bc_chupo wrote:Fair Life wrote:...Naime, kao sto je objavio list Avaz od 18. septembra 2000. godine, brojne clanice Udruzenja "Majke Srebrenice i Podrinja" ostale su sokirane kada su cule govor princa Selmana bin Abdul-Aziza prilikom otvaranja islamskog centra u Sarajevu, 15. septembra 2000. godine. Tom prilikom je princ Selman javno rekao da je odmah poslije katastrofe u Srebrenici narod Saudijske Arabije u organizaciji Visokog saudijskog komiteta za pomoc Bosni i Hercegovini prikupio i poslao pomoc stradalima u visini 200 miliona konvertibilnih maraka.
Gdje je novac?
Do direktnih korisnika nije stigao. Princ Selman ne bi o tome govorio neistine. Kazu da je zbiljski pobozan covjek koji ne moze vjerovati da je 200 miliona DM isparilo. Ali, na njegovu zalost, mnoge indicije ukazuju na to da su cekovni iznosi transferirani na bankovne racune humanitarnim organizacijama i privatnim firmama u Becu, Istanbulu i Dubaiju...
mislim da svi zanmo gdje je novac....

Mislim zapravo da ne znamo gdje je novac

Saudijci, arapi inače ne bacaju tek tako novac po svijetu. Oni su imali svog striktnog predstavnika (VSK) u Sarajevu i tu je, ako ne sve, onda vecina novca se slila. Ovi su to opet raspodjeljivali kako su oni mislili da treba...zavrsilo je para i u Boćinji, i u Aktivnoj islamskoj omladini i drugim vehabijskim organizacijama. Silni hadzevi se nisu platili niotkuda, hoteli sa 5 zvjezdica vjeruj kostaju. Hurmi tone i tone itd. Beli je tu bilo i kakvih puski, opreme ove one (naravno da je bilo, ma helem cifra koju spominjete i za koju se mnogi ibrete zapravo je bezze cifra, pogledajmo samo nase godisnje budzete evo sad kako se isprazne a mi ni hurme ne dobijemo, od saudijaca smo makar imali dovoljno hurmi...

A da ne zaboravimo ni svu administraciju koju je valjalo uhljebit
Ne dakle da nesto sad (gluho bilo) branim nase "patriote", nego konkretno za ovaj slučaj ne mislim da je to to..