20. Međunarodni sajam knjiga i učila

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Topla voda

#51 Re: 20. Međunarodni sajam knjiga i učila

Post by Topla voda »

cyprus wrote:Otišo sa 20 KM (naime nemam više :D ) i eto kupio dvije knjige, bolje reć knjižice, al bar sam uživo u prolazu vidio Šaćira Filandru i Senada Pećanina :D :D . Joj, sljedeće godine će mi trebat skupljat pare duže vrijeme za ovo :) :-) .
e kad ti pomenu ovu dvojicu,sjetih se kako je jucer nijaz durakovic,malo je reci mrtav-pjan,brljavio nesto i niko ga nije skonto sta prica.dere se, galami,a ko onomad sidran u onoj emisiji,sve neki cudni zvuci izlaze iz grla :-D
sto komi reko samo bog,bog,bog....sta je izdavaca vjerske literature :-) ,a do njih stand s arkanom i legijom....pa to je nadrealno :D
a i pocele su mi se gaditi one sve knjige u jeftinim izdanjima,..kad vidim ona izdanja lagune i ostalih, i kako zasareni na standu ona beletristika,ne mili mi se ni razgledati...sve nesto bestseler no1 i te stvari.
da ne pominjem dijete i kuhare.mozda bi i najpametnije bilo da ih pakuju zajedno.to svakako ista klijentela uzima :D
doktor78

#52 Re: Sajam knjiga, Skenderija, april 2008.

Post by doktor78 »

komi wrote:
nedimx wrote:Nisam bio na sajmu. Bio prosle godine i rekao da necu vise ni ici. To vise lici na neku pijacu nego na sajam. Jos uvijek mi semtaju cijene koje su prevelike. Recimo, kad sam bio na sajmu u Beogradu za 100 km sam uzeo pa jedno 3-4 strucne knjige. Mene zanimaju informaticke. ovdje jedva 1,5 da mogu kupiti.

Sto se tice ostalih knjiga, ako nisu strucne, zasto kupujete knjige? Mislim, te iste se mogu podignuti u biblioteci i slicnim mjestima? Jel kupujete da bi ih neko vidio na polici?
imam nekoliko informatičara za prijatelje i svi pušu u istu trubu kao ti :D

kupujem da IMAM neke naslove i da pročitam neke naslove neke kupujem samo zbog arhive... možda zatreba (recimo teorija romana, teorija kritike, religijski rječnik, njemački rječnik, japanski rječnik)
neke naslove ću više puta čitati... ono što volim želim POSJEDOVATI
listati mirisati citati podvlaciti zanimljvo pročitati kad mi se čita prestati čitati i nastaviti za 10 dana

KOLEKCIONARSTVO između ostalog...knjige barem čitaju ljudi... za razliku od stripova... recimo gdje postoje kolekcionari koji čim kupe stri odmah u vakuum i nikad ga ne pročitaju :D

volim biti okružen knjigama radije nego nekim ljudima :)
Potpis
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#53 Re: Sajam knjiga, Skenderija, april 2008.

Post by ladyblue18 »

accent wrote:neko rece komercijalne literatrue na pasja preskakala, kuhara, medicina vaka naka, bjake, zivotinje, vjerske litearture ma saso mange
ali klasike nigjde otpale mi noge trazeci Platona i njegovu Drzavu, iznenadio sam se kada sam nasao Sun Cu Wu-a (Umijece Ratovanja 13KM) i to sam iz nekog budjaka izvukao, trazim knjigu savremeni sistemi nacio nalne sigurnosti hama svi me gledaju tipa "sta si mene doso zaj....bavat, sta se ti ku...cis ili samo blijedo odmahnu glavom" a da sam pitao za sve H.Potere odma bi ih dobio .
ja i nasao sam od Ibn Halduna Muqaddimu 250KM pa reko jel sajam ili ne, haloooo 250KM

uglavno moje ocjena je da je sajam, hajmo reci OK, nista specijalno, definitivno mogla bi biti ponuda puno puno bolja
ali ne diktiram ja potraznju nego konzumenti, zalosno
zar se na sajmu uopste mogu naci knjige poput drzave i muqaddime :shock:
iznenadjena sam ...a jos vise cjenom :lol: :lol:
a volila bih procitat iste :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Sajam knjiga, Skenderija, april 2008.

Post by Truba »

Fiore wrote: kad jos vidim knjige o Legiji.,Arkanu.,Milosevicu., srbijanske standove.. pomislim da nisam u Bosni..:

a tek ona knjiga NEmoguća država (bosna... kao entiteti se udaljavaju...na naslovnici...)

kako ih nije strah to prodavati :D ah da knjige kupuju fini ljudi nece tu biti kabadaija :lol:
Kukuruz_Barbe-q

#55 Re: 20. Međunarodni sajam knjiga i učila

Post by Kukuruz_Barbe-q »

do kada je otvoren sajam danas zna li ko :( ?
van Basten

#56 Re: 20. Međunarodni sajam knjiga i učila

Post by van Basten »

23.04. - 28.04. od 10-19 h. Premda preporučujem da taj 28. (ponedjeljak) ne računaš kao neki ozbiljan dan... tada je fajront i ljudi se kupe kućama, pola štandova je već prazno a druga polovina prazni se pred tobom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57 Re: 20. Međunarodni sajam knjiga i učila

Post by Truba »

ako meni prodaju knjigu za 25 km
a u šahinpašiću je ta knjiga 46 maraka

8) koliku zaradu ima šahinpašić :roll: a radnike s fakultetom plaća oko 500 + rade poslove čistača :roll:
Gorštak

#58 Re: 20. Međunarodni sajam knjiga i učila

Post by Gorštak »

Sajmom sam nakon što su se sreedili utisci veoma razočaran. Ponuda nije bila čemu. Ustvari bilo je svega i svačega, ali više puta je lucidno primijećeno da je to uglavnom bezveze.
Posebno sam razočaran cijenama. Sajam podrazumijeva baaaaar dvadeset posto popusta, a često ga nije bilo nikako.
Recimo ja prije mjesec dana kupio neku stručnu knjigu bezveze u knjižari Zoro i platio je 12 KM, i ta ista knjiga na štandu Lagune koja ju je i izdala košta isto 12 KM. Pa to je bruka.
Jedino je divota bio štand Leksikografskog zavoda iz Hrvatske. Npr Rječnik općih religijskih pojmova koji inače košta 160 KM bio je u ponudi za 100 KM.
WizzardFromBOZ

#59 Re: 20. Međunarodni sajam knjiga i učila

Post by WizzardFromBOZ »

hajd recite bar jednu pozitivnu o sajmu.
Post Reply