17. maj Dan borbe protiv homofobije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
atko

#126 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by atko »

@Loulou ... nemoram ali rizikujem da budem proglasen homofobom, balkanskim krkanom itd itd ... da heteroseksualci paradiiraju svaki dan ... to je sastavni dio produzenja vrste ... veeelika vecina homosapiensa je takve orjentacije :wink: ... i ako ja sad ucinim umni napor da sebi objasnim da i drugacija manjina ima prava ... to nije dovoljno ... moram se oduseviti ili sam krkan, vehabija, terorista itd itd ..

@Black :thumbup:
chuchumbamayumbe

#127 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by chuchumbamayumbe »

SOMA wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
SOMA wrote:Kako i zašto da prihvatim i podržavam nekoga za koga mislim da je primitivan?
A u cemu se ogleda to tvoje vidjenje primitivnosti kod populacije o kojoj govorimo?

a joooj ostadoh totalno neshvacena :( pod primitivcima sam mislila na "onu drugu partiju" u ovoj diskusiji koja koristi rijeci: ogavno, bolesno, "zeludac bi vam virio izmedju usana",... ;-)
we are on same side chu-chu :D
ikskjuz mi!
:D
Ne skontah odmah.
Ma, sto se tice parada, i ja nisam nesto da se to javno istice, cini mi se da nema potrebe. Osim ako ljudi te orijentacije uzivaju u paradi, onda se slazem, zasto da ne. Organizuju ljudi paradu, vole se, uzivaju u zivotu, u slobodi. I ja bih otisao kao posmatrac, i vjerujem da bi mi bilo super, niti bi me ko dirao, niti bi bilo belaja, samo uzivanje i proslava ljubavi, slobode i jednakopravnosti. Naravno, ovdje govorimo o uslovima kada se parada ne odrzava u primitivnim sredinama tipa Beograda, Sarajeva i njima slicnim.
Da ne ode tema u suprotnom smjeru, ali neminovno mi se namece tema organizovanja kojekakvih koncerata sa vjerskom tematikom, gdje vjernici slave i pjevaju, izrazavaju svoju ljubav prema Bogu, javno, i ne vidim niti tu nekakvih problema, dokle god se meni kao jedinki ne namece nesto sto ja ne zelim.
E, kada jedan gay muskarac dobije otkaz na poslu samo zato sto je gay, ili skriva svoje opredjeljenje zbog straha od raznih represalija, kako mogu da kazem da je to OK? I da li to moze biti normalno? A da ne govorim o mobbingu, seksualnom uznemiravanju na poslu i ostalim peripetijama koje ta populacija dozivljava ako se deklarise (slucajno ili namjerno). Zasto je to manje nastrano biti cetnik nego biti gay? Jer, po logici, cetnik je nesto skoro pa prirodno, dok je gay neprirodno stanje?
Mislim, ovdje malo bukvalishem, ali sta da se radi...
sodom

#128 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by sodom »

lala_sa wrote:Covjece dragi, sodomo, pa ti ko da si prikljucen na predrasudnu infuziju.
Evo za tebe jedan statisticki podatak: samo 2% homoseksualaca su isfeminizirani!
Kakve to veze ima i sa čim?
Izgleda da ne čitaš uopšte šta pišem, a govoriš o predrasudama...

ovaj kontra argument da hetero paradiraju svaki dan,blah, ne paradiraju, samo se ponašaju normalno!
Gejevi su ti koji imaju potrebu da se dokazuju i pokazuju javnosti.

A po ličnom iskustvu, većina tih gej osoba je manje tolerantna ka normalnim ljudima koji ne dijele mišljenje da su parade i ostalo nesto ok, nego što normalni ljudi njih ne tolerišu...

Čak šta više, te osobe nisu uopšte tolerantne kako se predstavljaju, a zahtjevaju nekakva prava i toleranciju i pozivaju se na demokratiju, dvolično najblaže rečeno. :wink:
Margita81

#129 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by Margita81 »

chuchumbamayumbe wrote:
a joooj ostadoh totalno neshvacena :( pod primitivcima sam mislila na "onu drugu partiju" u ovoj diskusiji koja koristi rijeci: ogavno, bolesno, "zeludac bi vam virio izmedju usana",... ;-)
we are on same side chu-chu :D
ikskjuz mi!
:D
Ne skontah odmah.
Ma, sto se tice parada, i ja nisam nesto da se to javno istice, cini mi se da nema potrebe. Osim ako ljudi te orijentacije uzivaju u paradi, onda se slazem, zasto da ne. Organizuju ljudi paradu, vole se, uzivaju u zivotu, u slobodi. I ja bih otisao kao posmatrac, i vjerujem da bi mi bilo super, niti bi me ko dirao, niti bi bilo belaja, samo uzivanje i proslava ljubavi, slobode i jednakopravnosti. Naravno, ovdje govorimo o uslovima kada se parada ne odrzava u primitivnim sredinama tipa Beograda, Sarajeva i njima slicnim.
Da ne ode tema u suprotnom smjeru, ali neminovno mi se namece tema organizovanja kojekakvih koncerata sa vjerskom tematikom, gdje vjernici slave i pjevaju, izrazavaju svoju ljubav prema Bogu, javno, i ne vidim niti tu nekakvih problema, dokle god se meni kao jedinki ne namece nesto sto ja ne zelim.
E, kada jedan gay muskarac dobije otkaz na poslu samo zato sto je gay, ili skriva svoje opredjeljenje zbog straha od raznih represalija, kako mogu da kazem da je to OK? I da li to moze biti normalno? A da ne govorim o mobbingu, seksualnom uznemiravanju na poslu i ostalim peripetijama koje ta populacija dozivljava ako se deklarise (slucajno ili namjerno). Zasto je to manje nastrano biti cetnik nego biti gay? Jer, po logici, cetnik je nesto skoro pa prirodno, dok je gay neprirodno stanje?
Mislim, ovdje malo bukvalishem, ali sta da se radi...[/quote]

chu :thumbup:
bez_ideje

#130 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by bez_ideje »

chu :thumbup:
Loulou

#131 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by Loulou »

@atko - mislim da se u primjeru koji si naveo radi o ekstremima. S jedne strane da se bude, kako kažeš, zadivljen, a s druge, ukoliko to nisi, da budeš proglašen krkanom, homofobom i kako sve ne.

@black - moja podrška borbi ljudi za svoj djelić sreće nikako nije vezana za nešto što je trenutno in ili fancy.
Neko je već spomenuo - licemjerno je očekivati da se nekog, u nekoj sredini, prihvati za to što je Bošnjak, Srbin, musliman, pravoslavac, crnac, bijelac... a drugima to isto osporavati.
I svakako, seksualna orijentacija nije jedini identitet homoseksualne osobe.
chengaba

#132 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by chengaba »

Loulou wrote: Dragi @atko... Ko kaže da moraš bit' zadivljen? Radi se jednostavno o tome da s ljudima dozvoli da budu to što jesu, bez straha da će to biti kažnjeni na bilo koji način.
Jer, parada heteroseksualaca je svaki dan. Vode se za ruke, ljube na cesti, u kafićima, svoju sreću bez problema dijele s durgima, zar ne?
Probaj ramazanom proći sa dragim Vilsonovim ili Alipašinom za ruku, pa da vidiš kako je i heteroseksualcima. :D :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#133 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by PipiDugaDevetka »

Normalno za vidjeti u DR Kongu-Kinshasa:

Image
saso mange

#134 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by saso mange »

iz dna duše wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
saso mange wrote:Bil vi tako podrzali transvestite? Bi qratz moj, da po gradu hodaju muskarci u minjacima zeludac bi vam virio izmedju usana...
Dje samo nadje ovaj izraz "zeludac bi vam virio izmedju usana"?!?! :-)
Meni bi to bilo bas cool, svakom svoje. Svako valjda treba da se osjeca u svojoj kozi najbolje sto moze, pa ako ja mogu da budem ovakav kakav jesam (sa svim svojim manama i vrlinama), zasto bih osudjivao nekoga ko se najbolje osjeca kao transvestit?
Jeste da je u nasem balkanskom mentalnom sklopu takvo nesto skoro pa nepojmljivo (priznajem da sam i sam u jednom periodu osjecao drugacije nego danas), ali zaista ne vidim zasto bi svijet bio bolje mjesto ako na njemu ne bi bilo "pedera, lezbejki, transvestita, biseksualaca..."?
Dapace.
E moj Chu, to je danas najveći bh. problem "pederi, lezbejke, transvestiti, biseksualci..."
Inače, u BiH je sve ostalo ono baš potaman...
inace je tema problemi BiH... :roll:
iz dna duše

#135 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by iz dna duše »

atko wrote:@Loulou ... nemoram ali rizikujem da budem proglasen homofobom, balkanskim krkanom itd itd ... da heteroseksualci paradiiraju svaki dan ... to je sastavni dio produzenja vrste ... veeelika vecina homosapiensa je takve orjentacije :wink: ... i ako ja sad ucinim umni napor da sebi objasnim da i drugacija manjina ima prava ... to nije dovoljno ... moram se oduseviti ili sam krkan, vehabija, terorista itd itd ..

@Black :thumbup:
Niko ne kaže, ja sam bar takva, da se neko mora oduševiti, tvoje je pravo da imaš svoje mišljenje o tome....
Ali, ja neću nikada podržati one koji bi da pozivaju na linč homoseksualaca, zatvaranje u psihijatrijske klinike, poistovjećivanje sa pedofilima ili zoofilima i sl...
I ja ovako mislim i kažem zato što se užasavam netolerancije prema bilo kome, ko ne nanosi štetu drugima, a ne zato što je fancy ili in....
saso mange

#136 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by saso mange »

chuchumbamayumbe wrote:
saso mange wrote:Bil vi tako podrzali transvestite? Bi qratz moj, da po gradu hodaju muskarci u minjacima zeludac bi vam virio izmedju usana...
Meni bi to bilo bas cool, svakom svoje. Svako valjda treba da se osjeca u svojoj kozi najbolje sto moze, pa ako ja mogu da budem ovakav kakav jesam (sa svim svojim manama i vrlinama), zasto bih osudjivao nekoga ko se najbolje osjeca kao transvestit?
Jeste da je u nasem balkanskom mentalnom sklopu takvo nesto skoro pa nepojmljivo (priznajem da sam i sam u jednom periodu osjecao drugacije nego danas), ali zaista ne vidim zasto bi svijet bio bolje mjesto ako na njemu ne bi bilo "pedera, lezbejki, transvestita, biseksualaca..."?
Dapace.
ma pade mi napamet to sa zelucem...

al slazem se s atkom, cemu sve te parade? pogledate li gay parade u svijetu vidjecete hrpu likova obucenih u tange, strample i druga govna... ja (mi) trebamo reci: ok super je to, haj i kod nas da budemo moderni ko zapad, ne primitivci?
ok moze, al hajmo onda i hetero paradu pa da malo orgijamo itd...
misljenja sam da homoseksualci svojim nacinom borbe za prava i propagandom postizu totalno suprotan efekat, nazalost krive drugu stranu ne sebe
chuchumbamayumbe

#137 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Sta ima lose u tome ako se dva muskarca drze za ruku? :D

Image
Image
Image
chuchumbamayumbe

#138 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

saso mange wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Dapace.
ma pade mi napamet to sa zelucem...

al slazem se s atkom, cemu sve te parade? pogledate li gay parade u svijetu vidjecete hrpu likova obucenih u tange, strample i druga govna... ja (mi) trebamo reci: ok super je to, haj i kod nas da budemo moderni ko zapad, ne primitivci?
ok moze, al hajmo onda i hetero paradu pa da malo orgijamo itd...
misljenja sam da homoseksualci svojim nacinom borbe za prava i propagandom postizu totalno suprotan efekat, nazalost krive drugu stranu ne sebe
heheh, pa ko nam brani, zasto je ne organizujemo. Ja nemam potrebu da isticem svoju seksualnost, niti bilo kakva prava po tom pitanju, jer mi nisu ugrozena.
Niko nam ne govori da trebamo govoriti da su kul stramplice, tangice i ostalo na muskarcu, ali ako je to stvar izbora nekog pojedinca, zasto mu to pravo dovoditi u pitanje?
A na drugu stranu, kada vidimo prostitutke slicno obucene, balimo i slinimo, srce nam ko tikva, jos ako su kakve skupe ne bi zalili para da joj probusimo stramplice, aaa? :D
A sto se organizovanja hetero parade tice, i orgijanja, zovite cim sta bude!!! 8-)
saso mange

#139 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by saso mange »

naravno da buljis/balis/palis se na napucano zensko jer si muskarac, isto ko sto zene polude za odredjenim likovima
mislim, ne balim za kurvama, gade mi se do neba, al pored toga...
i da, branim im da setaju ulicom paradirajuci u tangama (zapad any1?)

@chuchum

u tim zemljama drzanje za ruku se gleda kao znak velikog prijateljstva, takva je kultura
niposto ne izrazava homoseksualnost
chuchumbamayumbe

#140 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

saso mange wrote:naravno da buljis/balis/palis se na napucano zensko jer si muskarac, isto ko sto zene polude za odredjenim likovima
mislim, ne balim za kurvama, gade mi se do neba, al pored toga...
i da, branim im da setaju ulicom paradirajuci u tangama (zapad any1?)

@chuchum

u tim zemljama drzanje za ruku se gleda kao znak velikog prijateljstva, takva je kultura
niposto ne izrazava homoseksualnost
Neki bale i za kurvama, tj vecina...
A sto bi branio nekome da jednom godisnje paradira u tangama?
Opet da ne odemo off topic, paradiraju svakakvi nasim gradom, od huligana, ratnih zlocinaca, kriminalaca raznih kalibara, lokalnih kabadahija, a eto, treba zabraniti love parade. LOVE PARADE. Paradu ljubavi.
Arapi...prijateljstvo kod njih, ljubav kod nas, ima li sta ljepse?
:)
Ajatolah_

#141 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by Ajatolah_ »

zenny wrote:postoji nesto shvaceno kao normalno, voljeti isti spol nije normalno!!! mojne furat fazone zapada kod nas, ne ide. ako vec lik hoce da bude gay nek se ne dici time, ima svoj dom i sta tamo radi boli me briga.. :x
E bravo. Dakle, ljudi se trebaju povoditi za onim što ovaj priglupi narod smatra normalnim.
Ljudi, ne tjera vas niko da im se divite, dovoljno je da ih prihvatite. Odlično smo prihvatili ove krkane koji će prosuti smeće u rijeku, ili tu negdje u prirodu, ne znam zašto ne možemo prihvatiti ljude koji se od nas razlikuju ni po čemu osim po odabiru partnera.
apreusi

#142 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by apreusi »

Prvo da vas sve pozdravim …… :dance: 8) :sax:
Hmmm...
poznajem dosta ljudi koji se deklarisu kao homosexualci i dosta puta sam bio na dernecima, partyima, afterima gdje bude hejbet gey populacije i uvek se pojavi ta diskusija u vezi ugozenosti i neravnopravnosti homosexualaca itd. I koliko sam ja uspio da zakljucim :roll: TUGA...Sve ne izgradjene dvolicne licnosti koje zude za nekim prihvatanjem a ni sami nisu sigurni sta su. Jednom rjecju(moje licno misljenje ) bolest .
kido

#143 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by kido »

apreusi wrote:Prvo da vas sve pozdravim …… :dance: 8) :sax:
Hmmm...
poznajem dosta ljudi koji se deklarisu kao homosexualci i dosta puta sam bio na dernecima, partyima, afterima gdje bude hejbet gey populacije i uvek se pojavi ta diskusija u vezi ugozenosti i neravnopravnosti homosexualaca itd. I koliko sam ja uspio da zakljucim :roll: TUGA...Sve ne izgradjene dvolicne licnosti koje zude za nekim prihvatanjem a ni sami nisu sigurni sta su. Jednom rjecju(moje licno misljenje ) bolest .
To je generaliziranje. Ljude koje ja poznajem, a koji su homo su (vecina) suprotno tome sto si ti naveo.
Tuzno je sto ljudi i danas misle da je to bolest.
saso mange

#144 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by saso mange »

kido wrote:
Hmmm...
To je generaliziranje. Ljude koje ja poznajem, a koji su homo su (vecina) suprotno tome sto si ti naveo.
tuzno je sto ne rade nista na tome da pokazu da to nije bolest nego gologuzi paradiraju uzvikujuci "smrt homofobima"
apreusi

#145 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by apreusi »

kido wrote:
Hmmm...
Mislio sam bolest kao...
psihicka bolest "mentalni hendikep"
kido

#146 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by kido »

saso mange wrote:tuzno je sto ne rade nista na tome da pokazu da to nije bolest nego gologuzi paradiraju uzvikujuci "smrt homofobima"
E vidis tu se ne bih slozila sa tobom. Postoji jako puno projekata, debata, festivala koji pokusavaju ljudima pribliziti tu temu. I ne nisu napasni, ne vuku za rukav, ko god zeli da pogleda / shvati dobro je dosao.
To sto ljudi ignorisu neke stvari, a kao 'argumente' izvlace stvari koje njima odgovaraju je problem upravo onih koji ne zele da shvate. :)
dr.Gonzo

#147 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by dr.Gonzo »

Pitanje za ove sto tvrde da su homoseksualci "agesivni" u zahtjevanju svojih prava:
Gdje vi zivite??? Kad je u BiH bio i jedan gay dogadjaj? Ne parada, nego bilo sta? Bilo sta. Tih ljudi, po pravilu 4% ima negdje oko 100 hiljada u BiH. Kada su nesto organizovali? Kada je neko u medijima otvoreno rekao da je gay? Osim onih par aktivistkinja koje su htjele organizovati onaj festival. Koliko sam vidio, te zene su izgledale sasvim normalno i pristojno. I onda se nadje neko dovoljno cinican da prica o postojecoj punopravnosti...

Sarajevu od sveg srca zelim gay paradu u berlinskom stilu. Sa dosta velikih brkatih muskaraca u koznjacima sa rupom na guzici.
bez_ideje

#148 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by bez_ideje »

Image

Image

Image

Image

E da hoce paradirat,svake subote,od vjecnice do dobrinje........da bar nasmijana lica gledam
*mima*

#149 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by *mima* »

apreusi wrote:
kido wrote:
Hmmm...
Mislio sam bolest kao...
psihicka bolest "mentalni hendikep"

Koji si ti futavac.
apreusi

#150 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije

Post by apreusi »

bas bi to sa paradama bilo super cak sto vise volio bi i da vehabije kao skupina,manjina naprave paradu i izadzu da se bore za svoja prava i da promovise svoje stavove i na kraju da izadzu narkomani da i oni traze svoja prava ipak i oni su neka manjina koja nema nikakvi prava i nisu nikako svaceni i policija i svaki dan ugrozava :D
Locked