karanana wrote:definitivno 9/11 sto zbog utjecaja koji ce imati na mnogo godina ispred nas, ali i zbog nevjerovatnih snimaka destrukcije koje smo gledali uzivo i svjedocili tome u jednom danu.
nema puno dogadjaja kojima prodje 9-10 i vise godina i da i tada znas gdje si bio i sta si radio kad se to nesto dogodilo. 9/11 je jedan od tih dogadjaja. definitivno znam da je bio utorak i znam gdje sam bio i sta sam radio kad sam cuo i ukljucio se u pracenje onoga.
Da, kazu da je rat u Bosni prvi "televizijski" rat, tj. rat u kojem su ljudi iz cijeloga svijeta mogli da vide sta se desava na dnevnoj osnovi i imali priliku da vide snimke i zrtava i agresora i novinara...
9/11 je prvi rat koji smo imali priliku da pratimo live u njegovom samom nastajanju...
Sjecam se, dos'o kuci, a buraz gleda na TV-u cupavog Marica i jos je neka bila s njim. I onda u po frke prebaci kanal - haj', kaze, k'o da su oni nas gledali...
Dosta raje je kontalo da je kod nas negdje zaratilo, bas zbog Marinog look-a (kad je samo on pricao i nije bilo direktnog kadra iz NY-a). Onda moje zaprepastenje kad sam drugi avion gledao kako udara u zgradu (ne vjerujes sam sebi da nije film) i kako se prva zgrada pocinje rusiti.
Nekako mi se cini da je sve poslije rezultat toga i da ce dosta toga u narednom desetljecu biti upravo posljedica ovoga, tj. da se bura dignuta poslije 9/11 nije ni pocela smirivati...
Kako da se niko ne sjeti neceg drugog osim politike?