2006 Izbori/USA

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
pitt

Post by pitt »

Lucy01 wrote:
pitt wrote:
Lucy01 wrote: Opa, bome Seha samo na visoko puca :D
Jel' to ona sto jase konje i hoda po onim takmicenjima :roll: a i siromasni su, jadna majko :D
ta ta ......kaze pustio bi je i da ga osedla :D:D:D
Haj'mo pocet akciju da i Sehi kakvu kljusinu kupimo :lol: da se uklopi :lol: :lol:
Nek mu punac cifut kupi :D:D:D
genija

#27 Re: 2006 Izbori/USA

Post by genija »

StLouis wrote:Vratio sam se s biralista. Dao sam glas demokratskom kandidatu/senatoru, glasao sam ZA amandman 2, "Steam cell research", protiv amandmana 3( higher taxes for tobaco industry), I glasao sam za povecanje minimum vage $5.75 to $6.75.

Pitanje novopecenim amerikancima, i svima vama koji ste postali drzavljani u zemljama u kojim trenutno boravite; Koliko vam znaci direktno birati osobu/stranku, koja ce vam predstavljati zemlju/narod, i da li uopce izlazite na izbore?
Cuj protiv higher taxes for tobacco industry? Halllooo, ako glasas protiv higher taxes za tobacco co. oni ce jos vise imati paretina, a vi jos vise lung cancer!

Ja nemogu glasati, ali bi glasala sigurno protiv tobacco co. a za smanjivanje Tuition za College!
StLouis

#28 Re: 2006 Izbori/USA

Post by StLouis »

genija wrote:
StLouis wrote:Vratio sam se s biralista. Dao sam glas demokratskom kandidatu/senatoru, glasao sam ZA amandman 2, "Steam cell research", protiv amandmana 3( higher taxes for tobaco industry), I glasao sam za povecanje minimum vage $5.75 to $6.75.

Pitanje novopecenim amerikancima, i svima vama koji ste postali drzavljani u zemljama u kojim trenutno boravite; Koliko vam znaci direktno birati osobu/stranku, koja ce vam predstavljati zemlju/narod, i da li uopce izlazite na izbore?
Cuj protiv higher taxes for tobacco industry? Halllooo, ako glasas protiv higher taxes za tobacco co. oni ce jos vise imati paretina, a vi jos vise lung cancer!

Ja nemogu glasati, ali bi glasala sigurno protiv tobacco co. a za smanjivanje Tuition za College!
Vec sam rekao da sam glasao iz protesta. Na kraju, svako vodi svoj interes...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Jasta nego glasati. Ja sam bio na izborima jutros, gdje sam bio informisan o situaciji i ljudima, glasao sam direktno za ljude, a gdje ne moj glas je isao demokratima. Budemo vidjeli koliko ce dobrog izaci iz ovog svega
Vozdra_123

#30 Re: 2006 Izbori/USA

Post by Vozdra_123 »

staropeceni kanadjanin ti odgovara :D

DA, izlazim na izbore i smatram da moj glas vrijedi nesto u izboru osobe koju smatram da bi me najbolje mogla predstavljati u gradskoj / provincionalnoj ili drzavnoj instituciji
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

nineac wrote:Jebiga nemam pravo glasa, ali bi normalno glasao za demokrate. Ovi raznorazni "poslanici" "moralisti" koji imaju "values" mi toliko vise idu na k... da mi dodje da sam pocnem ljude zvati da glasaju za demokrate.

:thumbup:
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Mi koji zivimo u Distriktu smo obespravljeni jer nam glasovi ne vrijede qrcu...
danas

Post by danas »

EI Presidente wrote:Mi koji zivimo u Distriktu smo obespravljeni jer nam glasovi ne vrijede qrcu...
hos' ti u brcko :D :D :D
repeater

Post by repeater »

Lucy01 wrote: I naravno, glasam za Henry Ford Jr. i to ne samo zato sto je demokrata (jer su US demokrati po mom skromnom misljenju, pussies :D), nego zato sto onog seljacinu Corrker-a smislit ne mogu i sto ljubi guzicu i kome treba i kome ne treba :x
bob corker - moj sujed. nije on toliko glup koliko glumi.
nineac

Post by nineac »

Ja koliko znam imate 3 house representatives! Znaci mozes glasati!
EI Presidente

Post by EI Presidente »

danas wrote:
EI Presidente wrote:Mi koji zivimo u Distriktu smo obespravljeni jer nam glasovi ne vrijede qrcu...
hos' ti u brcko :D :D :D
dobro si :D
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Procjene ne izgledaju lose :)
http://www.electoral-vote.com:2006/
pitt

Post by pitt »

U mom dzematu smo ih poderali :D
Lucinka, opet ste dole usrali izgleda :x
shadow

Post by shadow »

house smo uzeli, senate ce izgleda biti 50-50 tako da chika lovac :D moze prevagnuti na njihovu stranu :x

nadao sam se boljem ali nije ni ovo skroz loshe
nineac

Post by nineac »

Cekaj shadow, vidis da je Webb ipak u prednosti, a i Montana bi mogla na "nasu" stranu :-)
Pitt konacno se rjesiste Ricka "the jesus boy-a"
Ja opet "stuck" sa republikancima :x
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

pitt wrote:U mom dzematu smo ih poderali :D
Ja sa ispunila svoju gradjansku duznost :D

....glasala sam :D a to sto su R opet izabrali, ma Jug je ovo ba....ovdje kad se nesto ukorijeni (ko republikanci), nemozes ti to istjerat da si pita. Ja sam sinoc sat vremena u redu stajala na kisi (al' s kisobranom :D) da glasam, al' dzaba je kad ovih crkvenjaka ima ko govana. Jos je na glasackom "menu" bio i amandman za gay brakove i jedan o porezu na imovinu osobama preko 65 godina starosti....crkvenjaci kad su vidjeli ono o homosexulacima, odma' su za Corker-a glasali.....al' opet dzaba, demokrati ovaj put' uzimaju i House i Senat :P :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:U mom dzematu smo ih poderali :D
jaooooo...
lucinda, de se otcjepite dzizuza vam :x
water

Post by water »

hej lijepoga li jutra. Nicija nije do zore gorila. Sto neko rece eto malo i poruke za ostatak svijeta. Put u sunovrat je zaustavljen, sad postoje male sanse da ce se svijet poceti vracati na nekakav normalan kolosijek. Ne bi lose bilo da Montana i Virginia padnu pa da oba doma pripadnu demokratima. Ja sam ispocetka mislio da nema puno razlike ali ima: da je Gore predsjednik danas bi svijet bio drugacije bolje mjesto. Isto tako ce biti u sledecem destljecu kad moj man Obama (moze i Spitzer) zajase.

Nazdravlje
pitt

Post by pitt »

Ovi vec mastaju da Ricky zajednio sa mekejnom ide za predsjednika :-) :-) :-)
Helem

Post by Helem »

Sanatorij je izgubio u Pensilvaniji, Cigane i Jevreje poznajes po frljavom pogledu u ocima.
Interesuje me bosanski ciganluk, vecina nasih glasala je za Republikance.
A izgubili su katastrofalno.
Opet kriva procjena, skoro kao u Bosni.
nineac

Post by nineac »

jao.....
pitt

Post by pitt »

Helem wrote:Sanatorij je izgubio u Pensilvaniji, Cigane i Jevreje poznajes po frljavom pogledu u ocima.
ja vala ne znam ni jednog naseg sto je za republikance glasao :? :D
BimmerX

Post by BimmerX »

repeater wrote:
Lucy01 wrote: I naravno, glasam za Henry Ford Jr. i to ne samo zato sto je demokrata (jer su US demokrati po mom skromnom misljenju, pussies :D), nego zato sto onog seljacinu Corrker-a smislit ne mogu i sto ljubi guzicu i kome treba i kome ne treba :x
bob corker - moj sujed. nije on toliko glup koliko glumi.
-Nije on glup ali je lik lopov ko' djavo
Nesto zijeva o iligal imgrantima a on ih ima zaposlenih kod sebe na stotine, placa ih minimalka. I inace ovi supljaci republikanci haraju tenn.. Od kako su oni dosli na vlast meksa ilegalnih u neshville-u i okolici pola miliona... a buncaju i skrivljuju na demokrate sve..pihhh
Helem

Post by Helem »

Vecina Pitt, dobra vecina.
water

Post by water »

pitt wrote:
Helem wrote:Sanatorij je izgubio u Pensilvaniji, Cigane i Jevreje poznajes po frljavom pogledu u ocima.
ja vala ne znam ni jednog naseg sto je za republikance glasao :? :D
ma helem je iz druge dimenzije
Post Reply