекуције
- Масовне гробнице
- Удружени злочиначки подухвати
- ...
- Геноцид
Помоз' Бог јунаци!
Last edited by BHCluster on 09/01/2014 14:03, edited 2 times in total.
-
Basvod
#121 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
A moze li Srbin biti Predsjednik FBiH?BHCluster wrote:Moze li Bosnjak, Hrvart ili neko iz reda ostalih biti predsjednik RS-a?Tessaract wrote:
Колико је мени познато, сви грађани Српске имају једнако право гласа. Где ту видиш апартхејд?
- Paranoid
#122 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Može.Basvod wrote:A moze li Srbin biti Predsjednik FBiH?BHCluster wrote:Moze li Bosnjak, Hrvart ili neko iz reda ostalih biti predsjednik RS-a?Tessaract wrote:
- LBVIEW
#123 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Znas li ti ista napisati a da nije bljutavi i pateticni pokusaj opravdavanja srpske politike za sve zlo sto je prouzrokovala 90-tih. Ta zlocinacka tvorevina ciji "praznik" nam spocitavas kako ne slavimo je kreirana od strane politicke vrhuske srpskog naroda samo za jedne, a drugima je namijenjen jal' u logor jal' streljacki vod, jal' izgon.O cemu svjedoce i presude o UZP,genocidu i zlocinima protiv covjecnosti,te na kraju masovne grobnice u koje su slavljenici pobacali svoje dojucerasnje susjede i komsije i pored kojih i dan danas bez ikakve grize savjesti, zive, rade i djecu odgajaju. I ti bi to izjednacavala s 1. martom gdje se demokratski, legitimno, bez prijetnji ratovima i "jedan narod u nestanak" izglasala nezavisnost.kockica_kockica wrote:Ocekivati od nekoga koga mrzis i ne priznajes da te prizna i voli je smijesno... Mi vec vise od 20 godina nismo u stanju pomaknuti se s mrtve tacke ... Oprostiti je mozda moguce, zaboraviti je vec teze i skoro nemoguce, jer oni koji vise nisu s nama radi rata nas stalno podsjecaju na to, i sanjamo rat, ubijanje, nase najmilije...... Konstantno isticati mrznju je nepodnosljivo...
I na kraju...Bojim se kad krave pocnu crkavati... Crknut ce svima... I neka crkne... Bolje nismo ni zasluzili...
- BHCluster
#124 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Basvod wrote:A moze li Srbin biti Predsjednik FBiH?BHCluster wrote:Moze li Bosnjak, Hrvart ili neko iz reda ostalih biti predsjednik RS-a?Tessaract wrote:
Code: Select all
U izboru Predsjednika i Potpredsjednika Federacije Klub
bosnjackih delegata i Klub hrvatskih delegata u
Domu naroda odvojeno kandidiraju po jednu osobu. -
Basvod
#125 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"
Dobro zamisljeno, nadasve jednakopravno.BHCluster wrote:Basvod wrote:A moze li Srbin biti Predsjednik FBiH?BHCluster wrote:
Moze li Bosnjak, Hrvart ili neko iz reda ostalih biti predsjednik RS-a?Moze ako ga kandiduje jedan od navedenih klubova.Code: Select all
U izboru Predsjednika i Potpredsjednika Federacije Klub bosnjackih delegata i Klub hrvatskih delegata u Domu naroda odvojeno kandidiraju po jednu osobu.