21. vijek - prva dekada zdra'o

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Najbitniji dogadjaj u 2000-im bio je:

11. septembar
54
64%
Rat u Iraku i Afganistanu
4
5%
Pojava novih drzava na tlu Evrope
1
1%
Dolazak Busa i Putina
1
1%
Dolazak Obame
1
1%
Pobjeda SDP-a :D
4
5%
Ekonomska kriza
17
20%
Naftna kriza
0
No votes
Naucno-tehnoloska otkrica (navesti koja)
2
2%
Razvoj i jacanje evropske valute
0
No votes

Total votes: 84

Adnansu

#51 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by Adnansu »

Sve je pocelo sa 11/9 a kako ce se zavrsiti to niko ne zna :)
MUNAFIK

#52 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by MUNAFIK »

NightSkyWalker wrote:Nikada vise ljudi a manje ljudskosti, nikada vise vojske a manje mira, nikada vise bogatih i vise gladnih i siromasnih, nikada vise znanja i vise ljudske gluposti, nikada vise dokaza da smo na krivom putu ...
:thumbup:

i nikad vise hrane i vise smrti od gladi, nikad vise medija i vise kontrole... svega tu ima da bi neko imao da zadovoljava neogranicene zelje na raznorazne nacine a cesto vrlo perverzne, mnogi u svijetu muce se, gladuju, umiru od najbanalnijih bolesti i infekcija i od gladi. Napredna smo ''civilizacija'' :(
cyprus

#53 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by cyprus »

MUNAFIK wrote:
NightSkyWalker wrote:Nikada vise ljudi a manje ljudskosti, nikada vise vojske a manje mira, nikada vise bogatih i vise gladnih i siromasnih, nikada vise znanja i vise ljudske gluposti, nikada vise dokaza da smo na krivom putu ...

i nikad vise hrane i vise smrti od gladi, nikad vise medija i vise kontrole... svega tu ima da bi neko imao da zadovoljava neogranicene zelje na raznorazne nacine a cesto vrlo perverzne, mnogi u svijetu muce se, gladuju, umiru od najbanalnijih bolesti i infekcija i od gladi. Napredna smo ''civilizacija'' :(
Želite reći da je nekad prije bilo bolje?
Sunrise00

#54 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by Sunrise00 »

Mi uvijek mislimo da je nama najgore, tj. da sm mi kroz historiju najgore prosli :-) pa i prije je bilo zlih ljudi, gladi, ratova, dajte molim vas :lol:
realna do boli

#55 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by realna do boli »

Sjecam se, 1999g. Flash Gordon leti po svemiru.....Zemlja samo jedna usputna stanica...
21. vijek..borimo se lukom i strelom.....
biske

#56 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by biske »

Ništa.
MUNAFIK

#57 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by MUNAFIK »

cyprus wrote:
MUNAFIK wrote:

Želite reći da je nekad prije bilo bolje?
Ne zelim reci to, ali kad smo vec kod toga mislim da mi podcjenjujemo proslost i ljude koji su zivjeli nekada davno i kvalitet zivot akoji su zivjeli... ali to nije tema.

Ja zelim reci da NIKADA nije bilo vise HRANE a da je u isto vrijeme VISE ljudi umiralo od gladi. Isto tako nikada se nije VISE pricalo o MIRU a u isto vrijeme toliko ljudi umiralo u raznoraznim ratovima, okpacijama, sankcijama, i nikada se nije vise u oruzije ulagalo...

Nije u pitanju vise kako je prije bilo, ali na nasu zalost u buduuce ce biti gore, zar zemlja moze trpiti ovoliku nepravdu na svijetu, a smatram da je u vrlo malo perioda na zemlji postojala ovolika nepravda i ovoliko nasilje i prema ljudima i prema prirodi, to ce morati da rezultira necim velikim jer ja ne vidim drugog izlaza... Neki ljudi jednostavno trose 100 puta vise od normalnog, a neki nemaju ni vode da se napiju...
MUNAFIK

#58 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by MUNAFIK »

Sunrise00 wrote:Mi uvijek mislimo da je nama najgore, tj. da sm mi kroz historiju najgore prosli :-) pa i prije je bilo zlih ljudi, gladi, ratova, dajte molim vas :lol:
sta je smjesno?

niko ne misli da je nama najgore, ja mislim da ce najgore tek doci. Netreba biti nikakav genije da se to skonta, ljudi zive u rasipnistvu, zadovoljavajuci i najprimitivnije potrebe dok Velika VECINA svijeta pati i umire od gladi samo zato da bi ta manjina mogla ''mazat maslo po guzici'' ako mislis da ce ovo stanje potrajati ok, ali ja mislim da nece, a tu je i globalno zagadjenje... Najgore nam tek dolazi....
Edin H.

#59 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by Edin H. »

Uspon i pad Muniba Usanovica :oops:
Sunrise00

#60 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by Sunrise00 »

MUNAFIK wrote:
Sunrise00 wrote:Mi uvijek mislimo da je nama najgore, tj. da sm mi kroz historiju najgore prosli :-) pa i prije je bilo zlih ljudi, gladi, ratova, dajte molim vas :lol:
sta je smjesno?

niko ne misli da je nama najgore, ja mislim da ce najgore tek doci. Netreba biti nikakav genije da se to skonta, ljudi zive u rasipnistvu, zadovoljavajuci i najprimitivnije potrebe dok Velika VECINA svijeta pati i umire od gladi samo zato da bi ta manjina mogla ''mazat maslo po guzici'' ako mislis da ce ovo stanje potrajati ok, ali ja mislim da nece, a tu je i globalno zagadjenje... Najgore nam tek dolazi....
a toga nije prije bilo? rasipnistva jednih, gladi drugih, itd?
jedaneska

#61 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by jedaneska »

Prva dekada je završila svoj put tačno na prelazu sa 31.12.2009. na 01.01.2010. u 00:00h.
Druga se počinje brojati logično od nule, tako da smo sada već u drugoj godini druge dekade.
Temu bi trebalo prebaciti godinu ranije :wink:
Ajatolah_

#62 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by Ajatolah_ »

jedaneska wrote:Prva dekada je završila svoj put tačno na prelazu sa 31.12.2009. na 01.01.2010. u 00:00h.
Druga se počinje brojati logično od nule, tako da smo sada već u drugoj godini druge dekade.
Jedva sam nekako iskopao temu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=71905
BSn

#63 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by BSn »

jedaneska wrote:Prva dekada je završila svoj put tačno na prelazu sa 31.12.2009. na 01.01.2010. u 00:00h.
Nece da bude da si upravu.

Jumak Jampa Zjapi. :skoljka:
jedaneska

#64 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by jedaneska »

u pravu ste ako brojanje počinje od jedinice, ali u tom slučaju smo svi godinu mladji :D
štoperica kreće od nule 8-)
nellington

#65 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by nellington »

jedaneska wrote:u pravu ste ako brojanje počinje od jedinice, ali u tom slučaju smo svi godinu mladji :D
Ako dijete nedajbože umre prije prvog rođendana umrlo je u prvoj godini života. Dakle...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#66 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by Pera Trta »

nellington wrote:
jedaneska wrote:u pravu ste ako brojanje počinje od jedinice, ali u tom slučaju smo svi godinu mladji :D
Ako dijete nedajbože umre prije prvog rođendana umrlo je u prvoj godini života. Dakle...
Arthur Clarke je to dobro objasnio uoči 2000. godine, kada je masa ljudi mislila da počinje 21.stoljeće. Naveo je primjer da bi to bilo kao kad bi vagu baždarili da vaga od 1 a ne od 0, tako nekako. Ti bi mogao znati ili iskopati taj citat.
nellington

#67 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by nellington »

Pera Trta wrote:
nellington wrote:
Arthur Clarke je to dobro objasnio uoči 2000. godine, kada je masa ljudi mislila da počinje 21.stoljeće. Naveo je primjer da bi to bilo kao kad bi vagu baždarili da vaga od 1 a ne od 0, tako nekako. Ti bi mogao znati ili iskopati taj citat.
Arthur C. Clarke gave this analogy (from a statement received by Reuters): "If the scale on your grocer's weighing machine began at 1 instead of 0, would you be happy when he claimed he'd sold you 10 kg of tea?" This statement illustrates the common confusion about the calendar. If one counts from the beginning of AD 1 to the ending of AD 1000, one would have counted 1000 years. The next 1000 years (millennium) would begin on the first day of 1001. So the calendar has not 'cheated' anyone out of a year. In other words, the argument is based on the fact that the last year of the first two thousand years in the Gregorian Calendar was 2000, not 1999.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#68 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by Pera Trta »

Ma bravo, momčino :thumbup:
jedaneska

#69 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by jedaneska »

Image :P
Image
JThomas

#70 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by JThomas »

fazon je što godine nula nema u gregorijanskom i julijanskom kalendaru. ide godina -1., pa 1.
BSn

#71 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by BSn »

JThomas wrote:fazon je što godine nula nema u gregorijanskom i julijanskom kalendaru. ide godina -1., pa 1.

Upravo ovo, ljudi moji. Nema nulte godine. Dijete kad se rodi nije mu nula godina, nego mu je prvi dan prve godine, pa slj. godine ulazi u prvi dan druge godine.

Dzaba vam matematika, nije sve tako jednostavno k'o u matematici. :oops: :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#72 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by Admir_1984 »

zaboravili ste dolazak cire i spasavanje bh fudbala :-)
herbert mekfjuger

#73 Re: 21. vijek - prva dekada zdra'o

Post by herbert mekfjuger »

Admir_1984 wrote:zaboravili ste dolazak cire i spasavanje bh fudbala :-)
ovo neka provokacija? Ćiro je postigo za BH fudbal što bog nije postigo :x
Post Reply