2% bruto plate za Srebrenicu.

Hantraga

Post by Hantraga »

jeza u ledja wrote:Hantraga, za koga ce glasaci u RS glasati? Nabroj dvije stranke koje nisu nacionalisticke. :) Isto pitanje i za FBiH.
Skrenuli smo sa teme i to zesce... :lol:

Netrebaju ti dvije, dovoljno ti je jednu da nadjes da nije nacionalisticka pa glasaj za nju...Eto recimo SDP...Ali ce opet u RS bosnjaci glasati za SDP, a srbi nece...To se treba promjeniti da bi doslo do promjene u Federaciji...

A sad o ovih 2%...Nije mi jasno zasto se odbija od placa, a ne iz budzeta...Plus Srebrenica je u RS, pa kad je vec u RS onda bi oni iz svog budzeta trebali da ulazu u taj grad...Federacija treba da vrsi pritisak na RS da ulaze novac iz svog budzeta u taj grad...
borisdj

Post by borisdj »

Hantraga wrote:
jeza u ledja wrote:Hantraga, za koga ce glasaci u RS glasati? Nabroj dvije stranke koje nisu nacionalisticke. :) Isto pitanje i za FBiH.

Netrebaju ti dvije, dovoljno ti je jednu da nadjes da nije nacionalisticka pa glasaj za nju...Eto recimo SDP...Ali ce opet u RS bosnjaci glasati za SDP, a srbi nece...To se treba promjeniti da bi doslo do promjene u Federaciji...

A sad o ovih 2%...Nije mi jasno zasto se odbija od placa, a ne iz budzeta...Plus Srebrenica je u RS, pa kad je vec u RS onda bi oni iz svog budzeta trebali da ulazu u taj grad...Federacija treba da vrsi pritisak na RS da ulaze novac iz svog budzeta u taj grad...
Pa RS je iz svog budzeta vec odvojila 10 miliona KM za razvoj Srebrenice.

SDP u naceli ne bi trebala biti nacionalisticka al u praksi to i te kako jeste.
Evo ti analogija
SDP-Federacija-Bosnjaci = SNSD-Republika Srpska-Srbi

Ove stranke nisu nacionalisticke kao sto su SDS i SDA koje su bile iskljicive(nezavisna RS i unitarna BIH).
Oni pridaju znacaja ekonomiji al u zadnje vrijeme Zlaja postao veci nacionista po prici nego Tihic (Hare je ipak neprikosnoven po tom pitanju).
Last edited by borisdj on 05/04/2007 20:33, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

borisdj wrote:
Hantraga wrote:

Jel' toliko kosta 8000 zivota?

Da je Bogdom pohapsila zlocince i izvinula se... Tih 10 miliona ne bi ni bilo potrebno :roll:
Saian

Post by Saian »

borisdj wrote:

nije valjda savjest proradila, a zanima me sto bi se tako za neku od opshtina u Shumskoj bilo sta ekstra izdvojilo kad se u Srebrenici, kako traktorista kazhe, nista slichno genocidu nije desilo :) :shock:
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Fair Life wrote:...Naime, kao sto je objavio list Avaz od 18. septembra 2000. godine, brojne clanice Udruzenja "Majke Srebrenice i Podrinja" ostale su sokirane kada su cule govor princa Selmana bin Abdul-Aziza prilikom otvaranja islamskog centra u Sarajevu, 15. septembra 2000. godine. Tom prilikom je princ Selman javno rekao da je odmah poslije katastrofe u Srebrenici narod Saudijske Arabije u organizaciji Visokog saudijskog komiteta za pomoc Bosni i Hercegovini prikupio i poslao pomoc stradalima u visini 200 miliona konvertibilnih maraka.

Gdje je novac?

Do direktnih korisnika nije stigao. Princ Selman ne bi o tome govorio neistine. Kazu da je zbiljski pobozan covjek koji ne moze vjerovati da je 200 miliona DM isparilo. Ali, na njegovu zalost, mnoge indicije ukazuju na to da su cekovni iznosi transferirani na bankovne racune humanitarnim organizacijama i privatnim firmama u Becu, Istanbulu i Dubaiju...
Prije otprilike 2 godine javnim preduzecima su poslani dopisi da daju po 1 dnevnicu (kao) "dobrovoljno" za Srebrenicu. Od tada do danas nismo saznali za sta su te pare otisle... Ovo sa 200mil. je frapantno. Ko zna koliko jos miliona je otislo "u Srebrenicu". Ma nije ta lova vidjela ni S...
I opet nakon svega toga imaju obraza traziti pare. Pa gdje mi to zivimo!?!?! :angry:
Da me neko ne bi krivo shvatio: apsolutno podrzavam pomoc ljudima u nevolji, na sve moguce nacine - ali ne da se neko bogati preko moje tesko stecene dnevnice - a onaj kome je lova namjenjena nikad nece ni saznati da mu je upucena. :x
amrica

Post by amrica »

povratak na temu, nesto % plate kao pomoc Srebrenici: prije par godina svi zaposleni u Kantonu Sarajevo donirali jednu dnevnicu kao pomoc Srebrenici, cca 40 KM po osobi, ne znam tacno, zavisno od spreme, nebitno, bruka para.
I snima tv u srebrenici, ko je sta dobio???? nista, malo hrane za par porodica, sve su svemu ni 1000 KM vrijednosti
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

bc_chupo wrote:
Fair Life wrote:...Naime, kao sto je objavio list Avaz od 18. septembra 2000. godine, brojne clanice Udruzenja "Majke Srebrenice i Podrinja" ostale su sokirane kada su cule govor princa Selmana bin Abdul-Aziza prilikom otvaranja islamskog centra u Sarajevu, 15. septembra 2000. godine. Tom prilikom je princ Selman javno rekao da je odmah poslije katastrofe u Srebrenici narod Saudijske Arabije u organizaciji Visokog saudijskog komiteta za pomoc Bosni i Hercegovini prikupio i poslao pomoc stradalima u visini 200 miliona konvertibilnih maraka.

Gdje je novac?

Do direktnih korisnika nije stigao. Princ Selman ne bi o tome govorio neistine. Kazu da je zbiljski pobozan covjek koji ne moze vjerovati da je 200 miliona DM isparilo. Ali, na njegovu zalost, mnoge indicije ukazuju na to da su cekovni iznosi transferirani na bankovne racune humanitarnim organizacijama i privatnim firmama u Becu, Istanbulu i Dubaiju...
mislim da svi zanmo gdje je novac.... :(
Mislim zapravo da ne znamo gdje je novac :-? Saudijci, arapi inače ne bacaju tek tako novac po svijetu. Oni su imali svog striktnog predstavnika (VSK) u Sarajevu i tu je, ako ne sve, onda vecina novca se slila. Ovi su to opet raspodjeljivali kako su oni mislili da treba...zavrsilo je para i u Boćinji, i u Aktivnoj islamskoj omladini i drugim vehabijskim organizacijama. Silni hadzevi se nisu platili niotkuda, hoteli sa 5 zvjezdica vjeruj kostaju. Hurmi tone i tone itd. Beli je tu bilo i kakvih puski, opreme ove one (naravno da je bilo, ma helem cifra koju spominjete i za koju se mnogi ibrete zapravo je bezze cifra, pogledajmo samo nase godisnje budzete evo sad kako se isprazne a mi ni hurme ne dobijemo, od saudijaca smo makar imali dovoljno hurmi... :x A da ne zaboravimo ni svu administraciju koju je valjalo uhljebit

Ne dakle da nesto sad (gluho bilo) branim nase "patriote", nego konkretno za ovaj slučaj ne mislim da je to to..
Post Reply